Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 28. ledna 2013 v 15:30® Scanix
Scanix

sunet> to svazeni na jedno misto, to se delavalo i drive, pak se to odklizelo az pri odtavani, prave, aby nedoslo k ucpani reky, ted je to proste v pohode, rybam, ktere tam prezimuji se to nasype na hlavy a je klid. Vsem je to zrejme jedno, protoze se tak deje i jinde a dlouhodobe a je to tedy v poradku…

Pondělí 28. ledna 2013 v 15:19® HaD
HaD

sidla_napajedla> k úlovku okouna na dírkách jsou dva základní předpoklady: jednak na revíru musí být :-D a hlavně se musím s nástrahou pracovat tak, aby byl úlovek reálný. Chytit na díře pstruha nebo sivena zvládne zjednodušeně řečeno i moje pětiletá dcera. U okouna už na nástraze a práci s ní dost záleží. Nechci machrovat, ale bylo nás na ledě pět a chytil jsem (a bylo jich asi devět) tuším jen já. Ale je to taky o hledání – okoun se pod ledem moc nepohybuje a je třeba chodit, vrtat a zkoušet a pořád dokola. A kdo je najde, má z půlky vyhráno. Já je našel :-)

Pondělí 28. ledna 2013 v 15:13® HaD
HaD

sidla_napajedla> kterou máš na mysli? :-) Focení snadné nebylo – měl jsem pevný objektiv a okouni moc nespolupracovali a kamarád, co mě fotil, tak zase neumí se zrcadlovkou :-D Nakonec jsem ale něco vybral :-)

Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:43® sidla
sidla

David Havlíček> ta nymfa je katalogová,pěkné foto. kůůůrňa já ještě okouna na dírkách nechytl

Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:37® HaD
HaD

Scanix> Zkusil bych to. Třeba budeš mile překvapen. Třeba zklamán. Pokud ale kritiku a návrh na změnu nikdo nepřinese, nezmění se nic. Já v některých oblastech hubu nedržím a o nějaké změny se snažím. Obvykle si naběhnu a moje pověst jde do řiti, nicméně se můžu podívat do zrcadla a říct si, že jsem se snažil a udělal správnou, byť nepopulární věc.

Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:35® Luccini

sunet> A nebo jen obyčejná solanka, čili to samé jako posypová sůl jen s mnohem rychlejší účinek.

Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:33® sunet

FInnnp> To by mohla být močovina. Jako náhrada za sůl vynikající, sice je asi 8× dražší, ale namá žádný negativní vliv ať už na kvalitu silnic, rezavění podvozků, poškozování vegetace a vodních toků. Snad jen působí jako hnojivo, tož pak roste kolem ošetřených ploch více vegetace.

Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:20® FInnnp

sunet> Každopádně když jedeme lyžovat na jih tak tam také nesolí,ale stříkají nějakou pěnu.Co to je,ale za sajrajt nevím.

Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:16® timbab
timbab

džigit> My máme +3

Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:14® sunet

Scanix> Problém je v tom, že na odpovědných místech nejsou fundovaní lidé. Můžu srovnat např. s Helsinkami,kde se NESMÍ ve městě solit a sníh se sváží na jedno určené místo v blízkosti moře, kde pak postupně odtává.

Člověk si klade otázku, proč by ve Finsku měli mít něco proti solení? A není náhodou už moře dost slané? Tak proč by to mělo vadit?

Řek bych, že s tou posypovou soli asi není uplně vše v nejlepším pořádku.

Tento příspěvek byl editován 28.1.2013 12:15:17 uživatelem sunet.
Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:03® FInnnp

sunet> Tak takové znalosti nemám.Já myslel,že je to obyčejný chlorid sodný.

Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:02® džigit

timbab> teď je pod nulou

Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:01® Scanix
Scanix

David Havlíček> ano dostane, ale urcite ne najednou a urcite pri stavu vody, kdy je vetsi prutok a teplota vody, tedy se snaze vse namicha…jak myslis, ze by to dopadlo, prednesli by mi nejakou dalsi chlacholivou rec, ze je to tak vlastne spravne :-)

Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:52® HaD
HaD

Scanix> Po pravdě – mnoho těch nečistot se do řeky stejně dostane. Nicméně to tam cíleně vozit je od technických služeb ČB, nebo kdo to má v kompetenci, v nepořádku. Asi bych na Tvém místě zašel na radu města a tam tenhle problém přednesl k řešení.

Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:50® Scanix
Scanix

David Havlíček> sul a dalsi necistoty ze silnic se vode naredi, snih urcite nelezi az udns, ryby si tam proste vegeti a je vse preci v poradku ;-)

Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:47® HaD
HaD

Scanix> No alespoň o tom vědí. Nicméně mi to hlava nebere.

Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:45® _Beny
_Beny

Bigpista> Já byl naposled 5. prosince a zaháním to nějak podobně. Výběrem nový výzbroje…

Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:44® sunet

FInnnp> Sůl možná ne, ale posypová sůl má ke kamenné velmi daleko. Hlavně proto, že obsahuje protispékavou přísadu, hexakyanoželeznatan draselný (ferrokyanid draselný), který má velmi neblahý vliv na život ve vodě. Ať už na bezobratlé, či obratlovce. Jednoduše blokuje dýchací proces a tam, kde dojde k přechodnému nedostatku kyslíku ve vodě, jsou následky fatální.

Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:39® timbab
timbab

Bigpista> Dělám přesně to samé :-))

Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:37® Bigpista
Bigpista

timbab> To mi povídej. Absťák zaháním na eshopech a to nejni zdravý pro rozpočet…

Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:30® timbab
timbab

Bigpista> Jo s tím počítám.Ale aspoň bude teplejc. I když na fiše bych vyrazil.Naposledy jsem byl na Silvestra.

Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:29® Bigpista
Bigpista

timbab> Jenže to bude velká obleva a řeky se zas strašně zvednou…

Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:25® timbab
timbab

džigit> Však to je dobře ne?Kolik máte u vás stupňů?

Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:20® džigit

mně posej :-((
http://www.novinky.cz/…-stupnu.html

Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:19® timbab
timbab

džigit> Tady nic :-)

Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:15® FInnnp

Scanix> Osobně jsi myslím,že sůl ve vodě vůbec škodit nemůže.Sajrajt z aut to je jiná.

Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:12® džigit

hraji> koukám,že dvakrát :-))
Furt sypa,sviňa…

Pondělí 28. ledna 2013 v 10:57® casper
casper

Scanix> velmi vydařená výmluva.....

Pondělí 28. ledna 2013 v 10:44® Scanix
Scanix

David Havlíček> tak jsem dostal odpobed z JCUS v Borsove:

"Dobrý den, svoz sněhu probíhá v zimním období každoročně a místem shozu do řeky Vltavy je prostor parkoviště u Živitelky. Na jednu stranu nemůžeme říci, že z toho máme vyloženě radost, na druhé straně jsme v důsledku sněhu (spojeného s posypovou solí a úkapy z vozidel na vozovky) unášeného na hladině řeky neměli nikdy žádné problémy s obsádkou. Jde o klasický paradox, kdy se v Boršově nad Vltavou nesmí solit z důvodu možného splachu do řeky, ale o několik kilometrů níže po toku to tam jde stejně. Nicméně do Vltavy jsou svedeny i dešťové kanalizace, které samozřejmě zmíněnou sůl do recipientu odvedou také.

V toku řeky dochází k dostatečnému naředění a navíc sníh se neusazuje na dně, ale plave a tudíž míchání s vodou při postupném odtávání je pozvolné."

Pondělí 28. ledna 2013 v 10:39® nnnap
nnnap

hraji> to není taková tragédie. Aktualizuje se to po prvním kliknutí kdekoliv. Dá se s tím žít. Prostě najedu na všeobecnou, tedy přijdu si pro ranní pohlazení a pak je všechno už kúl, redy a okej.