Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 15. října 2012 ve 20:27® Prichy
-
osprey> njn, ok, Surf to stejně psal kvůli tomu mému příspěvku, všichni víme, že bílá je čím dál tím bělejší atd.
technologie jdou samozřejmě kupředu, někdy je ovšem o hodně předbíhá marketing
- Pondělí 15. října 2012 v 17:30® osprey
-
Prichy> To určitě – stáří, skladování, konkrétní výrobní šarže… Záviset může na spoustě věcí.
Já zatím skutečně sedmikilovou „dvacítku“ nepotkal. A samozřejmě bych rád, kdyby to nějak šlo.
- Pondělí 15. října 2012 v 17:12® Prichy
-
osprey> měl jsem asso v 18, bohužel musel pryč, praskalo to jako sviňa.....ono taky bude záležet jak ho kde dlouho a za jakých podmínek skladoval, proto možná chceme každý něco jiného
- Pondělí 15. října 2012 v 17:08® nnnap
-
skwor> musel toho mít plné brejle, když zatáhl za padák před dosažením rekordu ve volném pádu. Tady se mi podařilo najít záběry toho šílenýho kolotoče někdy kolem 900 km/h
- Pondělí 15. října 2012 v 11:20® osprey
-
SURF> Ale to je v pořádku. Výměna názorů není od toho, abychom se plácali po ramenou. Oba napíšeme, jak to vidíme a možná nás pohled kolegy posune nebo aspoň donutí k zamyšlení.
Věř, že nic osobního za tím není. Oponent není nepřítel, i když se to tak dneska často vnímá.
- Pondělí 15. října 2012 v 11:09® SURF
-
osprey> Nikomu svůj názor nenutím, pouze jsem ho napsal..... Každý, ať si přebere, dle svého..... Tvůj názor a zkušenost s tímto vlascem, může dopadnout úplně odlišně, od mých poznatků.......
- Pondělí 15. října 2012 v 11:00® osprey
-
SURF> Vlasec příležitostně vyzkouším. Měl jsem ho kdysi v dvanáctce. Zkušenosti dobré, ale nevnímal jsem výrazný rozdíl proti jiným vlascům. Je to už pár let, ty výrobní technologie se mění a to, co se motá na ty špulky dnes, určitě není to, co v dobách začátků. Prostě zkusím.
- Pondělí 15. října 2012 v 10:49® osprey
-
SURF> Nepronásleduju tě. Chci to vědět. Nejsem neomylný, všeznalý a potřebuju mít rozhled.
Pokud vím, zklamal jsem tě ohledně popisu prutu, s nímž nemám žádnou praktickou zkušenost a zavlekl do diskuze, kde jsem si dovolil oponovat názoru, že nalití peněz do rybařiny samo o sobě něco vyřeší.
A neboj. Pokud se s tebou bavím, tak mi za to stojíš.
- Pondělí 15. října 2012 v 10:44® MIG-35
-
Bigpista> Tak to být zákařná choroba.
Já byl ted s mladym venku, ale jak je tam zima tak se mu tam moc nelíbí. A to sem ho nabalil jako pumpu.
- Pondělí 15. října 2012 v 10:38® SURF
-
osprey> Ach jo… Začínám mít pocit, že mě za něco pronásleduješ…
http://www.tomi-korda.cz/…0mm/d-73687/
Neměřil jsem ho, nezkoumal jsem ho, netestoval jsem ho, nedával jsem ho do duelu, atd. ...... Beru údaj od výrobce. Vím jedno: pevnější vlasec, jsem neměl. S vlascem 0,20mm, navázaný uzlem, ohnu háček na jigových hlavičkách, ve velikosti 2/0, 3/0. Pokud tento vlasec, s tloušťkou 0,22mm, „navážu“ bezuzlovým návazcem, na daleko silnější vlasec, tak s ním opravdu, při trhání „zápasím“.
- Pondělí 15. října 2012 v 10:15® osprey
-
SURF> Prosím tě, bez jakékoli ironie – který vlasec o průměru 0.20 mm má nosnost 7 kg?
Já takový neznám. Neznám ani takový, co by měl 5 kg. Na některých je to sice napsáno, ale buď to není pravda anebo se ukáže, že jsou mnohem silnější.
Tento příspěvek byl editován 15.10.2012 10:16:34 uživatelem osprey. - Pondělí 15. října 2012 v 10:02® ssg.Jimmy Wild
-
Dobré ráno chytejáci…
- Pondělí 15. října 2012 v 9:26® SURF
-
cormoran> Ale dej pokoj.....
- Pondělí 15. října 2012 v 9:18® Bigpista
-
MIG-35> Jen rýma a kašel, zítra snad pomašíruje do školky…
- Pondělí 15. října 2012 v 9:11® cormoran
-
Klucí, nezapomeňte na sumce, ti neřádi přeci taky vyžrali hodně ryb
- Pondělí 15. října 2012 v 9:09® ladamaj
-
Kásné dobré ráno přeji.
- Pondělí 15. října 2012 v 9:06® SURF
-
Prichy> Psal jsem, že mi jde hlavně o štiky. Těch jsem chytal asi nejvíc. Pravděpodobně, to bylo nejsnažší. Taky jsem chodil s nulou. Ale občas, si učitě pamatuji, že jsem si zachytal. Netvrdím, že jsem chytal metrovky. Štiky byly menší a i podměrečné. Dnes nic. Škoda, že si nevedu záznamy. Nebo jsem se trefil, taky občas, do okounů. Prostě někdy něco.
Napadla mě ještě jedna věc: dřív nebyl kvalitní vlasec, ostrý háček, výběr nástrah, kvalitní naviják, hodit padesát merů, to byl výkon, echoloty, atd. Chytit a zdolat štiku, byť nevelkou, tak bylo asi padesát, na padesát procent. Teńkrát měl vlasec 0,25mm, značky Sona, nosnost asi 3kg. Což dnes vzbudí asi úsměv na rtu. Sám mám dnes vlasec 0,20mm, který má nosnost asi 7kg.
Těch „věcí“, které mají vliv na „odrybnění“ vody, je určitě víc.
- Pondělí 15. října 2012 v 9:01® MIG-35
-
Bigpista> Zdarec! Co pa ste chytli za chorobu? Mladej je naštěstí zdravej jen žena má nějakou práci tak sme se čenžli.
Kazan> A nebylo by lepčí jim to rozdat hned po výlovu? Aspoň by chudácí nemušeli mrznout u vody..
- Pondělí 15. října 2012 v 8:40® 1Mara
-
Kazan>
naprostá pravda .
- Pondělí 15. října 2012 v 8:29® Kazan
-
1Mara> řeky to svým způsobem dost odsr-ly, ale co se týká propadlin, uzavřených vod kde to díky zámrazu zas tak nemohl kormouš zplundrovat. Vzpomínám že byli lidi, co si na podzim kvůli nasazení brali dovolenou, a ty hlášky typu: krásnej, vysokej, třicetsedum
Tady si to lidi vyžírali od nepaměti sami, dřív bílou rybu každý pustil, dnes někteří než dotahnou cejna ke břehu tak vyjmenují tři recepty co z něj udělají
- Pondělí 15. října 2012 v 8:19® Bigpista
-
MIG-35> Zdravím bratra ve zbrani
- Pondělí 15. října 2012 v 8:13® MIG-35
-
Bodré ráno!
Bigpista> Íá dělam chůvu.
- Pondělí 15. října 2012 v 8:12® 1Mara
-
Prichy> Já teda nevím jak a na co jsi chytal ty dříve , ale já chytával s 30tkou vlascem značky silon a kolínkama a zachytal jsem si tak za jeden den , jako teď skoro za celej rok. A co se týče štik , bylo jich mraky , nebyly woby a jiné nástrahy , ale obyčejná plandavka a rybář si vybíral jak velikou štiku si veme. Chytáno na Berounce, Labe,místní propadliny a bohatě stačilo
- Pondělí 15. října 2012 v 8:12® hraji
-
Bigpista> a já se připravuji na dovolenou
- Pondělí 15. října 2012 v 8:05® Bigpista
-
Dobré ráno!
hraji> Nápodobně, opatruju nemocnou dcerku…
- Pondělí 15. října 2012 v 7:55® Kazan
-
Prichy> jj asi máš pravdu, chodilo se i tenkrát s ,,krásnejma velikejma nulama,, od vody. Jenže tenkrát se řeklo jen dneska neberou, a bylo to vyřešené.
- Pondělí 15. října 2012 v 7:52® hraji
-
Hezké dobré ráno Chytej. Volné nepracovní
- Pondělí 15. října 2012 v 7:22® BoBo-Falknow
-
Prichy> Souhlas.
- Pondělí 15. října 2012 v 5:26® Prichy
-
Jen upozorním, že málokdo z nás si pamatuje co říkal před minutou, natož aby si pamatoval co bylo před 20-ti lety. I na jaře jsme dokázali býti na Jesenici bez ryby a to jsme vstávali tak abychom chytili vlak v 2:14 ze Sokolova a následně měli ten „nejlepší“ flek.
Řekl bych, že před 20-ti roky měla polovina z nás roena a lipno (ti co měli menší štěstí, něco horšího), pár plandavek a štika se počítala na mírová/nemírová.
Co jsem dále vypozoroval z internetových debat. To co bylo před 20-ti lety si pamatují lépe 60-ti letí, než my kolem 40-ky. Zajímavé. Jestliže je to tak, vypadá to, že mozek člověku funguje čím dál tím lépe
Nic, to je jen takové zamyšlení na téma co si vůbec pamatujeme a co ne. Sám za sebe mohu jen říci, že si pamatuji pouze střípky té mozajky. Vím, že jsem tahal domů „každého“ cejna a plotici, mírový kapr byla událost a štiku mám z mládí jednu. 62,5cm …její hlavička zdobila dlouho můj pokojík.
Jinak nechtěl jsem to sem moc tahat, ale co si jak lidi pamatují bylo vidět na volbách. Nejsem si tedy úplně jist, jestli si tu dobu nepamatujeme spíš jak bychom chtěli.
Nic méně, teď máme výhodu. Zůstane na různých místech internetu zapsáno co a jak bylo. PS: Tímto zápisem bych nerad zpochybnil „odrybnění“ zvláště malých vod ať tekoucích či stojatých, kde je to, ať už se to stalo z jakéhokoliv důvodu, neodiskutovatelné. Vlastně nechci zpochybnit nic a nechci nikoho urazit…je to jen otázka pro každého pro sama sebe, co si vlastně opravdu pamatuji a kolik jsem toho zapoměl, potažmo vytěsnil ze své paměti.....
- Pondělí 15. října 2012 v 1:17® HaD
-
osprey> ono nejde ani tak o duháka nebo kapra. Jde o ten princip. Klasický příklad jsou soukromáky – kdyby byly vody spravovány „po soukromu“, tak jsou plné duháků, kaprů, jeseterů apod. na „cejny“ budou okolo vod kádě.
mvincik: někde je ryb méně (otázka je proč), někde stejně, někde víc. Anebo umíme líp chytat. Nevím. Když si chci zachytat, zachytám si podobně jako před dvaceti lety.