Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 14. října 2012 ve 23:29® SURF
-
osprey> Některý „druh“, vyroste daleko dřív. Asi tak za dvacet let.
- Neděle 14. října 2012 ve 22:45® osprey
-
mvincik> Problém je, že zánik druhu je dnes blesková věc, vznik nového trvá minimálně desetitisíce let, často mnohem víc.
- Neděle 14. října 2012 ve 22:41® Prichy
-
David Havlíček> několik generací
- Neděle 14. října 2012 ve 21:53® mvincik
-
osprey> Souhlasím. Ryby ještě jsou, ikdyž to množství je oproti letům předchozím mizivé. Na druhou stranu, mě štve ještě jiná stránka věci, a to že dnes některé druhy zcela mizí, nebo se jim nedaří rozmnožovat. Ikdyž to tak asi je normální, něco zcela vyhyne a něco nové zase vznikne. Asi to tak má být.
- Neděle 14. října 2012 ve 21:49® osprey
-
mvincik> Kdyby v tom revíru bylo nevím co, v téhle zemi je během měsíce tam, kde ty ostatní.
Neřeším. Ryby jsou. To, že to není snadné je chytit, je na jednu stranu dobře.
- Neděle 14. října 2012 ve 21:40® mvincik
-
osprey> Otázka je, co je to dobře zarybněný revír. Vím, kam ale míříš.
Samosebou, že musí přijít změny, o kterých se rozepsal Alov a o kterých tu již byla řeč mnohokrát.
- Neděle 14. října 2012 ve 21:36® osprey
-
mvincik> No a jak u nás dopadne dobře zarybněný revír?
- Neděle 14. října 2012 ve 21:32® mvincik
-
Alov> Přesně. na tom něco, tedy dost bude. Když mi před několika roky předseda naší MO říkal, kolik peněz zbude naší MO z toho, co zaplatím jako člen, bylo to takřka 00 nic. Kraj ty peníze sebere a nějak s němi naloží.
Součástí výsledků tohoto pak je, že jsou osazené revíry, „osazené“ revíry a nebo taky neosazené revíry. A tak dále a tak dále…
- Neděle 14. října 2012 ve 21:02® Alov
-
osprey> & Scanix No a tím naše snaha končí, protože náš hlas ny členské schůzi má v této problematice váhu asi jako pšouk mouchy tsé-tsé.
Proto já říkám. Zrušit krajské ÚS a peníze přerozdělovat procentuelním poměrem přímo samotným MO, protože co je nějakému ostravskému tejpkovi do toho, co a kolik si toho nasypem do Pochně u Krnova, protože tak stejně nám je prd po tom, co si nasadí na propadliny kdesi na ostravsku (selským rozumem chápáno). Ale co už že - Neděle 14. října 2012 ve 20:46® osprey
-
Alov> Jo, možná bychom se neshodli na detailech, ale v principu je to ono.
- Neděle 14. října 2012 ve 20:44® Scanix
-
Alov> tak s timhle uz musim taky souhlasit, presne tak…
- Neděle 14. října 2012 ve 20:43® spike
-
osprey> Záchranu v podobě podoustve 46cm bych chtěl taky zažívat. Krásná ryba gratuluju.
- Neděle 14. října 2012 ve 20:39® Alov
-
Scanix> Začít se musí legislativou. Větší pravomoce a ochrana RS, vymahatelnost práva, exemplární tresty a vysoké finanční pokuty za porušení RŘ resp. BP, osvěta rybářské veřejnosti atd. Pak se můžem dál bavit o druhové pestrosti násady, o množství ponechaných ryb a v neposlední řadě o zdražení povolenek.
Tento příspěvek byl editován 14.10.2012 20:40:31 uživatelem Alov.
Naše MO si taky snaží dělat nějakou násadu (kapr, štika, candoš, lín a tuším ostrou), ale pořád to nějak vychází vniveč. Tihle lidi to dělají fakt z lásky k rybolovu. Já měl spíš na mysli ty přerozdělovače na krajích. Tam jsou černé díry jako vrata do nebe :-/ - Neděle 14. října 2012 ve 20:14® osprey
-
David Havlíček> Pokud jde o mě, tak já v té diskuzi neřekl o kaprovi a duhákovi ani slovo.
Jen ať je sypou.
- Neděle 14. října 2012 ve 20:13® skwor
-
nnnap> Už letí 5 minut, docela borec.
- Neděle 14. října 2012 v 19:34® ladamaj
-
Alov>naprostá pravda.
- Neděle 14. října 2012 v 19:25® Scanix
-
Alov> jasne, ze je to taky (hlavne) o penezich, ale vim treba, jak se snazi na nekterych MO sec mohou, delat si vlastni ryby, aby usetrili apod. No rybaru je hodne a je treba tomu prizpusobit pravidla i dalsi veci, aby se to nejak dalo kompenzovat. Ja sleduju stastiky, kolik ryb se udajne sadi a kolik se jich odnasi. Kudna kdybych u nas odnes 50ks stiky rocne, tak je to 1/3 vsech odnesenych, co bude chytat tech dalsich 3000 clenu ve dvou MO?
- Neděle 14. října 2012 v 19:22® Scanix
-
MIG-35> jasny, to je rozumny, tak jedna ryba tydne je az kam, vsak jich tam neni neomezene…ja se tada nechci vzhlizet v zahranici, ale ony treba nektere anglicke klubove vody maji ty pravidla uz trosku overene casem…no kazdopadne je to v nasich podminkach vse neproveditelne, protoze lidem se musi hlavne povolenka rentovat a pri drazsi povolence, by se museli o tovice otacet, takhle se nekdy dedci otoci doma s rybou i trikrat zad den a pri zdrazeni, no asi by meli z kola solidne namakany nohy
- Neděle 14. října 2012 v 19:08® Kazan
-
David Havlíček> je mi to jasné, proto níž jen v příspěvku ten úsměv. Nevadí mi že se produkuje ve velkém duhák, kapřík ať si dav přijde na své, ale ať je mu to sypáno do rybníků, uzavřených vod a do řek dávat rybky pro obnovu původní populace. Ono totiž davu je ve finále naprosto jedno jestli vyrabuje kapříka či duháka z řeky nebo rybníku.
- Neděle 14. října 2012 v 19:04® Alov
-
Scanix> Chápu Tvé pohnutky, ale věř, že ve svazu je peněz dost. Ono sice Ti pánové se tváří, že to dělají pro nás rybáře a jen pro nás, že oni z toho nemají zhola nic.
Ale ty toky peněz, to je mazec. Největší mazec je na krajích. Takové hloubkové audity na krajích by bodly. To by nejeden činovník měl problémy se stolicí - Neděle 14. října 2012 v 18:53® nnnap
-
jenom informačně. http://www.redbullstratos.com/live/.Stoupá. Dá to? Ve zdraví? Nějakých 40 minut.
- Neděle 14. října 2012 v 18:46® MIG-35
-
Scanix> K vodě si chodim zachytat a když mam chuť na rybu tak si jí vemu. V mrazáku mam málo místa na kopec kaprů či jinejch šupináčů.
- Neděle 14. října 2012 v 18:25® SURF
-
osprey> Hájit, zvednout míru, omezit počet a váhu ryb, zatočit s pytláky, kormoráni, více zaplatit...... Chápu, že je toho víc, co je třeba napravit. Chtěl bych někde začít, ale sypat peníze do tunelu, to ne.
David má asi pravdu.
Takže zbývají procházky kolem vody, nebo změnit rybolovnou techniku a zaměřit se na ryby, které v té vodě jsou.
A zase..... Nechtěl jsem nic rozebírat…
- Neděle 14. října 2012 v 18:16® HaD
-
Prichy> tak tak, můžeme se snažit lidem ukazovat, že i ostatní druhy jsou atraktivní, nicméně v globální změnu nevěřím. To je jako kdybys chtěl odnaučit čechy pít
. To je prostě utopie.
- Neděle 14. října 2012 v 18:16® SURF
-
Scanix> Budu zvedat obě ruce!!
- Neděle 14. října 2012 v 18:15® SURF
-
David Havlíček> Já mám na mysli, hlavně štiku.
- Neděle 14. října 2012 v 18:11® Prichy
-
přesně, jen poptávku jde dlouhodobým směrováním posunout
nic, jedu se podívat na ty bestie a doufám, že mě zase Bohouš nevytočí
- Neděle 14. října 2012 v 17:52® HaD
-
osprey+Kazan> chlapi, debatu jsem nesledoval, jsem jaksi pár týdnů mimo a ještě budu. Každopádně je jedna věc, se kterou nikdo nepohne, i kdyby se postavil na hlavu třeba Svatý Petr. A to je poptávka. A té vždy bude v zásadní převaze odpovídat nabídka. Takže házet vinu na svaz, že sype kapry a duháky (odhadl jsem, že o tom je řeč) je hezké, ale jinak to nebude a kdyby bylo vedení svazu a svaz supermoderní, bude jich dávat ještě víc. Musela by se změnit poptávka – kdyby 80% členské základny stálo o plotice a tlouště, sypalo by se jich mraky a kaprů a duháků jako šafránu. Na tohle, bohužel, nesmíme zapomínat. Princip poptávka/nabídka nelze ochcat.
Tento příspěvek byl editován 14.10.2012 17:55:38 uživatelem HaD. - Neděle 14. října 2012 v 17:48® Scanix
-
Alov> 10 mesicne je stejne jako 50 na rok, proste ryba na tyden, to uz by musela byt skupinka 7lidi, ver, ze to je omezeni, po kterym se da jit…jeste si priplatit, aby pripadne byly odmeny pro RS, at se snazi…dokud to bude dobrovolna cinnost, tak ti v noci moc nadsencu behat kolem vod nebude…ja mel letos na MP dve kontroly, pri dochazce je to dost tristni…
- Neděle 14. října 2012 v 17:46® Alov
-
Scanix> Hele, na Severní moravě máme omezení už třetím rokem na 10 ks měsíčně a max. 40 ks ročně. A co to přineslo? Nic. Masí se dál. Pěkně ve skupinkách. Chytne se jeden kapřík, napíše se. Chytne se druhý, nepíše se, odjíždí se domů a odpoledne se jde znova. Když se chytne další palička → igelitka → křoví…
A to zdražení? Výrazné? A čo si hen tak Kefalím predstavujetě pod pojmo „Výrazně“? A co by to výrazné zdražení přineslo? Co by změnilo?