Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 30. září 2011 v 7:58® Mrakoš

Scanix> Stačí štikám dost dlouho nesypat krmení a rovnice se značně zkomplikuje. Přesně tak to dopadne na našem rybníčku, nějak jsem podcenil spotřebu vysazených štik. Řek bych že už jim docházejí duháci. Aspoň se budou snáz vychytávat.

Pátek 30. září 2011 v 7:09® džigit

David Havlíček> si upad?!? kdybys napsal-ne každej si dá bůček,ale raději krkovičku… 

Čtvrtek 29. září 2011 ve 23:29® Scanix
Scanix

sunet> mas pravdu, prevod v procenta jsem uz neprovedl, nechal jen pravdepodobnost tak jak vysla, ale s temi 40% nesouhlasim, vyraz se spravne spocte viz postup na obrazku, ale jinak jsem skutecne mylne informoval o vysi tech procent, holt chybka ;-)

foto/diskuze/vseobecna/2011/th-img45191.jpg
Čtvrtek 29. září 2011 ve 22:29® Noodling
Noodling

David Havlíček> Samozřejmě, naopak si myslím, že se u nás na specializovaný lov trofejních ryb zaměřuje opravdu velmi malé množství rybářů.

Čtvrtek 29. září 2011 ve 22:25® HaD
HaD

Noodling> ono je taky třeba vzít v úvahu, že ne každý jde po trofejní rybě. Jako ne každý třeba chce uběhnout stovku pod deset a radějí si dá maraton :-)

Tento příspěvek byl editován 29.9.2011 22:26:03 uživatelem HaD.
Čtvrtek 29. září 2011 ve 22:21® Noodling
Noodling

osprey> To už je otázka, kterou si musí položit každý sám.

Jinak třeba v Anglii se na trofejní plotice zaměřuje velké množství rybářů a někteří dokonce tvrdí, že přelstít tyto ryby je těžší, než přelstít třeba trofejního kapra. Kapitální exemplář je zkrátka výzva u každého rybího druhu.

Čtvrtek 29. září 2011 ve 22:01® osprey
osprey

Noodling> Jde o to, jestli ta ryba stojí za to. Já mám snahu přijít k vodě a chytit něco pěkného, co tam plave. Stačí jednu rybu, ale pěknou. I pěkná plotice je pěkná ryba.

O fakt pěkném dravci, na kterého bych cíleně chodil, aktuálně nevím.

Čtvrtek 29. září 2011 ve 21:37® Noodling
Noodling

osprey> Srovnávat to opravdu nemá cenu. Ale když to Scanix chtěl vědět, tak proč mu to neříct :-) Ono je vůbec zaměření na trofejní ryby velmi specifické, co se týče taktiky samotného lovu. Když se třeba celé dny nebo týdny zaměřuješ na jeden exemplář a trávíš dny (někdy i týdny) bez záběru – i když by jsi mohl mít desítky záběrů od jiných ryb.

Tento příspěvek byl editován 29.9.2011 21:42:00 uživatelem Noodling.
Čtvrtek 29. září 2011 ve 21:28® osprey
osprey

Noodling> Největší, protože jediný, jeseter na jednom soukromáku, co znám, se loví dvakrát do týdne.

Srovnávat jesetera a kapra je stejné jako srovnávat kapra a štiku a ono vůbec nemá smysl to srovnávat. Jedna ta ryba je pažravá a blbá, druhou můžeš aspoň vnadit, třetí ti sežere umělou nástrahu jen když se sejdou správné okolnosti.

Já chodil letos na jednu vodu se slušnými štikami. První záběr bleskový a zbytek roku jsem tam byl za debila. Vždycky jsem přijel, koukl na vodu a už jsem věděl, že to nebude dobré. A nebylo.

Čtvrtek 29. září 2011 ve 21:28® Noodling
Noodling

Scanix> Mě by to třeba omezovalo, vadila by mně třeba ta jistota, že tam nemůže být žádná větší :-))

Tento příspěvek byl editován 29.9.2011 21:28:48 uživatelem Noodling.
Čtvrtek 29. září 2011 ve 21:18® Noodling
Noodling

Scanix> Tak jsem se jen tak pro zajímavost podíval na jednu stránku soukromého revíru. Sledovaný kapr (největší ryba jezera) byl uloven během 5 let zhruba 20×. K těm matematickým závěrům se vyjadřovat radši ani nebudu :-)

Čtvrtek 29. září 2011 v 19:35® Shrek
Shrek

CeP> to je druhá strana mince, teda šupiny, Herr Condor :-D

Čtvrtek 29. září 2011 v 18:55® peta128
peta128

olda>Řešilo se to tady v diskuzi JAK OTESTOVAT PEVNOST SILONU;-)

Tento příspěvek byl editován 29.9.2011 18:56:29 uživatelem peta128.
Čtvrtek 29. září 2011 v 17:01® CeP
CeP

Alivio> pf. kdo vi na co bys ty pani sahal holomku! 

Čtvrtek 29. září 2011 v 16:59profil byl smazán

hering> Takovej malej zlatej důl :-) .

Čtvrtek 29. září 2011 v 16:32® olda
olda

http://rybar.braunstar.cz/…-z-navijecky nemněl někdo možnost toto okouknout.

Čtvrtek 29. září 2011 v 16:16® Shrek
Shrek

Osprey> máš recht Míro, když budu chtít, tak si taky šáhnu na hezkou šupinu. Chodí mi na krám paní ta má v peněžence šupinu z kapra jak dětská dlaň.Zíral jsem na to nevěřícně. :-D Jinak Scanixovi tu štiku přeju, kdyby jí chytil nějakej vesničan v monterkách na živou rybu s káčou, to by mě asi zžíralo.

Čtvrtek 29. září 2011 v 15:10® HaD
HaD

osprey> no já mu jí závidím:-D DD. Podobnou už jsem v ruce držel, jen jsem jí neulovil vlastnoručně. A to bych samozřejmě chtěl. Na svazovce i na soukromáku. A samozřejmě na různých svazovkách, v různých obdobích… No mám co dělat :-D

Čtvrtek 29. září 2011 ve 14:59® sunet

Scanix>Předně gratulace k pěkné zubatici. Též mě těší, že ryba, když se s ní zachází šetrně vydrží v dobré kondici několik let i při relativně vysokém rybářském tlaku.

Jen bych si dovolil nesouhlasit s výpočtem pravděpodobnosti při 11 létech, 365 dnech na rok, tj. 4015 dnech celkem je pro 16 úspěšných pokusů procentové vyjádření rovno (16/4012)*100, což činí 0,4 % na jeden den. Nebo jinak vyjádřeno pravděpodobnost úspěšného zdolání je 1:251. Při 100 vycházkách je to tady 40 %, či 1:2,5.

Čtvrtek 29. září 2011 ve 14:52® Scanix
Scanix

osprey> je to tak, ja jsem navic nikdy ty zavidici manyry nemel, me to spis jen nakopne se snazit dal, je videt, ze pak nekde ty rybky jsou a znas to, kdyz se stesti unavi, tak sedne i na… :-)

Čtvrtek 29. září 2011 ve 14:27® osprey
osprey

David Havlíček> Já mu ji nezávidím. Dvacet let se odnaučuju závidět druhým ryby, už jsem docílil i nějkých pokroků.:-))

Vem si, co se na světě pochytá krásných ryb. To bych se uzáviděl. Však i já si na šupinu sáhnu a když bude klika, tak i na slušnou.

Čtvrtek 29. září 2011 ve 13:44® HaD
HaD

Scanix> jj

Čtvrtek 29. září 2011 ve 13:28® Scanix
Scanix

David Havlíček> neboj, to neni o znechuceni, tady jde jen o nepochopeni ;-)

Čtvrtek 29. září 2011 ve 13:23® HaD
HaD

Scanix> :-) tak si to hlavně nenech nikým znechutit. Myslím, že Ti jí všichni závodíme. Šmejde! :-D

Čtvrtek 29. září 2011 ve 13:17® Scanix
Scanix

David Havlíček> asi tak nejak, navic kazdej clovek to vnima jinak, stejne tak jako kazdej lovi jine druhy ryb a jinym stylem…jeste ze tak :-)

Čtvrtek 29. září 2011 ve 13:15® HaD
HaD

Scanix> přesně tak.

Ještě k hodnotě úlovku – např. můj kamarád chytá kapry a já se ho jednou ptal, jaký kapr je pro něj nejcennější (největší) a on řekl, že to nejde brát podle velikosti. Třeba ryba ze Slap okolo 16 kg pro něj má stejnou hodnotu jako 7kg kapr z malé říčky. To samé kapr chycený v létě a kapr chycený někdy v lednu atd. Já to mám podobně. A tahle štika, nebo třeba ty moje kudličky z Jestřabic mají z jednoho úhlu pohledu hodnotu velmi vysokou, z druhého velmi nízkou. Podstatné je, zda nám udělaly radost a to myslím, že stoprocentně :-)

Čtvrtek 29. září 2011 ve 13:08® Scanix
Scanix

David Havlíček> je to tak, svym zpusobem je to zajimave prave proto, ze to vis, ze tam ta ryba je…nekdo takovouto jistotu nepotrebuje a nebo ho spis omezuje, me to prijde zajimave, proste vis, ze nekde tam ve vode je a snaz se ;-)

Čtvrtek 29. září 2011 ve 13:01® HaD
HaD

Scanix> parádní bonus!

Asi bych jel. Přeci jen ten pocit, že během vycházky jsi schopen s téměř 100% jistotou to takovéhle rybě protáhnout před hubou, je super. Na svazovku můžeš chodit denně třeba deset let a nikdy tuhle jistotu, že jsi byl už třeba pár desítek blízko, mít nebudeš. A to je zase krásné tam. Každé má prostě něco svého a proto to děláme, ne? :-)

Čtvrtek 29. září 2011 ve 12:57® Kazan

Scanix> že se tam taková ryba dožije takové velikosti

Čtvrtek 29. září 2011 ve 12:56® Scanix
Scanix

David Havlíček> osprey> vybrat den, vybrat nastrahu, vybrat misto, vybrat styl vedeni, vybrat kde co, to clovek dela porad, ja den resim tim, ze zvysuju cetnost, cas mam limitovanej, ale sance je, jenze tam kde lovim takove ryby jsou tak parkrat do nekolika let. Neni problem tam zajet i spolecne, pro me tohle bylo pozvani od pratel a tak jsem to i pojal, stika byla velkej bonus ;-)