Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 13. ledna 2012 v 7:44® 1Mara
1Mara

hraji> To máš pravdu :-))

Pátek 13. ledna 2012 v 7:42® hraji
hraji

1Mara> no i pod peřinou se může přihodit malér, když na to přijde

Pátek 13. ledna 2012 v 7:41® 1Mara
1Mara

hraji> A je 13tého , takže raději budu pod peřinou :-)

Pátek 13. ledna 2012 v 7:35® hraji
hraji

Dobré páteční upršené ráno Chytej. Víkend a studená fronta se blíží

Pátek 13. ledna 2012 v 7:33® hraji
hraji

alf.richtert> kolego, z jakých sumarizačních výsledků vyvozujete skutečnost, že ubylo velkých ryb? Z jakých údajů vyvozujete závěr, že se dravci nevysazují každoročně? Víte že amur bílý je nepůvodní druh a tak by neměl být do českých vod vysazován vůbec? Systém dolní a horní míry je výmysl, který ovšem nic neochrání.

Pátek 13. ledna 2012 v 7:11® alf.richtert

Já bich se chtěl zeptat na názor vrchní a spodní míry ryb.je všeobecně známo že kapr to už na většině vod má daný,ale co kdyby se to tak udělalo i u ostatnich ušlechtilích ryb a amura.Velké exempláře přece ubyli i u ostatních druhú.Kapr se dosazuje na každou vodu každý rok,ale dravci s amurem se na většinu vod každý rok nedávají,takže si myslím že jiné druhy ryb sou na tom trochu škodné.Taky by si to myslím zasloužily.

Pátek 13. ledna 2012 v 7:11® alf.richtert

Já bich se chtěl zeptat na názor vrchní a spodní míry ryb.je všeobecně známo že kapr to už na většině vod má daný,ale co kdyby se to tak udělalo i u ostatnich ušlechtilích ryb a amura.Velké exempláře přece ubyli i u ostatních druhú.Kapr se dosazuje na každou vodu každý rok,ale dravci s amurem se na většinu vod každý rok nedávají,takže si myslím že jiné druhy ryb sou na tom trochu škodné.Taky by si to myslím zasloužily.

Pátek 13. ledna 2012 v 6:59® regulus
regulus

Tak taky dobnrý ráno plantážníci … :-D

To bude dneska mazec, pátek a ještě třináctýho, fujtajbl … ;-)

Pátek 13. ledna 2012 v 6:51® foks01
foks01

mannice> to jdeš teprve spát bo fakt si už vzhůru:)

Pátek 13. ledna 2012 v 5:13profil byl smazán

spike> Dobré ráno,tak vzhůru za ním :-)

Pátek 13. ledna 2012 v 5:12® spike
spike

Dobré ráno chytej, ve vzduchu už jde cítit víkend :-)

Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 23:54® kubas
kubas

mannice> Nápodobně, díky za přání, ale nestraš, kdo by se s tím tahal :-) , musím brát ohledy i na chudák prut :-)

Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 23:53® ladamaj
ladamaj

timbab>to že nemá cenu něco řešit proto jsem napsal špatnej přístup nic víc.

Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 23:47profil byl smazán

kubas> Tak dobrou a ať ti zabere letos pořádně nacpanej fousáč ,alespoň 170 :-) .

Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 23:46profil byl smazán

kubas> Ne ne to mám sumčák na trhačku atd..70g,to neni zas tak moc.Počítal sem,že mluvíš o 200g proutku.Ale nedržel sem ho v ruce,tak nevím.Na výstavě se na něj podívám schválně. Já na candáty nepřitvrzuju,vět­šinou mi ty největší vzali nejmenší nástrahu (co se týče nástahy).Já mám právě ten problém,že vždycky mi zatim zabral sumák jen v chladný vodě.Možná i v létě,ale to sem většinou nedosek a byla to 10vteřinová záležitost,takže těžko soudit co to bylo.Ale v zimě se zdolávat daj.Letos jsem vodil taky jednoho pěknýho,ale špatně se odhadnul situaci..A místo toho abych ho nechal vyjet z hrany,tak jsem zabral pořádně.A on si automaticky lehnul a já to ubrousil.Měl sem 0.16 mono,ale ono se to nezdá.Zvládne to hrozně velkej tah.A za hranou ti nepomůže ani pletenka,to prostě rybu buď nějak přemluvíš a nebo máš smůlu.Pokud teda nemáš loďku,ale já na klasický vycházky loďku teda neberu :-) . Taky půjdu,zítra mě čeká cesta do Prahy.Vstávám v 6,tak se jdu trochu prospat.

Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 23:37® kubas
kubas

mannice> Jinak vidíš, diskuze se zpočátku celkem konala, ale nakonec jsme osiřeli:-) .

Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 23:33® kubas
kubas

mannice> Tak já chodím taky s prutem do 10g na candáty(candátky) a myslím že je to celkem běžný, ale chytám prcky do 45cm. Očekávat větší rybu, tak bych samozřejmně přitvrdil i hlavně kvůli nástraze atd. Spousta věcí závisí na okolnostech… Jinak ten Black Stream je 70g prut, ale snese hodně a dokážu si předstvit jak s tím někdo kosí klidně štiky… Jinak na jiným prutě jsem už jednoho vousatýho měl (před dvěma lety) těžko tipovat kolik mohl mít, ale úplně běžná metrovka to rozhodně nebyla. Tehdy zradily trojháčky, ale můžu říct, že i když sestava byla víc než pevná a nebýt nekvalitních trojháčků, tak bych ho asi vytáhl, ale dobrej pocit jsem z toho neměl ani trochu teda. Přišlo mě, že víc zdolával on mě než já jeho, ale to bylo i tím stylem, že jsem nevěděl co od takové ryby čekat, bohužel jsem si to užil tak cca 2 minutky :-) . To máš vláčák to dělo s tou 50kg pletenkou :-) ?

Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 23:18profil byl smazán

kubas> Já s ULkem na candáty chodim a nemyslim si,že dělám něco špatně.Je pravda,že u sumce je potřeba přitvrdit.Já tohle možná moc nemám zažitý.Pořád mám takovej pocit,že se dá vytáhnout cokoliv.Ještě se mi nikdy nestalo,že by mi nějaká ryba vymotala celej naviják.Nebo že bych jí ztratil z toho důvodu,že sem neměl dostatečně silnej cajk. Ale je mi jasný,že ULko neni na sumce..Já si jen nedokážu představit,že 20kilovou rybu zastavim na místě bez větších problémů.To je pro mě potom takový jak to nazvat,nezáživný? Asi bych z toho pak už neměl ani takovou radost..Tady píšu takový věci a sám mám sumčák a na něm pletneku na víc jak 50kg myslim :-)) .Ale fakt je takovej,že ho mám dva roky a má dvě vycházky :-)

Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 23:05® kubas
kubas

mannice> Nejsu vztahovačnej, jen jsi se domýšlel něčeho, co nebyla pravda a tím vzniklo menší nedorozumění. Jsem si připadal, že na tom fleku nechytám já, ale ty :-) . Nic víc, nic míň. Teď mám 50lbs Power Pro, což je nějakých necelých 23kg a plánuju něco kolem těch 30kg…

Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 23:00® kubas
kubas

mannice> Tak závisí jak kde, na některých místech to dohání proudem a je pravda, že když se do toho opře 20kilo, tak už to celkem stojí za to, to stejný u sumíka. V místech se slabým proudem to jde vcelku smykem :-) . Taky neznám nikoho, kdo chodí cíleně na candáty s ULkem, kde 60tka je houby bojovník a podle mě na to vytáhneš daleko větší ryby a ten boj si užiješ. Taky je to blbost...... A sumce to náčiní docela rozhoduje pak ve větších velikostech kdo koho zdolává :-)

Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 23:00profil byl smazán

kubas> No říkal si,že by si byl rád za metrovku.Tak jsem myslel, že se chystáš na malý fousáče.To že máš cajk na lochnesky z tebe vypadlo až teď. A nebuď tak vztahovačnej,asi jsme se špatně pochopili.Nic víc.Kolikátku plánuješ tu pletenku?

Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 22:53® kubas
kubas

mannice> Nemystifikuj! Kdy jsem psal, že chci tahat metrovky? Padla otázka na přání do novýho roku a já jsem pouze napsal že se chci u sumce dostat na hranici 100+, to znamená klidně 150cm. Nemysli si, tuhle metu je na naší vodě celkem těžký dosáhnout a vzhledem k mé četnosti vycházek bych to považoval za splněný sezónní cíl. Toť vše, cajk na metrovky rozhodně nemám, ale tuhle rybu už bych bral jako úspěch.

Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 22:50profil byl smazán

kubas> Já si myslim,že tolstoš bude možná chvílema horší jak sumec.Ale třeba pravdu nemám.Jakou pletenku používáš? Na kolik chystáš pletenku? 30kilo?

Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 22:47profil byl smazán

osprey> Nevim,já sem proti takovýmu náčiní možná zbytečně zaujatej.Souhla­sim,že jsou nejspíš fleky,kde musíš rybu zastavit na místě.Ale na mě to pak nepůsobí,tak jak bych si představoval.Souboj při kterym mají možnost oba.Ikdyž je pravda,že nechat urvat jakoukoliv rybu s woblerem v tlamě,to nemá nic společnýho se soubojem.Ale myslim tim hlavně pruty,jak násada od „koštěte“.Když už jdu na ryby,jdu si každou rybu užít.Nevim nemám zkušenost,tahat 90kg sumce,tam tyhle rákosky asi nejsou od věci a možná prokážou i svojí akci.Ale kubas psal,že chce tahat metrovky (neovlivníš to),ale metrovky bych si s tim neužil teda asi.

Tento příspěvek byl editován 12.1.2012 22:48:39 uživatelem .
Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 22:46® devils9
devils9

kubas sranda musí být i kdyby ryby nebraly

Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 22:45® kubas
kubas

devils9> Pochybuju, můj čas není nafukovací bohužel a mám jisté povinnosti, které mi to moc neulehčují. Jinak co příspěvek to perla fakt :-D

Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 22:44® kubas
kubas

osprey> Asi tak, docela tě chápu :-D

Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 22:42® devils9
devils9

kubas> tak z 15 vycházek na sumíky letos udělej 50 a jak říká české přisloví na každého vola jednou sedne štěstí:-)

Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 22:42® kubas
kubas

mannice> No tak ten tolstolobik byl čistě zátěžovej test. Ten prut (Sportex Black Stream) měl ale ještě značný rezervy… Tak kdybych chtěl chytat jen metrový, tak to si nemusím nic pořizovat a odchytám to s Team Dragonem do 28g :-) . Problém je ten, že u nás jsou na většině míst extrémní podmínky a naddimenzovaná sestava se určitě vyplatí, ba naopak ještě uvažuji o silnější pletence. Nikdy nevíš co přijde, reálně je možná ryba 150+ i o dost větší, takže si nebudu hrát na hrdinu. Věřím, že i nějakej naštvanej 130+ by se se mnou v některých místech moc nebavil. Tolstolobik není sumec ;-)

Tento příspěvek byl editován 12.1.2012 22:43:26 uživatelem kubas.
Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 22:38® devils9
devils9

kubas> ty si z toho děláš srandu,ale je to tak ty když dostaneš někde přes papulu, tak tam taky hned tak nepolezeš, a jeden rok úspěšná nástraha je další rok už prostě ohrána