Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 3. února 2012 v 8:42® morcák
-
Dobré ranko chytej… Jablonec –18,5°C
- Pátek 3. února 2012 v 8:26® Bigpista
-
Dobré ráno z Prahy. V Dolních Počernicích –16,5°C
- Pátek 3. února 2012 v 8:19® ART
-
Dobré ráno, tak zprávy o počasí. Příbram –16
- Pátek 3. února 2012 v 8:17® kety.vydra
-
Dobré ráno,Frýdek –20°C
- Pátek 3. února 2012 v 7:55® Alov
-
Dobré ránko z Krnova. – 21 Céček
- Pátek 3. února 2012 v 7:23® jajco
-
Dobré ránko,když už ty informace o teplotě,tak hlásím Nový Jičín –20.
- Pátek 3. února 2012 v 7:21® ssg.Jimmy Wild
-
Dobré ráno chytejáci… Ve Vodňanech –17°C. Pomalu se začínám učit azbuku
- Pátek 3. února 2012 v 7:20® hraji
-
David Havlíček> Davide,my se nebavíme o teplotě v kanceláři, ale venku na dvorku
- Pátek 3. února 2012 v 7:20® hraji
-
Dobré ráno Chytej, v Brně je –17 stupňů.
- Pátek 3. února 2012 v 7:13® lunimus
-
Dobré ránko z Bratislavy, kde máme –13,5°C
- Pátek 3. února 2012 ve 2:42® HaD
-
regulus> U NÁS –1,5 :-/
- Pátek 3. února 2012 ve 2:37® JHolc
-
regulus> No, ber to pozitivne, ja si zase nezachytam na dirkach…
- Pátek 3. února 2012 ve 2:24® regulus
-
JHolc> to od tebe není vůbec hezký, když je tady aktuálně –15st. a někde ještě hůř.
- Pátek 3. února 2012 v 1:50® JHolc
-
Dobre rano, Chytej. Wanaka hlasi 27*C…
- Pátek 3. února 2012 v 1:06® nnnap
-
dobré jitro, du pinkat. I vy děte pinkat. Budeme vypinkaní. Růžovoučký. Jako prasátko.
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 21:43® hraji
-
Fryw> je to jak píšeš. Nejhorším činitelem, který urychluje stárnutí a ztrátu pevnosti u vlasce je ultrafialové záření sluníčka. Při chytání plavané s návazcem ale dochází ke ztrátě vlasce utržením málokdy, protože se trhají pouze návazce. A tak po dvou až třech letech používání zjistíš, že vlasec zchlupatěl a trhá se. To je čas pro výměnu vlasce. Třeba na závodních odhozových navijácích měním vlasec každý rok, ale na cívku navinu pouze 70 metrů nového vlasce. Plně to stačí, nenahodím dál než cca 50 metrů a tak jak se během roku vlasec zkracuje, vím že na konci sezóny se občas podaří, že nahodím a slyším, jak očky proletí uzel spojující podmotávku s vlasce. Pokud by se to stalo v sezóně, vyměnil bych vlasec hned, na konci sezóny to již neřeším a vyměním všechny najednou.
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 21:00® ssg.Jimmy Wild
-
Fryw> Tak v plavané jsme mluvili o návazcích, které jsou připravené, ale nepoužité. Pokud je ten stav s vlascem na prutu podobný (jestli jich máš víc, tak třeba některý prut použiješ fakt párkrát za sezonu) tak to bude asi stejné a pokud nebude praskat tak asi nebude problém. Záleží pak jen na tobě, jak moc mu budeš po nějaké době věřit. Je jasné, že vyměnit 3 návazce je snazší a levnější než měnit návin
- Čtvrtek 2. února 2012 v 17:07® Fryw
-
hraji> Díky. Když jsem byl malej, tak jsem měnil vlasec každou sezonu. Ale to jsem taky chytal jen na jeden prut celý rok. Teď mi to přijde jako plýtvání. Jen jsem chtěl vědět, jestli nedělám chybu že hodlám používat některé vlasce už třetí sezonu (vlastně reakce na příspěvek o návazcích v plavané)
- Čtvrtek 2. února 2012 v 16:02® mirek66
-
Zdár rybáří,vyměnim mini rollbal 18mm za vlasec 0,28 tak 300m,nebo za něco z rybařiny. Děkuji Vám za nabídky předem.
- Čtvrtek 2. února 2012 v 15:36® hraji
-
Fryw> na běžné chytání bych to neřešil. Pokud ti vlasec nepraská a drží, není třeba měnit.
- Čtvrtek 2. února 2012 v 15:13® Mladý Rybář
-
někdo zkušenost z řekou Nežárkou, Jemčina Kemp → Lužnice ??? … jezdím tam již dlouhou a stále objevuji nová místa … x)) ale není tolik času jelikož nebydlím poblíž tohoto úseku mám to 230km od baráku ale pravidelně 3–4 do roka jezdím do Jižních Čech do zákoutí říčky Nežárky.
- Čtvrtek 2. února 2012 v 15:08® Fryw
-
Ahoj. Dá se nějak obecně říct, po jak dlouhé době je vhodné vyměnit návin silonu i pokud viditelně nenese žádné známky opotřebení? Nebo žádné pravidlo (alespoň orientační) neexistuje a chce to pocitově zkoušet, jestli pevnost vlasce zůstala časem zachována…?
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 14:06® ssg.Jimmy Wild
-
chosebaits> Mít půlku energie co oni, tak si pískám
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:29® osprey
-
František H.> Vysvětlení (neříkám, že dokonalé) je v kartě této ryby ve zdejším atlase ryb.
Jinak možná na tom názvu lpí Vysoká škola zemědělská (škola jako taková těžko, spíš někdo ze zaměstnanců), ale oficiálně už se jedná o hlavatku obecnou.
Samozřejmě jsem malý pán, abych to dále komentoval, detailnější rozbor celé věci by poskytlo spíš nějaké odborné pracoviště.
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:15@ František H.
-
Již dříve jsem žádal v našem časopise rybářství kdo zobecnil Hlavatku Podunajskou? Vím že i na VŠ zemědělské se nadále používá názvu Hlavatka Podunajská. Jsem přesvědčen že tato nádherná ryba si toto jméno nezaslouží a rozhodně u nás nezdomácněla na základě několika vysazovacích akcí, ať již na Vltavě a nebo na řece Ohři a ani nadále se domácí rybou(OBECNOU) stát nemůže jako nepůvodní druh a také vzhedem k biotopu který obývá.
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:36® chosebaits
-
mannice>
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:34profil byl smazán
-
chosebaits> Já na sobě měl našeho kokra.20kg na hrudi,to je jak infarkt nejspíš
.
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:27® chosebaits
-
ssg.Jimmy Wild> Normálně lezem z pelechu po 7 hodině,ale malá je nakřáplá a tak se do školky nejelo a já mohl chrnět.Neboj se nic,nebo oni také uměj brzy lézt z pelechu.
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:16® ssg.Jimmy Wild
-
chosebaits> V 8:30? Ty máš zlatý děti… Já slyšel už v 5:30 „tati jdeme“
Tento příspěvek byl editován 2.2.2012 12:17:09 uživatelem ssg.Jimmy Wild.Ale hrdině jsem to uhrál až do 6
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:14® chosebaits
-
mannice>
Tak tomu i věřím.Mě nenechaj ti dva špunti co tu běhaj a tak v 8.30 už po mě lezly.