Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 26. prosince 2011 ve 14:26® Char
Char

kety.vydra> měl jsem kolegu kterýmu v kafi musela stát lžička, se divim že ho to ještě nezabilo

Pondělí 26. prosince 2011 ve 14:24® Char
Char

Vpráci si dávám po ránu poctivího turka (trvalo dlouho než jsem kolegini naučil jak to mám rád) a někdy doma nepohrdu malim z presostroje jentak na chuť.

Pondělí 26. prosince 2011 ve 13:50® kety.vydra
kety.vydra

Měl jsem kolegu v práci a ten si dělal kafe,turka,stylem 1 k 1.Do hrnku si dával do poloviny kávu a pak to zalil.Já jsem neměl odvahu to ochutnat.Ale on,jak to vypil,tak chodil do konce šichty průběžně na dispečink ujídat po lžičkách ještě i ten lógr.Jsem těžce nechápal.

Pondělí 26. prosince 2011 ve 13:47® mvincik
mvincik

TOMMY CATFISH> Máš pocit, že se to tu od rána nudí??

filip111> Díky za tip, určitě vyzkouším. Je fakt, že čaje z čajovny jsou někde uplně jinde než pytlíkové z obchodů. Pokud je to tak i z kávou, není co řešit!

Pondělí 26. prosince 2011 ve 13:45® kety.vydra
kety.vydra

regulus> Pil jsem jedno ráno.Dřív jsem pil kafe večer,abych usnul.

Tento příspěvek byl editován 26.12.2011 12:45:42 uživatelem kety.vydra.
Pondělí 26. prosince 2011 ve 13:43® kety.vydra
kety.vydra

TOMMY CATFISH> Momentální téma je káva,tak se zapoj:-)

Pondělí 26. prosince 2011 ve 13:37® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

čawte wšetci nepokecate ? bo je tu nejaka nuda :-((

Pondělí 26. prosince 2011 ve 13:16® džigit

regulus> já tky netvrdím,že je to top.Ale z těch levných co si sypu do překapávače mi jejich standartka vyhovuje.Párkrát jsem koupil i lepší,jenže jsem na směně a návštěva si pochutnávat nemusí.Ještě se pak zdrží :-))

Pondělí 26. prosince 2011 ve 13:13® džigit

regulus> tak tak.Raděj jedno pořádné,než kybl sraček.Čaj mám taky raději sypaný,doma tedy určitě.V hokně není čas a prostor si s tím pohrát.
To je jak s kouřením,než hafo krabičkových,tak nic.Zvětšovalo se množství a už to nebylo o pohodě/smotnout javánský a vychutnat/,tak jsem s tím seknul.Rok už jsem ani nenažhavil šíšu…

Tento příspěvek byl editován 26.12.2011 12:14:44 uživatelem džigit.
Pondělí 26. prosince 2011 ve 13:10® filip111
filip111

sus1> voda dělá hodně 100% souhlas. Zrovna tak jako u čaje. Když si dělám čaj na vychutnání, tak filturju vodu přes britu a je vidět rozdíl i v barvě.

Pondělí 26. prosince 2011 ve 13:09® filip111
filip111

džigit> kapsle jsou vlastně instatní káva s trochou tekutiny.

Pondělí 26. prosince 2011 ve 13:07® regulus
regulus

džigit> vidíš a třeba Jakob´s je kafe, který mě absolutně nechutná, je takový nakyslý, podobný typ kávy frčí v Německu, asi to tam je zažitý, každej má hold jiný chutě.

Pokud se týká kapslí, tak taky děkuji nechci, sice je to jiný než klasickej instant, ale kafe jsou pomletý pražený kávový zrnka, ne nějakej extrakt v umělý hmotě a to se ani nesnažím domejšlet jak se to dělá, chemie je velká čarodějka. :-D

Pondělí 26. prosince 2011 ve 13:07® filip111
filip111

regulus> jojo, taky mám nějakej přístroj ve spodní cenový relaci, ale jsem spokojenej. Pěnu udělá dobrou, udrží 2 cukry. Když dobře namelu kafe. V kanceláři máme přístroj za 12k a pěnu neumí zdaleka tak pěknou, jako můj domácí přístroj za 5000. Toho českýho „turka“ „pijou“ degustátoři když vybíraj kafe do směsí. Ale končí to v plivátku.

Pondělí 26. prosince 2011 ve 13:05® sus1

Co bych ještě řek ke kávě, že taky záleží na vodě.Naši doma mají jak vodovod ,tak i studnu a z té je kafe teda paráda.:->

Pondělí 26. prosince 2011 ve 13:02® regulus
regulus

kety.vydra> jde o to kolik jsi těch kafí vypil, já piju obvykle jedno denně, vyjímečně dvě a tři si dám snad jednou za rok.

Ještě těm „kafovejm hrncům“, piju to z malýho koflíčku a spousta lidí nechápe, dle mýho kafe má být malý a silný aby vynikla chuť a aroma, dát si do půllitrovýho hrnca kávovou lžičku kafe, zalít to vodou a pak to hodinu pocucávát, to prostě nechápu.
Podobnej vztak mám k čaju, pytlíkovej jen v polních podmínkách nebo v nouzi a musí to být čaj, ne nějaká sračka s ovocným aroma E xxx jak je v dnešních dobách zvykem. Něco jinýho jsou ovocný směsi z čajoven.

Pondělí 26. prosince 2011 ve 13:02® džigit

mvincik> jsem musel na chvíli mimo.No ty kapsle maj docela sortiment,ale zřejmě nejsou pro univerzální použití.
Pokud jsme u káv,zkus Gaviotu.Já osobně mám rád zelený Jacobs

Pondělí 26. prosince 2011 ve 13:02® sus1

kety.vydra> Tak kafe asi taky oželim,ale až se to zlomí v sexu ??????:-))

Pondělí 26. prosince 2011 ve 13:01® sus1

regulus> Je ale fakt,že poslední dobou(půl roku zpět ) mě ten logr přestává nějak ,, sedět ". :-)

Pondělí 26. prosince 2011 ve 12:55® regulus
regulus

filip111> jo ještě jsem zapomněl, přesně o tom jsem psal, kupuju si ve kšeftě na čaje a kávy třeba jen 10 deka na zkoušku, různý druhy a je to přesně jak píšeš, tisíce chutí.

Pondělí 26. prosince 2011 ve 12:53® kety.vydra
kety.vydra

sus1> Já měl tlak dobrý,i když jsem pil kafe.Ale pak se to asi někde zlomilo a už mi to nedělá dobře.

Pondělí 26. prosince 2011 ve 12:53® regulus
regulus

filip111> ale jo, udělá to dobrý kafe, ale tech 15 barů vydrží poměrně ne moc dlouho, ale dá se říct, že to je velice slušný za ty prachy, byl to jen příspěvek do diskuse, taky mám presso za nějaký 3 litry, už třetí. :-|

Pondělí 26. prosince 2011 ve 12:50® regulus
regulus

sus1> to není o nabažení, kafe bez logru piju pomalu 30 let, důvod je stejnej co tu psal džigit, dělá mě to blbě na žaludek a druhá věc je ta, že mi lógrový kafe nechutná o rozpustným ani nemluvím, proti tomu je melta s cigorkou luxus. Ale hold každej máme různý chutě, někdo pije jen tu rozpustnou, někdo jen to lógrový a někdo jen s rumem. :-D

Pondělí 26. prosince 2011 ve 12:47® sus1

kety.vydra> Přesně tohle mě furt doktorka řiká, ,, přestat pít kafe " kvůli tlaku.:-)

Pondělí 26. prosince 2011 ve 12:43® kety.vydra
kety.vydra

U nás se pije rozpustné – Velvet.Ale přestal jsem pít kafe úplně.Mám dobrý tlak,ale po kávě mám takového motáka,že mám kolotoč zadarmo:-)

Pondělí 26. prosince 2011 ve 12:37® filip111
filip111

mvincik> někdy vyzkoušej plantážní kávu, prodávaj jí v čajovnách na váhu. To je teprve zážitek. Když jsem si je začal kupovat, tak mě hodně překvapilo kolik chutí může mít kafe. Je to jako s vínem.

Pondělí 26. prosince 2011 ve 12:37® sus1

filip111> Jo, další čechů nešvar.:-D

Pondělí 26. prosince 2011 ve 12:34® filip111
filip111

regulus> i přístroj za 3000 udělá dobrý espresso, když umí natlakovat vodu na 15 barů, ohřát vodu na 90°. Pak už stačí jen jemně namletou kávu a nedělat si půllitrový hrnky :-)

Pondělí 26. prosince 2011 ve 12:26® sus1

regulus> Naštěstí mam štěstí, že vypiju téměř každé kafe, nijak na to nekoukam.
Největší sranda je, že kamarád má doma všelijaký stroje na kávu,co jsou snad na trhu a když k němu dojdu,tak mě dělá turka.Už je dávno nabaženej těch ,, moderních " aparátů.:-)

Tento příspěvek byl editován 26.12.2011 11:30:28 uživatelem sus1.
Pondělí 26. prosince 2011 ve 12:12® mvincik
mvincik

regulus> To je jako se vším. Já si kupuji celkem obyčejné, ale občas si udělám radost a pro změnu koupím třeba Davidoff. na tom už si opravdu pochutnám. O koupi aparátu za 20–30 000 si ani nenechávám zdát, nechává mě to chladným. :-)

Pondělí 26. prosince 2011 ve 12:05® regulus
regulus

Mě fascinuje slovo „turek“, který je v českých zemích zažitý a přitom je to „český kafe“, nikde jsem se nesetkal s tím, že by kafe jen zalívali horkou vodou do skleničky nebo hrnku a pili s lógrem.
Pokud se týká turecký kávy tak se vaří v džezvě a pije bez lógru. Mezi expresama je taky zatracenej rozdíl, ty co má většina z nás (čili cenová relace 2–5 k) udělají sice slušný kafe, ale na pořádnou mašinu to prostě nemá, jenže kdo by si koupil do kuchyně obrovskej krám za desítky tisíc, že. Pokud se týká kávy jako suroviny, tak si myslím, že je na trhu sortiment velice slušnej, piju Segafred Intermezzo za nějakejch 7 pětek za 1/4 kila, ale sem tam si udělám radost a koupím si něco fajnovějšího, je ale pravda, že u některých káv mě při pohledu na jejich cenovku okamžitě přejde chuť. :-D