Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 11. října 2011 ve 21:59® 1Mara
1Mara

osprey> No vím otom howno , ale myslím si že třeba větší kapr by si stím američanem ( ráčkem ) milrád popovídal a to samé sumík , na Lapku jich mají v bříškách mraky :-)

Tento příspěvek byl editován 11.10.2011 22:02:14 uživatelem 1Mara.
Úterý 11. října 2011 ve 21:56® olda
olda

FInnnp> Dúvod ?Co s nimi ten rak provede?

Úterý 11. října 2011 ve 21:56® osprey
osprey

FInnnp> T bude nějakej koloběh ne? :-))

Kdo vyžene toho raka? A kdo potom toho, co vyhnal raka?

Tyhle cizí druhy jsou neštěstí.

Úterý 11. října 2011 ve 21:54® FInnnp

Chcešli jse zbavit sumečka tak do revíru nasadtě raka američana.Za chvíli je s nimi utrum.

Úterý 11. října 2011 ve 21:53® Shrek
Shrek

1Mara> tak co všechno berou to nevim, já v té době chytal jen na žížalku, to bylo osvědčené. Když se chytili nějací nad 30cm tak jsme je nosili jednomu chlapíkovi a ten si je chválil, že jsou výborní uzení a nebo na grilu. :-D

Úterý 11. října 2011 ve 21:52® FInnnp

Sumeček není naší původní rybou.Tudíš má i uplně jiné nároky a zviklosti.Někdy dokáže z revíru ůplně vymizet a pak zase náhle expandovat.

Úterý 11. října 2011 ve 21:50® 1Mara
1Mara

olda> Ale ví se to , v roce 2001 měli něco jako sumčí mor , hodně jich pošlo a co se uzdravilo , odnesla ta velká povodeň. Jinak se už ale začínají pomalu , ale jistě vracet , nad zdymadlama se už chytaj , né v takové míře jako dřív , ale už se chytaj , dávám jim ještě pár let a uvidíš :-((

Úterý 11. října 2011 ve 21:48® 1Mara
1Mara

Alivio> Nikdy to už nevymasíš !!!! To bys to musel vypustít a nechat vymrznout , a za dva roky se najde blb , kterej ti ho tam hodí a je to tu znova . Jinak na žížalu je chytá kdejakej jouda , berou i boilí,rybič­ku,kuku,rohlík,pe­letu,rousnici,vaj­gl od cíga , zkráttka je to mor ! :-)

Úterý 11. října 2011 ve 21:47® olda
olda

Alivio> Labe se vyčistilo,tady v okolí UL jsem trumena nechyt asi 3 roky,a dříve stovky.Ale nikdo neví z jakého důvodu.

Úterý 11. října 2011 ve 21:44® Shrek
Shrek

olda> jojo, to odpovídá těm Vltavskejm tůním, co žížalka, to truman. Nezbývá vám tam nic jiného než to řádně masit.

Úterý 11. října 2011 ve 21:43® 1Mara
1Mara

ladamaj> To neznamená že tu nejsou , a já jsem osobně moc rád že o nich ví jen málo lidí , protože hned se najde debil co by na ně chytal dravce a co by mu zbylo hodil by do vody , a takhle se to rozmnoží za pár let do všech svazovek a můžem si všichni ostrouhat jen mrkev !!! Flnnnp má pravdu , je to nepůvodní druh a veliká škodná a lidi co otom vědí howno tak právě ještě takhle škodí :-(( . Buď jen rád že tu nejsou , sou , ale já nikomu neřeknu kde a kam na ně jít , byla by to jen pohroma ! :-)

Úterý 11. října 2011 ve 21:42® olda
olda

Alivio> Rybník asi 2 hektary.

foto/diskuze/vseobecna/2011/th-img45449.jpgfoto/diskuze/vseobecna/2011/th-img45450.jpg
Úterý 11. října 2011 ve 21:37® FInnnp

Já tady radši nebudu filtrovat co jsi myslim.Každopádně rybáři už ani nevědí jak vypadá Karas Obecný,Lín,nebo pěkný Okoun.A z při­blblého Amura uplně vyšilují,a stejně tak z Ruského Karasa na Karbanátky.Sumeček to samé.Mě at se tyto ryby radši vyhýbají všechny je čeká stejný osud.

Úterý 11. října 2011 ve 21:37® ladamaj
ladamaj

1Mara>jezdím po hodně vodách ale na slunečnici jsem naposled narazil na SK.

Úterý 11. října 2011 ve 21:34® olda
olda

Alivio> Buď rád a myslím to vážně.Mluvím o rybnících,tady je kokoti roztahali po všech rybnících a je to hrůza,zkoušel jsem na filtr z cígarety a jdou na to také.:-D

Úterý 11. října 2011 ve 21:33® 1Mara
1Mara

Alivio> Buď jen rád , to máš to samé se slunečnicí pestrou , dáš jí do svazovky ( rybníku ) a když má jen trochu možnosti se rozmnožit , už se té ryby nezbavíš a ostatní ryby jsou na tom stejně jako je to se sumcem a. Je to sice hezká rybka , ale hodně škodlivá , jo a neopomenu střevličku východní , to samé je to ksindl co tu nemá co dělat !!!!!

Úterý 11. října 2011 ve 21:29® Shrek
Shrek

olda> já vim, znám je, několikrát jsem z nich měl napuchlé popíchané ruce. Tady třeba vůbec nejsou…:-((

Úterý 11. října 2011 ve 21:29® 1Mara
1Mara

Alivio> Ano , do jisté míry , taky jsem je chytal na Labi , velikostně něco 20–25cm. v udírně výborná věc ,na řece sic se mohou též přemnožit , ale taky mají spousty prostoru a jiná ryba se na potravu dostane , ale na rybníku se sprskají a zakrněj a jsou to 10cm. kujvy co nenechají jak tvou návnadu napokoji , tak vyžerou veškerej potěr a jikry :-(( Je to hnus a ten co to rozváží po svazovkách by zasloužil nakopat do kulí !

Úterý 11. října 2011 ve 21:27® olda
olda

Alivio> Na řece to snimi ještě jde, ale na rybníku je to strašné, a když nejde vypustit tak se jich nezbavíš.Množí se závratným tempem a zakrňují.

Úterý 11. října 2011 ve 21:24® Shrek
Shrek

1Mara> mě třeba trumani bavili, před povodněma 2002 byli na Vltavě 2 na tůních v Kralupech. Co já bych za to dal, kdybych si je mohl zase zachytat :-((

Úterý 11. října 2011 ve 21:09® 1Mara
1Mara

mvincik> Přál bych ti zažít chytání v 3,5 hektarovém rybníčku a se sumečkem americkým, co tam hodíš , máš ho tam do dvou minut , to by tě asi bavilo jen hodinu a už by ses na tom revíru neukázal. Je to rybý mor a nepůvodní druh , nemá tam co dělat . A převíst na jinnou vodu ? To snad nemyslíš vážně ?

Úterý 11. října 2011 ve 20:53® mvincik
mvincik

FInnnp> Nechápu tvůj přístup. Pokud ti v soukromém revíru dělají neplechu, mohl by jsi se obětovat a radši je rozvézt někam do revíru. Ono za nedlouho bude platit, že každý život ve vodě bude vzácný, jestli to půjde tímto směrem, ketrým to jde poslední dobou.

Úterý 11. října 2011 ve 20:33® FInnnp

Nerodia> Rád bych ti je poskytl kdybych na ně narazil......U mě je čeká stejně hod do stráně a smrt.Stejně jako Karasa stříbrného,sumečka amerického,rozboru a ostatní ksindl.Jinak nemám rád ještě Amura a tolstolobika.

Úterý 11. října 2011 v 19:58® mvincik
mvincik

Nerodia> U nás už výlovy běží…a jak je dobrou tradicí, u vody se koná masakr nevinných fišek jako každý rok! Aspoň že ta pstruhovka skorem oněmněla a dá se tam zažít klidná hodinka…

Úterý 11. října 2011 v 19:22® CeP
CeP

Nerodia> a budete je pitvat?

Úterý 11. října 2011 v 17:46® Nerodia
Nerodia

Blíží se doba výlovů ,tak se na Vás kolegové obracím ohledně nepůvodních raků .Kdyby se ve výlovech objevili tito raci, tak se jich rád ujmu Jedná se mi o to, že se stanou živými exponáty pro přednášky pro školy. Předem děkuji za pomoc.

Úterý 11. října 2011 v 16:52® HaD
HaD

peta128> kdepaaaak, naopak jsem dodoával do sítě :-D

Úterý 11. října 2011 v 15:31® peta128
peta128

David Havlíček>Trochu?Já slyšel,že jste museli vypnout přívod plynu:-P

Úterý 11. října 2011 v 15:14® HaD
HaD

osprey> si piš :-D

Úterý 11. října 2011 v 11:51® osprey
osprey

David Havlíček> Kdo krká a prdí, zdraví si tvrdí? :-D