Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 30. června 2012 ve 13:19® Fryw
Fryw

A když nebudu mit nic, tak nedám nic?

Ještě bych potřeboval posledni radu pro dnešek. Dat si lahvové a nebo ne a ject na ryby? Sympatické je mi obojí, ale nejde to kombinovat :-D

timbab> ok. jak jsme se bavili někde ve vláknu. Ja to chci na větší ryby, ne kvuli extrémnější vodě. Do těch medium jsem šel jen proto, abych tam mohl pichnout tu rousnici nebo dat halibuta, případně chytat u nějakyho padlyho stromu.. Proud na kterym chytám ustoji aj ten light, ale ty ryby ktery někdy zaseknu už ne.

Sobota 30. června 2012 ve 13:13® džigit

nnnap> např? Že dáš 0,20–0,18–0,14–0,12–0,10–008 a nebo když nemáš tak nedáš? Ty woe,to je jak u Jiřího „Kečupa“ Babicy ve vaření :-))

Sobota 30. června 2012 ve 12:57® regulus
regulus

Fryw> je to šuma fuk, jde jen o to, abys s tím při záseku a při eventuálním zdolávání zacházel podle toho jakej tam máš návazec. On ten zbytečně silnej kmen bude mít za určitých situací svoje nevýhody, ale žádná tragedie to nebude. Ta 0,14 je asi v tomto období v pohodě, pokud bys s tím šel vyloženě na kapry, tak možná trochu i přidat.

Sobota 30. června 2012 ve 12:57® nnnap
nnnap

ty se směješ, ale já kdybych nechtěl trhat návazce, udělám nemlich to samý.

Sobota 30. června 2012 ve 12:55® džigit

dobrá rada nad zlato :-D

Sobota 30. června 2012 ve 12:51® timbab
timbab

Fryw> Já na feeder používám i 0,28 ale jen na Labe při lovu s rousnicema nebo na vlasovou metodu na kapry.

Sobota 30. června 2012 ve 12:47® ladamaj
ladamaj

Fryw>kemen mužeš mít např.24 a návazce mhohem slabší-0,20–0,18–0,14–0,12–0,10–008 určitě bych dedoporučoval návazec silnější jak kmen.

Sobota 30. června 2012 ve 12:39® nnnap
nnnap

džigit> tento koníček přenechám manželce, trápím se jinými:-D

Sobota 30. června 2012 ve 12:23® Fryw
Fryw

Díky. A je nějaky pravidlo co se týče poměru síly kmenu k návazci? Na tom lehkym použivam 0,14 na návazce a 0,18 mam kmen, je to fajn a rybam to neva. Můžu to dát i na tu 24 nebo když je silnější kmen chce to i adekvátně přitvrdit na návazci?

Přemyšlim že bych vyrazil na dalešickou zavláčet z člunu, ale nikomu se nechce lenochum. Možna to ma souvislost s tim, že tady budou pivní slavnosti.

Sobota 30. června 2012 v 11:52® regulus
regulus

Fryw> ta doporučená síla vlasce mohla mít něco společnýho s tím co prut vydrží, Sona měla vlastní koncepci výroby blanků. V USA se to používá dodnes, všimni si položky Line Weight na tomto odkazu http://www.basspro.com/…44306/120711?… jedinej rozdíl je v tom, že oni uvádí nosnost nikoliv sílu vlasce.

Pokud se týká tý 0,24 na tom feederu, tak pravý ořechový to není, ale tragedie taky ne, hold budeš mít kapinku tlustší kmenovej vlasec a pokud použiješ vhodně tenký návazce, tak to ryba ani nepozná. V očkách by to taky žádnou paseku dělat nemělo, běžně se používá kmenovej vlasec 0,18 i 0,20 a nic se neděje.

_____________­________________________

Fuj ti nahoře zase topijou, se asi posrali 30 st. ve stínu … :-((

Tento příspěvek byl editován 30.6.2012 11:57:13 uživatelem regulus.
Sobota 30. června 2012 v 11:21® CeP
CeP

džigit> :-D :-D

Sobota 30. června 2012 v 11:15® džigit

včil sem kuknul z okna ven a vidim kozy tak desitky.Tož se idu podivat ven a … pod nima břuch tak padesatka.A jak se kolibala,tak aj s pulky plna :-))

Tento příspěvek byl editován 30.6.2012 11:16:23 uživatelem džigit.
Sobota 30. června 2012 v 11:09® džigit

Fryw> čerstvě pomačkané s česnekem :-))
Jinak ozkoušej a uvidíš.Na krátko by to nemělo mít takový vliv.Na delší vzdálenost a jemný špic,to může být na obtíž.
Byl jsem čitelný :-D

Sobota 30. června 2012 v 11:00® Fryw
Fryw

džigit> jeko, nemam tady zrovna po ruce nějaké slovnik tak přesně nevim co řikaš :-D Ale česnek jasná věc, ten si pěstujem. Jinak bych ani nevěděl jak česnek chutná, v obchodech maj jen parodie.

Ne, na Mobidika se nechystam (v nejbližších 14 dnech), ale mame tady fakt velky cejny, skoro 30, možna aj vic chvilama. Jde o to, že mam dva volny navijáky tady s tim návinem no a je mi líto to dávat pryč, když to tam je chvila.. Ale jako jestli by to měl byt hodně velkej problém, tak to myslim přemotám, ale rad bych s tim dochytal aspoň letošek na těch feederech. To je jako kdybych se tě ptal esi mužu, že? :-D

p.s. ajo už vim přesně. No tak čerstvy to jde poznat, to je jasny.

Tento příspěvek byl editován 30.6.2012 11:04:56 uživatelem Fryw.
Sobota 30. června 2012 v 10:54® džigit

Fryw> včil je to jinak.Su inči matroše a udava se spiš odhoz.
24 vlasec se použiva na sakra ryby,ideš hned na Mobidika?

Tento příspěvek byl editován 30.6.2012 10:54:56 uživatelem džigit.
Sobota 30. června 2012 v 10:52® džigit

Fryw> ja, čumim už na patu svadbu :-)) Včera se mi mlatili benga a do teho psi a dělbuchy,prča :-)
Já začal s bejlím,když sem okusil pačene prasca čerstvymi,pom­jaganymi spolem s česnekem.Tuš a tež na vnitřech bachora to fachči pozytyvně,jatru aj žlučnik povzbudi :-D

Tento příspěvek byl editován 30.6.2012 10:56:11 uživatelem džigit.
Sobota 30. června 2012 v 10:47® Fryw
Fryw

Na starších teleskopech sona je mimo délky a gramáže na štitku uvedená i maximální síla vlasce která se doporučuje použít. Jaký to má význam? Dnes se to neuvádí. Je třeba i tak na to brát zřetel?

Objednal jsem si medium feeder a hodlám na něj dát naviják na kterém je celkem čerstvý návin vlasce 0,24. Není to ideální, chtělo by to slabší. Ale kupovat nový vlasec, a poměrně novou 0,24 motat na špulku a schovavat někam do skříně se mi nechce..kdyžtak příští rok. Co bude špatně, když tam dám tak silný silon?

Sobota 30. června 2012 v 10:43® Fryw
Fryw

džigit> Čoveče ne. Tomu pěstovani bylin nějak neholdujem. Možná tak majránku (neplést s marihuanou) to jo. Jinak takovy ty květináče se všim možnym za oknem to ne, ale chtěl bych, kdyby to někdo sázel a staral se o to, tak to někdy použiju.

A co, seš ještě v práci? Dneska to musi jit dobře, když na to tak pěkně sviti slunko, tak je všechno dobře vidět, ne? :-D

Sobota 30. června 2012 v 10:33® džigit

Fryw> synek ze vsi a nema v kuchyni zelene? :-))

Tento příspěvek byl editován 30.6.2012 10:34:14 uživatelem džigit.
Sobota 30. června 2012 v 10:32® džigit

nnnap> to u nas v kuchyni kraluju JA.Pokud se tedy nemusi pect cukrove a všelijake sladke.To nežeru,tedy povětšinou,jen sezónně,abych neurazil a koštnul…

Sobota 30. června 2012 v 10:30® Fryw
Fryw

nnnap> Díky za postřeh. Po této rostlince prahnu už delší dobu. Hlavně proto, že babička je diabetik a je odsouzena ke slazení aspartamem nebo sacharinem. Ale s železnou pravidelností se mi to vždy vypaří z hlavy v moment, kdy by bylo možné ji někde koupit. Já si na kytky nepotrpím, proto jakýkoliv obchod s rostlinami minu bez povšimnutí a až doma si vzpomenu, že by tam vlastně mohlo být něco co chci už několik let pořídit. Snad mi tento tvůj příspěvek trošku napomůže si v hlavě tuto myšlenku udržet a použít ji v pravý moment.

Sobota 30. června 2012 v 10:21® sharkcom
sharkcom

nnnap> Ono nezaškodí si to občas vyzkoušet, né?? Žena má zlomenej kotník, tak vařím, smažím, věším prádlo, mno co mám dělat? I tak je to doma jak po bombě…

Sobota 30. června 2012 v 10:02® nnnap
nnnap

Tak jako správný slaměný vdovec jsem došel do stádia, kdy manželkou připravené navařené zásoby došly. Tedy první mi došel do zásoby uvařený kotel čaje. Umíte si někdo uvařit čaj? Já tedy ne. Já na to mám lidi. A oni jsou pryč. Nebudu z vás dělat blázny, že jsem to nezvládl, co mne ale síří, je si jej furt dookola sladit. Navíc mi došel cukr.
Tedy přišel čas na to, vyzkoušet v kelímku mi rostnoucí lístek stévie. Pro neznalé- sladká rostlinka nahrazující cukr.
Tedy vzal jsem jeden lístek, sroloval do ruličky, čepelí nože přimáčkl, abych narušil buněčnou stěnu, nasekal a šup do hrnku studeného černého čaje. A už se k cukru a šťávám nevrátím. Nevím jak vy, ale studovat hodinu obaly na šťávách , která je jak konzervována, slazena a barvena se mi už nechce. Už nemusím.
Tedy je to pro dospělé chlapy, schopné ustát posměšky okolí, protože to vypadá, jako byste si dali čaj s petrželovou natí.

Ta nakrájená nať se samozřejmě vznáší, byla by hloupost ji cedit pryč, navíc efekt jednoho lístku není pro obrsladiče. Zachytí li se kousek nati na jazyku, je potěšením si jej rozkousat a rádi sáhnete po doušku čaje, přiměřeně sladký doušek spláchnout.

Fuck sugar.

Sobota 30. června 2012 v 8:30® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

BoBo-Falknow> Pěkná ryba… Už se těším až ty vaše gumky, co od vás mám z výstavy, vyzkouším na větší vodě. U nás zatím jen 2 vycházky na Blanici a na vaše nástrahy štika cca 5O cm a nějací okouni. Makají pěkně.

Sobota 30. června 2012 v 7:02® džigit

fajne rano synci,ať koušou.Já mažu do práce.

Sobota 30. června 2012 v 6:39® mvincik
mvincik

BoBo-Falknow> Zrovna jsem si říkal, jestli u vás ti candoši nevymřeli, nebo makáte tak mooc, že se k vodě ani nedostanete. :-D

Jinak orel dorazil do hnízda, díky moc!

Sobota 30. června 2012 v 1:13® Scanix
Scanix

Libor> no dobra, ale fakt zivou vodu jsem uz taky zazil, to vis, spousta rybek ±30 neni ono, radeji jen par tech lepsich, tak to mam aspon ja ;-)

Pátek 29. června 2012 ve 23:26® Libor
Libor

Scanix> onehdy to jo, to je mozny. Ale nic v tom nehledej, taky mi to prislo vtipny o ty mrtvy vode :-)

Tento příspěvek byl editován 29.6.2012 23:28:13 uživatelem Libor.
Pátek 29. června 2012 ve 21:11® Scanix
Scanix

Libor> Zeptej se jinych, co na Berounce lovi, napriklad Tarn onehdy prohlasil, ze se ti tlousti s Berounkou nedaji srovnat…ono kazde misto ma neco a kazdej kraj, je fakt, ze ja jsem nos moc nikam nevytah, ale jini to srovnavaji a nemam duvod jim neverit.

Pátek 29. června 2012 v 15:27® mvincik
mvincik

Scanix> Já vím, ale znělo to fakt hezky. :-)

Jinak když jsem byl naposledy, byla voda také jako by mrtvá, ale já k tomu na rozdíl od tebe nedostal ani drbanec.