Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 15. ledna 2012 ve 21:35® pipa
pipa

hraji> děkuji ..

Neděle 15. ledna 2012 ve 21:33® hraji
hraji

pipa> na takovou věc bych se spíš zeptal v otázce související s přívlačí či s lovem na moři. Normální rybáři moc pilkry 25 gramů nepoužívají

Tento příspěvek byl editován 15.1.2012 21:34:05 uživatelem hraji.
Neděle 15. ledna 2012 ve 21:29® pipa
pipa

Děkuju moc všem za radu :->

Neděle 15. ledna 2012 ve 21:27® lunimus

hraji> ale plne s tebou súhlasím, že je to „možnosť voľby“ :-)

Neděle 15. ledna 2012 ve 21:26® lunimus

áno, možno je to tiež výberom miesta lovu, ale zvlášť poblíž veľkých miest, kde je „rybárov“ a rybárov viac, určite sa ti stane, že na tvoje miesto by si mohol spraviť zálusk niekto iný, čo v tvojom prípade zrejme nebude vážny problém, lebo predsa len už máš pár krížikov na chrbte a ja tiež, takže ani voči mne si hoci kto niečo len tak nedovolí, ale v prípade Morčáka je to trochu náročnejšie. Vzhľadom na jeho vek si do neho môže vyskočiť ktorýkoľvek „rybár“, ktorý prišiel na ryby so sedačkou vo forme pivnej prepravky…

Neděle 15. ledna 2012 ve 21:13® hraji
hraji

morcák> no ale to je pořád ta možnost volby, co uděláš. Víš, já chytám ryby už 39 let, chodím na ryby hodně, mívám hodně přes sto docházek k vodě za rok a nemohu si vzpomenout, kdy naposledy jsem podobný problém řešil. Možná je to výběrem místa lovu.

Neděle 15. ledna 2012 ve 21:05® morcák
morcák

Hraji- no jo asi je lepší ustoupit, ale zas na jednu stranu když tam sedím celý den a potom tam přijdou naky ožralové tak zas si nenechám přebrat místo.

Neděle 15. ledna 2012 ve 20:47® nnnap
nnnap

ladamaj> právě, je otázka, zdali a zdali vůbec, takový nacamraný člen ČRS, MRS a pod., je schopen dodržet podmínky, za kterých je rybolov povolen. Zejména zdolávání, vyprošťování. Také nához 100gr olovem je vlastně hod kladivem bez ochranné sítě. Já bych dal lov striktně bez alkoholu. Na cestách mi nevadí. To nevadí půlce civilizované evropy, ale jseš na lovu?, honíš kořist?, chceš připravit o život jiného tvora? Prokaž střízlivost! Chytáš pro zábavu? Prokaž IQ!

Neděle 15. ledna 2012 ve 20:41® ladamaj
ladamaj

nnnap>pokud vnadím tak samosebou chytám.Jinak že jde o mladého kluka to neznamená že si musí nechat vše líbit.Já sem taky mladej kluk a líbit si také nic nenechám.:-))

Neděle 15. ledna 2012 ve 20:38® ladamaj
ladamaj

mannice>taková banda když se namete tak to určitě bez porušení RŘ nezůstane vím z vlastní skušenosti.

Neděle 15. ledna 2012 ve 20:26® nnnap
nnnap

zas na druhou stranu je pravda, jirko, že taková banda nametených primitivů by fakt chytat neměla. Celkem není žáden důvod jim ustupovat z rybářského revíru. Seš namrdanej, nechytej. Možná jako nová výzva po K-70

Neděle 15. ledna 2012 ve 20:15® hraji
hraji

morcák> no vidíš, znáš svoje možnosti, máš možnost volby. Pochop, že je často lepší se přestěhovat a zachytat si v klidu, než sedět několik hodin a stresovat se kvůli bandě primitivů. V tom je ta volba.

Neděle 15. ledna 2012 v 19:45® nnnap
nnnap

ladamaj> takže jsem pochopil správně, že vnadíš aniž bys lovil. To považuješ za normální?:-O Několik přestupků!!!

Neděle 15. ledna 2012 v 19:33profil byl smazán

ladamaj> A čim? Pokud neporušej RŘ,tak bych neřek.

Neděle 15. ledna 2012 v 19:33® pipa
pipa

Čus kusani,poradil bys te mi někdo kdo pujči nebo proda: potřebuju formu na pilkry,ale jenom potřebuji aby byly na 25 gramu! Dik všem za info..

Neděle 15. ledna 2012 v 19:33® ladamaj
ladamaj

mannice>jaké nevyskakování je zde jednou RŘ a ten platí snad pro každého!!!!!Tobych se mohl jen stěhovat a ani bych nenahodil a věk ten tu nerozhoduje to určitě ne tvrdý postih bez diskuze.

Neděle 15. ledna 2012 v 19:28® ladamaj
ladamaj

hraji>kolego proč bych se stěhoval já tam budu např. už 4 dny rozkrmené místo a ohledně nepřispůsobivích kolegů rybářů kteří přijdou a než začnou chytat tak se spráskaj jako dobytkov. no nato snad fuguje RS pokud se nepletu.

Neděle 15. ledna 2012 v 19:15® morcák
morcák

hraji> hájil bych si svá práva ale jak rekl mannice v mým věku si vyskakovat na někoho není to pravý ořechový.Ale to je jedno já sem řekl jen svojí zkušenost.Nechtěl jsem aby to vyznělo jako že si tady stěžuju jen se podělit o to co jse mi stalo.

Neděle 15. ledna 2012 v 19:05profil byl smazán

hraji> Já si myslim,že většinou takový kolega má i nějaký vroubek, který ho pošle domů.Neber to jako nějakou diskriminaci,ale je to tak..

morcák> Je pravda,že co nedokážeš vyřídit sám,bude lepší se přesunout.Při­dělávat „zbytečnou“ práci jiným je trochu kontraproduktiv­ní.Ale jak uvidíš,že kolegové porušují RŘ,neváhal bych.Jen dávej pozor,aby tě někdo neviděl.V tvym věku,bych si moc nevyskakoval.Takže opatrně

Neděle 15. ledna 2012 v 18:55® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

hraji> to faktt ? tak to ich muselo byť veľa :-) kosatku veď ta je obrovská

Neděle 15. ledna 2012 v 18:43® hraji
hraji

TOMMY CATFISH> v severním Norsku dokonce ulovili dospělou kosatku, je to pakáž

Neděle 15. ledna 2012 v 18:40® hraji
hraji

morcák> kolego, vždy máš možnost volby. Pokud tě přítomnost jiných hlučných rybářů obtěžuje, a nejsi schopen si zjednat pořádek, vždy se můžeš rozhodnout, že se přesuneš jinam. Pokud se rozhodneš, že zůstaneš, pak je zbytečné si stěžovat zde. Byla to tvoje volba. Pokud se domníváš, že jsou poškozována tvoje práva, čím dřív se naučíš, že svá práva musíš hájit ty sám, že to za tebe nikdo neudělá, tím lépe.

Neděle 15. ledna 2012 v 18:36® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

skwor> hnusný kormorán :-(( by som ich všetky vystrieľal :-) veď oni si aj trufnu na metroweho sumca

Neděle 15. ledna 2012 v 18:33® morcák
morcák

mannice> příště taky už učiním, protože se to opakovalo asi po druhé a ono v jedenáct večer tam poslouchat náky tzv. ožraly není nic příjemného.

Neděle 15. ledna 2012 v 18:31profil byl smazán

morcák> Tak si zjisti číslo na RS ve vaší Místní Organizaci,nebo na městskou policii a budeš mít klid.

nnnap> Máš možná pravdu,ale kolikrát tak na hraně,že to nutí k diskuzi :-) .Problém je, že nenajdeš moc lidí schopných takovýhle diskuze. Neni to vyloženě odpověď na tvůj příspěvěk,ale já nepotřebuju svojí povolenku znovu zpeněžit/zhmotnit.

Neděle 15. ledna 2012 v 18:29® morcák
morcák

2 kapry promitě přepsal jsem se

Neděle 15. ledna 2012 v 18:28® morcák
morcák

nnnap> Tím že sem řek že sem si odnes 0 kapry nehci nic napravit ale jen sem chtěl říct že nejsem jedn z těch co jsi vezmou 20 kaprů, ale to je jedno. To jo jedna ryba to by bylo rozhodně dobré a některé druhy jako třeba parma,mníky atd. totálně zakázat brát.

Neděle 15. ledna 2012 v 18:22® nnnap
nnnap

morcák> všechno špatně. Tvá startovací pozice je špatně. Co chceš napravit tím, že si vezmeš 2 kapry? Sám si ten problém. Součást problému. Bavíme se o stavu spíží. Členských spíží. Problém je členská základna. Ne její mentální kvalita, ale počet. Máme stejné kilometry, stejnou úživnost vod a členů yx x více. Stačí jen domyslet systém, jak dosypat a zaručit odnést všem férovku. Kontinuální sypání, povinný odběr mírové ryby, omezení na 1 ks denně, omezení odnesených kusů podle zaplacené povolenky…
Na ochranu ryb tu nemáme ČRS, to spíš je ten průser, ale nerevíry. Stačí vyjmout z revíru pravidelné úseky a ochranu ryb řešit nemusíš. Tu stačí schovat před člověkem.

Neděle 15. ledna 2012 v 18:21® morcák
morcák

mannice> No jo se lehce řekne ale když sem 5× tejdně trénuju a pak si chci v klidu sednout k vodě a stalo se mi už několikrát, že si vedle nás sedli náky chlapy, který byly nalitý a zapli si tam rádio a kričej tam jak na lesy.Docela smutné

Neděle 15. ledna 2012 v 18:17profil byl smazán

morcák> Nebuď takovej pesimista.Seš mladej,máš všechno před sebou.:-)