Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.464 příspěvků, z toho 128464 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 14. března 2012 v 16:19® Bigpista
Bigpista

džigit> Když ona tu výchovu většina lidí potřebuje jako prase drbání…

Středa 14. března 2012 v 16:16® osprey
osprey

mannice> My si tu pitomou povahu hýčkáme. Je to teď hodně na vás mladých. Nenesete si tu zátěž starých časů.

Středa 14. března 2012 v 16:14® džigit

osprey> Ty nezapřeš učitele,stále chceš vychovávat :-))
Ono když už nic,tak aspoň to veřejné NE.Já mám kolikrát s úřady zkušenost,že by i zakročili,jen když ono není vždy aspoň někdo proti :-)

Tento příspěvek byl editován 14.3.2012 16:17:41 uživatelem džigit.
Středa 14. března 2012 v 16:14® osprey
osprey

džigit> V pohodě. Ono je těžké se domluvit a naprosto jednoznačně táhnout za jeden provaz. Chce to čas.

Taková ta absolutní ochrana přírody je taky nesmysl – podívej, jak dopadl kormorán.

No nic, měli jsme to řešit dávno a byli bychom dál.

Středa 14. března 2012 v 16:11profil byl smazán

osprey> Souhlasim jen se obávám toho,že česká povaha to ve většině případů zazdí.

Středa 14. března 2012 v 16:09® džigit

osprey> možná i nepochopil,ale tak nějak mi to prostě přišlo.Psal jsem,jsme každý z jinýho těsta :-)
Jinak jsem to studoval včera i dnes a nějakou dobu sleduju i dění okolo.Až takový „anarchista“ nejsem. Možná je to i děním okolo mně,ale to není na veřejný web.

Středa 14. března 2012 v 16:05® osprey
osprey

mannice> A přesně o tom to je. Lidi nemají informace.

To je to, co chci – informovat, ukazovat, dávat na výběr. Vybírá každý sám za sebe.

A k té veřejnosti – teď nám tu ve vsi uřízli 4 lípy. Ženu to pobouřilo, tak jsme šli za starostou půjčit si dendrologický posudek.

A pro zajímavost – vložil jsem tady za poslední roky do Krátkých zpráv všechno, co jsem o tom projektu našel. Mohli jsme začít dávno.

Středa 14. března 2012 v 16:00® osprey
osprey

džigit> Vůbec jsi nepochopil.

Mimochodem, podepsal jsem to. Ale až po tom, co jsem si dobře prohlídnul, co podepisuju.

Středa 14. března 2012 v 15:52® džigit

osprey> šak Tě nikdo k podpisu nenutí ani ty ostatní.Navíc je tam možnost se k tomu vyjádřit proč nesouhlas.Píšou tam i ti proti petici,což Ti asi uniklo.
Kolik to vydělá Ti nikdo za současného stavu neřekne.A pracovní místa?Na jak dlouho a pro koho?Na tomhle se napakuje pár zainteresovaných,u­topí se spoustu peněz,neb v této době je návratnost nejistá a pro příští generaci tu zbude betonový kanál.Navíc,pokud od toho dávaj němci ruce pryč a my nejsme poslušni rozpočtové kázni,dotace z EU papá.
Navíc nejprv se zveřejní článek a tam i tak trochu žádost o pomoc jednotlivců,kteří ani nakonec nebudou bráni v potaz.Teď tak trochu zpátečka,bo co kdyby?Asi jsme každý jiný.Nechci politikařit,jen jsem prostě vjádřil své NE a uveřejnil to.Pokud se ke mně přidají další,dělají to dobrovolně a taky svobodně vyjadřují svůj názor!

Středa 14. března 2012 v 15:31profil byl smazán

osprey> Já sem osobně překvapenej,že o tom u nás ve městě skoro nikdo pořádně ani neví.Přitom se jich to bude všech přímo dotýkat.Jak píšeš, já v tom vidim i ty sekundární náklady a ty si myslim,že nejsou zahrnuty v nákladech. Přitom to rozhodně nebudou nemalý peníze.

Už vůbec nechápu rozhodutí naší městský rady, téměr jednohlasně odsouhlasila výstavbu. Ale u nás se přesně odrazilo to, že tu seděj v radě předevšim podnikatelé a lidé kteří tenhle plán viděj hrozně krátkozrace.

Viděj ekonomickej růst města. Podle právě spekulativních čísel který nejsou podložený ničim.Navíc pokud by z toho mělo profitovat město natolik, neni na to zdaleka připraveno a to jsou jenom další náklady od státu, na který prostě nejsou peníze.

Ať mi nikdo neříká, že se lodní přeprava zvýší právě na 40 000 lodí.To by mě zajímalo z jakých údajů vycházej.I kdyby vycházeli z čísel ještě před „krizí“ ,tak to tu stejně nebylo nikdy tak růžový jak být mohlo. Kolikrát byla řeka splavná a proplula jedna loď za den, možná ani to ne.

Středa 14. března 2012 v 15:16® osprey
osprey

džigit> Nejde o sílu, ta je třeba.

Ale měl by ses rozhodovat s tím, že přesně víš, o co jde. Jinak je to manipulace s lidma.

Mělo by se ukázat, kolik to vydělá, kolik vznikne pracovních míst, jak moc to plavbě skutečně pomůže, když ti Němci nespolupracují a proti tomu co se zaplaví, co tam vyhyne, kolik majetku bude zničeno. Jasná pro a proti.

Všimni si, že se tohle nikde zásadně nedělá.

A jestli v té zprávě melou něco o 40 000 lodích proti současným 500, tak je otázka, co se na nich vlastně bude vozit, jak se to projeví v jiných odvětvích dopravy a tak.

Davové jednání je v tom, že podepíšu, protože všichni podepisujou. Ale správně by to mělo být tak, že se podívám na obě řešení a rozhodnu se podle svého přesvědčení.

Středa 14. března 2012 v 15:15® skwor
skwor

Podepsal jsem to. Proč taky ne, tady už zničili dva jezy stavbou elektrárny, což docela ovlivnilo velký úsek řeky a prý budou další… bohužel o tom už je asi rozhodnuto.

Středa 14. března 2012 v 15:06® džigit

timbab> máš pravdu předsedo,a vo vo vo tom to právě je :-))
Sedí na to jedna hláška z filmu:
Chčijou nám na hlavy a ani se to nesnaží vydávat za déšť!

Středa 14. března 2012 ve 14:54® timbab
timbab

džigit> Já si myslím že tady v republice je dost problémů a na rvaní peněz do takovejch pí… by se mohli v klidu vysr..

Středa 14. března 2012 ve 14:51® džigit

timbab> právě proto je třeba se více vyjadřovat k takovýmto megalomanským projektům.
Prodrbávaj se naše love,tak se k tomu můžeme vyjádřit.A že tohle je davová akce,jak poznamenal Osprey?Ano já se k ní přiznávám,ale aspoň se ukáže,jestli jako rybáři máme nějakou sílu říct takovým megaprojektům NE

Středa 14. března 2012 ve 14:42® timbab
timbab

džigit> To je tady(ČR) docela dost častej problém.

Středa 14. března 2012 ve 14:39® džigit

ono je třeba se taky pozastavit nad tím,jak se u nás staví.
Udělá se projekt za xx peněz a nechá se schválit.Pak se začne stavět a zjistí se „drobné“ problémy a rozpočet na jejich překonání se navýší o pár desítek milionů.Pak se najdou ještě „drobnější“ problémy,které způsobí přepracování projektu a výsledek?
Asi jako tady http://insider.blog.cz/…ska-fukusima

Středa 14. března 2012 ve 14:29® džigit

sunet> nevím,dal jsem na facebook a tady.

Středa 14. března 2012 ve 14:27® timbab
timbab

Pánové hlavně klid.Stavbu jezu nepodporuji.Jen jsem diskutoval.

mannice> Taky jsem podepsal, tak nestartuj :-)

Středa 14. března 2012 ve 14:26® osprey
osprey

timbab> Pochopíš jednu věc? Že veřejnost má právo vyjadřovat se k tomu, co se za její peníze staví a právě proto, že se to za komunistů odnaučila, tak je tu možný ten současný bordel?

Jestliže někdo přijde s projektem, který se dotýká veřejných zájmů, musí ho sakra dobře obhájit.

Na těch fotkách vidím konvenční jez s komorou a elektrárnou a jako držhubné ochráncům a rybářům takovou ubohou strouhu kolem té elektrárny.

U stavby, která má něco tak významného jako je dolní tok Labe tak dalekosáhle ovlivnit, bych čekal něco víc.

Středa 14. března 2012 ve 14:22® sunet

osprey> Mám to prostudované, obě, sice ne detailně, ale mám. Doporučuji číst jen tu druhou, je skoro přesná kopie první zprávy, jen trochu poupravená, přidány počty lodí, které k nám mají plout. I když nevím, jestlii to není jen zbožné přání, z nynějšího počtu cca 500 na 40 000, ano čtyřicet tisíc.

Každopádně jedena velmi zajímavá infrormace uvedená mimo řádky. Jako hlavní přístav se v ČR považuje právě Děčín, tam mají plout všechny lodě z Hamburku. Proč se tedy upravuje koryto i výše? Spíše pro koho?

Středa 14. března 2012 ve 14:10profil byl smazán

sunet> Už sem to tam dal do novinek,tak doufám že se to tam brzo objeví.

Středa 14. března 2012 ve 14:09® timbab
timbab

osprey> Já vím že je to k ničemu,stejně jako ten jez u nás.Ale třena jez v Přelouči,Srno­jedech a Pardubicích je taky dobrej tak akorát aby tady jezdil Arnošt a stejně tu jsou.Už desítky let.

Středa 14. března 2012 ve 14:09® osprey
osprey

sunet> Ještě jsem nepodepsal. Mám staženou tu dokumentaci. Nechci být davová ovce.

A nechci dělat davové ovce z druhých. Pokud budeme někdy dělat další projekty a bude víc času, tak jedna z věcí musí být přesný popis toho, co se stane když…

mannice> Zeptám se tě jako místního. Co přesně to zatopí? Louky, les, nějaké stavby?

Středa 14. března 2012 ve 14:08® sunet

džigit> Mimochodem, jak to vypadá na konkurenčním sevru, nepřidají se k petici?

Středa 14. března 2012 ve 14:08profil byl smazán

timbab> Nebudu tě nutit,nechceš podepsat nepodepisuj. Ale že bych zrovna od tebe čekal takovou reakci se říct nedá.

Středa 14. března 2012 ve 14:08® timbab
timbab

džigit> Stejně jako tobě k životu stačí vybetonované a vyasfaltované měs­to.

Středa 14. března 2012 ve 14:04® džigit

sunet> tohle už Timbab nevidí,neb mu stačí k lovu betonový kanál,v něm betonové úkryty pro sumce a jiné,na břehu vybetonované lavičky a betonové krmítka a hnízda pro těch pár zbylých opeřenců…

Středa 14. března 2012 ve 14:00® MIG-35
MIG-35

No mě se zase nezdá tohle http://www.rvccr.cz/?… :-/

sunet> To maj recht.. A proto je to v tomle statu taký jaký to je…:->

Středa 14. března 2012 ve 13:59® osprey
osprey

timbab> Já ještě vybetonováno nemám. Ale letos tady pravděpodobně dokurví posledních pár pěkných kilometrů Vltavy mezi Hněvkovicemi a Týnem.

Prý tu bude cosi jezdit.

Jestli myslejí ten šíf, co vozí deset lidí z Hluboké do Budějovic a zpátky, tak to se teda fakt vyplatí…

Reálně se to dělá proto, aby se usměrnil tok peněz. Je to stejné jako s protipovodňovými úpravami. U těch je taky polovina naprosto k prdu, ale někdo si na tom slušně vydělá.