Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.447 příspěvků, z toho 128447 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 20. června 2012 ve 22:07® Fryw
-
No tak já se zapojím. Ale pak si nestěžujte

Včera jsem se byl kouknout na řece, kde jsem letos ještě nebyl. Jedna část Jihlavy o něco vzdálenější. Když jsem přišel k vodě, bylo jasny že něco dobryho přijde. Namíchal jsem vnadící směs, zapichnul vidličku, zapsal, složil feeder a nahodil. A nic, furt nic, dlouho nic. Pak záběr a podoustev. Pak následoval kapřík a dlouho se zase nic nedělo. To jsem už trošku znervozněl. Ne tak kvuli tomu že nic nebralo, ale kvuli tomu jak foukal vítr. Tak jsem to sbalil a přesunul se kousek na slepé rameno. Jdu potichu, pozoruju vodu. Vidím pěkné jelce a tu mi pod nohama projel šupináč kolem 60 cm. Tak jsem si řek, zkusím to tu. Nejen kvuli rybám které jsem tam viděl, ale hlavně kvuli závětří. Trošku jsem zakrmil, sednul si. A situace se opakovala. Byť se kapřík několikrát ukázal, tak kašlal na nástrahu. Začalo se stmívat, tak jsem sbalil feeder, vytáhl pruty na položenou, napichnul na oba rousnice a pokračoval v rozjímání. Záběr přišel až když jsem balil první prut a byl od nahozeného v poloze že jsem nestačil reagovat. Seknul jsem když byl policajt u prutu, ale do prázdna. Došlo pití a bylo vedro, tak jsem jel domů. Ale bylo hezky, to jo.
Potkal jsem tam rybáře co vláčel s levným vlačákem od mivardi, po kterém jsem už delší dobu pokukoval, jelikož můj vlačák je teleskop tokoz. Objednal jsem, jestli přijde, začnu se letos trošku věnovat vláčce. Ne že bych nikdy nevláčel, ale dost jsem to podceňoval. Taky bych si dal pár vycházek jen tak na lehko s jedním prutem a malou polní…
Vložil jsem pár řádků a podelil se o mé zážitky ze včerejší rybačky. Snad vás to neurazí.
- Středa 20. června 2012 ve 22:04® mvincik
-
spike> U nás už to padá. Já chtěl ráno do lesa „zalovit“ trochen jinak, ale vzhledem k mokru na to asi prdím.
- Středa 20. června 2012 ve 22:02® spike
-
Jak se tak dívám na radar tak bude pěkná sprcha. To jsem chtěl jít v pátek na tlouště. Takto se to zase zakalí a bude to nanic
Tento příspěvek byl editován 20.6.2012 23:03:26 uživatelem spike.
- Středa 20. června 2012 ve 21:31® Alov
-
timbab> No souhlasím s Tebou. Podle mého názoru to tu klucí nemají moc ošefované. Může tu napsat každý, kdo klepne do kolonky svůj mail, aniž by se zaregistroval, může koukat na videa, články atd. a pak se tu už neukáže. Taky klucí vědí, že ta funkčnost taky pokulhává, i když se to v poslední době zlepšilo. O tom žádná. Ale problémy s vkládáním fotek už jsou zde doslova legendární a to taky návštěvnosti zrovna nepřidá. Ale myslím si, že hlavním kamenem úrazu je ta nenutnost registrace.
Jinak musím uznat na druhou stranu, že mančaft chytej.cz dělá pro rybařinu toho dost. Hlavně osvěta ohledně kormorána a další věci jsou super. O tom žádná… - Středa 20. června 2012 ve 21:24® Scanix
-
mvincik> no to verim, kazda ryba potesi a kdyz se navic clovek o nejaky ten cm posune, je to o to lepsi

Toho dotycneho jste meli min. hodit do vody…lidi jsou nenazrany prasata, fakt je rezat jedine

- Středa 20. června 2012 ve 21:20® mvincik
-
spike> Mě to na naší řece také přijde omezené, proto když to jde, využiju azylu na našem moři a tam se pokouším.
Určitě se tomu pověnuj a budeš odměněn!
- Středa 20. června 2012 ve 21:19® mvincik
-
Scanix> To omezení rybičky má určitě veliký dopad, pozitivní. Ještě by to ale chtělo vykuchat ty „rybáře“.
Jako mi jeden o víkendu tvrdil, jak brali céčka už celej květen. To by mi i slza ukápla, ale co naplat, vše se ohlídat nedá a morálka lida je uplně v prdeli.
Já byl za tu šedesátku nadšen, o to víc, že byl na gumu, se kterou jsem aktivně pracoval. A slyšel jsem, že se tam někde poblíž povedl večer i 88cm, to muselo bejt!
- Středa 20. června 2012 ve 21:13® spike
-
mvincik> Jak už bylo napsáno, pěkně jste si zalapali
letos se o nějaké to céčko taky pokusím, i když možnosti jsou dost
omezené.timbab> Tady to žije sem tam v zimě

- Středa 20. června 2012 ve 21:07® timbab
-
mvincik> Jo sousedům se asi moc odporovat nedá

- Středa 20. června 2012 ve 21:06® Scanix
-
mvincik> hrozne jich z nejakeho duvodu ubylo, ale tak candati se snad preci jen diky omezeni lovu na rybicku a hajenych oblasti zacinaji zvedat a to je dobre, snad to opet nepovoli a bude to zavedeno i jinde…
- Středa 20. června 2012 ve 21:03® mvincik
-
timbab> Dá se souhlasit, moc lida se nezapojí no…
Scanix> Zachytali solidně, poprvé za ty roky jsme lapili céčko přes šede, to potěšilo. Jinak boleni…no…lovili u našeho kotviště, tak cca 45–55cm, ale jinak jsem je lovit takřka neviděl. A nepodařil se num ani jeden. S tím přemnožením tedy nevím…ale třeba byli najetí jinde.
- Středa 20. června 2012 ve 21:00® Scanix
-
mvincik> tak jste doufam pekne zablbli i jini celkem pochytali…mimochodem co boleni, jsou tam pry hrozne premnozeni, tyhle reci me dostavaji pokazde, kdyz je slysim

- Středa 20. června 2012 ve 20:58® timbab
-
Hoši, nevím jak vám ale mě se z toho jak to tady žije dělá zle.Samej monitor a když diskuze ,tak jak icq:-jeden s jednim.Chodím sem rád ale úroveň jde postupem času dost do hajzlu.
Tento příspěvek byl editován 20.6.2012 21:59:36 uživatelem timbab. - Středa 20. června 2012 v 19:31® mvincik
-
Kazan> Přesně tak. Taky si to myslím, je vidět, že díky mnohým opatřením se to snad zvedá. A bylo by dobře, kdyby ten vzestup pokračoval.
Jen pro doplnění, slyšel jsem, že tam RS jen za první 3 dny sebrala cca 30 povolenek za trolling a další přestupky.
Cením si jejich práce, jelikož i okolo nás jezdil jeden místní, který nahodil jen velice, velice sporadicky, jinak jen tahal.
- Středa 20. června 2012 v 19:24® Kazan
-
mvincik> pěkné fišky, asi nejlepší na tom všem je, že se to Lipno začíná dávat zas dohromady
- Středa 20. června 2012 v 19:11® mvincik
-
ssg.Jimmy Wild> Možná přidám vícero do alba, nechci to ve „Z lovu“ zaspamovat den po dni. To je zbytečné…

A co ty, jak jsi zahájil dravcovou sezonu? Byl jsi na malé vodě?
Tento příspěvek byl editován 20.6.2012 20:12:19 uživatelem mvincik. - Středa 20. června 2012 v 19:03® ssg.Jimmy Wild
-
mvincik> Pěkný fotky Míro… Kldně sem prdni ještě nějaké…

- Středa 20. června 2012 v 18:54® mvincik
-
skwor> Díky, ikdyž po pravdě musím říct, že fotit se mi vůbec nedařilo. Buď bylo moře světla od slunce, nebo naopak šero. A navíc nerad ryby trápím, ono stačí, že jim tahám kebule.
Ale v celku pěkné byly ty fišky, ty potěšily.
- Středa 20. června 2012 v 18:50® skwor
-
mvincik> Hezký fotky Míro.
- Středa 20. června 2012 v 18:22® mvincik
-
osprey> Téda a japak to, že si tu nejlepší necháváš pro sebe? Beztak bude do nějakého článečku což??!
Jinak v budoucnu bych takovou výpravu klidně absolvoval také, beze zbraní.
- Středa 20. června 2012 v 15:20® HaD
-
Eve: pěkně
na boilies? - Středa 20. června 2012 v 11:08® osprey
-
mvincik> Daleko lepší. Daleko.
Ani ta fotka není nejlepší z těch, co jsem tam dal.
- Středa 20. června 2012 v 10:55® mvincik
-
osprey> Dal jsi nejhezčí fotku do „Z lovu“ za hodně dlouhou dobu. Takový pohled na živo musí být úžasný.
- Středa 20. června 2012 v 10:48® Scanix
-
osprey> tak ja nepochyboval, ze o tom neco vis, ale ze je to aktualne pozorovany, to me fakt nenapadlo

- Středa 20. června 2012 v 10:43® osprey
-
Scanix> Tak jinak, když mezi řádky to nejde. Ta fotka je od vás.
Tento příspěvek byl editován 20.6.2012 11:54:24 uživatelem osprey.
- Středa 20. června 2012 v 10:39® Scanix
-
osprey> tady je to podobne, hodne druhu v rychlem sledu, poteru dost, roste rychle…jak na hlubsich partiich kolem rakosin tak v melkych vodach v proudech je biomasy, az mam z toho radost

- Středa 20. června 2012 v 10:30® osprey
-
Scanix> Určitě se u vás třou, něco o tom i vím.
Třeli se už na přelomu dubna a května, ale to nelezou do tak mělké vody. Mám pocit, že to má co dělat s kyslíkem. Na jaře je voda chladnější a je ho víc.
Letos to šlo s výtěrem rychle a někteří letošní potěři už mají kolem 3 cm.
- Středa 20. června 2012 v 10:28® osprey
-
hraji> Já se setkal s termínem „porcionální“ – něco jako dávkovitý výtěr. Část pohlavních produktů zůstává v gonádách a uvolní se později.
U tlouště by toto probíhat mělo.
- Středa 20. června 2012 v 10:25® Scanix
-
hraji> jasne, zni to logicky, i kdyz se jednalo tarka o 3 mesice mezi podobnymi vytery, rikal jsem si, ze treba diky zrychlenemu metabolismu s teplotou vody…preci jen v zime je to vicemene hybernace

- Středa 20. června 2012 v 10:23® hraji
-
Scanix> když si uvědomíš, že ryby „nasazují“ na jikry již na podzim a celou zimu a jaro dozrávají, nebylo by časově možné, aby jim nové jikry narostly během měsíce. Proto nemůže jít o opakovaný výtěr.