Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.438 příspěvků, z toho 128438 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 26. května 2012 ve 14:58® HaD
HaD

osprey> Já tomu rozumím a jistě jsou lidi, co to ocení. Nicméně zkusím opět malý příměr – když bude hezká ženská a neupraví si vlasy, nenamaluje a pěkně neoblíkne a nepůjde ještě nejlépe svůdným krokem, málokdo se za ní ve městě ohlídne. Když se naopak „přemaluje“, vezme si 20cm podpatky, extra mini sukni, kde jsou vidět i tanga (pokud si je vůbec oblékne) a tílko bez podprdy, ohlédne se taky dav, ale už jí bude mít leckdy za štětku :-D Chápu, že se i dnes najdou tací, kteří škytnou blaženě za oběma extrémy, podobně jako u těch fotek ryb. Nicméně stejně jako u žen, které se upravují aby jim to slušelo, se i ryby fotí tak, aby jim to slušelo. Dříve to tak možná nebylo a třeba se to i změní, ale teď je to „trendy“ a pokud člověk chce udělat fotku, která zaujme a kterou by třeba nějaký časopis měl rád na titulce (např. současná titulka Českého Rybáře), musí mít buď takovýhle atribut, nebo zajímavou akci, moment apod. Samozřejmě při zachování nějakých základních parametrů, jako je kompozice, expozice apod. A opakuji – bez motivu lhaní. Tahle fotka se sumci je celkem efektní a kdybych napsal 264 cm a 117 kg, málokdo by uvažoval, že si vymýšlím. Přesto jsme ji tak udělali a napsali pravdivých 246 cm a 88 kg, byť třeba ta váha zní skoro neuvěřitelně málo… A naopak fotka Zdendy s ohromným kaprem 98 cm v podstatě nijak zvlášť neupoutá a leckdo by tomu rozměru možná ani nevěřil (samozřejmě po bližším zkoumání ano, ale na první pohled bych ji skoro přešel)…

Tento příspěvek byl editován 26.5.2012 15:10:42 uživatelem HaD.
foto/diskuze/vseobecna/2012/th-img49134.jpgfoto/diskuze/vseobecna/2012/th-img49135.jpg
Sobota 26. května 2012 ve 13:18® skwor
skwor

osprey> To bych klidně podepsal. Vesměs se taky snažím fotit aby to celé vypadalo pokud možno přirozeně. Na druhou stranu mám v archivu i fotku štiky, které jeden kolega tipoval 85+, přestože měla jenom pár cm pod sedmdesát. Zkusit se musí všechno :-)

Sobota 26. května 2012 ve 12:40® osprey
osprey

skwor> Tohle osmdesátka je. Vezmi si, že třeba padesátka je ryba zvíci lidského předloktí, která má 70 – 90 deka.

A teď je tu otázka, jestli schovat prsty a natlačit ji proti objektivu s krátkým ohniskem.

To je to, oč tu dikutujem – kde je hranice míry, vkusu, objektivity, krásy, sebereflexe…

Já si nenárokuju monopol na pravdu, prostě hlásám svůj názor. A celé to vzešlo z toho, že lidé, kteří jsou zmanipulováni trendem širokoúhlých objektivů a neumějí s nimi zacházet, jsou pak často neprávem obviňováni ze lži, protože rybáři jsou zvyklí z médií, že osmdesátka na spoustě snímků vypadá, jakoby svého přemožitele před chvílí vydávila:-D

Sobota 26. května 2012 ve 12:33® skwor
skwor

Ono blbý držení udělá hodně. Tahle měla 86cm a z fotky bych jí hádal tak o deset míň :-)

foto/diskuze/vseobecna/2012/th-img49132.jpg
Sobota 26. května 2012 ve 12:27® Mrakoš

Ona ta štika je taky celkem štíhlá. V týhle dýlce se chytají zmasilejší kousky.

Sobota 26. května 2012 v 11:33® osprey
osprey

David Havlíček> Až jednou získám dojem, že jdu s proudem a dělám kompromisy kvůli kompromisům, tak už tu nebudu mít co dělat:-))

Sobota 26. května 2012 v 11:18® HaD
HaD

osprey> Taky jsem psal že u rybáře s rybou je šíro velmi nadneseně řečeno to, co u modelky to světlo apod. Deformovat modelku šírem by asi byla blost, i když v určitém záměru by to mít smysl jistě molo.

Štochl – a nenosil „bejsbolku“ :-D a nedělal spoustu současných věcí a taky primárně nefotil rybáře s úlovkem, o čemž mluvím já.

Tak až ho budeš mít, hledej ten kompromis ;-)

Tento příspěvek byl editován 26.5.2012 11:21:28 uživatelem HaD.
Sobota 26. května 2012 v 10:32® osprey
osprey

David Havlíček> Souhlas. My se jen lišíme v tom, že zcela subjektivně nahlížíme na pojem „vypadala dobře“.

Až vyfotíš modelku tak, že bude mít velkou deformovanou hlavu na těle ubíhajícím do ztracena, taky z toho nadšená nebude.

Široké sklo je dnešní trend. Sláva Štochl ho nepoužíval a zas tak moc mu nechybělo. Ano, ty ryby má na fotkách kapku malé.

U mě je to trochu z nouze ctnost. Kupoval jsem objektivy, aby mi v budoucnu pasovaly na full frame tělo. Až si ho jednou pořídím, rázem budu „širší“.

Sobota 26. května 2012 v 8:24® Libor
Libor

David Havlíček> souhlas

Sobota 26. května 2012 v 1:28® HaD
HaD

osprey> Ono je potřeba nalézt rozumný kompromis a nevyužívat to k matení a zveličování. Ale záměrně fotit bez širokoúhlého efektu, který umožní rybě vyniknout by bylo jako fotit modelku bez blesků podle určitých zákonitostí, aby prostě vynikla a vypadala dobře. A pěkná ryba je jak modelka, která má vypadat dobře a vyniknout. Nehledě na to, že „jít proti proudu“ jen způsobí to, že pak desetikilovka může působit jako ryba do metru. A to je podle mě škoda. Jak říkám – je třeba hledat kompromis…

Sobota 26. května 2012 v 0:13® Scanix
Scanix

Oprava, vpravo 72cm, nebyl jsem si jisty, tak jsem si overil zaznamy :-)

Pátek 25. května 2012 ve 23:55® Scanix
Scanix

BoBo-Falknow> je to videt nejvic u velikosti prstu a ploutve, kdyz to porovnas, vyleze ti, ze ta stika klidne 80+ byt mohla. Samm mam par fotek vetsich ryb, co vypadaji jako poter a obracene…napr. pro porovnani tyto: vlevo bolen 70 rovnych, vpravo bolen 74 :-)

foto/diskuze/vseobecna/2012/th-img49128.jpgfoto/diskuze/vseobecna/2012/th-img49129.jpg
Pátek 25. května 2012 ve 23:45® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

osprey> Asi máš pravdu, po hlubší úvaze a kontrole v Corelu Ti musím dát za pravdu (nerad ;-) ) a Jakubovi se tímto omlouvám :-)

Pátek 25. května 2012 ve 22:12® osprey
osprey

BoBo-Falknow> Bobo, ta kudla není úplně malá, ale takhle blbne lidi používání širokého ohniska. On má tu rybu u kolen a strčil hlavu do objektivu – úplně znegoval tu funkci té „širočiny“. To, jak mu to deformuje postavu, dokázala schovat ta rozevlátá bunda. Mě se zase David ptal u fotky desetikilové štiky, jestli to byla metrovka.:-))

Právě tohle je jeden z důvodů, proč široké ohnisko nemám moc rád a na fotkách předpažuju jen decentně. Mate to lidi.

Pátek 25. května 2012 ve 20:36® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Jakub> Nevím, jestli se to tu už neřešilo, ale Tvůj zápis z pondělka mi nějak nesedí. Podle mne jsou jen dvě varianty:

1. Měříš kolem tří metrů.
  2. Přezdívka Jakub má magickou moc.

Tak nějak si nejsem úplně jist, co je správně, přeci jen – růstové hormony v kuřecím mase jsou svinstvo.

Pátek 25. května 2012 v 16:36® kety.vydra
kety.vydra

1Mara> Tak to tam máte život zpátky celkem brzo.Nebo se dosadilo?

Pátek 25. května 2012 v 16:21® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Po nějaké době zase přeji hezký den chytejáci… :-)

Pátek 25. května 2012 v 16:15® nnnap
nnnap

takže fakt vyprodaný, tak se ani nesnažte.

Pátek 25. května 2012 ve 12:17® nnnap
nnnap

hele synky, jak je to s lístkama na tretru, nevíte někdo, jestli jsou i ve volném prodeji? Na tiket už nejsou a nevím, jaké si pořadatelé vzali ponaučení z nátřisku v 2010. Proto si nejsem jist volnými lístky na místě. Za info díky.

Pátek 25. května 2012 v 10:22® 1Mara
1Mara

kety.vydra> Ano to je on :-)

Pátek 25. května 2012 v 9:13® džigit

fajne rano synci a hurá na Krucemburk! ;-)

Pátek 25. května 2012 v 8:08® Bigpista
Bigpista

Dobré páteční ráno!

Pátek 25. května 2012 v 8:06® hraji
hraji

Hezké dobré ráno Chytej. A už se nám to sobotí.

Pátek 25. května 2012 v 7:41® kety.vydra
kety.vydra

1Mara> To je ten úsek po otravě?

Čtvrtek 24. května 2012 ve 22:10® 1Mara
1Mara

hraji> Tak hale , dneska na Běle , na mých flekách jsem řízany viděl a dostatečným počtu , ale podél břehu je jich hafo mrtvých v trávě , jsem přesvědčen že za to může ta předešlá buřina a následný teplí slejvák :-(( . Jinak všechny ryby v pohodě , kapr, cejn, jesen,řízák,šti­ka,plotice,ka­ras,a atd. Jednoho kapříka jsem si i chytil a na tři větší koukal jak řáděj ve vodě , ale to bylo na jiném fleku . I přez ty řízany , mám radost že v té vodě je život :-)

foto/diskuze/vseobecna/2012/th-img49109.jpgfoto/diskuze/vseobecna/2012/th-img49110.jpg
Čtvrtek 24. května 2012 ve 21:46® Beer.Beda
Beer.Beda

noba> Vltava je mocná čarodějka.

Tento příspěvek byl editován 24.5.2012 22:18:39 administrátorem regulus.
Důvod editace: Příspěvek tématicky patří do jiné diskuze.
Čtvrtek 24. května 2012 ve 20:23® spike
spike

mvincik> http://tn.nova.cz/…koptery.html

Čtvrtek 24. května 2012 ve 20:16® mvincik
mvincik

spike> Safra, ještě že bydlíš daleko. By se mi ted tak chtělo někde běhat po lese a tahat hadice. :-D

Čtvrtek 24. května 2012 ve 20:11® spike
spike

Tak nám tady někdo zapálil les. Tolik škody :-((

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/…306621_n.jpg

Tento příspěvek byl editován 24.5.2012 20:12:07 uživatelem spike.
Čtvrtek 24. května 2012 ve 13:26® Scanix
Scanix

Raf> da, to je pravda, jenze z 20ti vychazek se zerem, jednou vynechas a zrovna to jde :-) Velikostne to pak byva asi taky krapet rozdil, aspon na tom nasem veletoku ;-)