Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 15. listopadu 2012 v 8:26® nnnap
-
tobě též, láďo.
- Čtvrtek 15. listopadu 2012 v 8:19® ladamaj
-
Krásné dobré ráno přeji.
- Čtvrtek 15. listopadu 2012 v 1:08® nnnap
-
no, máme v tom trochu brajgl. Jestli jsou kořeny lov-nelov, tak jaké kořeny potom má lov. Bavíme se o původní rybě,pro kterou jsme měli donedávna jenom pohrdlivý výraz bílá ryba. Tak plevel nebo ochrany hodná? Kapr duhák- donedávna ušlechtilá ryba, pro kterou dnes máme, my rybáři slova jenom pohrdání. Ano, děláme si to sami. Jsou to důsledky našeho chování, našeho poznání, vývoje, reflektování změn v našem okolí. To všechno, co se děje. Já bych to na maso nezjednodušoval.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 23:49® osprey
-
nnnap> Smysl rybařiny na divokých tocích nemůže být v mase. Je to o kontaktu s přírodou a o návratu ke kořenům, mezi které patří lov.
Jisté omezené braní úlovků není problém – pokud budou ty přírodní populace dost početné. Na druhou stranu kapr, duhák apod. jsou jen domácí zvířata a pískovny, rybníky a přehrady jsou nepůvodní vodní plochy. Tam bych ponechal do značné míry produkční charakter.
Mám přístup k nějakým číslům z vysazování. Jsou tu na jihu potoky, kde se vysadilo 20 kg, slovilo 8 a úspěšně (vykázali úlovek) tu lovilo třeba 5 rybářů. Takže kdyby to tam bylo o původní rybě a nebralo se nic, prd by se stalo.
Na revíru, který stojí na nasypaných kaprech, není co měnit. Možná horní míru, aby měli kapraři důvod tam sedět.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 23:00® Scanix
-
nnnap> dalsi vec je, ze regulace obsadky tekoucich vod je tarka neresitelne, kazda vetsi voda v tom udela hokej, to neni rybnik, kde funguje celkem dobre ma dati, dal…tohle si treba uvodomuji soudruzi v anglii a dost klubovych vod ma proste sva omezeni, ktere chranni puvodni druhy
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:57® Scanix
-
nnnap> to si kazdy musi najit sam, ale ano, podle me, tak jak se to provozuje, je to zabava, egoisticka a kruta zabava. Navic nepuvodni ryby, jako kapr, amur, tolstoj, duhak, apod. by z vody sly, tak proc „nechranit“ puvodni biotop?
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:42® nnnap
-
Scanix> a smysl rybařiny? Zábava?
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:37® Scanix
-
osprey> ja osobne bez problemu, chodim je chytat, protoze to mam za barakem a jsou to bojovne ryby, chodil jsem tam i pred tim, kdyz tam bylo vice tloustu jak duhaku a bylo to moc fajn…jako fakt, ti tlousti tam sli do kytek a je to jasne proc, vice masa, vice konkurence, vetsi lakadlo pro kormouse no a ti zobnou tlouste stejne dobre jako granuli…takze ano, reky a potoky by se ze zakona mely osazovat jen rybou, co tam patri, melo by to resit ministerstvo zivotniho prostredi a puvodni ryby by se mely bez prodleni vracet vode, byt tam chranenne.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:30® osprey
-
Scanix> Je mi líto, ryby, zejména ty přírodní, jsou u nás až na posledním místě.
Za prachy je kapr a duhák, jsou levní a vyprodukuje se jich dost. Vzdáš se svého duhádromu ve prospěch těch parem a tloušťů, co tam mají reálně plavat?
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:26® Scanix
-
osprey> No prachy se utracej za dost hloupejsi veci, kdyby se na to demetni splavneni upustila nejaka ta miliarda i timhle smerem, tak by se dostali…
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:12® osprey
-
hering> No, každopádně hodně štěstí. Problém je, že tohle je malá strouha. A vydry tam určitě nikdo nehubí, takže odchovná kapacita je, jaká je. Je potřeba, aby vznikla trdliště na velké řece, tohle je taková zahrádka pro radost.
A z velkých řek je šance snad jen na Ohři, kdyby se hodně chtělo. K nám na Otavu už se tyhle ryby nevrátí.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:07® hering
-
osprey> Je to focené už v NP a strážci tam vartují skoro pořád.
Ještě tam vyrazím jednou.Měla by se konečně voda pročistit,bylo to skoro 3 týdny kalné.Prvních 5 kousků již vjelo do Kamenice 22 října.
Ty jámy kde se schovávají jsou stále neprůhledné.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:56® BoBo-Falknow
-
hering> Ano, kvalita fotek nic moc, ale pro mne letos nejsilnější zápis v ML. Děkuji
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:54® osprey
-
hering> Nádhera. Pěkně je tam hlídejte, ať si někdo za všechny ty DMSky neudělá luxusní večeři.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:50® osprey
-
Scanix> Tady nebylo vidět nic a nikdy není vidět nic. Proto nepíšu, čeho jsem si všiml.
Tam k vám budu muset pracovně zajet. Až na to dojde, ozvu se.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:49® MIG-35
-
osprey> Fešnej! J8 mam jen prcky do 40cm, ale i ty mi dělaj radost. Velký ryby u mě je velká náhoda.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:36® Scanix
-
osprey> no to verim, tady to byva videt casto, resp. tech 10min na setmeni zacnou trosku „sbirat“, vsak zajed a uvidis
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:31® osprey
-
Scanix> Ono to není jen tak. Musel bych k vám.
V tomhle byla finta. Byl jsem fotit pruty a všiml jsem si, že…
A vyšlo to.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:29® Scanix
-
osprey> peknej tloustak, 49 nebo 50, to uz je podle me jedno, priste chytnes 55 a bude jasno
- Středa 14. listopadu 2012 v 19:49® MIG-35
-
noba> Jo Bůh to chtěl.
- Středa 14. listopadu 2012 v 19:41® HaD
-
noba>
)
- Středa 14. listopadu 2012 ve 13:08® noba
-
MIG-35> no já bych rád, ale ráno jsem nenastartoval vůz. To mám asi za to
- Středa 14. listopadu 2012 ve 12:02® osprey
-
MIG-35> Naviják by se u mě našel za cenu lepšího wobblera, proutek seženem – v nejhorším ti za 14 dní přivezu něco z veletrhu, pokud to do té doby vydržíš.
Máš li zájem, napiš osobku.
- Středa 14. listopadu 2012 v 11:52® MIG-35
-
mvincik> No já mam 10–30, 20–60, ale s to UL mi bavilo. Byl to sice šrot, ale tý srandy co sem si s nim užil. Jo lidi sou swiněéé.
- Středa 14. listopadu 2012 v 11:51® osprey
-
noba> Byl jsem velmi věcný, v té zprávě chybí 36 převážně sprostých slov, která jsem po zralé úvaze smazal
- Středa 14. listopadu 2012 v 11:48® mvincik
-
MIG-35> Tak to je pech, by se člověk opravdu po… Neboj nic, vemu víc proutí.
- Středa 14. listopadu 2012 v 11:47® sunet
-
motor> viz z Lovu
Byl fakt pěkný, bohužel.
- Středa 14. listopadu 2012 v 11:46® MIG-35
-
mvincik> Chtěl sem, ale dorasili mistři mi páchat schody. Buď ještě vyrasim bo zejtra. No jesli budu mít pořádně čim. Včera mi nějakej mamrd ukrad ULko.
Nechal sem si ho kousek od sebe a šel s druhym proutem. Když sem se vrátil, prut byl fuč. To zase bylo sprostejch slov. Fix já prostě budu chodit na ryby se psem a budu mít klid.
- Středa 14. listopadu 2012 v 11:23® mvincik
-
MIG-35> Ty jsi nebyl? To je dobře, alespoň nebudou na konci týdne ti okouni překrmení.
- Středa 14. listopadu 2012 v 11:19® MIG-35
-
noba> Další chytrolín.. Mazej na ryby lemure.