Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 28. září 2011 v 11:16® Noodling
Noodling

Scanix> Tyhle „těžké“ vody já znám. V zahraničí jsou podobné privátní dravcové vody zcela běžné. Kamarád z ní má například 130tku. Neříkám, že je to snadné, protože ty ryby byly několikrát chyceny a jsou skutečně velmi opatrné. Je to podobné jako na kaprových vodách. Když ale uděláš všechno správně a precizně – je otázkou času, kdy to přijde.

Chytit tu štiku za 2 hoďky je skutečně velké štěstí, ale když tam budeš chodit pravidelně, dřív nebo později se velké ryby dočkáš.

Na svazovce je to ale úplně něco jiného. Leckdy chytáš na místě, kde nemáš ani zdání, jestli tam taková ryba vůbec může být nebo jí tam prostě jen tušíš. Nechytíš tam rybu, která má na internetu svůj životopis, kde je napsáno, kolikrát byla chycená, jako je to v tomto případě i na jiných soukromácích. Když jsem jednou procházel stránky Aloka, bylo tam napsáno, že se při podzimním výlovu může každý vyfotit s jakoukoli rybou, kterou bude chtít. Nejsem žádný arbiter elegantiarum, ale tohle je podle mě prostě fraška a ryba z takové vody zkrátka pro mě nemá hodnotu žádnou a je mi jí spíš líto. Ale jestli pro tebe má, tak je to samozřejmě vše v pořádku. Vlastně vůbec o nic nejde, každý si může vybrat, co je mu po chuti :-)

Tento příspěvek byl editován 28.9.2011 11:21:28 uživatelem Noodling.
Středa 28. září 2011 v 10:28® Noodling
Noodling

osprey> Zatím jen o 6 cm menší. Ale teď už na dravce skoro nechodím, takže asi nedám :-)

Ale psal jsem to samozřejmě v legraci, je to krásná ryba :-)

Středa 28. září 2011 v 9:54® ladamaj
ladamaj

Alov>to žes tu debatu rozpoutal neznamená že bych tím někoho chtěl urážet a říkat mu to cojsi napsal.Vžádném případě rybu nezávidím ale pokud se podaří pěkný ůlovek tak v tom není nic špatného mu pogratulovat bohužel sem rybář a tu gratulaci dám i u vody člověku kterého neznám.Jezdím se spoustou rybářů ale že bych natom měl být tak špatně a někomu někam skákat no tak to v mém případě nemám zapotřebí.Jinak rybařina je i trošku o štěstí nejenom o umu a to se týče i závodění holt jednou to jde a 20× ne a mužeš umět cochceš a kničemu ti to nebude.Jinak neber moji odpověď nijak ve špatném vím že tvůj názor tak myšlen také nebyl,holt nejsme žádní spisovatelé a jak co píšem tak to neznamená že to myslíme špatně.No a hrubky ty udělá i člověk študovaný na to já vůbec nekoukám sám je mám bohu žel sem po MR a spoustě dalších nemocech a stím nic neudělám holt mám opravdu velké vípadky v psaní a problém v zapomínání raději ani nemluvě.OK:->

Středa 28. září 2011 v 8:59® cormoran
cormoran

hering> Zase ničí JP? Na ty mega střevle jsem tam asi před měsícem koukal..

Úterý 27. září 2011 ve 23:22® HaD
HaD

osprey> hezky jsi to vystihl. Je to v mnohém stejné, ale vlastně jiné :-)

Úterý 27. září 2011 ve 23:08® Scanix
Scanix

osprey> je mi to jasne, nejsem takovy trotl, i kdyz to hlasam, jsou to jen popichujici sprechty, neco je takove, jine makove, i kdyz dva delaji totez, neni to totez, treba k tomu nekdy pricichnu, zatim odolavam, ale nic neni nemozne…

Úterý 27. září 2011 ve 23:05® osprey
osprey

Scanix> Je tam úplně jiná práce s tou šňůrou a ta šňůra je neprůtažná.

Mě baví suchá moucha pro krásu té práce s lajnou a záběry z hladiny a pak streamer pro ten pocit, jak táneš tu šňůru a najednou to nejde.

Spousta věcí se tam dá vláčkou nahradit, jen ten pocit z té lajny ne.

Úterý 27. září 2011 ve 23:00® Scanix
Scanix

osprey> jo to urcite ano, treba nekdy nadejde ta doba, ale zatim mi staci ten vlacak, nakonec jsem si experimentalne overil, ze muskarina je jen prevlecena vlacka :-)

Úterý 27. září 2011 ve 22:56® osprey
osprey

Scanix> Hele, když máš teď kamaráda, co to tak krásně umí, tak se nech inspirovat. On i ten bolen na mušáku by byl zajímavá změna.

Úterý 27. září 2011 ve 22:46® Scanix
Scanix

osprey> ale zatim prestal, i kdyz mam na poradne streamery zalusk…byl to jen priklad ;-)

Úterý 27. září 2011 ve 22:45® Scanix
Scanix

Alov> tak zlom prut, ja mam zitra svetskou praci, ryby asi nestihnu, mozna az o vikendu, ale budu se snazit aspon na chvilku nekam zaskocit ;-)

Úterý 27. září 2011 ve 22:43® osprey
osprey

Scanix> Ty jsi ještě nepřestal muškařit s vláčákem, ostudo? :-D

Úterý 27. září 2011 ve 22:34® Alov
Alov

Scanix> To je stav, který je v každé komunitě. A na každém je, jak se s tím srovná.Důležité je o věcech diskutovat.Hold někdy je diskuse bouřlivá a jindy poklidná. Jde o to, at se lidi nehádají a dokážou respektovat názor druhé strany, pokud je tedy podložen slušným argumentem. Pokud ne, tak je to ztráta času a místa na serveru…
No nic. Jdu na kutě. Ráno razím na zubatici, tak at nezaspím. Zdar :-)

Úterý 27. září 2011 ve 22:28® Scanix
Scanix

Alov> vsak jo, uprimnost, ta opravdova, je cenna vec, zvlast mezi prateli uplne ta nejdulezitejsi vlastnost.

A k tomu, co se tu diskutovalo, nemyslim si, ze jsi hybatelem toho, co se tu resilo, jen jeden z diskuteru, ten rozumnejsi, rekl bych. Problem, co se tu resi neni ani tak v me stice, jako rozpor mezi lidmi, co akceptuji lov na soukromacich, pak ti, co ho akceptuji, pokud je ta voda dostatecne velka a pak ti, kteri po podobnem lovu netouzi a pak v neposledni radi i ti, kteri to odsuzuji. Uz jsem si zvykl, ze obcas kvuli nejake me aktivite je nekde vyvolana bourliva diskuze, viz napr. muskareni s vlacakem apod :-)

Tento příspěvek byl editován 27.9.2011 22:30:35 uživatelem Scanix.
Úterý 27. září 2011 ve 22:27® Alov
Alov

osprey> No tak tohle ti věru nezávidím. Já bych s tím měl dost velký problém. Bych asi jako admin neobstál. Maximálně ty by si byl ten hodný a já ten špatný a ty by si za mě žehlil průsery :-D Ale to je scifi jen tak na okraj :-)

Úterý 27. září 2011 ve 22:22® osprey
osprey

Alov> Já se snažím taky, jenom jako admin musím být k lidem milejší. Takže o totální chujovině většinou napíšu, že to není zrovna nejlepší nápad:-))

Úterý 27. září 2011 ve 22:12® Alov
Alov

osprey> Míro, tohle od Tebe zahřeje a potěší. I když vím, že mé názory a postoje se tímto nezmění.
Nikoho nikdy nechci urazit nebo zesměšnit. A ani chytej.cz nějakým způsobem poškozovat. Jen prostě už jsem vyrostl z toho omáčkování kolem a falešného objímání. Začal jsem mluvit přímo jak na síti, tak v reálu. Je to jednodušší, i když ne vždy příjemné. A to jak pro mě, tak i pro druhé. Ale taková je dnešní doba a je lepší jít přímo k jádru věci…

Úterý 27. září 2011 ve 21:26® osprey
osprey

Alov> Já myslím, že se tu střetá tvůj realismus a ssg.JimmyWildův nadšenecký zápal.

Máte pravdu oba, každý z jiného konce. Já bych byl nakloněn možná spíš k tvému postoji, bo o ideály už jsem přišel.

Tebe si vážím právě pro ten realistický postoj. Vždycky jsi diskutoval věcně, mělo to hlavu a patu a člověk věděl, na čem s tebou je. Jen tak dál.

Úterý 27. září 2011 ve 20:56® Alov
Alov

1Mara> No a asi jen tak neuvidíš, Dyt jsem ti minule psal, že pokud to není bezpodmínečně nutné, tak se ryby ani nedotknu, peánem ji vyprostím háček a valí zpět. Pokud by musela na břeh, tak se zkusím překonat teda. Pro tebe Mařeno :-) :-D

Úterý 27. září 2011 ve 20:52® 1Mara
1Mara

Alov> Koukej jí chytit a poslat foto , už jsem dlouho odtebe neviděl šupinu :-)

Úterý 27. září 2011 ve 20:51® Alov
Alov

1Mara> Kua ne. Dyt o to nejde přece :-) Zdar pyžamáku :-D Zítra jedu na jednu zubatou potvoru na Hartu. Do metru ji moc nechybí, tak uvidíme. V 5 ráno odjezd :-)

Úterý 27. září 2011 ve 20:51® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Alov> Souhlas… :-)

Úterý 27. září 2011 ve 20:49® 1Mara
1Mara

Alov> Mám se tě zastat ? :-)) Jinak tě zdravím chlape :-)

Tento příspěvek byl editován 27.9.2011 20:49:41 uživatelem 1Mara.
Úterý 27. září 2011 ve 20:48® Alov
Alov

ssg.Jimmy Wild> Jasně že v klidu :-) Nechci tu čeřit vodu, jen prostě co na srdci..... Však to znáš :-) Nechme to už fakt ležet :-1

Tento příspěvek byl editován 27.9.2011 20:48:39 uživatelem Alov.
Úterý 27. září 2011 ve 20:45® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Alov> No řekl bych, že se mě jich zastalo stejně, jako tebe :-D No možná by se dal počítat u mě ladamaj, ale nevím, když jsi nás hodil s ním vlastně do jednoho pytle. :-D Ať se daří i tobě… Nebylo to nic osobního. Jen jsem jako ty vyjádřil svůj názor a pak se mi úplně nepozdávala tvá reakce. Toť vše…

Úterý 27. září 2011 ve 20:21® Alov
Alov

ssg.Jimmy Wild> No když myslíš. Jinak všímáš si, kolik lidí se tě zastalo? Kolik jich tu je online? Kolik jich mě peskovalo? I když ted už asi budou, páč jim to přijde možná nekolegiální. Njn. Je to sranda ten život na síti. Nu což. At se ti daří :-)

Úterý 27. září 2011 v 19:30® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Alov> No to je asi fakt, že nějaké širší spektrum tady teda nechápu a netuším co do toho ještě taháš. Já když mluvím o nějakém tématu tak mluvím právě k tomu, ale očividně ty ne. Hold argumenty se nehledají tak lehko, jak píšeš, co? No to je jedno já tu také nemám zájem rozebírat kdo jaký je.

Úterý 27. září 2011 v 19:24® Alov
Alov

ssg.Jimmy Wild> Neměl jsem na mysli jen gratulace Scanixovi k úlovku. Trávím na chytej dost času, takže o dění zde mám docela dobrý přehled. Takže to co jsem napsal bylo v mnohém širším kontextu, než sis to vyložil ty. Ale očividně si věci vykládáš jak se ti zrovna hodí do krámu, takže to s tebou zavírám. Nepochopil si mě vůbec. Bohužel… P.S: V reálu jsem právě úplně stejný jak tady. Ne každému se to daří…

Úterý 27. září 2011 v 19:08® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Alov> Nevím, proč si myslíš, že každý, kdo mu pogratuluje k úlovku a přeje mu ho, že mu hned leze tam, kam jsi napsal. Ale myslím, že to co jsi tu zveřejnil samo o sobě stačí k tomu, aby si každý právě sám udělal na tebe názor. Psát o sobě jsem takový a takový a co si myslí ostatní je mi jedno to umí každý. A zvláště takto na netu. Mnohdy to pak v reálném životě bývá přesně naopak. Ale to už jsme od rybářské tématiky odbočili a nemíním tu rozebírat kdo je takový a kdo makový.

Tento příspěvek byl editován 27.9.2011 19:09:01 uživatelem ssg.Jimmy Wild.
Úterý 27. září 2011 v 18:20® Alov
Alov

ssg.Jimmy Wild> Tu antiscanixovou debatu jsem vyvolal ja, takže se k Tvéme příspěvku vyjádřím.
V žádném případě jsem Scanixovi nechtěl úlovek nebo radost z něj znechutit (ono by se to stejně nedalo). Jen jsem napsal na danou věc svůj názor, který to tu trošku rozvášnil, ale to nebylo mým cílem. Jsem totiž člověk, který vše říká tak, jak to cítí i s tím vědomím, že si lidi poštve proti sobě. Bohužel (ehm..Bohu dík..)nejsem jeden z těch, kteří čerpají své názory pouze na síti, ale dokážu si svůj názor utvořit sám a také si ho sám obhájit. Na nějakou závist z vysoka seru. Scanixovi tu rybu přeju, protože jako jeden z mála si ji zaslouží. O původu ryb nespekuluju, neb s tím nemám osobní zkušenost, takže nedokážu argumentovat.
Bohužel i zde jsou lidé, kteří za cenu „vřelého kamarádství“ jsou schopni vlézt kde komu do prdele až po kýčle a kdo neleze s nimi, tak leze proti nim a hned je závistivec, debil atd. Hold virtuální vztahy.
Takže tvůj pocit stejně jako ladamajův je co se týče mé osoby zcela špatný a já ho beru pouze jako důsledek již výše zmíněného.
P.S: Opět budu peskován, ale s tím už počítám :-)