Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 20. září 2012 ve 20:23® JHolc

Snad to nebude reklama, ale někomu to třeba udělá radost… :-) Na www.klimatex.cz (funkční prádlo) mají do 22.9. 50% slevu na všechno. Stačí do objednávky napsat heslo „padesátka“

Čtvrtek 20. září 2012 ve 20:22® Fryw
Fryw

MIG-35> Já ho beru jako slabej hlavně proto, že jsem neměl možnost byt vickrát na vic dni někde u vody. Zatim jsem byl jen 3× na vic dní. Prostě chytačka od rána do večera a nic jinyho neřešit. To se mi povedlo jen 3× bohužel. Co se týče kaprů, byla to bída zatim. Ale dobry momenty u vody byly. Pěkná parma na feeder, první sumečci, dobrá vláčka na poměrně netknuté řece… Ještě bych si takhle na podzim dal nějakou klasickou cejnovačku, na přehradě s těma dlouhejma splávkama…tohle léto uteklo nějak rychle.

Čtvrtek 20. září 2012 v 19:57® MIG-35
MIG-35

Fryw> Já ty obří naposled našel a jedl jako malej kluk. :-93; Dneska sem myslel, že někdo pohodil plast kýbl mi do stromků a ejhle pejchavky. :-)) Václavky nesbíram spíš stročky na podzim. No neboj ryby sou tady taky zabržděný až mi to prudí. Doufam, že se na podzim umoudří. Tenhle rok zdá se mi dost bídnej. =-|

Čtvrtek 20. září 2012 v 19:41® Zvire-d

Zdravím Vás a zároveň žádám o radu ohledně kaprového náčiní. V současné době používám prut o délce 3,6m a 3,5lbr. Bohužel si s ním ,, užívám" pouze větší ryby, malé téměř necítím. Chtěl bych proto zjemnit vybavení. Pomohl by prut o délce 3,30 nebo opět 3,60 o vrhací zátěži 100g max 120g? Nebo méně nebo více? Potřebuju zjemnit, ale zároveň musím nahazovat větší vzdálenosti s těžší zátěží. Příliš se neorientuji na e- shopech při převodu z liber atd. Mohlo by to být i materiálu prutu? Předem Vám děkuji za odpovědi a Vaše zkušenosti.

Čtvrtek 20. září 2012 v 19:35® Fryw
Fryw

MIG-35> ty pychavky bych bral. Ty obří jsem vždycky našel až stary akorat. Minulej rok jsem si nasbiral i ty maly a udělal z nich guláš. Paráda. A nikdo je nesbírá, tak jsou když rostou. Doufám, že se mi povede nasbírat aspoň václavky, rád bych je do octa.

Jinak ryby. Od minulyho čtvrtka do neděle jsem byl na Dyji 5 a za ty dny dva cejny :-D Sice slušny lopaty ale stejnak. No pak jsem se z neděle na ponděli přesunul za džigitem na D7 a tam jsem si teprv lip zachytal (na feeder). Tahali jsme chvilu oba. Von ale lopaty a ja lopatky :-) Doma mi pak odmítli nandat jidlo, než se prej umyju, převleču a voholim. Osobně myslim, že to nebylo tak zly :-D

Čtvrtek 20. září 2012 v 19:24® MIG-35
MIG-35

Fryw> No já sem rád, že sem aspoň ten hříbek nasbíral. :-D Ty ryby na mě prděj a to dost z vysoka. :-O Přál bych ti to hřebový šílenství co tady probíhá. Už mi ty houby sejří. :-)) Kam se vrtneš tam na tě číhaji. Teď sem byl omrknout drůbež a co mam plantáž se stromkama se na mě smály 2 obří pychavky. Na co se dá použít vezírek… :-D

foto/diskuze/vseobecna/2012/th-img50609.jpg
Čtvrtek 20. září 2012 v 18:03® Fryw
Fryw

MIG-35> Já zrovna dojel z práce a na ryby se mě už nějak nechce :-D (ale stroj se rozjel, to je hlavní) Na hříbky se těšim, ale furt to ještě nějak nebylo ono na ně tady u nás. Mam obavu že letos plnej koš praváků asi nebude.

Čtvrtek 20. září 2012 v 16:54® MIG-35
MIG-35

hraji> No joo marava. Já ráno škrábal námrazu z vozu. :->

Fryw> Narybách sem byl, ale ryby sou stále proti. :-)) Tak sem aspoň paňmámě nasbíral nějakýho toho hříbka. 9-)

Čtvrtek 20. září 2012 ve 12:21® Fryw
Fryw

Dobré poledne chytej. Je opravdu pěkně. Chtělo by to na ryby, ale Ceausescu je zatím ještě proti.

Čtvrtek 20. září 2012 v 9:14® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Dobré ráno chytejáci… Tady to dnes vypadá na pěkný den. :-)

Čtvrtek 20. září 2012 v 8:33® Bigpista
Bigpista

Dobré ráno!

Čtvrtek 20. září 2012 v 7:52® ladamaj
ladamaj

Krásné dobréráno přeji všem.

Čtvrtek 20. září 2012 v 7:33® hraji
hraji

Hezké dobré ráno Chytej. V brně je celkem přijatelných 8 stupňů celsiových.

Čtvrtek 20. září 2012 v 7:15® MIG-35
MIG-35

hecht> Proto mam pramici tam se těch hřibáků vejde moc. :-)) Jináč pěkný tady už mrazivý ráno. Normálně mi tráva křupala pod nohama. Nějak brzo ta zima na nás útočí. :-93;

Středa 19. září 2012 ve 23:51® hecht
hecht

osprey> vystupovat se nedá, teda vystupovat se dá, ale není to potom kam dávat, to bych si mušel půjčit Čůzoségru u Tebe v garáži a udělat vlečný člun na houby. Což se mi ale jeví dost na houby :-)) Já bych raděj rybu…

Středa 19. září 2012 ve 22:50® osprey
osprey

hecht> Mám letos fotku, na které je 40 křemeňáků – volně rostoucích.

Z kajaku se houby hledat dají, na Orlíku to není problém. Problém je kvůli každé vystupovat.

Středa 19. září 2012 ve 22:47® hecht
hecht

MIG-35> to co se tam v lese děje je naprostá houboinvaze. Na tom mém nedělním vejletě u vás s Čůzou, jsem nechápal, kolik toho roste, normálně jedeš podél břehu a hřib vedle hřibu. Když budete hodní, donutím se to ztáhnout z foťáku a dát do našeho kaďákotématu…

Středa 19. září 2012 v 15:58® MIG-35
MIG-35

mvincik> Já tam chodim venčit psíky a pokaždý si říkam, že žádnou houbu neutrhnu. Ale některejm krasavečkům neodolam. :-))

Středa 19. září 2012 v 15:32® mvincik
mvincik

spike> Já tam chodím aktivně relaxovat, jenže během hodiny zjistím, že mám plný koš a že už se zase dřu… :-D

Středa 19. září 2012 v 15:31® Bigpista
Bigpista

MIG-35> To bych do toho lesa musel dojít :-))

Středa 19. září 2012 v 15:30® Bigpista
Bigpista

Andrea> Děkujeme :-1

Středa 19. září 2012 v 15:30® MIG-35
MIG-35

mvincik> Krasaveček! Já je i rád baštim páč kazí stromečky. :-))

Bigpista> spike> Tady je to na kosu a nůši! :-> Jak vlezeš do lesa zakopáváš o houby a to se houbaři snaží moc a vozej to po kýblech. :-D

Středa 19. září 2012 v 15:29® Andrea
Andrea

Ahoj stálí návštěvníci. Je to fajn, takhle si tu počíst a zjistit, že je i místo, kde čas neběží tak rychle. Všechny moc zdravím a četla jsem si o vašem srazu u Radnic. Přeji super úlovky a hlavně krásné chvíle u vody.

Tento příspěvek byl editován 19.9.2012 15:32:09 uživatelem Andrea.
Středa 19. září 2012 v 15:28® spike
spike

mvincik> Aspoň vám tam rostou, tady snad za měsíc taky začnou, snad i dřív :-)

Středa 19. září 2012 v 15:24® mvincik
mvincik

Bigpista> Já poslední dny vyměnil ryby za houby. Je toho v lese až moooc. Proto se vracím z5 k fiškám.

Tento příspěvek byl editován 19.9.2012 15:24:22 uživatelem mvincik.
Středa 19. září 2012 ve 14:56® Bigpista
Bigpista

mvincik>Taky sexy mozek :-))

Já jsem letos houbař na baterky. Aspoň, že mi na zahradě rostou pýchavky…

Středa 19. září 2012 ve 14:51® mvincik
mvincik

MIG-35> Taky se mi podařilo dnes jednu objevit. Nevidí se zcela často, rád jsem ji cvaknul.

foto/diskuze/vseobecna/2012/th-img50604.jpg
Středa 19. září 2012 ve 13:17® spike
spike

osprey> Napsal jsi to pěkně. Já osobně nechápu celkově lidi, co parmy berou. Je to jen můj názor a každého věc ale kapra nasypou každý rok, dokonce u nás i do řeky.

Středa 19. září 2012 v 11:58® MIG-35
MIG-35

hraji> Tak tady je profík opravdu profík!! Dává pytlákům a jinejm docela čočku a bez párku. :-D Nejni línej pár hodin skrytej sledovat, když má podezření. Je fakt dobrej, ale je ho málo… :-> Nejezdí jen motor. člunem, aby na sebe upozornil, ale chodí pěšky a překvapuje zezadu. Prostě dělá svojí práci dle mojeho dobře.

Středa 19. září 2012 v 11:47® osprey
osprey

hraji> Je třeba profíka motivovat, aby měl snahu někoho chytit. Samozřejmě skutečného pytláka a ne někoho, kdo zapomněl doma peán nebo přetáhl o pět minut zavíračku.