Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 2. ledna 2013 v 15:57® hraji
-
malej.uzasnak> podíval jsem se na internet a už to vím.Lenost je hrozná vlastnost http://www.rybsvaz.cz/?… povolenek pro členy ČRS a MRS
- Středa 2. ledna 2013 v 15:55® timbab
-
malej.uzasnak> Blbost
- Středa 2. ledna 2013 v 15:54® hraji
-
malej.uzasnak> takovou informaci bys měl asi hledat přímo na webové stránce územního svazu pro východní Čechy.
- Středa 2. ledna 2013 v 15:46® malej.uzasnak
-
chci se zeptat jak je to s povolenkou na rok 2013 ve vychodo.ceskem kraji konkretne Chrudim. Kamarad mi rikal totiz ze zrusili povolenky pro mladez a jak je cloveku 15 tak plati rovnou jako dospeli me to prijde jako nesmysl ale radsi se vas zeptam…
- Středa 2. ledna 2013 v 15:34® HaD
-
skwor> asi ne. Ono na tom mate to, že jsme všichni dokumentovali to stejné.
- Středa 2. ledna 2013 ve 13:19® dam
-
Inferno08> na povolence máš určitě napsánou platnost do 31.12.2012 a tím tedy je jasný, že v lednu už nemůže platit, ty máš pouze povinnost ji do 15.1.2013 vrátit…
- Středa 2. ledna 2013 ve 13:15® Inferno08
-
Ahoj všichni, mám jen jeden dotaz: S loňskou povolenkou, která končila rokem 2012, se prý může chytat až do 15. ledna novýho roku..
Tak to opravdu je??
Děkuji
- Středa 2. ledna 2013 v 11:20® Fryw
-
Děkuju za reakce. Shodou okolností jsem stejně musel dnes vyrazit na úřad, tak to mám na deset let. Aspoň o starost míň.
- Středa 2. ledna 2013 v 10:52® peta128
-
skwor>Taky jsem měl takovej pocit.
- Středa 2. ledna 2013 v 10:41® skwor
-
Já mám pocit, že v té reportáži na Nově byly použity některé fotky z chytej…
- Středa 2. ledna 2013 v 9:28® hraji
-
Piranha> pokud jsi schopen připustit, že platný RL je doklad dle zákona 99/2004Sb. nezbytný pro výkon rybářského práva, neměl bys mít problém s pochopením, že, na rozdíl od stání autem v zákazu, se jedná o jasnou pravomoc RS. Vložím sem výtah §16 zákona 99/2004Sb., doporučuji tvé pozornosti odstavec b)
§ 16 Oprávnění rybářské stráže Rybářská stráž v rybářském revíru je oprávněna
- kontrolovat
1. osoby lovící ryby nebo vodní organizmy, zda jsou k tomuto lovu oprávněné a zda provádí lov řádně a způsobem, který umožňuje tento zákon, 2. osobám lovícím ryby nebo vodní organizmy rybářské nářadí, obsah rybářské loďky, nádrže nebo jiného zařízení užitého k uchování ryb a rybářské úlovky, z hlediska dodržení rybářského práva, 3. osoby lovící ryby pomocí elektrického proudu, zda vlastní povolení příslušného rybářského orgánu k tomuto způsobu lovu, jakož i zda vlastní potřebné osvědčení prokazující jejich způsobilost k práci s elektrickým zařízením při lovu ryb a osvědčení dokladující bezpečnou použitelnost elektrického zařízení k lovu ryb, 4. užívání jezů, stavidel, zdymadel, výpustí a jiných zařízení z hlediska dodržování právních předpisů a opatření na ochranu výkonu rybářského práva, 5. způsob a rozsah užívání vod a jejich kvalitu;
- požadovat
1. od osoby lovící ryby nebo vodní organizmy prokázání její totožnosti, předložení platného rybářského lístku a platné povolenky k lovu, 2. od osoby důvodně podezřelé ze spáchání přestupku nebo trestného činu v bezprostřední blízkosti rybářského revíru předložení rybářského lístku, popřípadě povolenky k lovu nebo jiného dokladu opravňujícího osobu k lovu anebo dokladu o nabytí ryby nebo vodního organizmu, 3. součinnost, popřípadě pomoc orgánů Policie České republiky, popřípadě obecní policie, nemůže-li zajistit vlastními silami a prostředky výkon funkce rybářské stráže;
- zadržet
1. povolenku k lovu osobě, která se dopustila porušení povinnosti stanovené tímto zákonem, a tuto doručit nejpozději do 5 pracovních dnů tomu, kdo povolenku vydal, 2. úlovek, rybářské nářadí nebo nástroj osobě, která tím spáchala přestupek nebo trestný čin, nebo z jehož spáchání je důvodně podezřelá;
- vstupovat na pozemky, stavby, jezy, rybí přechody a jiná zařízení v souvislosti s výkonem funkce rybářské stráže, a to v rozsahu nezbytně nutném, a užívat k tomu v nezbytné míře existující přístupové cesty;
- ukládat a vybírat pokutu v blokovém řízení za spáchání přestupku podle tohoto zákona a podle zákona o přestupcích.
- Středa 2. ledna 2013 v 9:00® Piranha
-
hraji> snad máš pravdu, nicméně ze své zkušenosti vím, že i když jsem RS nabízel ke kontrole RL tak mi bylo odseknuto ,, to nechci, to mi je k ničemu,, opravdu!Jen si nejsem jistý zda ta pravomoc odebrat povolenku za propadlej RL je v pravomoci RS.Pokud stojím autem v CHKO a nesmím tam být, také s tím RS nic nesvede.Docela zajímavé a optám se schválně co mi na to řekne hlava posvěcená.
- Středa 2. ledna 2013 v 8:49® hraji
-
Fryw> pokud je RL platný, byť třeba jeden den, povolenku by ti vydat měli. Úmyslně píšu měli, protože v některých MO na sebe vydávající berou pravomoci, které nemají. Otázka vyřízení dalšího platného RL je pouze na tobě.
- Středa 2. ledna 2013 v 8:47® hraji
-
Piranha> s tím RL nemáš úplně pravdu, RS by měla kontrolovat, zda je RL platný. Dost často se stává, že skončí platnost RL a rybář si nevyřídí nový. RS je oprávněna zadržet povolenku při každém porušení zákona, lov bez platného RL je porušením zákona zcela jasným a průhledným.
- Středa 2. ledna 2013 v 8:45® hraji
-
Hezké dobré ráno Chytej
- Středa 2. ledna 2013 v 8:19® Piranha
-
kety.vydra> rybářský lístek vydává úřad, ten nemá s MO ČRS nic společného, ani při kontrole jej nechtěj.Pokud ti odebírá RS povolenku, tak ti vezmou jen úlovkáč, pač ryb. lístek je tvůj.Slouží k vydání povolenky.Pokud nebude platit, nedostaneš papíry.Pokud tě ale bude kontrolovat např. policie a zjistí že máš roční, tříroční, nebo deseti roční rybářský lístek propadlej, tak jistě bude následovat postih. Nemyslím si že by RS měla mít důvod ti odebrat povolenku, máš vše zaplacené, pracovní povinnost odpracovanou nebo zaplacenou, zaplaceny členské příspěvky, tak jsi u ČRS OK, ale nevím jak by to bylo kdyby RS zavolala příslušný orgán.
Tento příspěvek byl editován 2.1.2013 07:22:55 uživatelem Piranha. - Středa 2. ledna 2013 v 7:44® sidla
-
Fryw> zajdi tam ted, na 10 let za 500 a máš po starostech, měsíc sem měsíc tam
- Středa 2. ledna 2013 v 1:28® kety.vydra
-
Fryw> Už jsem nad tím taky uvažoval,protože jsem na tom stejně.Mám v plánu si normálně koupit papíry,protože RL je normálně platný,tak v tom nevidím problém.Když bys to totiž „neuhlídal“ a normálně chytal v době kdy už budeš mít RL prošlý,tak myslím,že logicky o ty papíry při kontrole RS příjdeš,protože bys chytal s neplatným RL.
Já si normálně koupím papíry a jak se bude blížit konec platnosti RL tak si zajdu na Magistrát pro nový…
Tento příspěvek byl editován 2.1.2013 00:29:44 uživatelem kety.vydra. - Středa 2. ledna 2013 v 0:16® Fryw
-
Ahoj. Někdy v březnu nebo dubnu mi končí platnost rybářského lístku. Vydají mi povolenku (a lítek bych si koupil až bude končit platnost), nebo si ho musím obnovit tak, aby platil celý rok ještě před koupí povolenky? MRS.
- Úterý 1. ledna 2013 ve 23:50® HaD
-
toro> to se mi nezdá. Kde by to slovili?
- Úterý 1. ledna 2013 ve 21:37® sidla
-
toro> brzo to tam bylo
- Úterý 1. ledna 2013 ve 21:11® Shrek
-
toro> koukal jsem, Davidovo odhad dvou tun byl bohužel hodně při zemi
- Úterý 1. ledna 2013 ve 21:06® toro
-
David Havlíček> Na Nově v TN teď byla reportáž o likvidaci uhynulých ryb v Táboře. Zatím se prý slovilo 199 q rybích nebožtíků. Z nich byl nej dvoumetrový sumec.
- Úterý 1. ledna 2013 v 18:01® HaD
-
Scanix> ale byla to pohodička, děti nadšené…
- Úterý 1. ledna 2013 v 18:00® HaD
-
Scanix> člověk při tom ale moc nenastydne na záda
)
- Úterý 1. ledna 2013 v 17:57® Scanix
-
David Havlíček> to se stava i uvnitr
- Úterý 1. ledna 2013 v 17:21® HaD
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Úterý 1. ledna 2013 v 17:20® HaD
-
Večírek venku mě jaksi odpráskl
)
- Úterý 1. ledna 2013 v 16:54® Fryw
-
Tak vidím, že vidím
- Úterý 1. ledna 2013 v 11:39® skwor
-
toro> Když člověk neslaví, je to ráno hned příjemnější