Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 7. června 2012 v 18:51® Shrek
Shrek

ovšem nějak se mi nezdá doba vyřízení, mě to vždycky udělali na počkání…

Čtvrtek 7. června 2012 v 18:45® mvincik
mvincik

morcák> To asi budeš muset vydržet bez rybolovu. Chtělo to na to spíš pomyslet před sezonou a vyměnit ho v době, kdy jsi k vodě nechodil.

Čtvrtek 7. června 2012 v 18:29® morcák
morcák

Scanix> končí mi platnost

Čtvrtek 7. června 2012 v 18:27® Shrek
Shrek

ladamaj> proč by mě to nemělo uvézt? Píšeš to podruhé a stále jsem toto Tvé rýpnutí nepochopil…

Čtvrtek 7. června 2012 v 18:22® ladamaj
ladamaj

Alivio>Tome to není mouchama ale rukama:-)) a dívím se že ta kocábka tě uvezla(máš aspoň vestu:-D

Čtvrtek 7. června 2012 v 18:11® Shrek
Shrek

Scanix> a co třeba to, že mu skončila platnost? Prostě mu třeba dnes končí platnost a od zítřka je lístek neplatný… To je dostatečný důvod k výměně, ne?

Čtvrtek 7. června 2012 v 17:52® mvincik
mvincik

Scanix> Třeba nějaké znehodnocení samotného lístku.

Čtvrtek 7. června 2012 v 16:58® Scanix
Scanix

morcák> moc tomu nerozumim, proc musi menit rybarsky listek, jestli proto, ze je propadly, tak je to jasne. Jinak bohuzel, bez rybarskeho listku mas smulu, je to soucast opravneni k lovu, nechapu, jak ti mohli vydat povolenku k propadlemu rybarskemu listku. Pokud je ten duvod vymeny jiny, tak tomu nerozumim, co te k tomu vedlo.

Čtvrtek 7. června 2012 v 16:42® morcák
morcák

Dobrý den Všem, mám dotaz. Musím si vyměnit rybářský lístek jenže trvá to 14 dní a budu bez lístku jelikož ho musim dát společně s žádostí.Tak se chci zeptat jak to je s rybařením jestli musím počkat nebo jesti jde požádat o nějaký doklad že se my lístek vyměnuje, protože bych rád chodil k vodě. Děkuju :-)

Čtvrtek 7. června 2012 ve 13:33® Scanix
Scanix

osprey> no jak se ted oteplila voda a dorostly jim ploutvicky, predvadeji nevydane veci, zvlaste ti mensi…bojuji jak draci do posledni chvile…jinak tahle ostra predvedla par zatahani, ze jsem v prvni chvili myslel, ze mam mensi parmu, pak uz to byly jen pokusy v klasickem meritku…

Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:50® mvincik
mvincik

osprey> Tak určitě. Ono se tedka moc hezky dívalo i na videa z Kamčatky. Propojení těch živočichů zde žijících s fantastickou přírodou… Jó, to bych si přál alespoň jednou v životě zažít.

A video z BK je něco podobného.

A teďka šup z toho snu do reality a hurá na diplomku. :-((

Tento příspěvek byl editován 7.6.2012 12:51:07 uživatelem mvincik.
Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:37® osprey
osprey

mvincik> Skutečný lov duháků bys zažil někde v Britské Kolumbii. Řeky, do kterých vytahuje třeba jen několik desítek původních divokých steelheadů, nutnost trefit termín tahu, pohyb v divočině,…

Ale je pravda, že pokud u nás přežije duhák ve vodě rok a netrpí hladem, je to sakra jiný soupeř než nějaká vysazenka.

Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:35® mvincik
mvincik

osprey> To naprosto chápu. Vidím to obdobně, u mě navíc druhy jako parma, ostrá, podoustev a některé další představují výzvu, jelikož jsem je ještě nezdolal.

Duháka není problém po vysazení chytit, na druhou stranu má ty „klady“, které jsi napsal. A ani on po popíchání už není kořist až tak snadná.

Vše má prostě svoje.

Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:32® osprey
osprey

mvincik> Duhák je u nás spíš domácí zvíře. Je to krásná ryba, bojovná a dobrá na talíři, ale já si daleko víc vážím ryb, které v řece prostě žijí.

U ostroretky je problém, že tady na jihu taky není původní.

Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:27® Inferno08

pemalda>

To je trouba, vždyť je to lipan…

Tento příspěvek byl editován 7.6.2012 12:32:56 administrátorem osprey.
Důvod editace: Příspěvek tématicky patří do jiné diskuze.
Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:19® mvincik
mvincik

osprey> Takže Viva duhák. :-D

Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:15® osprey
osprey

mvincik> Nic moc. Pokud nemám heavy feeder s krmítkem jako kráva, tak desítka vlasec v pohodě stačí na ostrou libovolné velikosti (i když některé umějí zatahat). O duhákovi bych toto rozhodně neřekl:-))

Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:15® džigit

nnnap> jj,bílá paní a ples stavbařů :-)) od té doby jsem to snad už nepil…

Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:12® mvincik
mvincik

Scanix> Věřím, ikdyž nemám potuchu, jak takové ryby bojují. Ještě jsem neměl tu čest.

Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:00® Scanix
Scanix

osprey> asi mas pravdu, dlouha leta se tu masivne vysazovaly…v dobe, kdy jsem se pristehoval do CB, tedy v roce 1989, jsem lovil podoustve jak telata, mel jsem pocatkem 90tych let dve ryby 57, bohuzel bez fota, jednu na privlac na rotnu a druhou na hnojacka klasicky na tezko s cihatkem. Dnes je situace uplne jina a lide, co se tu venuji feederu, tak na svem konte maji ostroretky kolem 60ti, ale tak velka podoustev se tu chytne fakt zridka. Rek' bych ale, ze posledni roky se zase zacinaji vice objevovat. Me se ty ryby libi obe a doufam, ze se jim bude darit pohromade ;-)

Tento příspěvek byl editován 7.6.2012 12:03:49 uživatelem Scanix.
Čtvrtek 7. června 2012 v 11:57® Scanix
Scanix

mvincik> evidetne starsi ryba…ale prala se pekne…

Čtvrtek 7. června 2012 v 11:55® osprey
osprey

Scanix> Může to mít souvislost. Nároky obou druhů se mírně liší, potrava taky, ale jinak k sobě mají dost blízko.

Fakt je, že tam u vás je to nejlepší ostroretková voda na jihu Čech. Tady u nás je jich zatím málo. Ale zase jsou pěkné. Každý rok si něco kolem 50 cm chytím a to tomu dávám tak dvě tři vycházky ročně. Jenže stačí jeden trouba a to hejno, které má běžně 5 – 10 slušných ryb, během pár vycházek zlikviduje.

Čtvrtek 7. června 2012 v 11:49® mvincik
mvincik

Scanix> Nějaká pomlácená. Holt život není snadný. :-)

Čtvrtek 7. června 2012 v 11:41® Scanix
Scanix

osprey> dokonce mam pocit, ze posledni roky se rozsirily na ukor podoustvi, ktere tu sice jsou stale, ale ne uz tak hojne…nevim, zda to ma souvislost, ale je to na snade…ta vcerejsi na privlac byla ale super a potesila ;-)

foto/diskuze/vseobecna/2012/th-img49379.jpg
Čtvrtek 7. června 2012 v 11:40® pemalda
pemalda

osprey>Já vím,že tu jsou.Jednou si mi u vody říkal i jedno nebo dvě místa kde je chytáš,ale nikdy sem na ty místa nešel.Chci si je objevit sám.Letos na ně cíleně už kašlu,ale když zdraví dá tak příští jaro se budu moc snažit.

Čtvrtek 7. června 2012 v 11:24® osprey
osprey

pemalda> Ostré tu jsou. A divil by ses, kde všude. Ale není jich moc a špatně se chytají cíleně.

Čtvrtek 7. června 2012 v 8:40® ladamaj
ladamaj

MIG-35>t se daří.:->

Čtvrtek 7. června 2012 v 8:29® MIG-35
MIG-35

ladamaj> Taky, že uh razim. :->

Čtvrtek 7. června 2012 v 8:10® ladamaj
ladamaj

Dobré ráno všem,zde krásně svítí sluníčko tah hurá na cvilku k vodě.

Čtvrtek 7. června 2012 v 8:08® MIG-35
MIG-35

Krásný slunečný den všem!

nnnap> Neéé.. spíš bavíš. :->