Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 9. prosince 2012 ve 23:45® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

David Havlíček> Jo, přesně tenhle pocit mám z Tvé komunikace také :-) Těžko mi můžeš vyčítat, že reaguješ na kozu, když já psal o voze :-)

Neděle 9. prosince 2012 ve 23:31® HaD
HaD

BoBo-Falknow> Achjo. Jeden o voze, druhej o koze.

Neděle 9. prosince 2012 ve 23:13® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

David Havlíček> Presne, potrebujete mnohem presnejsi, kvalitnejsi a drazsi nastrahy. dalsi rozdil je v tom, ze MUSITE chytit jakoukoliv rybu, vcetne takove, o kterou by normalni rybar ani nezakopl. A tomu prizpusobujete nastrahy, to normalni rybar nemusi ;-)

Neděle 9. prosince 2012 ve 23:10® HaD
HaD

Hoši, je to nedorozumění. Tak jak psal Prichy – udělat na střed, aby to chodilo na obě strany.

BoBo-Falknow> se závoděním to souvisí jen v tom, že závodník potřebuje, aby nástraha fungovala 100% – i třeba v tom, že dáváme lepší, chytlavější háčky v ceně klidně 15,–Kč. Běžnému rybáři je to kolikrát jedno. Jiný rozdíl není.

Neděle 9. prosince 2012 ve 22:42® Prichy
Prichy

David Havlíček> přesně, takže to udělám na střed intervalu, tak aby to bylo co nejméně citlivé na výměnu např. trojháku. Celé nedorozumění asi vzniklo, jak to čtu, u jednoháku, měl jsem i pár rotaček ( tenkrát mi je dal Rarach) upravené na jednohák a pouhou touto úpravou se z nich staly chodící/nechodící rotajdy. Beru, že závodník má zkušenosti a doladí si to jak potřebuje, ale je Vás s takovými zkušenostmi méně, než málo. Pravděpodobně bude lepší nabídnout lidem hotové rotny s jednohákem, než výrobek DOdělejDOma.

Tento příspěvek byl editován 9.12.2012 21:44:32 uživatelem Prichy.
Neděle 9. prosince 2012 ve 22:39® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

David Havlíček> Hele, Ty jsi se dnes blbě vyspal :-)

Jako u předchozího, i tady musím reagovat na něco, co jsem nenapsal. ;-)

Zkusím to jinak – je chytání závodníků stejné, jako chytání 99% běžných rybářů? :-)

A tu Jardovo přesnost jsi nepochopil už vůbec. Jako u mne, NIKDE netvrdí, že to s menší přesností nebude fungovat, jen že to bude fungovat lépe.

Neděle 9. prosince 2012 ve 22:29® HaD
HaD

Prichy> no to je právě ono – když to bude fungovat jen s 0,01g přesností, tak to není moc dobré.

Neděle 9. prosince 2012 ve 22:27® HaD
HaD

BoBo-Falknow> jestli se rotačka točí nebo ne snad nesouvisí s tím, jestli jí tahá závodník, nebo někdo jiný.

Neděle 9. prosince 2012 ve 22:06® regulus
regulus

HaDová> Kristova noho, to je zase nářez … :-D :-D :-D

Neděle 9. prosince 2012 ve 22:06® Prichy
Prichy

David Havlíček> jj, komerčně asi „závodnické rotajdy“ nic moc… nicméně Bobo má pravdu, postupuji pomalu po 0,01 mm (viz nové video) a 0,01 gr (koupili jsme kvůli tomu přesnou váhu) …asi blázen :-D , ale rád mám vše technologicky na co nejvyšším levelu, co to jde…

možná, to někdy s přesností přeháním :-)

Neděle 9. prosince 2012 ve 22:00® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

HaD: Člověče není to úplně stejný :-) S proudem je tam rozdíl, sice jen pocitový, ale je :-)

Neděle 9. prosince 2012 ve 21:59® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

David Havlíček> Určitě bych závodníky s normálními rybáři nesrovnával, co se týče požadavků na nástrahy :-) Už jenom proto, že obě skupiny mají úplně jiný cíl lovu, i když obě chtějí chytit rybu :-)

Jde mi spíš o to, že když navrhneme rotačku rovnou pro jednoháček, bude s ním chodit lépe, než rotačka s vyměněným háčkem.

Neděle 9. prosince 2012 ve 21:54® HaD
HaD

BoBo-Falknow> např. u té Z lovu bych se vsadil, že bude chod zcela stejný. Pokud na ní teda nenarveš jednohák na sumce.

Neděle 9. prosince 2012 ve 21:50® HaDová
HaDová

ALL soutěžícím ve fotosoutěži: Jsme rádi, že vkládáte fota, nicméně některé budeme ze soutěže muset vyřadit. Jsou absolutně mimo zadané téma :-(( . Díky za pochopení.

Neděle 9. prosince 2012 ve 21:50® HaD
HaD

BoBo-Falknow> aha, že šlo o jednoháčky jsem si nevšiml. Nicméně i ty jednoháčky jsem na rotačkách chytal a není to zas takový problém, když to bylo na dobré rotačce ;-) On zásadní problém u rotaček, alespoň z mých zkušeností, je někde trochu jinde. A to, závodníci, kteří to motají v ruce, vědí a proto si je dnes skoro všichni dělají sami a to i z těch nejlepších na trhu. Mepsky, které jsou asi nejlepšími rotačkami stejně nakonec závodník rozebere a postaví si částečně z těch komponentů a částečně z jiných, co potřebuje. Ono by to ale asi ani sériově vyrábět nešlo. To je jako kdybys vyráběl twistříky rovnou na hlavičkách v deseti váhových a pěti barevných kombinacích. Otázka je, zda to vůbec lze srovnávat…

Neděle 9. prosince 2012 ve 21:40® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

David Havlíček> Aha, teď sleduju, že jsi vůbec nepochopil, o čem byla řeč :-) Vůbec nešlo o to, že by rotačka byla vyladěná na jeden konkrétní typ trojháčku a s jiným chodila hůř. Šlo o to, že se zhorší chod při výměně TROJHÁČKU ZA JEDNOHÁČEK.

Takže s Tvojí větou: „Tvrdit, že je rotačka vyladěná na trojháček a s jiným chodit nebude je hloupost.“ Naprosto souhlasím, akorát nevím, proč to vztahuješ na můj příspěvek :-D

Tento příspěvek byl editován 9.12.2012 20:47:00 uživatelem BoBo-Falknow.
Neděle 9. prosince 2012 ve 21:35® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

David Havlíček> Ahoj, nic jiného neděláme, než to, co umíme. Davide, z pohledu závodníka, který si umotá pár rotaček v ruce, máš jistě pravdu, ale výroba je o něčem úplně jiném. Chápu, že jako obchodník a rybář to řešit nemusíš, ale já bohužel ano. Nikde nepíšu, že chodit nebude, stejně tak mne nepřesvědčuj, že když místo trojháčku dáš jednoháček, tak to chodí stejně. To je totiž blbost – fyzika ;-)

Neděle 9. prosince 2012 ve 21:18® skwor
skwor

Char> Tak to jsi zakončil pěkně. Já už se asi nedostanu, stojáky jsou pod ledem a na řeku v těch závějích nejedu. To bych musel 10km lesem serpentinama a tam teď asi moc aut jezdit nebude…

Neděle 9. prosince 2012 ve 21:15® HaD
HaD

BoBo-Falknow> No, měli byste ale dělat to, co umíte. Tvrdit, že je rotačka vyladěná na trojháček a s jiným chodit nebude je hloupost. Zejména proto, že když se mění trojháček, tak většinou za kvalitnější owner a pokud neudělám úplnou pikačovinu, tak ta rotačka jede dál, jak má. A to mluvím o mikro rotačkách, u kterých jsou tyto vlivy mnohem dříve znát. U velkých rotaček, je to u dobrý rotačky většinou úplně jedno. Tedy pokud tam člověk nedá místo trojháčku 14 velikost 3/0 :-D

Neděle 9. prosince 2012 ve 21:13® Char
Char

skwor> no něco napadalo, snad si toho cestáři do rána všimnou a udělaj z toho sr.čku protože v ní se hůř jezdí

Asi poslední ryba téhle sezony.

Tento příspěvek byl editován 9.12.2012 20:15:07 uživatelem Char.
Neděle 9. prosince 2012 ve 20:46® skwor
skwor

Sype se nám to tady solidně, ráno to možná bude zajímavý :-)

Char: Pěkná ryba.

Neděle 9. prosince 2012 v 19:43® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

TJSS> Jasná zpráva :-)

Neděle 9. prosince 2012 v 17:12® TJSS

BoBo-Falknow> takže vláčejáci rozšíří sortiment ?? :-)

Tento příspěvek byl editován 9.12.2012 18:43:09 administrátorem BoBo-Falknow.
Důvod editace: Příspěvek tématicky patří do jiné diskuze.
Neděle 9. prosince 2012 ve 12:30® Prichy
Prichy

Segoves> kolega je váže na naše olivky tuším 20 gramů, pokud z něj dostanu fotky zveřejním, bohužel mě osobně ty trojháky na nástraze, kde to vyloženě není potřeba dost trápí… ( myšleno trojháky jak krávy, ne trojháček v ocasu kopejtka)…

Neděle 9. prosince 2012 ve 12:09® Segoves
Segoves

BoBo-Falknow> mě napadly hlavičky na koguty ty sem nikde v česku neviděl ;-)

Neděle 9. prosince 2012 v 11:46® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

skwor> Zatím 1,2,3 :-) Na Jig streamery nejsou výrobní kapacity – šikovné a volné ruce :-)

Neděle 9. prosince 2012 v 10:08® skwor
skwor

BoBo-Falknow> Hezký, ještě ty jigstreamery a bude to dokonalý :-) V jakých velikostech ty rotačky budou?

Neděle 9. prosince 2012 v 10:07® ladamaj
ladamaj

krásné dobré ráno přeji.:-)

Neděle 9. prosince 2012 v 9:01® mvincik
mvincik

BoBo-Falknow> V pohodě, díky za vysvětlenou. Ikdyž pravda je, že na těch, kde jsem háky měnil, jsem neměl s chodem nástrahy pramalý problém. Stejně tak tomu bylo u malých wobů(především Salmo Hornet).

Sobota 8. prosince 2012 ve 23:33® Cudla
Cudla

mvincik>dobrá připomínka,já jsem u některých starších štípl a jen taktak se to přetáhlo a vyměnil háček

Tento příspěvek byl editován 8.12.2012 22:34:20 uživatelem Cudla.