Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 7. prosince 2012 ve 21:15® Segoves
- Pátek 7. prosince 2012 ve 20:28® skwor
-
Char> Nebudou lepší brusle?
- Pátek 7. prosince 2012 v 19:48® džigit
-
Char> si okoval kajak?
- Pátek 7. prosince 2012 v 19:15® Char
-
skwor> no vidíš a já zejtra jedu větrat gumy na orlík
- Pátek 7. prosince 2012 v 18:45® džigit
-
Francouzští sumci se nám tu pěkně rozmnožili
- Pátek 7. prosince 2012 v 18:12® BigMike
-
Naše město a okolí roste do krásy. Bohužel bez prutu, jen s foťákem. Ale na štiky to dneska bylo, to zas jo. Snad příští rok:)
- Pátek 7. prosince 2012 v 18:12® Robur
-
Fryw> teď jsem dělal pojistku na mercedes z roku 89, to auto bylo jak nové a mělo tuším 200 000Km, borec ho koupil tuším 2003 za 38000Kč
- Pátek 7. prosince 2012 v 18:07® timbab
-
skwor> Musíš pořádně zatopit.Tady je zatím jen –10.
- Pátek 7. prosince 2012 v 18:02® skwor
-
V noci má být až 17 pod nulou. Z toho je mi zima, jenom si to představím
- Pátek 7. prosince 2012 ve 14:57® Fugas
-
regulus> tohle byl Espace III, zhruba ve 150tis km dosáhl poločasu rozpadu. Co mě překvapilo, že se odporoučel i motor( nerozumím tomu ale asi měsíc to bylo někde na dílně kde se snad brousila ojnice či co a pak se to skládalo znovu dohromady). Ale když si člověk někde přečte o 1,9Dci tak se ani nedivím
. Asi malej motor na velký auto a trpěl, ale 3,0 v6 diesel je prý ještě horší…
- Pátek 7. prosince 2012 ve 14:31® regulus
-
Fugas> mám už druhýho ESPACE, starší typy a musím s tebou souhlasit i ne. Ono je to možná kus od kusu a diesely se moc nepovedly. Další věc je ta elektrika, u toho prvního to bylo v pohodě, už u ESPCE II to stojí za hovno, soudruzi ve Francii to jaksi poddimenzovali, protože když třeba v zimě z vrchu sere, máš puštěný světla, mlhovky, stěrače, ventilátor a rádio, tak alternátor normálně nestíhá. Elektrika sama o sobě je úplnej děs, dvě skrytý pojistkový skříňky v prostoru motoru, plus ještě skrytý pojistkový držáky s atypickou 50A pojistkou, shrnuto podtrženo elektrika stojí úplně za hovno. Výhodou je pochopitelně obrovskej prostor, až do ESPACE III, kterej údajně má tu elektriku taky dodrbanou, je to laminátový, což znamená, že to je asi o 300 kg lehčí než třeba Octavia a benzínový motory jsou vcelku bez problémů, spíš bych až řekl, že bez potíží snášení špatný zacházení. Jak to je u novějších ESPACE netuším, ale vzhledem k trendu co nejmenších výrobních nákladů bych to nijak růžově neviděl. Shrnuto podtrženo, zhruba od první poloviny devadesátých let stojí auta čím dál tím víc za hovno, dělá se to tak, aby to vydrželo záruku a když má člověk štěstí tak to vydrží ještě nějakej rok po záruce a to asi platí o všech značkách, možná, že se na dražších autech tolik nešetří, ale ty levnější jsou odrbaný co jen to jde. V servisech paradoxně nestojí ty starý auta, ale spíš ty nový, je to pochopitelný, ty jednak vydrží mnohem víc, mají podstatně menší poruchovost a taky když se hodně starší auto posere nějakým zásadním způsobem, tak se obvykle už nevyplatí ho opravovat.
- Pátek 7. prosince 2012 ve 13:14® Fryw
-
Trošku mě vadí že dal otec pryč žigula než jsem si udělal řidičák na auto. Měl bych auto v kůži, bych si připadal jak mafián (ruskej)
btw tomu auto po třiceti letech vůbec nic nebylo. Jen to chtělo občas trošku modelářské práce na blatníku. Jinak motor 1a.
Fabiu mam uplně bez vybavy. Ani centrál. Čím míň elektriky, tím míň problémů…
Máte někdo zkušenosti s dusterem?
- Pátek 7. prosince 2012 ve 13:04® HaD
-
já nemůžu dopustit na žádný auto, co jsem s ním kdy jezdi. Jak stařičký Combo Tour (toho se z nostalgie snad nikdy nezbavím), tak CRVéčko, který je pro rodinu i na ryby geniální. Asi jako každý rozumný SUV.
- Pátek 7. prosince 2012 ve 13:03® HaD
-
sethy>
- Pátek 7. prosince 2012 ve 13:02® Fugas
-
CeP> u toho bratrancovo byl největší problém s dobíjením, auto věčně vybitý… furt repase alternátoru a hledání kde je problém, nakonec zkolaboval i komplet motor(1,9Dci). Ono je to asi jedno, dneska se více či méňě serou všechny auta, někde se musí ušetřit když se prodávají stále levněji a s bohatší výbavou…
- Pátek 7. prosince 2012 ve 12:19® CeP
-
Fugas> on Espace je pro mnoho lidi malem kultovni auto coz dokazu pochopit, ale taky umi byt pekne vrtosivym kramem. muzu potvrdit potize s elektronikou. mel ho jeden muj chlebodarce a jezdil 3 roky s vyndavaci palubkou protoze do toho ob tyden lezli jak se to sralo. nakonec byl rad ze se ho horkotezko zbavil. na druhou stranu grand espejse ma kamarad. trilitr v plynu, automat a nemuze si ho vynachvalit ve srovnani s predchozim ulysee.
Tento příspěvek byl editován 7.12.2012 11:20:31 uživatelem CeP. - Pátek 7. prosince 2012 v 10:44® OBr
-
Fugas> ..no, malej je, ale je to tak se všema. Každý auto je malý, když razíš na dovolenou, takže i kdybych měl Traffica, bude narvanej a zase malej
..když jsem jezdil v Cliu, tak jsem se sice s kámošem(má taky kolem 2m) opíral ramenama a měl otevřený okýnka, ale nestěžovali jsme si.. rybařiny se tam vešlo taky mraky a výhoda u Clia byla hlavně ta, že se rukama lépe vytahuje z bahna, když zapadnem
- Pátek 7. prosince 2012 v 9:41® Fugas
-
hraji> tak to si šťastnej člověk, bratranec měl pár let Espace (asi 2007) a to bylo peklo, myslim že si po prodeji hodně oddychl. Super auto, ale ta elektrika a ve finále i DCi…Ale asi nezanevřel na značku, jezdí teď Traficem 2. 0 Dci.
- Pátek 7. prosince 2012 v 9:27® hraji
-
Renault forever. Měl jsem Nevadu, potom Safrane a momentálně mi jezdí Laguna combi a Clio. Vejde se tam kupa věcí a jsou to držáky
- Pátek 7. prosince 2012 v 9:24® Fugas
-
OBr> Scenic je ti pro rodinu malej?
. My jezdíme ve 3dveř Puntu celá rodina(Já , máma + dcery 3 a 1 rok). Třeba letos dovolená: 2× kolo + přívěsnej vozík za kolo na malou, sedačku na kolo pro tu starší, 2× odrážedlo, cestovní postýlku, peřiny, pleny, jídlo,
, oblečení pro všechny, přilby… a já nevim co ještě
. No když jsme tam dorazili vypadalo celkem vtipně ale dá se to
.
- Pátek 7. prosince 2012 v 8:42® BoBo-Falknow
-
Alivio> Vzhledem k tomu, že několik klokanů a jim podobných provozuji a vzhledem k tomu, že máme křídla i vyklápěčky, mohu sám za sebe říct, že vyklápěčky už nechci – velmi nepraktické na prostor. Ne vždy můžeme parkovat tak, aby bylo možno vyklápěčky otevřít.
- Pátek 7. prosince 2012 v 8:27® hraji
-
Hezké dobré mrazivé ráno Chytej, v Brně je momentálně –10.
- Čtvrtek 6. prosince 2012 ve 23:17® Shrek
-
OBr> já nejsem liliput, to jen Ty nevíš, kdy máš s výškou přestat
V tom případě chápu, že nechceš vyklápěčky
- Čtvrtek 6. prosince 2012 ve 23:09® OBr
-
Alivio> jo, stříška je fajn, pokud seš liliput. Já mám skoro 2m a ty zadní dveře mám od svý hlavy úplně vomlácený
- Čtvrtek 6. prosince 2012 ve 23:02® Shrek
-
OBr> boční šoupačky jsou s dětma pecka, jen ty zadní dvoukřídlé dveře by mě asi vadily. Kvůli výhledu do zpětného zrcátka. Navíc na rybách je „vyklápěcí stříška“ taky občas k užitku
- Čtvrtek 6. prosince 2012 ve 22:58® OBr
-
Alivio> kangoo bude nástupce, posuvný boční dveře a zadní dvoukřídla, to mi jediný chybí. A hlavně víc místa, nějak zjišťuju, že 1.5roční prcek potřebuje kočárek, postýlku, plenky, patero náhradních triček… si říkám, že to není možný, kolik toho s sebou vozíme. Přitom jsme v tomhle dali Norsko v 5 lidech a vešli jsme se dobře(s tchýniným boxem na střeše).
Fryw> mám štěstí, že známej má servis a navíc jsou fakt pečlivý. Jak nemáš dobrýho doktora, tak je to vždycky na pi***.
Tento příspěvek byl editován 6.12.2012 21:58:43 uživatelem OBr. - Čtvrtek 6. prosince 2012 ve 22:11® Fryw
-
Ojetej logan slouží kamarádum ve Finsku za polárním kruhem jako „firemní auto“ bezproblémově už nějakej rok. Ale vyjímka asi teda potvrzuje pravidlo.
Já jsem tudlevá s fabii na technické neprošel, jsem měl sjety gumy. To by se taky v tom testu počítalo jako hrubá závada? Ale jsem na ni opatrnej, r.v. 99 a teprv nedávno se to lehce přehouplo přez 100 000 km. Ale ten „autorizovanej“ škodováckej servis (autocentrum ros) to byla teda věru ubohost…jednou přijedu domu se sjetejma destičkama (prej kontrolováno), podruhé nesvítí zadní bloky světel (před umístněním do servisu fungovaly) a do třetice neschopnost odstranění klepání, kdy se jednalo o uvolněnou torzní tyč (ale šlo o konstrukční závadu, tak asi proto se to „neodhalilo“)… tak jedna věc bude výroba a druhá služby okolo…
Tento příspěvek byl editován 6.12.2012 21:16:56 uživatelem Fryw. - Čtvrtek 6. prosince 2012 ve 22:09® Shrek
-
OBr> míval jsem Opel Zafira – mimojiné také jsem jí vzal jednou na sraz – a teď mám Renault Kangoo. Musím zaklepat – jak do Zafiry, tak ani doposud do klokana jsem necpal korunu za závady. Nikdy mě auta nenechala ve štychu a co se nákladu týče – škoda mluvit. Toho materiálu, co mi ta auta odtahala, to se snad ani nedá spočítat.
- Čtvrtek 6. prosince 2012 ve 21:54® FInnnp
-
OBr> Krásná práce.
- Čtvrtek 6. prosince 2012 ve 21:49® OBr
-
nnnap> no, asi tak… prostě na práci, kde se taky občas zašpiní. To kozí mlíko muselo bejt dost drsný, mě stačilo obyčejný, který vyteklo a auto mezitím bylo tři dny na slunci na parkovišti
Tento příspěvek byl editován 6.12.2012 20:49:42 uživatelem OBr.Od tý doby mám v kufru přes smradlavej filc gumu. Tady je frantík naloženej na chytejáckej sraz: