Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 26. května 2012 ve 12:40® osprey
-
skwor> Tohle osmdesátka je. Vezmi si, že třeba padesátka je ryba zvíci lidského předloktí, která má 70 – 90 deka.
A teď je tu otázka, jestli schovat prsty a natlačit ji proti objektivu s krátkým ohniskem.
To je to, oč tu dikutujem – kde je hranice míry, vkusu, objektivity, krásy, sebereflexe…
Já si nenárokuju monopol na pravdu, prostě hlásám svůj názor. A celé to vzešlo z toho, že lidé, kteří jsou zmanipulováni trendem širokoúhlých objektivů a neumějí s nimi zacházet, jsou pak často neprávem obviňováni ze lži, protože rybáři jsou zvyklí z médií, že osmdesátka na spoustě snímků vypadá, jakoby svého přemožitele před chvílí vydávila
- Sobota 26. května 2012 ve 12:33® skwor
-
Ono blbý držení udělá hodně. Tahle měla 86cm a z fotky bych jí hádal tak o deset míň
- Sobota 26. května 2012 ve 12:27® Mrakoš
-
Ona ta štika je taky celkem štíhlá. V týhle dýlce se chytají zmasilejší kousky.
- Sobota 26. května 2012 v 11:33® osprey
-
David Havlíček> Až jednou získám dojem, že jdu s proudem a dělám kompromisy kvůli kompromisům, tak už tu nebudu mít co dělat
- Sobota 26. května 2012 v 11:18® HaD
-
osprey> Taky jsem psal že u rybáře s rybou je šíro velmi nadneseně řečeno to, co u modelky to světlo apod. Deformovat modelku šírem by asi byla blost, i když v určitém záměru by to mít smysl jistě molo.
Štochl – a nenosil „bejsbolku“
a nedělal spoustu současných věcí a taky primárně nefotil rybáře s úlovkem, o čemž mluvím já.
Tak až ho budeš mít, hledej ten kompromis
Tento příspěvek byl editován 26.5.2012 11:21:28 uživatelem HaD. - Sobota 26. května 2012 v 10:32® osprey
-
David Havlíček> Souhlas. My se jen lišíme v tom, že zcela subjektivně nahlížíme na pojem „vypadala dobře“.
Až vyfotíš modelku tak, že bude mít velkou deformovanou hlavu na těle ubíhajícím do ztracena, taky z toho nadšená nebude.
Široké sklo je dnešní trend. Sláva Štochl ho nepoužíval a zas tak moc mu nechybělo. Ano, ty ryby má na fotkách kapku malé.
U mě je to trochu z nouze ctnost. Kupoval jsem objektivy, aby mi v budoucnu pasovaly na full frame tělo. Až si ho jednou pořídím, rázem budu „širší“.
- Sobota 26. května 2012 v 8:24® Libor
-
David Havlíček> souhlas
- Sobota 26. května 2012 v 1:28® HaD
-
osprey> Ono je potřeba nalézt rozumný kompromis a nevyužívat to k matení a zveličování. Ale záměrně fotit bez širokoúhlého efektu, který umožní rybě vyniknout by bylo jako fotit modelku bez blesků podle určitých zákonitostí, aby prostě vynikla a vypadala dobře. A pěkná ryba je jak modelka, která má vypadat dobře a vyniknout. Nehledě na to, že „jít proti proudu“ jen způsobí to, že pak desetikilovka může působit jako ryba do metru. A to je podle mě škoda. Jak říkám – je třeba hledat kompromis…
- Sobota 26. května 2012 v 0:13® Scanix
-
Oprava, vpravo 72cm, nebyl jsem si jisty, tak jsem si overil zaznamy
- Pátek 25. května 2012 ve 23:55® Scanix
-
BoBo-Falknow> je to videt nejvic u velikosti prstu a ploutve, kdyz to porovnas, vyleze ti, ze ta stika klidne 80+ byt mohla. Samm mam par fotek vetsich ryb, co vypadaji jako poter a obracene…napr. pro porovnani tyto: vlevo bolen 70 rovnych, vpravo bolen 74
- Pátek 25. května 2012 ve 23:45® BoBo-Falknow
-
osprey> Asi máš pravdu, po hlubší úvaze a kontrole v Corelu Ti musím dát za pravdu (nerad
) a Jakubovi se tímto omlouvám
- Pátek 25. května 2012 ve 22:12® osprey
-
BoBo-Falknow> Bobo, ta kudla není úplně malá, ale takhle blbne lidi používání širokého ohniska. On má tu rybu u kolen a strčil hlavu do objektivu – úplně znegoval tu funkci té „širočiny“. To, jak mu to deformuje postavu, dokázala schovat ta rozevlátá bunda. Mě se zase David ptal u fotky desetikilové štiky, jestli to byla metrovka.
Právě tohle je jeden z důvodů, proč široké ohnisko nemám moc rád a na fotkách předpažuju jen decentně. Mate to lidi.
- Pátek 25. května 2012 ve 20:36® BoBo-Falknow
-
Jakub> Nevím, jestli se to tu už neřešilo, ale Tvůj zápis z pondělka mi nějak nesedí. Podle mne jsou jen dvě varianty:
- Měříš kolem tří metrů.
- Přezdívka Jakub má magickou moc.
Tak nějak si nejsem úplně jist, co je správně, přeci jen – růstové hormony v kuřecím mase jsou svinstvo.
- Pátek 25. května 2012 v 16:36® kety.vydra
-
1Mara> Tak to tam máte život zpátky celkem brzo.Nebo se dosadilo?
- Pátek 25. května 2012 v 16:21® ssg.Jimmy Wild
-
Po nějaké době zase přeji hezký den chytejáci…
- Pátek 25. května 2012 v 16:15® nnnap
-
takže fakt vyprodaný, tak se ani nesnažte.
- Pátek 25. května 2012 ve 12:17® nnnap
-
hele synky, jak je to s lístkama na tretru, nevíte někdo, jestli jsou i ve volném prodeji? Na tiket už nejsou a nevím, jaké si pořadatelé vzali ponaučení z nátřisku v 2010. Proto si nejsem jist volnými lístky na místě. Za info díky.
- Pátek 25. května 2012 v 10:22® 1Mara
-
kety.vydra> Ano to je on
- Pátek 25. května 2012 v 9:13® džigit
-
fajne rano synci a hurá na Krucemburk!
- Pátek 25. května 2012 v 8:08® Bigpista
-
Dobré páteční ráno!
- Pátek 25. května 2012 v 8:06® hraji
-
Hezké dobré ráno Chytej. A už se nám to sobotí.
- Pátek 25. května 2012 v 7:41® kety.vydra
-
1Mara> To je ten úsek po otravě?
- Čtvrtek 24. května 2012 ve 22:10® 1Mara
-
hraji> Tak hale , dneska na Běle , na mých flekách jsem řízany viděl a dostatečným počtu , ale podél břehu je jich hafo mrtvých v trávě , jsem přesvědčen že za to může ta předešlá buřina a následný teplí slejvák
. Jinak všechny ryby v pohodě , kapr, cejn, jesen,řízák,štika,plotice,karas,a atd. Jednoho kapříka jsem si i chytil a na tři větší koukal jak řáděj ve vodě , ale to bylo na jiném fleku . I přez ty řízany , mám radost že v té vodě je život
- Čtvrtek 24. května 2012 ve 21:46® Beer.Beda
-
noba> Vltava je mocná čarodějka.
Tento příspěvek byl editován 24.5.2012 22:18:39 administrátorem regulus.
Důvod editace: Příspěvek tématicky patří do jiné diskuze. - Čtvrtek 24. května 2012 ve 20:23® spike
-
mvincik> http://tn.nova.cz/…koptery.html
- Čtvrtek 24. května 2012 ve 20:16® mvincik
-
spike> Safra, ještě že bydlíš daleko. By se mi ted tak chtělo někde běhat po lese a tahat hadice.
- Čtvrtek 24. května 2012 ve 20:11® spike
-
Tak nám tady někdo zapálil les. Tolik škody
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/…306621_n.jpg
Tento příspěvek byl editován 24.5.2012 20:12:07 uživatelem spike. - Čtvrtek 24. května 2012 ve 13:26® Scanix
-
Raf> da, to je pravda, jenze z 20ti vychazek se zerem, jednou vynechas a zrovna to jde
Velikostne to pak byva asi taky krapet rozdil, aspon na tom nasem veletoku
- Čtvrtek 24. května 2012 ve 13:19® 1Mara
-
hraji> To co jste tam měli vy , asi jó , ale u nás to bylo tak že bylo dlouho suchu , málo vody v řece a pak slejvák , který spláchnul veškerou horkou vodu do řeky a ryba zhynula . Bylo to i potvrzený z hygieny a atd. Holt tenkrát to bylo drsný léto
.
- Čtvrtek 24. května 2012 ve 13:17® kubas
-
hraji> To je vážně k nas…í, nejhorší je, že člověk nic nezmůže. Poslední dobou jsem tam celkem pravidelně chytal parmy na vláčku, tlouště. Prostě parádní chytačka a teď tohle. Nemám slov
.