Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 14. března 2012 v 16:54® skwor
-
To je den… škoda mluvit.
- Středa 14. března 2012 v 16:30profil byl smazán
-
osprey> To nejspíš ano,ale kdo se o to zajímá? Kolik mladých lidí má zájem něco takového řešit,přečíst si? Pomáhá ČRS k „omlazování“ základny? A pomáhá ke „gramotnosti“ členů dostatečně? I mladej má s tou českou povahou problémy,spíš si myslim že se čeká ještě na jednu generaci.Ale ta by měla být už vedena jinak.
To je ale mimo mísu.Jez jako takovej je třeba pokusit se ovlivnit.Doufám,že se k petici přidá co nejvíce lidí.
- Středa 14. března 2012 v 16:21® džigit
-
a k té petici,nezakládal jsem ji jako anonym.Uvedl jsem o sobě pravdivé údaje ,prej pro potřebu třetí strany
doposud jsem znal jen „třetí odboj“
- Středa 14. března 2012 v 16:19® Bigpista
-
džigit> Když ona tu výchovu většina lidí potřebuje jako prase drbání…
- Středa 14. března 2012 v 16:16® osprey
-
mannice> My si tu pitomou povahu hýčkáme. Je to teď hodně na vás mladých. Nenesete si tu zátěž starých časů.
- Středa 14. března 2012 v 16:14® džigit
-
osprey> Ty nezapřeš učitele,stále chceš vychovávat
Tento příspěvek byl editován 14.3.2012 16:17:41 uživatelem džigit.
Ono když už nic,tak aspoň to veřejné NE.Já mám kolikrát s úřady zkušenost,že by i zakročili,jen když ono není vždy aspoň někdo proti - Středa 14. března 2012 v 16:14® osprey
-
džigit> V pohodě. Ono je těžké se domluvit a naprosto jednoznačně táhnout za jeden provaz. Chce to čas.
Taková ta absolutní ochrana přírody je taky nesmysl – podívej, jak dopadl kormorán.
No nic, měli jsme to řešit dávno a byli bychom dál.
- Středa 14. března 2012 v 16:11profil byl smazán
-
osprey> Souhlasim jen se obávám toho,že česká povaha to ve většině případů zazdí.
- Středa 14. března 2012 v 16:09® džigit
-
osprey> možná i nepochopil,ale tak nějak mi to prostě přišlo.Psal jsem,jsme každý z jinýho těsta
Jinak jsem to studoval včera i dnes a nějakou dobu sleduju i dění okolo.Až takový „anarchista“ nejsem. Možná je to i děním okolo mně,ale to není na veřejný web. - Středa 14. března 2012 v 16:05® osprey
-
mannice> A přesně o tom to je. Lidi nemají informace.
To je to, co chci – informovat, ukazovat, dávat na výběr. Vybírá každý sám za sebe.
A k té veřejnosti – teď nám tu ve vsi uřízli 4 lípy. Ženu to pobouřilo, tak jsme šli za starostou půjčit si dendrologický posudek.
A pro zajímavost – vložil jsem tady za poslední roky do Krátkých zpráv všechno, co jsem o tom projektu našel. Mohli jsme začít dávno.
- Středa 14. března 2012 v 16:00® osprey
-
džigit> Vůbec jsi nepochopil.
Mimochodem, podepsal jsem to. Ale až po tom, co jsem si dobře prohlídnul, co podepisuju.
- Středa 14. března 2012 v 15:52® džigit
-
osprey> šak Tě nikdo k podpisu nenutí ani ty ostatní.Navíc je tam možnost se k tomu vyjádřit proč nesouhlas.Píšou tam i ti proti petici,což Ti asi uniklo.
Kolik to vydělá Ti nikdo za současného stavu neřekne.A pracovní místa?Na jak dlouho a pro koho?Na tomhle se napakuje pár zainteresovaných,utopí se spoustu peněz,neb v této době je návratnost nejistá a pro příští generaci tu zbude betonový kanál.Navíc,pokud od toho dávaj němci ruce pryč a my nejsme poslušni rozpočtové kázni,dotace z EU papá.
Navíc nejprv se zveřejní článek a tam i tak trochu žádost o pomoc jednotlivců,kteří ani nakonec nebudou bráni v potaz.Teď tak trochu zpátečka,bo co kdyby?Asi jsme každý jiný.Nechci politikařit,jen jsem prostě vjádřil své NE a uveřejnil to.Pokud se ke mně přidají další,dělají to dobrovolně a taky svobodně vyjadřují svůj názor! - Středa 14. března 2012 v 15:31profil byl smazán
-
osprey> Já sem osobně překvapenej,že o tom u nás ve městě skoro nikdo pořádně ani neví.Přitom se jich to bude všech přímo dotýkat.Jak píšeš, já v tom vidim i ty sekundární náklady a ty si myslim,že nejsou zahrnuty v nákladech. Přitom to rozhodně nebudou nemalý peníze.
Už vůbec nechápu rozhodutí naší městský rady, téměr jednohlasně odsouhlasila výstavbu. Ale u nás se přesně odrazilo to, že tu seděj v radě předevšim podnikatelé a lidé kteří tenhle plán viděj hrozně krátkozrace.
Viděj ekonomickej růst města. Podle právě spekulativních čísel který nejsou podložený ničim.Navíc pokud by z toho mělo profitovat město natolik, neni na to zdaleka připraveno a to jsou jenom další náklady od státu, na který prostě nejsou peníze.
Ať mi nikdo neříká, že se lodní přeprava zvýší právě na 40 000 lodí.To by mě zajímalo z jakých údajů vycházej.I kdyby vycházeli z čísel ještě před „krizí“ ,tak to tu stejně nebylo nikdy tak růžový jak být mohlo. Kolikrát byla řeka splavná a proplula jedna loď za den, možná ani to ne.
- Středa 14. března 2012 v 15:16® osprey
-
džigit> Nejde o sílu, ta je třeba.
Ale měl by ses rozhodovat s tím, že přesně víš, o co jde. Jinak je to manipulace s lidma.
Mělo by se ukázat, kolik to vydělá, kolik vznikne pracovních míst, jak moc to plavbě skutečně pomůže, když ti Němci nespolupracují a proti tomu co se zaplaví, co tam vyhyne, kolik majetku bude zničeno. Jasná pro a proti.
Všimni si, že se tohle nikde zásadně nedělá.
A jestli v té zprávě melou něco o 40 000 lodích proti současným 500, tak je otázka, co se na nich vlastně bude vozit, jak se to projeví v jiných odvětvích dopravy a tak.
Davové jednání je v tom, že podepíšu, protože všichni podepisujou. Ale správně by to mělo být tak, že se podívám na obě řešení a rozhodnu se podle svého přesvědčení.
- Středa 14. března 2012 v 15:15® skwor
-
Podepsal jsem to. Proč taky ne, tady už zničili dva jezy stavbou elektrárny, což docela ovlivnilo velký úsek řeky a prý budou další… bohužel o tom už je asi rozhodnuto.
- Středa 14. března 2012 v 15:06® džigit
-
timbab> máš pravdu předsedo,a vo vo vo tom to právě je
Sedí na to jedna hláška z filmu:
Chčijou nám na hlavy a ani se to nesnaží vydávat za déšť! - Středa 14. března 2012 ve 14:54® timbab
-
džigit> Já si myslím že tady v republice je dost problémů a na rvaní peněz do takovejch pí… by se mohli v klidu vysr..
- Středa 14. března 2012 ve 14:51® džigit
-
timbab> právě proto je třeba se více vyjadřovat k takovýmto megalomanským projektům.
Prodrbávaj se naše love,tak se k tomu můžeme vyjádřit.A že tohle je davová akce,jak poznamenal Osprey?Ano já se k ní přiznávám,ale aspoň se ukáže,jestli jako rybáři máme nějakou sílu říct takovým megaprojektům NE - Středa 14. března 2012 ve 14:42® timbab
-
džigit> To je tady(ČR) docela dost častej problém.
- Středa 14. března 2012 ve 14:39® džigit
-
ono je třeba se taky pozastavit nad tím,jak se u nás staví.
Udělá se projekt za xx peněz a nechá se schválit.Pak se začne stavět a zjistí se „drobné“ problémy a rozpočet na jejich překonání se navýší o pár desítek milionů.Pak se najdou ještě „drobnější“ problémy,které způsobí přepracování projektu a výsledek?
Asi jako tady http://insider.blog.cz/…ska-fukusima - Středa 14. března 2012 ve 14:29® džigit
-
sunet> nevím,dal jsem na facebook a tady.
- Středa 14. března 2012 ve 14:27® timbab
-
Pánové hlavně klid.Stavbu jezu nepodporuji.Jen jsem diskutoval.
mannice> Taky jsem podepsal, tak nestartuj
- Středa 14. března 2012 ve 14:26® osprey
-
timbab> Pochopíš jednu věc? Že veřejnost má právo vyjadřovat se k tomu, co se za její peníze staví a právě proto, že se to za komunistů odnaučila, tak je tu možný ten současný bordel?
Jestliže někdo přijde s projektem, který se dotýká veřejných zájmů, musí ho sakra dobře obhájit.
Na těch fotkách vidím konvenční jez s komorou a elektrárnou a jako držhubné ochráncům a rybářům takovou ubohou strouhu kolem té elektrárny.
U stavby, která má něco tak významného jako je dolní tok Labe tak dalekosáhle ovlivnit, bych čekal něco víc.
- Středa 14. března 2012 ve 14:22® sunet
-
osprey> Mám to prostudované, obě, sice ne detailně, ale mám. Doporučuji číst jen tu druhou, je skoro přesná kopie první zprávy, jen trochu poupravená, přidány počty lodí, které k nám mají plout. I když nevím, jestlii to není jen zbožné přání, z nynějšího počtu cca 500 na 40 000, ano čtyřicet tisíc.
Každopádně jedena velmi zajímavá infrormace uvedená mimo řádky. Jako hlavní přístav se v ČR považuje právě Děčín, tam mají plout všechny lodě z Hamburku. Proč se tedy upravuje koryto i výše? Spíše pro koho?
- Středa 14. března 2012 ve 14:10profil byl smazán
-
sunet> Už sem to tam dal do novinek,tak doufám že se to tam brzo objeví.
- Středa 14. března 2012 ve 14:09® timbab
-
osprey> Já vím že je to k ničemu,stejně jako ten jez u nás.Ale třena jez v Přelouči,Srnojedech a Pardubicích je taky dobrej tak akorát aby tady jezdil Arnošt a stejně tu jsou.Už desítky let.
- Středa 14. března 2012 ve 14:09® osprey
-
sunet> Ještě jsem nepodepsal. Mám staženou tu dokumentaci. Nechci být davová ovce.
A nechci dělat davové ovce z druhých. Pokud budeme někdy dělat další projekty a bude víc času, tak jedna z věcí musí být přesný popis toho, co se stane když…
mannice> Zeptám se tě jako místního. Co přesně to zatopí? Louky, les, nějaké stavby?
- Středa 14. března 2012 ve 14:08® sunet
-
džigit> Mimochodem, jak to vypadá na konkurenčním sevru, nepřidají se k petici?
- Středa 14. března 2012 ve 14:08profil byl smazán
-
timbab> Nebudu tě nutit,nechceš podepsat nepodepisuj. Ale že bych zrovna od tebe čekal takovou reakci se říct nedá.
- Středa 14. března 2012 ve 14:08® timbab
-
džigit> Stejně jako tobě k životu stačí vybetonované a vyasfaltované město.