Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 1. října 2012 v 11:55® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Gruss Gott ze Sudet :-)

Pondělí 1. října 2012 v 11:34® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Dobré skoro poledne chytejáci… :-)

Pondělí 1. října 2012 v 9:10® hraji
hraji

Bigpista> nemusíš se obhajovat. Nemá každý možnost sedět hned ráno u počítače. Na druhou stranu, nemá každý možnost nepochopit, co ten budík zatraceně chce. :-)

Tento příspěvek byl editován 1.10.2012 09:11:06 uživatelem hraji.
Pondělí 1. října 2012 v 8:54® Bigpista
Bigpista

Dobré ráno!

hraji> Na mou obhajobu – měl jsem trochu problém rozlepit oko. Nějak jsem napoprvé nepochopil, co po mě ten budík chce :-))

Pondělí 1. října 2012 v 8:33® ladamaj
ladamaj

Krásné dobré ráno přeji.

Pondělí 1. října 2012 v 8:04® hraji
hraji

Hezké dobré ráno Chytej. Dal jsem šanci až do osmi hodin a nikdo tu nepozdraví po ránu. :-))

Pondělí 1. října 2012 v 7:14® sharkcom
sharkcom

Tome, co pa? Jak je to s tím vykročením? To že tahá Bobo, neberu jako bernou minci toho, že berou… Já jsem posledně zakrmil 10ks kopyt dle Bobovo rad, nahodil, dal prut do vidliček a taky zero…

Neděle 30. září 2012 ve 23:21® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Scanix> Děkuji :-)

Neděle 30. září 2012 ve 23:17® Scanix
Scanix

BoBo-Falknow> To je fakt neuveritelny, jak ti ty zlutaci fungujou, holt jinej kraj, jinej mrav, pekny…

Neděle 30. září 2012 ve 22:52® Scanix
Scanix

David Havlíček> bacha na to, aby te nejaky Petr nevzal za slovo :-))

Neděle 30. září 2012 ve 22:52® Scanix
Scanix

David Havlíček> bacha na to, aby te nejaky Petr nevzal za slovo :-))

Neděle 30. září 2012 ve 22:20® HaD
HaD

osprey> jsme v rukou Petrových :-)

Neděle 30. září 2012 ve 21:58® Prichy
Prichy

Alivio > no holt není levák jako levák :-D :-P

Neděle 30. září 2012 ve 20:17® osprey
osprey

David Havlíček> Ne, ty jsi u toho musel sedět. Protože kdybych u toho seděl já, chytil bych úplně normálně kapra. Nebo kulový. :-))

Neděle 30. září 2012 v 17:37® jajco
jajco

košťa> Už sem se tady o tom bavil a používám taky návazec z vlasce.Nemůžu si stěžovat na dvojtý griner.

Neděle 30. září 2012 v 17:26® košťa

s nanofilem mám podobné zkušenosti, mám 0,20 berklinu a bez koncového návazce z fluorocarbonu už nenahodím protože ztrátovost při přívlači u dna byla až ohavná. žel jsem na to přišel až před týdnem takže 15m už jsem určitě vyhodil. Nyní ještě laboruji s druhem spoje mezi nano a fluoro,nyní tam mám obratlík na 20kg zdá se mi to pevnější než jen s uzlem. Fluoro mám jen 60cm dlouhý…Zkrátka laboruji…

Neděle 30. září 2012 ve 13:44® HaD
HaD

:-) díky :-) Kdyby jste chtěli značku pelet a typ montáže ptejte se Míry. :-) Já byl jen divák :-D Teda skoro. Jen jsem jí neurval :-D

Neděle 30. září 2012 ve 12:58® Nerodia
Nerodia

Jak se tady píše v krátkých zprávách, tak se chystá snížení vody v Labi.Proto se na vás obracím s prosbou kolegové , kdyby jste náhodou objevili kraba čínského v sníženém toku a byli by jste ochotni, ho pro mě odchytit byl bych velice rád.

Neděle 30. září 2012 ve 12:06® fila
fila

osprey> Moje Abu Garcia zatím chytá jen stiky do 80cm.:-D

Neděle 30. září 2012 v 11:55® osprey
osprey

Scanix> Souhlas. Slabé pletenky jsou choulostivé na oděr. Buď se jim pak nedá věřit nebo ten spodek pořád okrajuješ a za chvíli ti toho na cívce 50 m chybí.

Návazce z vlasce tohle řeší, navíc při trhání víš, co ti praskne a k tomu mám dojem, že někdy to ryba vnímá monofilní konec líp než pletenku.

Neděle 30. září 2012 v 11:52® osprey
osprey

fila> Ono je 60 g a 60 g. Rozhoduje síla spodního dílu. Mám doma Penna do 120 g na multík a ten výkonově překonává spoustu prutů daleko větší gramáže (leckterou dvoustovku včetně třeba oblíbené Charismy do 190 g strčí do kapsy), protože takovou sílu stěny jako má jeho spodní díl, jsem jinde neviděl a neuvidím. Zvednu na něm pětikilovku a ještě ji můžu houpat.

Ano, připouštím, pětikilovku rybu zatím neviděl…:-))

Neděle 30. září 2012 v 11:35® fila
fila

Scanix> si mě nepochopil a klídek,neblábolím..:-) Nikde ti netvrdím,že u nás nejsou větší sumci a nikde jsem nepsal,že mi radíš chytat sumce na ULko.Prostě se u nás tahaj převážně sumci do 120 a větší je vzácnost.Nehynou po dosažení metrové delky,ale protože každej mázne do palice už 80ku,tak nestíhaj dorůst větší velikosti.:-D Mě to,jako hloupost nepřipadá,je to fakt.;-) Zvažoval jsem pořídit silnější prut na vláčku a teď díky tvé odpovědi vím,že 60g na sumce do 150cm stačí.;-)

Tento příspěvek byl editován 30.9.2012 11:38:49 uživatelem fila.
Neděle 30. září 2012 v 10:58® Scanix
Scanix

dam> ta 0.20, i 0.22mm mono praskne vzdy driv nez ten nanofil, ten jsem zatim nepretrh…lovim v mistech s ostrymi kameny a hojnymi vazkami a slabsi vlasec je tarka jistota utrzeni pri prvni vazce.

Neděle 30. září 2012 v 10:53® Scanix
Scanix

Georgino> ten nanofil je preci jen nachylnejsi na oder, snaze praska pri vazce o kameny nez vlasec, aspon me se zda a navic mi neprijde, ze by byl mene viditelny nez fluocarbon.

Neděle 30. září 2012 v 9:17® dam
dam

olda> já to snesu:-) ale kdybych na něj nechytal a nebyl spokojený, tak se o něm ani nezmíním:-)

Neděle 30. září 2012 v 9:16® dam
dam

Georgino> já ho dávám minimálně, nějak mi to tam nesedí, ale kámoš třeba na candáty jinak nejde…tam kde jsou kameny Nanofil odřeš, vlasec chvilku vydrží…na štiky dám radši lanko

Neděle 30. září 2012 v 8:56® Georgino
Georgino

Scanix, dam: Ten návazec z monofilu z jakého důvodu?

Neděle 30. září 2012 v 8:55® olda
olda

dam> Děkuji,máš mě na svědomí,půjdu do něho a uvidím.Maximálně ti budu tady na netu nadávat,když to bude špatné.:-D

Neděle 30. září 2012 v 7:47® dam
dam

olda> jinak Scanix, to napsal ještě lépe:-) jen bych ten návazaec trochu víc sladil pevnostně, aby ta 0,20 neměla o moc menší pevnost než ten Nanofil

Neděle 30. září 2012 v 7:43® dam
dam

olda> u mě bez problémů, vážu jejich doporučené uzly a to je velmi důležité, stejně jako spoj před dotažením řádně namočit nebo naslinit. Důležitý je vhodný výběr prutu k průměrům a nastavit dobře brzdu navijáku…pak není problém a ve srovnání s vlascem mám neskutečné procento proměněných záběrů…