Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 20. června 2012 ve 22:00® Scanix
Scanix

mvincik> tak jste doufam pekne zablbli i jini celkem pochytali…mimocho­dem co boleni, jsou tam pry hrozne premnozeni, tyhle reci me dostavaji pokazde, kdyz je slysim ;-)

Středa 20. června 2012 ve 21:58® timbab
timbab

Hoši, nevím jak vám ale mě se z toho jak to tady žije dělá zle.Samej monitor a když diskuze ,tak jak icq:-jeden s jednim.Chodím sem rád ale úroveň jde postupem času dost do hajzlu.

Tento příspěvek byl editován 20.6.2012 21:59:36 uživatelem timbab.
Středa 20. června 2012 ve 20:31® mvincik
mvincik

Kazan> Přesně tak. Taky si to myslím, je vidět, že díky mnohým opatřením se to snad zvedá. A bylo by dobře, kdyby ten vzestup pokračoval.

Jen pro doplnění, slyšel jsem, že tam RS jen za první 3 dny sebrala cca 30 povolenek za trolling a další přestupky.

Cením si jejich práce, jelikož i okolo nás jezdil jeden místní, který nahodil jen velice, velice sporadicky, jinak jen tahal.

Středa 20. června 2012 ve 20:24® Kazan

mvincik> pěkné fišky, asi nejlepší na tom všem je, že se to Lipno začíná dávat zas dohromady

Středa 20. června 2012 ve 20:11® mvincik
mvincik

ssg.Jimmy Wild> Možná přidám vícero do alba, nechci to ve „Z lovu“ zaspamovat den po dni. To je zbytečné… :-)

A co ty, jak jsi zahájil dravcovou sezonu? Byl jsi na malé vodě?

Tento příspěvek byl editován 20.6.2012 20:12:19 uživatelem mvincik.
Středa 20. června 2012 ve 20:03® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

mvincik> Pěkný fotky Míro… Kldně sem prdni ještě nějaké… ;-)

Středa 20. června 2012 v 19:54® mvincik
mvincik

skwor> Díky, ikdyž po pravdě musím říct, že fotit se mi vůbec nedařilo. Buď bylo moře světla od slunce, nebo naopak šero. A navíc nerad ryby trápím, ono stačí, že jim tahám kebule.

Ale v celku pěkné byly ty fišky, ty potěšily.

Středa 20. června 2012 v 19:50® skwor
skwor

mvincik> Hezký fotky Míro.

Středa 20. června 2012 v 19:22® mvincik
mvincik

osprey> Téda a japak to, že si tu nejlepší necháváš pro sebe? Beztak bude do nějakého článečku což??!

Jinak v budoucnu bych takovou výpravu klidně absolvoval také, beze zbraní.

Středa 20. června 2012 v 16:20® HaD
HaD

Eve: pěkně :-) na boilies?

Středa 20. června 2012 ve 12:08® osprey
osprey

mvincik> Daleko lepší. Daleko.

Ani ta fotka není nejlepší z těch, co jsem tam dal.

Středa 20. června 2012 v 11:55® mvincik
mvincik

osprey> Dal jsi nejhezčí fotku do „Z lovu“ za hodně dlouhou dobu. Takový pohled na živo musí být úžasný.

Středa 20. června 2012 v 11:48® Scanix
Scanix

osprey> tak ja nepochyboval, ze o tom neco vis, ale ze je to aktualne pozorovany, to me fakt nenapadlo :-)

Středa 20. června 2012 v 11:43® osprey
osprey

Scanix> Tak jinak, když mezi řádky to nejde. Ta fotka je od vás. :-))

Tento příspěvek byl editován 20.6.2012 11:54:24 uživatelem osprey.
Středa 20. června 2012 v 11:39® Scanix
Scanix

osprey> tady je to podobne, hodne druhu v rychlem sledu, poteru dost, roste rychle…jak na hlubsich partiich kolem rakosin tak v melkych vodach v proudech je biomasy, az mam z toho radost ;-)

Středa 20. června 2012 v 11:30® osprey
osprey

Scanix> Určitě se u vás třou, něco o tom i vím.

Třeli se už na přelomu dubna a května, ale to nelezou do tak mělké vody. Mám pocit, že to má co dělat s kyslíkem. Na jaře je voda chladnější a je ho víc.

Letos to šlo s výtěrem rychle a někteří letošní potěři už mají kolem 3 cm.

Středa 20. června 2012 v 11:28® osprey
osprey

hraji> Já se setkal s termínem „porcionální“ – něco jako dávkovitý výtěr. Část pohlavních produktů zůstává v gonádách a uvolní se později.

U tlouště by toto probíhat mělo.

Středa 20. června 2012 v 11:25® Scanix
Scanix

hraji> jasne, zni to logicky, i kdyz se jednalo tarka o 3 mesice mezi podobnymi vytery, rikal jsem si, ze treba diky zrychlenemu metabolismu s teplotou vody…preci jen v zime je to vicemene hybernace ;-)

Středa 20. června 2012 v 11:23® hraji
hraji

Scanix> když si uvědomíš, že ryby „nasazují“ na jikry již na podzim a celou zimu a jaro dozrávají, nebylo by časově možné, aby jim nové jikry narostly během měsíce. Proto nemůže jít o opakovaný výtěr.

Středa 20. června 2012 v 11:12® Scanix
Scanix

hraji> zni to asi logicky…to s temi podoustvemi jsem zazil taky mockrat, mylne jsem se domnival, ze je to opakovane treni na konci leta ;-)

Středa 20. června 2012 v 10:52® HaD
HaD

hraji> Díky, myslel jsem si to. On ten výraz „druhý“ výtěr zní zavádějícím způsobem – v podstatě by to někdo mohl pochopit tak, že se ryba vytřela („vypustila“ všechny jikry i mlíčí) a vyprodukovala nové pohlavní produkty a vytírá se podruhé.

Středa 20. června 2012 v 10:36® hraji
hraji

David Havlíček> u jelců tloušťů je to „opakované“ tření běžné. Ale není opakované, je to jen časově posunuté tření. U podouství jsem to na Svitavě zaznamenal také. V době, kdy bylo hlavní hejno již vytřené se v jednom zvlášť příhodném místě shromáždilo několik set podouství a třely se. Bylo to dost dlouho po „oficiálním“ termínu. A u parem je dávkové (postupné) tření popsané už dávno.

Středa 20. června 2012 v 10:16® HaD
HaD

osprey> co je vlastně druhý výtěr? Spíš pokračování prvního, ne?

Středa 20. června 2012 v 9:43® Scanix
Scanix

osprey> u nas se tlousti trou take, rekl bych, ze se teprve trou, nemel jsem pocit, ze by sli do treni drive.

Středa 20. června 2012 v 8:27® Petas
Petas

Dobré upršené ráno. :-)

Středa 20. června 2012 v 8:12® Bigpista
Bigpista

Dobré ráno!

hraji> To není špatný nápad. Večer na ně vyrazím.

Středa 20. června 2012 v 7:57® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> Zak to je parádní fotka (Z lovu).

Omlouvám se… Mělo to jít do kategorie Všeobecný pokec. Bohužel to nemohu smazat. Mohl by to, prosím, nějaký admin přesunout? Díky…

Mohl :-) BoBo

Tento příspěvek byl editován 20.6.2012 09:23:19 administrátorem BoBo-Falknow.
Důvod editace: Příspěvek tématicky patří do jiné diskuze.
Středa 20. června 2012 v 7:55® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Dobré ráno chytejáci…

Středa 20. června 2012 v 7:34® Fugas

osprey: parádní fotka!

Středa 20. června 2012 v 7:20® hraji
hraji

Hezké dobré ráno Chytej. A půlí se nám týden. Asi vyrazím na ryby