Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 31. října 2011 v 18:12® osprey
osprey

skwor> Tuhle jsem si vzal k vodě čtyři poslední Berkleysmáky. Třicet minut a bylo po nich. Takže nějaké balení 10 – 20 gum jako je to u těch Hitmanů, to je tak akorát.

Fakt, je, že když chce člověk experimentovat, nakoupí si víc věcí třeba po dvou kusech a pak zkouší.

Pondělí 31. října 2011 v 17:50® spike
spike

vf> ad Z lovu, krásní okouni :-)

Pondělí 31. října 2011 v 17:33profil byl smazán

skwor> Koukal si na SZ ? :-)

Pondělí 31. října 2011 v 17:17® Shrek
Shrek

Prichy> a o tom trojháčku mi nemluv. Stejně se ten tloušť mrsknul až ve chvíli, kdy jsem mu řekl, že se na něj druhý den přijede podívat Osprey. Zaleknul se a zarazil mi hrot do kosti, magor jeden :-D

Pondělí 31. října 2011 v 17:14® Shrek
Shrek

Prichy> vzhledem k tomu, že jsme včera měli s BoBem diskuzi na téma VF a nástrahy Vláčej.cz, tak vím přesně, co tam Václav má i kdo je výrobcem. Svého nároku na žlutou barbuchu se prozatím vzdávám. Prozatím.....­....!!!! :-D

Pondělí 31. října 2011 v 17:10® skwor
skwor

osprey> Hitmany mám, výborná nástraha. Ale díky za tip. Přece jenom, dost lidí to balení po víc kusech nevyužije a radši koupí po kusech… Klukům z vlacej.cz fandím, rozjíždí to pěkně.

JohnFish> Děkuji za nabídku, zatím se ještě sehnat dají, ale kdyby došlo na nejhorší, tak bych se ozval :-)

Pondělí 31. října 2011 v 17:05® džigit

osprey> hezká nástraha.Taky už jsem sáček zakoupil,i ce­nově o.k.

Pondělí 31. října 2011 v 17:01® osprey
osprey

skwor> Ačkoli jednám v rozporu s Příchyho zájmy, v zájmu nestrannosti ti jako zajímavou alternativu Orky doporučím podívat se na gumu Dragon Hitman (zde v Galerii). Netvrdím, že je to ono, ale mohlo by to splnit některá tvá očekávání. Ocásek je hodně jemný. Na léto a do řeky snad až moc. Ale kde je létu konec…

Pondělí 31. října 2011 v 16:56® JohnFish
JohnFish

skwor> Kdyžtak možná bych je mohl sehnat ;-) Ale asi ne hned… :-) Často jezdím do Slovinska…

Tento příspěvek byl editován 31.10.2011 15:56:35 uživatelem JohnFish.
Pondělí 31. října 2011 v 16:55® Prichy
Prichy

skwor: plne s tebou souhlasim, a ted nemyslim pouze tuto nastrahu, je sproste spousta veci ktere tu bud nejsou a nebo je nema vubec nikdo (tedy nektere jiz ano ;-) , napr. jsem porad touzil mit slusny vyber olovenych zalezitosti na privlac a tak pulku jsem si nakonec musel navrhnout a vyrobit sam. Ponekud zkostnately trh neni-liz pravda :-/. Ted konzultuji s jednim velice znamym vlacarem jak do budoucnosti a myslim, ze tento typ nastrahy by si jiste zaslouzil misto v nasem vyrobnim mixu. Vse je otazkou financovani – uvidime, ale myslim, ze budou ;-)

Pondělí 31. října 2011 v 16:46® skwor
skwor

BoBo-Falknow, Prichy> Neplánujete zařadit do výroby něco takového? Sehnat Orky je celkem problém a věřím že hodně lidí by je využilo.

foto/diskuze/vseobecna/2011/th-img45701.jpg
Pondělí 31. října 2011 v 16:32® Prichy
Prichy

Alivio: pokud uhadnes nastrahu na fotce V.Fikara (z lovu), mas u me jednoho zluteho zabijaka zdarma a mozna ti priste vytahnu i trojhacek z prstu :-D

Pondělí 31. října 2011 ve 14:19profil byl smazán

Alivio> Na té nástraze je právě nejdůležitější tvar a chod,ale zeptej se ryb,ty to vědí nejlíp :-))

Pondělí 31. října 2011 ve 14:04® Shrek
Shrek

mannice> co je důležité na té nástraze pro úspěšný lov, pominu-li hlad ryby, barvu, teplotu vody apod.? Tvar a chod nástrahy. Pokud ponechám úplně stejný ocásek a změnim tělíčko, mám úplně stejně chytatelnou nástrahu a nikdo mi nemůže říct ani popel, protože je úplně jiná. .....

Tento příspěvek byl editován 31.10.2011 13:05:59 uživatelem Shrek.
Pondělí 31. října 2011 ve 13:11profil byl smazán

hraji> Taky tak nějak souhlasim.Otázka je na jaké úrovni,já to nějak nesleduju,ale řekl bych že vyšší.

Což znamená,že každý kdo by použil ten tvar stejnou technologií pro komerční výrobu,měli by zaplatit nějakej poplatek.

Pondělí 31. října 2011 ve 13:01® Shrek
Shrek

hraji> souhlas.....

Pondělí 31. října 2011 ve 12:42® hraji
hraji

Alivio> u gum bych to viděl spíš na nížší stupeň ochrany, třeba ten průmyslový vzor

Pondělí 31. října 2011 ve 12:20® Shrek
Shrek

hraji> souhlasím s Tebou, u vláčecích nástrah ano, dovedu si představit, že takový Vibrax by mohl být patentovaný. Ale těžko říct, jak by to bylo s gumama.......

Pondělí 31. října 2011 v 11:58® hraji
hraji

mannice> u vláčecích nástrah by připadal do úvahy i patent, v některých případech minimálně průmyslový vzor. Ochrana duševního vlastnictví je na západ od našich hranic na jiné úrovni.

Tento příspěvek byl editován 31.10.2011 10:58:52 uživatelem hraji.
Pondělí 31. října 2011 v 10:55profil byl smazán

Alivio> Tak patentovat si určitej výrobek (vynález) neni povinnost.Je to ochrana výrobku výrobce před „konkurencí“.Otázka je jestli se to vyplatí.Ale u gumových nástrah to je asi blbost připouštim,taky to byl jenom dotaz o kterym se mělo diskutovat.

Pondělí 31. října 2011 v 8:03® Shrek
Shrek

mannice> horské kolo bylo patentováno? Nevim o tom ani popel, takže se rozhodně nechci dohadovat, ale přijde mi divný, že by mělo být patentováno horské kolo, kolo s berany, skládačka apod. Prostě každý typ kola. Pravdou teda je, že co o patentech vím, že někteří jedinci zdejšího fóra mají patent na rozum.

Neděle 30. října 2011 ve 23:50profil byl smazán

Prichy> Vsadim se,že při vynálezu horského kola,bylo horské kolo patentované.Ko­lo,jako základní tvar je fakt blbost.Ale tohle se nedá srovnat s kolem zase.

Neděle 30. října 2011 ve 23:40® Prichy
Prichy

mannice> bobo to rekl spravne je to jako patentovat kolo nebo treba auto.

pujdu jeste malinko hloubeji ale pouziji wiki (patent jsem zavrhl okamzite, takze uzitny vzor) http://cs.wikipedia.org/…n%C3%BD_vzor

Neděle 30. října 2011 ve 23:23profil byl smazán

Prichy> Ať to začalo kdekoliv :-) Makejte na tom.Já se jen zeptal na technickou otázku.Když si to nikdo nedal patentovat,tak je vše asi ok.

Tento příspěvek byl editován 30.10.2011 22:25:12 uživatelem .
Neděle 30. října 2011 ve 23:07® Prichy
Prichy

mannice: vice mene vysvetluji, jak to cele vzniklo… koreny sahaji hloubeji nez sem http://www.chytej.cz/…ba-twisteru/

Neděle 30. října 2011 ve 23:03® Shrek
Shrek

mannice> bože já jsem vemeno, tímto se chlapcům omlouvám. To snad neni pravda! Sypu si popel na hlavu.

Neděle 30. října 2011 ve 22:55profil byl smazán

Alivio> Já myslel,že to su kluci od vlacej.cz , nebo to je jedno a to samý od chytej.cz..?? Bože asi klesám na dno diskutérů,kteří tu skoro nemají co dělat :-))

Prichy> To je směřovaný na mě?

Tento příspěvek byl editován 30.10.2011 22:01:58 uživatelem .
Neděle 30. října 2011 ve 22:54® Prichy
Prichy

Reaguji pomerne rychle ale bohuzel se mi nepodarilo jiz vystrachat puvodni dokumentaci, kterou jsem dostal od p Vyhlidky, clovek,ktery me osobne predaval zkusenosti. Takto zakroucenou nastahu /pokud je zde rec o horavce VLACEJ.CZ/ delal tak pred 15-ti lety, ja puvodni navrhy dostal jako nastupce (tedy jeden z lidi). Osobne vim o dvou dalsich lidech na ktere bych se nechtel nejak odvolavat. Chapu, ze nekteri jiz davno zapomeli na toho cloveka ktery se zabyval vyrobou twisteru a nastrah. Starsi si to pamatuji, a tem mladsim to odpustime.

Neděle 30. října 2011 ve 22:50® Shrek
Shrek

mannice> tak to ber tak, že je to výmysl chytej.cz a ber to jen od nich :-D

BoBo> kolik jsi jich přidal po našem odjezdu?

Neděle 30. října 2011 ve 22:39® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

mannice> Díky :-) Ono s tou obranou je to asi tak, jako kdyby si někdo chtěl dát patent na kolo…