Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 14. února 2012 v 18:32® timbab
timbab

Segoves> Tady nouzi nemám :-)

Úterý 14. února 2012 v 18:30® Segoves
Segoves

timbab> taky bych uvítal v mojim nejbližším okolí nějakej pěknej svazovej rybníček;)

Úterý 14. února 2012 v 18:19® timbab
timbab

Segoves> Kdyztak půjdu na stoják-po rozmrznutí :-)

Úterý 14. února 2012 v 18:16® Segoves
Segoves

tak nám mrazy pomalu povolují a hned zase straší se sněžením…nemáte obavu že si na jaře nezachytáme kvuli rozlitým řekám?:)

Úterý 14. února 2012 v 16:10® osprey
osprey

LojzaRybka> Žádné jiné z našich zvířat nedokáže porazit strom. Takže pokud si někdo nedal tu práci s dlátem, byl to bobr:-)

Úterý 14. února 2012 ve 14:23® timbab
timbab

TOMMY CATFISH> To se nedá nic dělat.

Úterý 14. února 2012 ve 14:08® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

timbab> každý je ale lenivý :-)

Úterý 14. února 2012 ve 14:05® timbab
timbab

TOMMY CATFISH> Se nám nechce :-)

Úterý 14. února 2012 ve 14:00® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

ožite všetci 9-)

Úterý 14. února 2012 ve 13:27® jajco
jajco

Alov> V Krnově mají vrabci kožich?:-D

Úterý 14. února 2012 ve 12:43® LojzaRybka
LojzaRybka

Cudla>Ahoj,je to přímo tam,jeden stromek složil přímo do potoka kousek od parkoviště :-) ,jinak pár stromků uplně zmizelo a nějaký silný jsou okousaný,a to jsem byl jen od potoka dolu .

Úterý 14. února 2012 ve 12:21® Cudla
Cudla

Jestli si to neožužlal ty tak stopro.mohl by nám to upravit nasměruj ho na ty místa kam jezdim na tábor dík :-P

Tento příspěvek byl editován 14.2.2012 12:23:02 uživatelem Cudla.
Úterý 14. února 2012 ve 12:15® LojzaRybka
LojzaRybka

čus Lidi,dal jsem do zlovu pár fotek s Kadaně,je to od bobra??

Úterý 14. února 2012 ve 12:04® Alov
Alov

Dobré poledne mančaft :-) Takže jaro je očividně tady, protože mi na venkovním parapetu drtil vrabčák vrabčici a že ji dával do kožichu :-D I kosáci se rozespívali, tož doufám, že už to bude enem lepši :-)

Úterý 14. února 2012 v 10:46® osprey
osprey

SURF> To byla Daiwa Infinity-Q z limitované edice. Taková s uhlíkovou cívkou. K vidění je ještě na rsp-fishing, ale to nebyla ona. Stánek byl jiný a tohle byl naprosto dokonale povedený kus. Fakt jsem měl za život v ruce pár navijáků, které chodily takto dobře.

Kdybych si tisknul peníze, už byla doma. Pak jsem měl v ruce druhou a třetí toho typu, ale to už nebylo ono. Prostě občas si ty díly sednou jako prdel na hrnec a pak se člověk diví, jak se to točí.

Úterý 14. února 2012 v 9:40® Raf
Raf

SURF> Ahoj, přečetl jsem si to až teď. Jsem rád, že se ti fotky líbí, ale snažim se teprve zlepšovat. Na všechno podstatné ti odpověděl Osprey. Možná jenom k té malé cloně. V ideálním případě ti pomůže k zamýšlenému snímku s ostrým hlavním motivem a třeba rozostřeným pozadím. Občas se to ale velmi špatně trefuje, zvlášť pokud se motiv hýbe a máš horší světlo. I při nejnižším clonovém čísle ti pak automatika nastaví relativně dlouhý čas. Kromě zamýšlené nízké hloubky ostrosti ti ještě hrozí rozmazání. Setkáš se s tím právě třeba při focení ryb v dírce za krátkých šedivých zimních dnů.

Úterý 14. února 2012 v 7:54® jajco
jajco

kety.vydra> Tak jak se zimníma gumama na autech,tak i s kolaříkama!Taky sem letos jednoho málem sundal.V zimě nemá cyklista na silnici co dělat.

Tento příspěvek byl editován 14.2.2012 07:55:21 uživatelem jajco.
Úterý 14. února 2012 v 7:31® hraji
hraji

Dobré ráno Chytej, už je tu jaro, slabých –7 po ránu

Úterý 14. února 2012 v 7:30® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Dobré ráno chytejáci… Dnes odhaduji teplotu na jihu kolem –5°C. Příjemná změna a oteplení :-)

Tento příspěvek byl editován 14.2.2012 07:30:20 uživatelem ssg.Jimmy Wild.
Úterý 14. února 2012 v 7:28® kety.vydra
kety.vydra

džigit> Se diviš? My s kolegu jich potkavali aj osum po cestě a pulka neosvětlenych.Ale viš jak,kery bydli blizko nebo enem přes cestu,tak naco by šmarovali pěšky…A to aj v tych mrazach,blazni.Bych to tež zakazal,tajak v rybařskym řadu,od prvniho řyjna do koňca března.

Úterý 14. února 2012 v 7:16® džigit

Fajne rano syncy.
Mohlo byt nefajne,bo sem malem sundal neosvětleneho kolařika.Kujwa,jak mam kolo rad,bych v zimě, ale hlavně na silnici kola zakazal!!! By mě zajimalo,jestli to fakt stoji keremusik zy to,jezdit v tych sračkach,co su na ceště…

Tento příspěvek byl editován 14.2.2012 07:17:31 uživatelem džigit.
Úterý 14. února 2012 v 7:12® kety.vydra
kety.vydra

Dobré ráno Chytej. V práci jsem měl celou noc venku příjemných –5°C:-)

Úterý 14. února 2012 v 0:44® SURF

osprey> Ještě jsem si vzpomněl, že sis s něčím zatočil a moc se ti to líbilo. Na výstavě. Líbilo by se ti s tím točit i za dlouhých zimních večerů v křesle. Asi v obýváku. Myslím, že to byla nějaká Daiwa. Jsem zvědav na upřesnění.:-x

Pondělí 13. února 2012 ve 23:28® lunimus

osprey> … sorry … uz asi spim … prave som napisal de facto presne to, co si napisal ty :o)

Pondělí 13. února 2012 ve 23:27® lunimus

osprey> jj … dokazu to aj ultra zoomy … ale vseobecne kazdy jeden kompakt ma fixne definovane, ze musi doostrovat … takze nikdy to nebude to prave – orechove :o)

Pondělí 13. února 2012 ve 23:20® osprey
osprey

lunimus> S tím kompaktem se pozadí rozostřit dá. Ideální je některý z těch s větším čipem (1/1.7´´ – tedy asi 7.5 mm) a fotit na malou vzdálenost co nejdelším ohniskem. Takové jako s pevnou stovkou na clonu 2.8 to ale nikdy nebude.

Digitální stěnu jsem nikdy neviděl, jsem kluk z vesnice:-))

Pondělí 13. února 2012 ve 20:38® lunimus

osprey> ale napriek tomu, ze sa bude o ten efekt s kompaktom usilovat, tak nema moc velke sance na uspech .. to treba tiez rovno povedat … realnejsie to bude potom dorobit SW upravami :-) … btw. co sa tyka fotaku s vymenitelnou digi stenou, mozem sa pochvalit, ze som mal tu cest takuto masinku drzat v rukach … ale vzhladom na cenu tohto zariadenia som to drzal skoro jak sviatost oltarnu a ruky sa mi chveli, ze by som nespravil ostry zaber ani zo stativom :o)

Pondělí 13. února 2012 v 18:35® osprey
osprey

lunimus> Když On Stroft asi do fullframe zrcadlovky nepůjde a foťák s možností instalace digitální stěny jsem „naživo“ snad ani neviděl.

Takže pokud bude s nějakým kompaktem usilovat o ty fotky s rozostřeným pozadím, zůstane mu cesta použití dlouhého ohniska a co nejmenší vzdálenosti fotografovaného objektu.

Pondělí 13. února 2012 v 17:55® lunimus

osprey> úplne s tebou súhlasím :-) akurát doplním (ty to určite vieš :-) , že dokonca existujú foťáky s väčším snímačom (profi rada) a existujú aj foťáky, kde je možné sa rozhodnúť, či budem fotiť na film, alebo na snímač :-)

Pondělí 13. února 2012 v 17:46® osprey
osprey

SURF> Je to pořád stejné. Změnila se jen forma záznamu a některé technické parametry. Např. velikost obrazového políčka (kinofilm měl 36×24 mm, běžný kompakt má asi 6,5×5 mm).

Dále přibyla možnost editace na PC.

Ale principy fotografie to nezměnilo.