Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 27. listopadu 2012 ve 20:25® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Ona v rozpadu mnoha mocných říší hrála roli i ta „ekologie“. Antické kultury doslova zdevastovaly a vyčerpaly celé Středomoří. Řím byl závislý na dovozu obilí, v podstatě se sám neuživil.

Ta suchá křovinatá krajina, co je tam dnes, ta není původní. Původně tam byly listnaté lesy.

Ono se to nabalí jedno na druhé.

Úterý 27. listopadu 2012 ve 20:20® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Bigpista> Jo s tím musím souhlasit. Ale už i na tom rozkladu se podílely vyčerpávající boje na mnoha místech a samozřejmě hodně politika, která se díky nepřítomnosti hlavních vůdčích osobností trochu vymkla. Následné doražení zbytků říše už bylo opravdu neodvratné a svým způsobem jen využití situace od silnějších „sousedů“.

Úterý 27. listopadu 2012 ve 20:13® MIG-35
MIG-35

Kazan> Helejď se panáčku už mi začínáš těma fotkama z lovu sr.t! :-D Kuli zasra práci se k vodě moc nedostanu… Počekej o víkendu až protáhnu nástrahu vodou já!!! 9-)

Úterý 27. listopadu 2012 ve 20:00® osprey
osprey

KOLIBŘÍK> Děkuji ti a moc mě mrzí, že jsme se neviděli.

Každopádně hodně zdraví. Vím, že tohle přání je pro tebe nejdůležitější.

A co se týče stánku, firemní prezentace a takových věcí, to je Davidova zásluha. Já na tom mám jen nepatrný podíl.

Tento příspěvek byl editován 27.11.2012 19:02:56 uživatelem osprey.
Úterý 27. listopadu 2012 v 19:25® Kazan

Alivio> co by jsi chtěl po gumičkách, víš jak štiky dovedou zrajblovat woba, natož ubohé měkké gumičky.:-D Je to holt daň za jejich chytatelnost. Je to problém všech měkkých gumiček, na obr. vláčejácké a nástrahácké gumičky vytuněné dravčíky:-D
Jinak pokud by jsi chtěl, možná ještě někde doma vyšťourám gumičky které vydrží víc, jsou tvrdé jaxsviňa, mají jen jednu nevýhodu nechytají ryby:-D

foto/diskuze/vseobecna/2012/th-img89421.jpg
Úterý 27. listopadu 2012 v 18:42® KOLIBŘÍK
KOLIBŘÍK

osprey> Zdravím.Chtěl bych tě dodatečně pozdravit proto že se mi tě nepodařilo zastihnout na Prašké výstavě.Mluvil jsem jen s tvým kolegou.Píši to do této diskuse veřejně a to umyslně. Chtěl bych vám říct že dojem na vaši prezentaci rybářského webu Chytej.cz a všechny aktivity s vámi spojené jsou ůplně někde jinde nežli prezentují jiné rybářské servy.Váš stánek byl na výstavě nepřehlednutelný se vším co vaše práce pro rybáře obsahuje.Moderní pojetí dnešního rybáře nejsou jen pulty s krmením a rybářskou technikou a vybavením ale s pojetím našeho sportu veřejným.Vážně s porovnáním webu Mrk .cz který byl v Brně na největší rybářské výstavě vlastně doma… neviditelný.Ničím tam nikoho neoslovili a rybářům Mrk.cz ani nic nenabídl.Stáli tam jako černý Petr vzadu a zastavil se u nich jen jejich zaregistrovaný člen a to pro čepici s logem.Kdo pozoruje tyto rybářské servry a umí je nestraně porovnat dá mi za pravdu že Chytej,cz je už o dvě příčky v moderním pojetí rybařiny daleko před ostatními.Děkuji za krásně prožití výstavy a to hlavně díky vám přátelé …

Tento příspěvek byl editován 27.11.2012 17:44:33 uživatelem KOLIBŘÍK.
Úterý 27. listopadu 2012 v 16:24® Bigpista
Bigpista

ssg.Jimmy Wild> Řím taky nakonec vyplenili barbaři, ale ve skutečnosti ta říše zanikla už mnohem dřív. Barbaři našli jen rozloženou mršinu, ze které si odnesli pár kostí. Takhle to bude i tady. Evropa si svůj vrchol už prožila a teď se prostě rozkládá zaživa. Celkem určitě si někdo přijde kousnout, ale to už nebudou lovci, jen mrchožrouti.

Úterý 27. listopadu 2012 v 16:11® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Bigpista, osprey> Já bych vsázel na to, že při tom zániku bude hodně křiku… A také výstřelů… Otázkou je jen, jestli to pak zakončí i nějaký výbuch na dobro, nebo jestli se to obejde bez něj… Ale v podstatě žádná civilizace nezanikla mírovou cestou…

Úterý 27. listopadu 2012 v 16:08® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> To máš pravdu… Kdo by něco dělal? Kdo by dělal výzkumy, hledal řešení, monitoroval stavy, atd., atd., když oni to pak stejně smetou ze stolu kvůli prachům. A to nejen kvůli těm, co by to stálo, ale hlavně kvůli těm, co dostanou do kapsy… Je to hnus a, jak říkáš, akorát to likviduje jakoukoli motivaci něco dělat… A to ještě „mám tu kliku“, že na to nemám pohled toho vystudovaného biologa.

Úterý 27. listopadu 2012 v 15:47® Fryw
Fryw

Naše kultura už zahubena je. Právě tou „západní“. Na internetu se dají najít studie o tom, jak se v USA chovají vodní živočichové „divně“. Vylezou z vody a s usměvem na rtech se udusí atd…Jsou na antidepresivech, hojně (už nejen) v USA používaných vždy, když píchne u zadku, když je prostě „blbá nálada“. Zavádí se to bohužel už i v ČR. Lékařské lobby je neuprosná. Může směle konkurovat té zbrojařské. Kosmetika a jiné blbince, obsah skříněk v koupelnách dnes a před 20 lety…

Tento příspěvek byl editován 27.11.2012 14:48:20 uživatelem Fryw.
Úterý 27. listopadu 2012 v 15:46® Fugas

Bigpista> s tím se dá jen souhlasit, jen možná nějakej ten křik bude…

Úterý 27. listopadu 2012 v 15:39® osprey
osprey

Bigpista> Neboj, my to dáme i s křikem a krví.

Odbočím. Teď jsem byl na výstavě, bavil jsem se se spoustou lidí. Poslední byl spolužák z vejšky Zdeněk Edelmann (CK Pepa).

Byl to nejsmutnější a nejupřímnější rozhovor. Ta vystudovaná biologie tě poznamená. Vidíš a vnímáš věci… no jinak.

Úterý 27. listopadu 2012 v 15:22® Bigpista
Bigpista

osprey> Jak překvapivé. Naše „západní“ kultura je odsouzena k záhubě. Zanikne jako Řím. Bez křiku, bez krve, bez bortících se zdí. Prostě pomalu uhnije.

Úterý 27. listopadu 2012 v 15:15® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> To souvisí s psychologí těch šílených střelců.

Zjednodušeně řečeno, na to, abys vystřílel parlament, nemůžeš být šílený.

Mě to bere chuť snažit se něco měnit. Tohle je práce svazu, vědců, ochranářských institucí, ale kdykoli se s někým na podobná témata bavím, říkají mi, že s tím nic neudělám.

Takže to asi dojedeme ve stylu „kapr forever“ nebo „poslední zhasíná“.

Úterý 27. listopadu 2012 v 15:06® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> Dost smutné… Oni neudělají prostě NIKDY nic… Radši budou vše oddalovat a nechávat to na dalších generacích, na dobách, kdy už nebude náprava možná nebo, kdy bude už opravdu hodně zle.

Snad jediné, čemu se v tomhle světě ještě divím je to, proč šílení střelci střílí vždycky ve školách a ne v parlamentech, komisích, atd. To by alespoň k něčemu bylo…

Úterý 27. listopadu 2012 ve 14:50® osprey
osprey

Po dlouhé době jsem mohl mezi Krátké zprávy vložit skutečně zásadní článek.

Kdo pátrá po příčinách úbytku původních druhů ryb, měl by ho pojmout jako povinnou četbu.

http://www.chytej.cz/…zpravy/5488/

Úterý 27. listopadu 2012 ve 14:10® HaD
HaD

Bigpista> nebo :-)

Úterý 27. listopadu 2012 ve 14:02® Bigpista
Bigpista

David Havlíček> Namazaný na chleba :-)

Úterý 27. listopadu 2012 ve 12:54® HaD
HaD

Bigpista> tak naběračku :-D nebo pytlik :-D DD

Úterý 27. listopadu 2012 v 11:28® Bigpista
Bigpista

David Havlíček> Ten nejde čapnout, protekl by mezi prsty :-D

Úterý 27. listopadu 2012 v 11:21® Kazan

skwor> to ne, barva je kluků, jen mi jí udělali na desítky:-)

Tento příspěvek byl editován 27.11.2012 10:22:10 uživatelem Kazan.
Úterý 27. listopadu 2012 v 11:01® HaD
HaD

Bigpista> tak čapni sejra a večer dojeď :-)) )

Úterý 27. listopadu 2012 v 11:00® HaD
HaD

Kazan> nojo, to je prauda. Dost věcí teď dohání/me…

Úterý 27. listopadu 2012 v 10:59® Bigpista
Bigpista

David Havlíček> Tak to nevím, jestli bych vyměnil. Spíš bych se to snažil nakombinovat :-D

Úterý 27. listopadu 2012 v 10:58® Kazan

David Havlíček> ty tu brečíš o těžkém dni a chudák máma (myslím tvoji hezčí polovičku) běhá od božího rána po městě. Co má říkat chudák ona:-))

Tento příspěvek byl editován 27.11.2012 09:59:06 uživatelem Kazan.
Úterý 27. listopadu 2012 v 10:56® HaD
HaD

Bigpista> pche, my budeme mít domácí játrovou paštiku a husí játra v sádle od Zdendy :-)

Úterý 27. listopadu 2012 v 10:54® Bigpista
Bigpista

David Havlíček> To já bez sportu, ale zase mě čeká nejlepší nakládaný romadur na světě :-1

Úterý 27. listopadu 2012 v 10:51® HaD
HaD

Bigpista> to mě čeká na závěr dnešního dne také. S pingpongovým hospodským turnajem :-)

Úterý 27. listopadu 2012 v 10:50® Bigpista
Bigpista

David Havlíček> Těžké bude zítřejší ráno, protože večer jdu s kamarády do hospůdky :-))

Úterý 27. listopadu 2012 v 10:46® HaD
HaD

Dobré, dobré. Těžký den to bude…