Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 4. prosince 2012 ve 20:12® Fryw
-
BigMike> No on to cely zaplati občan že. Jen je otázka z kteryho státu.
- Úterý 4. prosince 2012 ve 20:09® HaD
-
JHolc> když je to pi.ovina, tak je to pi.ovina a souhlasím. Pěkná knížka o rybách pi.ovina podle mě není.
- Úterý 4. prosince 2012 ve 20:04® JHolc
-
David Havlíček> Viz příspěvek ve 12:26. : Typicky „české“ myšlení – když ty peníze můžu dostat, tak je prostě použiju, třeba na pič..inu, ale nedej pán bůh, aby je dostal někdo potřebný na smysluplný projekt! Je mi z toho na blití!
- Úterý 4. prosince 2012 v 16:33® HaD
- Tady jsem to natočil telefonem
Tento příspěvek byl editován 4.12.2012 15:34:55 uživatelem HaD.
- Úterý 4. prosince 2012 v 16:01® HaD
-
Znáte tento nový typ háčků pro bezuzlové vázání? Případně zkušenosti?
- Úterý 4. prosince 2012 v 15:39® skwor
-
Do kauzy kolem Radlic nevidím, ale kdyby se zmiňovaná Zlatá Rybka skončila, tak by mě to dost mrzelo, protože na vláčku to vždycky byla hodně dobrá prodejna.
- Úterý 4. prosince 2012 v 15:08® sunet
-
David Havlíček> BigMike> Děkuji za info, jak ohledně knihy tak nákladu. Při počtu cca 490 MO to vychází průměrně 10 výtisků na jednu organizaci.
Trochu je škoda, že záměr byl daný na přesný počet výtisků, v případě, že by nebyl omezen, mohlo se vysoutěžit za danou cenu daleko větší náklad.
- Úterý 4. prosince 2012 ve 14:22® BigMike
-
Budu se muset pozeptat na výboru, kolik jich došlo k nám a jestli ano, co s tím!
- Úterý 4. prosince 2012 ve 14:20® BigMike
-
David Havlíček> nevím, ještě mě to nedokopalo k tomu abych to nějak zjišťoval.) Ono je okolo na jednoho tolik jiných starostí… Jen konstatuji co jsem vyhledal.
- Úterý 4. prosince 2012 ve 14:06® HaD
-
BigMike> je to hodně nebo málo?
- Úterý 4. prosince 2012 ve 14:02® BigMike
-
Výběrové řízení jen!!!!!! na tisk publikace: Rybářství a rybolov v nákladu 5200 ks, předpokládaná hodnota zakázky je 3 561 906 Kč (vč. DPH). Což dělá 685,– na kus.
Tento příspěvek byl editován 4.12.2012 13:04:01 uživatelem BigMike. - Úterý 4. prosince 2012 ve 13:54® HaD
-
sunet>
- Úterý 4. prosince 2012 ve 13:53® BigMike
- Prostě se vyhazují peníze na píčo.iny aby jinde peníze chyběly a muselo
se šetřit! Viz tabule Evropsky významná lokalita okolo Lužnice a okolí
pomalu po 200m na každém břehu a obratem tu samou lokalitu, hned u tabulí
(tuhle ji museli i vyndat) devastují výstavbou MVe, protipovodňových
opatření atd. atd. Klasickým případem zhovadilosti čerpání dotací z EU
je splavnění Vltavy!!! Kdo má trošku ještě zbytky rozumu ví, že je to
o ničem, jen vyhazování miliard, ničení přírody, ale když na to EU dala
peníze, tak to neber, zbytek doplatí kraj = občan!!! A pokud mi namítnete,
že to z větší části platí kraj, tak je to ještě větší průser a
krajozrada na lidu této oblasti!!! Ale co tady má logiku? Znáte tohle?:
- Úterý 4. prosince 2012 ve 13:38® sunet
-
David Havlíček> Scanix> Prosím, uveďte název publikace, ať alespoň vím, co mám případně hledat.
- Úterý 4. prosince 2012 ve 13:26® HaD
-
Luccini> Tak tak, když někomu něco vyčítat, tak na základě podkladů. Na základě odhadů a fabulací to není moc spravedlivé.
K EU – je jasné, že mnoho projektů, které EU podporuje, je „zbytečných“ a peníze by se daly využít lépe. Jestliže jsou ale určeny na projekt XY, nelze je prostě využít na projekt AB. Varianta je nechat je tam ležet a nevyužít. To by ale byla škoda. Takhle do ČR prostě přitečou a jsou tu. Ale tohle už je trochu politika a tu já nerad
- Úterý 4. prosince 2012 ve 13:21® Luccini
-
Scanix> Mě to spíš přijde, že tak jak má EU ve zvyku nechtěla dát příspěvek na účelné věci, ale právě na tuto publikaci(ne že by byla zbytečná, jen jsou asi důležitější věci). No a tak se v několika kusech vydala a zbytek peněz se použil na něco jiného, pokud se použil smysluplně pak není co řešit, ale mám spíš obavy, že vedoucí projektu měl pěkný plat jak bývá zvykem… ale je to jen odhad nehodlám nikoho obviňovat, když sem u toho nebyl:)
- Úterý 4. prosince 2012 ve 13:18® HaD
-
Scanix> o distribuci moc nevím. Ani kolik byl náklad. Ale je jasné, že pokud by byl např. 3000 ks, zákonitě bude 99 lidí ze 100 nespokojena.
- Úterý 4. prosince 2012 ve 13:15® Scanix
-
David Havlíček> tak netvrdim, ze lidi, co se na tom podileli, z toho meli nejaky velky zisk. Taky jsem mel pocit, ze se na tom pracuje peclive a to od vyberu fotek, tak zrejme i po korekturni prace. Predne to zpracovani po technicke strance (papir, tisk, atd.) je urcite dobre a samotna publikace pusobi vic nez peknym vizuelnim dojmem, ale me trosku vadi teda, ze kdyz to melo by pro lidi, ze to pro ne nakonec vadi. Ale i kdyz jsem mozna vedle a samozrejme do toho nevidim, nebo proste vse neni tak jednoduche, tak presto vysledek je takovy, ze je publikaci malo a nikdo je v podstate nedostane
- Úterý 4. prosince 2012 ve 13:11® HaD
-
Co se týká obsahu, tak z hlediska rybaření jako takového mne to také nijak odborně nenadchlo. ALE!!! Je otázkou, co by nás, kteří se okolo rybařiny intenzivně pohybují, nadchnout či překvapit u všeobecné knihy mohlo. Já oceňuju především tu ucelenost a existenci kapitol o vodních rostlinách, historii rybářství apod. To jsou např. kapitoly, které mi vždy jinde chyběly. Ale kdysi bych je naopak považoval za zbytečné.
Tento příspěvek byl editován 4.12.2012 12:12:27 uživatelem HaD. - Úterý 4. prosince 2012 ve 13:08® HaD
-
Hraji: Mno, není mým úkolem, abych práci ČRS obhajoval, ale vzhledem k tomu, že jsem pro knihu zajišťoval nějaké fotografie (ať již vlastní, nebo jsem doporučil několik autorů, kteří je pak dodali – btw. někteří mi nakonec ani nepoděkovali) a dělal lektora několika kapitolám, vím, jak velká snaha byla udělat kvalitní dílo. Rozhodně to na mě nepůsobilo, že je to jen projekt, jak vytáhnout peníze z EU. U některých kapitol, které jsem lektoroval, jsme si posílali korektury snad desetkrát. Poměrně dost energie stál i výběr fotek. A že by to byl kšeft pro vyvolené? To nevím. Na lektorování jsem si „vydělal“ zhruba 40,– kč za hodinu a za fotky byl honorář zcela běžný, obdobný jako např. v rybářských časopisech.
Tento příspěvek byl editován 4.12.2012 12:12:54 uživatelem HaD. - Úterý 4. prosince 2012 ve 12:59® Scanix
-
hraji> to asi jo
)
- Úterý 4. prosince 2012 ve 12:57® hraji
-
Scanix> podle mě použili peníze EU a vybraní „kamarádi- autoři“ dostali dobře zaplaceno. Jinak je obsah naprosto běžný a nic nového nepřinášející. Prostě je projekt jak vytáhnout peníze z EU.
- Úterý 4. prosince 2012 ve 12:52® Scanix
-
hraji> s tim asi souhlasim, jinak by se jiste nasel nekdo rozhorceny, treba i po pravu, ze vytisk nedostal…
- Úterý 4. prosince 2012 ve 12:49® hraji
-
Scanix> nicméně pokud dostala MO několik kusů, opravdu stojí před těžkým oříškem, komu ji dát. Já bych v takovém případě asi volil použití těchto publikací jako dárků pro členy, které chce MO nějak odměnit. Třeba předáním na schůzi MO společeně s povolenkou zdarma za nějakou skutečě přínosnou práci pro MO
Tento příspěvek byl editován 4.12.2012 11:50:09 uživatelem hraji. - Úterý 4. prosince 2012 ve 12:49® Scanix
-
hraji> jj, souhlasim, proste sice vznikla vizuelne zajimava publikace, ale treba o obsahu uz by se dalo polemizovat. Nicmene ji stejne moc lidi asi neuvidi, mozna za par let, pri nejakem treba uz komercnim dotisku…
- Úterý 4. prosince 2012 ve 12:48® hraji
-
Scanix> taky si myslím, že jich měli vydat 300 000 kusů a poslat ji každému členovi ČRS a MRS. Ale to by asi nestačily peníze z EU. Ono bylo zajímavé už to, kdo se podílel a jak.
- Úterý 4. prosince 2012 ve 12:42® Scanix
-
hraji> me o tu knihu taky nejde, resim to kvuli kamaradovi, co je ted pracovne mimo CR a pritom clenem MO,urcite by ji ocenil. Ja sam jeden vytisk take vlastnim, jen me zarazi, ze se takova vec neresila v ramci zadavani projektu, jaky to tedy ma vyznam pro cleny CRS, jen to, ze si zrejme jen nekolik vyvolenych odnese knizku, o ktere ostatni ani nevedi…smutne a typicky ceske
- Úterý 4. prosince 2012 ve 12:34® BigMike
-
Co se týče té brožury, také mě to zajímá, aspoň bych jí chtěl vidět, když už jí nedostanu a nepočtu si za dlouhých zimních večerů.)) Kolik byl náklad, kolik to stálo?
- Úterý 4. prosince 2012 ve 12:32® BigMike
-
Tak Jirky „Horká“ věc je celkem zajímavá kauza:))) Spíš tedy k pláči!!! Koukám, že jak to někde smrdí trochu penězma a nekouká se z ostra na prsty, hned se na tom chce někdo přiživit. My tady u nás na jihu také mívali s.r.o. Soryba, kterou bývalý předseda „propojil“ s MO. Když se platilo, platila MO, když se inkasovalo, inkasovala Soryba atd. atd. Dodnes (12 let)se soudíme o pozemky pod sádkami a jiné. A mimochodem, letos i nám „trošku“ odlehčila výdejkyně povolenek. Už je to na PČR, ale všechno dohledávat a dát podklady asi bude na dlouhou dobu. Co jsem slyšel, v Týně nad Vltavou také někdo plnil vlastní kasičku z rybářského.
- Úterý 4. prosince 2012 ve 12:31® hraji
-
BoBo-Falknow> rozhodně nejsi puntičkář, prostě jsi to pořádně poskládal. Takových lidí dneska moc není. Vysoce to oceňuji.