Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 31. července 2012 ve 14:04® Merza
-
mirek66> To z 37cm kapra je nějaké maso jo?
Tento příspěvek byl editován 31.7.2012 14:07:53 administrátorem osprey.
Důvod editace: Příspěvek tématicky patří do jiné diskuze. - Úterý 31. července 2012 ve 13:53® Fryw
-
osprey> Teď nechytám kapry ne z blbosti ale z lenosti. Chodím s dědou, a on toho moc neujde. A já mu nosím vercajk, tak jsme na tom s mobilitou stejně. Chce se to zapřít a jit kus proti proudu…někdy
- Úterý 31. července 2012 ve 13:50® osprey
-
Fryw> Nejvíc člověk zaplatí za blbost.
Těm rybám by měl ty výdaje nějak odpustit
- Úterý 31. července 2012 ve 13:46® Fryw
-
pemalda>A z parmy je i dobrá šunka. Říká se ji parmská
Tady kde jsem ji chytil je celoročně hájená. No ale kdybych věděl že z ni jde udělat sulc, taková pochoutka, to teda nevim jak by dopadla
mig-35> člověk zaplatí za povolenku, pak zaplatí za kukuřici kterou vaří na drahé elektrice a pak tady toto. Jak k tomu pak přijde čoveče…
Ale trošku mě mrzí že jsem si ji nezměřil a nevyfotil. Moc jich nenachytám. Ale když vytáhnu rybu tak na to moc nemyslím. No a voko mám z kašparov krávy. Ale změřil jsem si dylku podběráku tak pak mužu trošku špekulovat kolik mohla ta která ryba mít…
Tento příspěvek byl editován 31.7.2012 13:49:31 uživatelem Fryw. - Úterý 31. července 2012 ve 13:23® MIG-35
-
Fryw> Pravdu díš: fšechny ostatní ryby krom kaprů vymlátit!!!
pemalda> Jo vzal bych ho sebou do hustýho lesa tam stlouk jako máslo a hechal dravé zvěři!
Vogo tohle théma opouštim, rozčiluje mi, nasírá. Du k vodě se synkem, naučit ho jak být správnou masařkou.
- Úterý 31. července 2012 ve 12:46® pemalda
-
Fryw> Z parem je prej dobrej sulc,tvrdil mi to jeden místní masař.Když sem se mu pochlubil,že se mi nějaká povedla,začal mě přemlouvat ať ho beru sebou,že mi dá ochutnat.Normálně sem z jeho slov málem omdlel a musel sem od něj rychle zmizet,ještě by mě mohlo rupnout v hlavě a něco mu udělat.Samozřejmě ho ani nezajímalo,že jsou hájené.No hnus
- Úterý 31. července 2012 ve 12:36® Fryw
-
MIG-35> Já se zase rozčílil při kalkulaci masa vytaženého ze svazové vody a porovnání s cenou povolenky. Sakra, jsem ve ztrátě, musim zabrat .-D A nejhorší je, když chytnu třeba parmu. Víš co má ta sviňa kostí?! Nechápu proč to ještě ve vodách trpí. Akorat to zabírá místo kaprům… (a co toto, uklidnilo tě to?
)
- Úterý 31. července 2012 ve 12:30® MIG-35
-
pemalda> Jo to jenvetší voser, když si „rybář“ myslí, že se mu cena povolenky musí vrátit v rybách!!
A takovejhle hajzlů znam moc a nejen dědky…
Týpek kosí dravce zahájení, nezahájení a prodává!! Střílet! Já beru ryby pro rodinu, děti je milujou. Cena povolenky je mi u řitky, chci prostě rybařit, baví mi to čim dál víc!! Jo sem tam killnu okyše, candoše i sumíka. Ale převažuje cejn a kapr. Další věc co mi nebetyčně sere je zacházení s bolenam. Pro někoho sou přemnoženej plevel. Chytí, zabijou a zahodí s tim, že se to nedá žrát-maj prej moc kostí!
To je pro mě neůcta a plejtvání. HLAD na ně!!!! Fix sem se zasejc rozčílil..
- Úterý 31. července 2012 ve 12:24® osprey
-
kety.vydra> To byla vláčka z nouze. Nejel jsem na sumce.
Ale donedávna to byl jediný podběrák, co jsem měl a bral jsem ho leckams. Co vezmu do ruky, to nepotřebuju podebírat a když už musím podebírat, většinou potřebuju podběrák velký a dlouhý.
Teď jsem si pořídil takový velký rakeťák do kajaku. Občas ho nosím, i když chytám z břehu. Ale ten velký je skladnější – obrazně řečeno, je to metrová tyč, ten rakeťák je víc než půlmetrová deska. Pořád ještě dost jezdím na kole a ten velký se mi veze líp.
- Úterý 31. července 2012 ve 12:16® Fryw
-
ssg.Jimmy Wild> Mám taky ty obavy. Dostalo se mi prostřednictvím TV několik takových zpráv. Jedna od druhé mě zvedaly ze židle. Nejvic asi ta, kdy v Hradci vypouštěl podnikatel/majitel čističky sračky do Labe protože se s městem nedohodl na penězích…ale jak to dopadá, nebo jak se to řeší se ke mě už nedostalo. Ona je to taková klasická polovičatost našeho „zpravodajství“.
- Úterý 31. července 2012 ve 12:07® kety.vydra
-
osprey> Díval jsem se do Z lovu a .....Ty běžně bráváš takový podběrák na „lehčí“ vláčku?
- Úterý 31. července 2012 v 11:54® ssg.Jimmy Wild
-
Fryw> Osobně nevím, ale nedělal bych si iluze, že u nás někdo za něco takového pořádně zaplatí a že se pak bude podílet na likvidaci škod, které způsobil
- Úterý 31. července 2012 v 11:48® Fryw
-
V poslední době se množí zprávy o otrávených řekách. Poslední zpráva byla o tom, že kejda dokonce přitekla až do nějaké přehrady kde se očekává uhyn ryb. Už nevím o jakou přehradu šlo. Zajimalo by mě, jak se vůbec věc pak řeší a jestli je možnost (jestli se už stalo v moderní historii) vrátit vodu do puvodniho nebo alespon podobného stavu. kdo se na nápravě jakou měrou podílí a kolik to stojí toho člověka co vodu otrávil…
- Úterý 31. července 2012 v 11:39® osprey
-
pemalda> Bude muset být napřed strašně blbě, aby jednou bylo líp. Bohužel, pořád ještě není dost blbě.
Jinou cestu nevidím.
- Úterý 31. července 2012 v 11:05® pemalda
-
Scanix> Ono ve finále stačí jen pár exotů a je hotovo.Tady je pár takovejch.Jeden si veme dva pruty a žížali a nahodí do jediný jamky mezi proudama co tady je,tam jsou najetí okounci a on tahá jednoho za druhym,okamžitě je morduje a hází do kýble a krmí stim kočky-chodí pravidelně.Další borec tu loni vychytal valnou většinu bolenů na rohlík.Byli najetý na jednom místě a on jich za pár dní odtahal několik tašek-nevim co snima dělal.Pak je tu jeden dědek kterej vyrazí hned po zimě s rohlíkem a bere každýho tlouště domů,když sem mu řekl,že by bylo dobré,aby tu taky nějací zbyli na vytření a do budoucna,tak odpověděl,že ho to nezajímá,protože on je starej a za chvíli tu nebude(už aby to bylo)kapři mě nevadí,ale ty tloušti a okouni zamrzí.A další exot sem já kterej všechno pouští a od ostatních při tom poslouchá různé narážky.Za poslední roky sem vzal rodičům 2 kapry a štiku s přehrady a včera zažranýho candáta ze řeky.
- Úterý 31. července 2012 v 10:36® Scanix
-
pemalda> to je bohuzel vsude stejne
- Úterý 31. července 2012 v 10:24® pemalda
-
Scanix To možná jo,ale jak píšu,já o takový ryby na silnější prut moc nestojim.Takový ryby si víc vychutnám s jemnějším náčiním.A těch blbů co tady drancujou vodu je opravdu hodně-je to smutný,ale nic stim neudělám.Oni na to maj většinou právo.Je to jen o jejich rozumu.
- Úterý 31. července 2012 v 10:15® Scanix
-
pemalda> jinak ty jine ryby plandu moc nemusi, s woblerem by ti brali tlousti ci jeseni aspon
- Úterý 31. července 2012 v 10:13® pemalda
-
MIG-35> No je to vážně těžký vynechat nějakej den.Znám dost lidí co vsázej stejný čísla ve sportce už několik let a taky si nedovolí vynechat žádnej tah.Já to mam stejný přes léto se sumci.A ve finále jsem na tom s nima stejně,oni občas vyhrajou pár korun a já třeba taky nějakýho dostanu
- Úterý 31. července 2012 v 10:12® Scanix
-
pemalda> odnaseni ryb je problem, porad je dost tech lidi, co maji pocit, ze se jim povolenka musi proste rentovat, lepe nekolikrat. Pokud sezerou 50ks kapra apod, tak mi to az tak nevadi, protoze tech se vysazuje dost, ale jakmile se jde do dravcu je to pak sakra znat na te vode…
- Úterý 31. července 2012 v 10:10® kubas
-
pemalda> Pokud tam tomu dává někdo takovej „kouř“, tak se pak není čemu divit
.
- Úterý 31. července 2012 v 10:06® pemalda
-
Scanix>Já používám hodně humpoláckej návazec z návazcového vlasce 80 průměr.Chytám hlavně na plandavky a na jejich chod to vliv nemá,je to jediná věc kterou zatim sumec nebyl schopen přebrousit o kameny.Jinak kolegové co používaj návazce z pletenek tam kde chytám nemaj šanci,za poslední roky jich tam už pár zbytečně okovali woblerama a ono jich tady už asi taky tolik nebude jako dřív a tam kde chytám se za letního stavu vody nemaj ani moc šanci se někam přemisťovat.Navíc sem nedávno potkal borce,kterej se pochlubil,že před dvěma roky si tady z okolí odnes 28 sumců od 90 do 160 čísel a loni 15 kousků,nevim jestli kecal,ale když k tomu přidám těch pár kusů co jsem viděl odnést od jiných na vlastní oči tak si myslim,že těch větších tu zbylo opravdu minimum.Já letos chyt tři a nikdo z mých známejch ani jednoho.
- Úterý 31. července 2012 v 10:05® kubas
-
Scanix> Tak sumejš a ULko pravda nejde moc dohromady
.
- Úterý 31. července 2012 v 10:00® MIG-35
-
pemalda> To znam.. loni skoro 2 měsíce každej den 10 a víc hodin u vody a ni prd. A jak píšeš, nejde vynechat co kdyby zrovna ten den…
Letos na ně dlabu páč oni dlabou na mě a ukájim se ULkem.
- Úterý 31. července 2012 v 9:55® Scanix
-
kubas> jj, no na UL jej chytnes, v noci, ale co pak se sumem na ULko
- Úterý 31. července 2012 v 9:49® kubas
-
pemalda> Tak takovýho večeru, kdy chytnu 7 sumců nad metr bych se chtěl někdy dočkat
Tento příspěvek byl editován 31.7.2012 09:49:59 uživatelem kubas.. Silná šňůra rybám v noci nevadí… Včera jsem chytl jesena cca 45cm a vůbec mu to nevadilo a to je docela problém je chytat na ULko
.
- Úterý 31. července 2012 v 9:23® Scanix
-
pemalda> tloustum, bolenum ci candatum silnej navazec z pletenky v noci nevadi, resp. se nejaci chytnou i tak. Jinak je to jak pises, sumec urcite nelovi kazdej den a dost se presouva, nektera mista jsou proste v nektere dny dost licha. Celkem mi funguje to, ze kde jsou boleni, tam pak byvaji i sumci, ale je to spis dane dostupnosti potravy, i kdyz obcasny ulovek bolena s otiskem kartacu pres bricho ci hrbet mi rika, ze se nemylim
- Úterý 31. července 2012 v 9:08® pemalda
-
kubas> Scanix-U mě je problém,že při sumcovláčce chytám téměř jen sumce.Za tři roky co se o ně pokoušim sem mimo nich chyt ani ne 10 jinech ryb.Takže když máš třeba 35 vycházek bez jedinýho záběru a to jim dáváš třeba 5 hodin každej den,tak to už musíš mít velkou trpělivost.Naštěstí mam přes léto dost času,takže si ještě stíhám zachytat na lechčí přívlač,jinak bych za celý léto nic nechyt.Ale ta vidina toho dne kdy to přijde je tak velká,že se bojim vynechat každaj den,abych to nepropás.Zkoušim je jen přes prázdniny a pak už jen lehká přívlač.Oni tady letos neberou nikomu,ale vim,že tady jsou,ale maj asi dost potravy.Nechápu je,hážu třeba bez úspěchu na jednom místě 40 dní a nic 41 den jich tam chytnu 7 přes metr za večer.To že při tom nechytám jiné ryby je dáno silnym návazcem co používám,ale já na silnější prut s pletenkou o jiné ryby než sumce nestojim.
- Úterý 31. července 2012 v 8:41® MIG-35
-
I od nás pěkné ráno a úspěšný den!
- Úterý 31. července 2012 v 8:22® ssg.Jimmy Wild
-
Dobré ráno chytejáci…