Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 10. února 2012 ve 13:10® hraji
-
ssg.Jimmy Wild> ano, souhlasím. Počty nejsou přirozené. Ale odstřel 1000 kusů nic nezachrání a plašení kormoránů, kteří se krmí je kontraproduktivní, vede paradoxně jen k větším škodám na rybách.
- Pátek 10. února 2012 ve 13:08® hraji
-
Libor> ale jasně že je mi to jasné, ale ani za ty napřímené, zkanalizované a stromů a keřů zbavené toky kormorán nemůže. Člověk musí vnímat přírodu jaksi komplexněji, než jen jako prostředí sloužící k životu našich rybích miláčků.
- Pátek 10. února 2012 ve 12:48® ssg.Jimmy Wild
-
Kazan> Pod to se můžu podepsat… Mám stejný názor. Je jasné, že kormorán, jako takový za to nemůže, že se jen chová přirozeně, ale ty počty tady u nás přirozené prostě nejsou.
- Pátek 10. února 2012 ve 12:39® Kazan
-
hraji> jj, plný souhlas že to není vina zvířete, ale těch co je nesmyslně chrání. Jen nesouhlasím s tou poslední větou o tisívcovce kormoránů. 1000 kormoránů, každý půl kila ryb denně, po dobu nějakých 90ti dnů to je 45t hlavně nenahraditelné bílé ryby, + k tomu stádo poškozených ryb, těžko odhadovat kolik jich to nerozchodí. V současné době každý sejmutý kormorán, dobrý kormorán. To že se to jednou stejně bude muset řešit větším odstřelem, můžou pouze pseudoochránci, kteří nebyli s to včas zajistit, povolit každoroční regulaci několika ptáků.
Tento příspěvek byl editován 10.2.2012 12:40:45 uživatelem Kazan. - Pátek 10. února 2012 ve 12:14® Libor
-
hraji> a je ti doufám jasné že tu už není ta pravá neporušená příroda, že jsou toky odkryté, vyčištěné a regulované.
- Pátek 10. února 2012 v 11:46® hraji
-
K tomu videu s kormorány si dovolím malý koment. Já nejsem žádný ochránce ptactva či agent strany Zelených, ale ti ptáci se chovají zcela přirozeně, tak jak jim to velí instinkt nejsilnější, tedy instinkt zachování života. Nemá cenu nadávat jim, nemá cenu se pohoršovat nad tím, že zabíjejí ryby. Dělají to tak od nepaměti a jsou prostě součástí potravního řetězce. Akorát se v tom řetězci něco zadrhlo, ne jejich vinou. On pohled na lvici trhající křehkou antilopu taky není nic hezkého, ale prostě to tak v přírodě je. To video má svůj účel, pokud poslouží jako podpora argumentů směřujících k omezení ataků kormorána v rámci celého kontinentu. Zastřelit 1000 kormoránů v ČR nic neznamená. Ať vám chutná oběd stejně jako těm kormoránům.
- Pátek 10. února 2012 v 10:17® chosebaits
-
Dobré ráno bando.Kurňa ,v noci v Práglu centimetr sněhu a bylo to na silnici o život.Pražáci používejte pouze KRTKA nebo na silnici je to sváma otřesné!!!!!!!
- Pátek 10. února 2012 v 8:00® džigit
-
Fajne rano synci, enem –14° /O.-Zabřeh/
- Pátek 10. února 2012 v 7:52® ssg.Jimmy Wild
-
Dobré ráno chytejáci… Já ho mám zkažené jen co jsem znovu mrknul na video s kormorány…!
- Pátek 10. února 2012 v 7:50® lunimus
-
dobre ranko priatelia – dnes z okolia čadce
… a je tu krásnych –18°C
- Pátek 10. února 2012 v 7:30® hraji
-
Hezké dobré ráno Chytej
- Pátek 10. února 2012 v 6:05® nnnap
-
tak dobré ráno, jdu si pro tužku.
- Pátek 10. února 2012 v 0:15® nnnap
-
zítra čekám omluvenky od mančaftu. To už tu je, jak u slovenské hokejové reprezentace!
- Pátek 10. února 2012 v 0:13® nnnap
-
jdu chr, chr, ať to zítra zvládnu na jednou a nemusím i v sobotu. Za to zas ten svět nestojí.
- Pátek 10. února 2012 v 0:09® ladamaj
-
nnnap> mělsem stání roz. takže sem tam strávil celé dopoledne a pak jel nakoupit a hlavně se uklidnit už abych moh k vodě.
- Pátek 10. února 2012 v 0:06® nnnap
-
jinak to vypadá, jako by jsme dneska hráli mač s rusama. Nebo snad jenomže vám zamrznul internet,vám dneska omlouvá mizernou účast.
- Pátek 10. února 2012 v 0:04® nnnap
-
ladamaj> pošli jak ti to vypadá. Zítra. Budu zachraňovat svět, ale kolem 18 bych se na ně vysral a budu snad doma.
- Čtvrtek 9. února 2012 ve 23:40® ladamaj
-
nnnap>podle toho obrázku posledního by mě velikost stačila dobře čitelné.zítra jestli bude trošku čas tak to podle toho skusím a přepošlu jak to mám já na monitoru moc děkuji za pomoc,kamarád dnes nemoh měl náštěvu a ještě ke všemu marodí takže muže jen večer ale mám ho o 4 patra nad sebou.No a ke všemu ke mně přijedou dořešit problém v mém manž. to zde nechci rozebírat nepatříto sem.
- Čtvrtek 9. února 2012 ve 21:57® nnnap
-
příklad max. zvětšení, na 500%
- Čtvrtek 9. února 2012 ve 21:56® nnnap
-
příklad 100%, jak je u mne
- Čtvrtek 9. února 2012 ve 21:55® nnnap
-
ladamaj> zvětšení 100 říkáš pravděpodobně normálnímu stavu. Tak je to u opery značené = 100% znamená normální velikost. Jde to zvětšit buď klikáním na + nebo posouváním posuvníku vpravo dole/ ten vodorovný/ až na 500%!
- Čtvrtek 9. února 2012 ve 21:41® ladamaj
-
nnnap> jo to mám ale mám u opery zvětšení jen 100 a předtím sem měl 125 ale mohl sem dát více ale to přesouvání hrůza abych to bobře vše viděl tak by to musela bet telka už o tom uvažuji,no zrak neslouží jako zamlaa no a lepší to nebude.Na vázání much už mám objednanou lupu 12 dioptryjí i se světlem.
- Čtvrtek 9. února 2012 ve 21:29® nnnap
-
no a koukám, že i když by si měl stránku stejně širokou jako monitor, to je ten nejméně pravděpodobnej případ, pak se stejnak po klikání na + zvětšuje stránka zleva doprava a odsouvá se plevel na pravé straně./ Chytej promine
/ a diskuze se pěkně zvětšuje bez nutnosti přetahování okna sem a tam. Teda předpokládám, že máš alespoň 17 colovej monitor.
- Čtvrtek 9. února 2012 ve 21:22® nnnap
-
ladamaj> operu používám co jsem prozřel. Tedy dlouho.
Počkej s tím zvětšováním písma- nepomohlo by ti, kdybys zmáčkul jenom + na numerické klávesnici? Třeba vícekrát. Zvětší se ti všechno- písmo i obrázky. Záleží ještě na tom, jak máš velký monitor a jaké používáš rozlišení monitoru. Já používám větší rozlišení než má Chytej.cz, proto si můžu naklikat zvětšení až se mi kryje šířka stránky s okraji monitoru. Jestliže ale používáš rozlišení stejné, nebo menší, pak ti to nepomůže a budeš si muset obsah po zvětšení posouvat. - Čtvrtek 9. února 2012 v 19:57® ladamaj
-
nnnap>ale překopání pc instalace opery celá léta sem užíval seznam a teď nemám tu lištu na obrazovce,malé písmo když to zvětším tak musím přesouvat celou obrazovku ale přij de ještě dnes a něco stím provedem.Opera je rychlejší ale pro mě zatím trochu složitější no než si to omáknu ale hrůza pořád volám synátora.
on ne je nasra…
- Čtvrtek 9. února 2012 v 19:16® nnnap
-
ladamaj> s čím válčíš, laďo. Možná budeme umět poradit.
- Čtvrtek 9. února 2012 v 18:57® ladamaj
-
mám nainstalován noví program se kterým sem nikdy nic nedělal takže trochu strpení než se stím poperu všem děkuji za pochopení.
- Čtvrtek 9. února 2012 v 18:56® ladamaj
-
David Havlíček>jedna menší nálož a je po celém hejnu ale ten předpis a chudáci ryby by to už nerozdejchali.
- Čtvrtek 9. února 2012 v 18:17® ras2ta
-
David Havlíček> ted sem to zkoukl..je to hnus..
- Čtvrtek 9. února 2012 v 17:07® HaD
-
HORROROVÉ VIDEO – Černá smrt v Plzni Horrové kormorání ráno 8.2. 2012 v Plzni. Na Plzeňsku zimuje každý rok zhruba 3000 kormoránů. S kamerou Chytej.cz jsme se vydali zdokumentovat jedno z běžných kormoráních rán pod přehradu České údolí, kam přilétá lovit hejno zhruba 400 kusů… http://www.chytej.cz/…_videa/1428/