Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.439 příspěvků, z toho 128439 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 15. listopadu 2012 v 10:12® skwor
-
hering> Pěkný fotky, je to krásná ryba.
- Čtvrtek 15. listopadu 2012 v 8:53® ladamaj
-
nnnap>děkuji ti.
- Čtvrtek 15. listopadu 2012 v 8:36® hraji
-
Hezké dobré ráno Chytej
- Čtvrtek 15. listopadu 2012 v 8:26® nnnap
-
tobě též, láďo.
- Čtvrtek 15. listopadu 2012 v 8:19® ladamaj
-
Krásné dobré ráno přeji.
- Čtvrtek 15. listopadu 2012 v 1:08® nnnap
-
no, máme v tom trochu brajgl. Jestli jsou kořeny lov-nelov, tak jaké kořeny potom má lov. Bavíme se o původní rybě,pro kterou jsme měli donedávna jenom pohrdlivý výraz bílá ryba. Tak plevel nebo ochrany hodná? Kapr duhák- donedávna ušlechtilá ryba, pro kterou dnes máme, my rybáři slova jenom pohrdání. Ano, děláme si to sami. Jsou to důsledky našeho chování, našeho poznání, vývoje, reflektování změn v našem okolí. To všechno, co se děje. Já bych to na maso nezjednodušoval.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 23:49® osprey
-
nnnap> Smysl rybařiny na divokých tocích nemůže být v mase. Je to o kontaktu s přírodou a o návratu ke kořenům, mezi které patří lov.
Jisté omezené braní úlovků není problém – pokud budou ty přírodní populace dost početné. Na druhou stranu kapr, duhák apod. jsou jen domácí zvířata a pískovny, rybníky a přehrady jsou nepůvodní vodní plochy. Tam bych ponechal do značné míry produkční charakter.
Mám přístup k nějakým číslům z vysazování. Jsou tu na jihu potoky, kde se vysadilo 20 kg, slovilo 8 a úspěšně (vykázali úlovek) tu lovilo třeba 5 rybářů. Takže kdyby to tam bylo o původní rybě a nebralo se nic, prd by se stalo.
Na revíru, který stojí na nasypaných kaprech, není co měnit. Možná horní míru, aby měli kapraři důvod tam sedět.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 23:00® Scanix
-
nnnap> dalsi vec je, ze regulace obsadky tekoucich vod je tarka neresitelne, kazda vetsi voda v tom udela hokej, to neni rybnik, kde funguje celkem dobre ma dati, dal…tohle si treba uvodomuji soudruzi v anglii a dost klubovych vod ma proste sva omezeni, ktere chranni puvodni druhy
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:57® Scanix
-
nnnap> to si kazdy musi najit sam, ale ano, podle me, tak jak se to provozuje, je to zabava, egoisticka a kruta zabava. Navic nepuvodni ryby, jako kapr, amur, tolstoj, duhak, apod. by z vody sly, tak proc „nechranit“ puvodni biotop?
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:42® nnnap
-
Scanix> a smysl rybařiny? Zábava?
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:37® Scanix
-
osprey> ja osobne bez problemu, chodim je chytat, protoze to mam za barakem a jsou to bojovne ryby, chodil jsem tam i pred tim, kdyz tam bylo vice tloustu jak duhaku a bylo to moc fajn…jako fakt, ti tlousti tam sli do kytek a je to jasne proc, vice masa, vice konkurence, vetsi lakadlo pro kormouse no a ti zobnou tlouste stejne dobre jako granuli…takze ano, reky a potoky by se ze zakona mely osazovat jen rybou, co tam patri, melo by to resit ministerstvo zivotniho prostredi a puvodni ryby by se mely bez prodleni vracet vode, byt tam chranenne.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:30® osprey
-
Scanix> Je mi líto, ryby, zejména ty přírodní, jsou u nás až na posledním místě.
Za prachy je kapr a duhák, jsou levní a vyprodukuje se jich dost. Vzdáš se svého duhádromu ve prospěch těch parem a tloušťů, co tam mají reálně plavat?
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:26® Scanix
-
osprey> No prachy se utracej za dost hloupejsi veci, kdyby se na to demetni splavneni upustila nejaka ta miliarda i timhle smerem, tak by se dostali…
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:12® osprey
-
hering> No, každopádně hodně štěstí. Problém je, že tohle je malá strouha. A vydry tam určitě nikdo nehubí, takže odchovná kapacita je, jaká je. Je potřeba, aby vznikla trdliště na velké řece, tohle je taková zahrádka pro radost.
A z velkých řek je šance snad jen na Ohři, kdyby se hodně chtělo. K nám na Otavu už se tyhle ryby nevrátí.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:07® hering
-
osprey> Je to focené už v NP a strážci tam vartují skoro pořád.
Ještě tam vyrazím jednou.Měla by se konečně voda pročistit,bylo to skoro 3 týdny kalné.Prvních 5 kousků již vjelo do Kamenice 22 října.
Ty jámy kde se schovávají jsou stále neprůhledné.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:56® BoBo-Falknow
-
hering> Ano, kvalita fotek nic moc, ale pro mne letos nejsilnější zápis v ML. Děkuji
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:54® osprey
-
hering> Nádhera. Pěkně je tam hlídejte, ať si někdo za všechny ty DMSky neudělá luxusní večeři.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:50® osprey
-
Scanix> Tady nebylo vidět nic a nikdy není vidět nic. Proto nepíšu, čeho jsem si všiml.
Tam k vám budu muset pracovně zajet. Až na to dojde, ozvu se.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:49® MIG-35
-
osprey> Fešnej! J8 mam jen prcky do 40cm, ale i ty mi dělaj radost. Velký ryby u mě je velká náhoda.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:36® Scanix
-
osprey> no to verim, tady to byva videt casto, resp. tech 10min na setmeni zacnou trosku „sbirat“, vsak zajed a uvidis
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:31® osprey
-
Scanix> Ono to není jen tak. Musel bych k vám.
V tomhle byla finta. Byl jsem fotit pruty a všiml jsem si, že…
A vyšlo to.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:29® Scanix
-
osprey> peknej tloustak, 49 nebo 50, to uz je podle me jedno, priste chytnes 55 a bude jasno
- Středa 14. listopadu 2012 v 19:49® MIG-35
-
noba> Jo Bůh to chtěl.
- Středa 14. listopadu 2012 v 19:41® HaD
-
noba>
)
- Středa 14. listopadu 2012 ve 13:08® noba
-
MIG-35> no já bych rád, ale ráno jsem nenastartoval vůz. To mám asi za to
- Středa 14. listopadu 2012 ve 12:02® osprey
-
MIG-35> Naviják by se u mě našel za cenu lepšího wobblera, proutek seženem – v nejhorším ti za 14 dní přivezu něco z veletrhu, pokud to do té doby vydržíš.
Máš li zájem, napiš osobku.
- Středa 14. listopadu 2012 v 11:52® MIG-35
-
mvincik> No já mam 10–30, 20–60, ale s to UL mi bavilo. Byl to sice šrot, ale tý srandy co sem si s nim užil. Jo lidi sou swiněéé.
- Středa 14. listopadu 2012 v 11:51® osprey
-
noba> Byl jsem velmi věcný, v té zprávě chybí 36 převážně sprostých slov, která jsem po zralé úvaze smazal
- Středa 14. listopadu 2012 v 11:48® mvincik
-
MIG-35> Tak to je pech, by se člověk opravdu po… Neboj nic, vemu víc proutí.
- Středa 14. listopadu 2012 v 11:47® sunet
-
motor> viz z Lovu
Byl fakt pěkný, bohužel.