Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.438 příspěvků, z toho 128438 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 30. září 2011 v 10:05® ladamaj
-
džigit>koukám že máš také rád prase od rypáčku k ocasu.
- Pátek 30. září 2011 v 7:58® Mrakoš
-
Scanix> Stačí štikám dost dlouho nesypat krmení a rovnice se značně zkomplikuje. Přesně tak to dopadne na našem rybníčku, nějak jsem podcenil spotřebu vysazených štik. Řek bych že už jim docházejí duháci. Aspoň se budou snáz vychytávat.
- Pátek 30. září 2011 v 7:09® džigit
-
David Havlíček> si upad?!?
kdybys napsal-ne každej si dá bůček,ale raději krkovičku…
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 23:29® Scanix
-
sunet> mas pravdu, prevod v procenta jsem uz neprovedl, nechal jen pravdepodobnost tak jak vysla, ale s temi 40% nesouhlasim, vyraz se spravne spocte viz postup na obrazku, ale jinak jsem skutecne mylne informoval o vysi tech procent, holt chybka
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 22:29® Noodling
-
David Havlíček> Samozřejmě, naopak si myslím, že se u nás na specializovaný lov trofejních ryb zaměřuje opravdu velmi malé množství rybářů.
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 22:25® HaD
-
Noodling> ono je taky třeba vzít v úvahu, že ne každý jde po trofejní rybě. Jako ne každý třeba chce uběhnout stovku pod deset a radějí si dá maraton
Tento příspěvek byl editován 29.9.2011 22:26:03 uživatelem HaD. - Čtvrtek 29. září 2011 ve 22:21® Noodling
-
osprey> To už je otázka, kterou si musí položit každý sám.
Jinak třeba v Anglii se na trofejní plotice zaměřuje velké množství rybářů a někteří dokonce tvrdí, že přelstít tyto ryby je těžší, než přelstít třeba trofejního kapra. Kapitální exemplář je zkrátka výzva u každého rybího druhu.
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 22:01® osprey
-
Noodling> Jde o to, jestli ta ryba stojí za to. Já mám snahu přijít k vodě a chytit něco pěkného, co tam plave. Stačí jednu rybu, ale pěknou. I pěkná plotice je pěkná ryba.
O fakt pěkném dravci, na kterého bych cíleně chodil, aktuálně nevím.
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 21:37® Noodling
-
osprey> Srovnávat to opravdu nemá cenu. Ale když to Scanix chtěl vědět, tak proč mu to neříct
Tento příspěvek byl editován 29.9.2011 21:42:00 uživatelem Noodling.Ono je vůbec zaměření na trofejní ryby velmi specifické, co se týče taktiky samotného lovu. Když se třeba celé dny nebo týdny zaměřuješ na jeden exemplář a trávíš dny (někdy i týdny) bez záběru – i když by jsi mohl mít desítky záběrů od jiných ryb.
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 21:28® osprey
-
Noodling> Největší, protože jediný, jeseter na jednom soukromáku, co znám, se loví dvakrát do týdne.
Srovnávat jesetera a kapra je stejné jako srovnávat kapra a štiku a ono vůbec nemá smysl to srovnávat. Jedna ta ryba je pažravá a blbá, druhou můžeš aspoň vnadit, třetí ti sežere umělou nástrahu jen když se sejdou správné okolnosti.
Já chodil letos na jednu vodu se slušnými štikami. První záběr bleskový a zbytek roku jsem tam byl za debila. Vždycky jsem přijel, koukl na vodu a už jsem věděl, že to nebude dobré. A nebylo.
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 21:28® Noodling
-
Scanix> Mě by to třeba omezovalo, vadila by mně třeba ta jistota, že tam nemůže být žádná větší
Tento příspěvek byl editován 29.9.2011 21:28:48 uživatelem Noodling. - Čtvrtek 29. září 2011 ve 21:18® Noodling
-
Scanix> Tak jsem se jen tak pro zajímavost podíval na jednu stránku soukromého revíru. Sledovaný kapr (největší ryba jezera) byl uloven během 5 let zhruba 20×. K těm matematickým závěrům se vyjadřovat radši ani nebudu
- Čtvrtek 29. září 2011 v 19:35® Shrek
-
CeP> to je druhá strana mince, teda šupiny, Herr Condor
- Čtvrtek 29. září 2011 v 18:55® peta128
-
olda>Řešilo se to tady v diskuzi JAK OTESTOVAT PEVNOST SILONU
Tento příspěvek byl editován 29.9.2011 18:56:29 uživatelem peta128. - Čtvrtek 29. září 2011 v 17:01® CeP
-
Alivio> pf. kdo vi na co bys ty pani sahal holomku!
- Čtvrtek 29. září 2011 v 16:59profil byl smazán
-
hering> Takovej malej zlatej důl
.
- Čtvrtek 29. září 2011 v 16:32® olda
-
http://rybar.braunstar.cz/…-z-navijecky nemněl někdo možnost toto okouknout.
- Čtvrtek 29. září 2011 v 16:16® Shrek
-
Osprey> máš recht Míro, když budu chtít, tak si taky šáhnu na hezkou šupinu. Chodí mi na krám paní ta má v peněžence šupinu z kapra jak dětská dlaň.Zíral jsem na to nevěřícně.
Jinak Scanixovi tu štiku přeju, kdyby jí chytil nějakej vesničan v monterkách na živou rybu s káčou, to by mě asi zžíralo.
- Čtvrtek 29. září 2011 v 15:10® HaD
-
osprey> no já mu jí závidím
DD. Podobnou už jsem v ruce držel, jen jsem jí neulovil vlastnoručně. A to bych samozřejmě chtěl. Na svazovce i na soukromáku. A samozřejmě na různých svazovkách, v různých obdobích… No mám co dělat
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 14:59® sunet
-
Scanix>Předně gratulace k pěkné zubatici. Též mě těší, že ryba, když se s ní zachází šetrně vydrží v dobré kondici několik let i při relativně vysokém rybářském tlaku.
Jen bych si dovolil nesouhlasit s výpočtem pravděpodobnosti při 11 létech, 365 dnech na rok, tj. 4015 dnech celkem je pro 16 úspěšných pokusů procentové vyjádření rovno (16/4012)*100, což činí 0,4 % na jeden den. Nebo jinak vyjádřeno pravděpodobnost úspěšného zdolání je 1:251. Při 100 vycházkách je to tady 40 %, či 1:2,5.
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 14:52® Scanix
-
osprey> je to tak, ja jsem navic nikdy ty zavidici manyry nemel, me to spis jen nakopne se snazit dal, je videt, ze pak nekde ty rybky jsou a znas to, kdyz se stesti unavi, tak sedne i na…
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 14:27® osprey
-
David Havlíček> Já mu ji nezávidím. Dvacet let se odnaučuju závidět druhým ryby, už jsem docílil i nějkých pokroků.
Vem si, co se na světě pochytá krásných ryb. To bych se uzáviděl. Však i já si na šupinu sáhnu a když bude klika, tak i na slušnou.
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 13:44® HaD
-
Scanix> jj
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 13:28® Scanix
-
David Havlíček> neboj, to neni o znechuceni, tady jde jen o nepochopeni
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 13:23® HaD
-
Scanix>
tak si to hlavně nenech nikým znechutit. Myslím, že Ti jí všichni závodíme. Šmejde!
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 13:17® Scanix
-
David Havlíček> asi tak nejak, navic kazdej clovek to vnima jinak, stejne tak jako kazdej lovi jine druhy ryb a jinym stylem…jeste ze tak
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 13:15® HaD
-
Scanix> přesně tak.
Ještě k hodnotě úlovku – např. můj kamarád chytá kapry a já se ho jednou ptal, jaký kapr je pro něj nejcennější (největší) a on řekl, že to nejde brát podle velikosti. Třeba ryba ze Slap okolo 16 kg pro něj má stejnou hodnotu jako 7kg kapr z malé říčky. To samé kapr chycený v létě a kapr chycený někdy v lednu atd. Já to mám podobně. A tahle štika, nebo třeba ty moje kudličky z Jestřabic mají z jednoho úhlu pohledu hodnotu velmi vysokou, z druhého velmi nízkou. Podstatné je, zda nám udělaly radost a to myslím, že stoprocentně
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 13:08® Scanix
-
David Havlíček> je to tak, svym zpusobem je to zajimave prave proto, ze to vis, ze tam ta ryba je…nekdo takovouto jistotu nepotrebuje a nebo ho spis omezuje, me to prijde zajimave, proste vis, ze nekde tam ve vode je a snaz se
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 13:01® HaD
-
Scanix> parádní bonus!
Asi bych jel. Přeci jen ten pocit, že během vycházky jsi schopen s téměř 100% jistotou to takovéhle rybě protáhnout před hubou, je super. Na svazovku můžeš chodit denně třeba deset let a nikdy tuhle jistotu, že jsi byl už třeba pár desítek blízko, mít nebudeš. A to je zase krásné tam. Každé má prostě něco svého a proto to děláme, ne?
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 12:57® Kazan
-
Scanix> že se tam taková ryba dožije takové velikosti