Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 27. září 2011 v 16:18® ladamaj
ladamaj

ssg.Jimmy Wild>no někteří dobře ví že na soukromí revír se dostavaj ryby právě ze svazovek proto takto reagují ale to je uplně jiné téma.Jinak stebou souhlasím že jde asi o trofejní ůlovek a proto do Scanixe šijou holt sme v ČR.:-/

Tento příspěvek byl editován 27.9.2011 16:19:33 uživatelem ladamaj.
Úterý 27. září 2011 v 15:22® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> No upřímně řečeno docela mi to tak i přišlo, jako by mu ji někdo nepřál.

Jinak souhlasím s tím, že je důležité hlavně to, jaký z toho má pocit Scanix.

Osobně si také myslím, že je jedno, kde to bylo. Není důvod hanit takový úlovek jen proto, že je ze soukromáku. Když se takové ryby nedají (nebo jen velmi velmi zřídka) chytit na svazovce, tak co má jiného rybář dělat než podobné ryby chytat na soukromých revírech. To je stejné, jako by někdo někomu hanil třeba 2,2m sumce jen proto, že ho chytil třeba na Pádu nebo na Ebru a né na naší svazovce. Je to prostě podle mě hloupé a zbytečné rýpání do úspěchu někoho jiného.

Tento příspěvek byl editován 27.9.2011 15:23:24 uživatelem ssg.Jimmy Wild.
Úterý 27. září 2011 v 15:13® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Takhle to není. Nejsme někde na pískovišti. Nemyslím, že by tady někdo chtěl Scanixovi úlovek znechucovat.

Prostě mají lidí různé názory a hodnotové žebříčky. Ostatně proč to řešíme my ostatní.

Scanix si chytil na soukromáku svou životní štiku a důležité je, jakou má hodnotu pro něj.

Úterý 27. září 2011 ve 14:07® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Scanix> Také si to myslím… Nenech si znechutit ten krásný úlovek od rýpalů. Určitě to byl zážitek, který by chtěl zažít každý z nich, ale protože ho nezažili, tak ti to chtějí alespoň trochu znechutit. ;-)

Úterý 27. září 2011 ve 13:38® Scanix
Scanix

osprey> je to tak ;-)

Úterý 27. září 2011 v 11:48® osprey
osprey

Scanix> Buď v pohodě. Oba známe i jiné vody, kde velké ryby jsou a víme, že desetkrát jsi tam za vola a po jedenácté to zazvoní, když už ani nečekáš.

U těchhle velkých ryb vyvolává většina vláčecích nástrah útěkovou reakci a stačí jeden blbý hod (ani to nepoznáš) a ten den jsi skončil. Pak přijde den, kdy je hladová, nasraná nebo jsou skvrny na slunci a vlítne na to.

Důležité je chodit k vodě, chytat a být připraven – na soukromáku i jinde.

Pondělí 26. září 2011 ve 23:53® pítrson
pítrson

Ahoj mohu se zeptat byl jste nekdo chytat v pištanech u litomeřic zajimaly by me naka mista dik za odpoved petr http://www.chytej.cz/…9/zernoseky/

Tento příspěvek byl editován 26.9.2011 23:57:25 uživatelem pítrson.
Pondělí 26. září 2011 ve 22:12® nnnap
nnnap

Alov> obvykle řeším za peníze. Todle to bylo gratis a podle toho to taky vypadalo:-)
Úplná brnkačka to nebude. Zakrmovat woblerama a pak je tahat je drahý. Jak píše Scanix- jediná jistota je, že je ve vodě. A dostat ji na plech nebo jinou cetku je vždy sportovní. To je v rukou a hlavě lovce. Štika si vždy může vybrat přirozenou potravu.

Pondělí 26. září 2011 ve 22:10® Alov
Alov

Scanix> S nezkušeností nechycených ryb máš pravdu. To už se mi ne jednou potvrdilo.
Jinak chápu tvé pohnutky. Každý má dnes možnost si vybrat, co ho baví a co ho naplnuje. Pokud by si někdy zabloudil na sev.moravu a měl chut, tak si zajed na soukr revír Adošov. Je to starý štěrkáč, nikdy neslovený a jsou tam nádherné štiky. Jen je od tama dostat. Plno stromů a křoví ve vodě, prostě výzva. Pro mě to není, ale znám kluky, co tam jezdí. To je ntak na okraj :-) Jinak už to utněme, at je klid..

Pondělí 26. září 2011 ve 21:57® Scanix
Scanix

Alov> nic se preci nedeje, diskutujeme vecne, nazory jsou ruzne a kazdy si je muze poupravovat ci potvrzovat tak, jak jde cas…ja s tim nemam problem, jestli tam jeste nekdy pojedu a lapnu ji znovu, pak se nad tim zamyslim, ale byly jsme tam 4 a to dost zkuseni lovci a krome spadle cca 90tky jsme tam vetsi jak 75 nevyndali, to dokonce kolega chvili zkousel rybku, na kterou mel kudlu mozna 80, co spadla. Neni to prca tam lovit, at si kazdy mysli opak, muze se nakonec o tom presvedcit sam. Je totiz mnohem snazi chytit rybu neznalou, co v zivote nevidela wobler nebo neco jineho…

Pondělí 26. září 2011 ve 21:49® Robur
Robur

Scanix> nemám bazén. Jinak jde o princip, níže zmíněné se může vráti jak bumerang, kdy bude někdo další odnášet jiné ryby. Tvůj výkon to ani nezvyšuje ani nesnižuje.

Tento příspěvek byl editován 26.9.2011 21:52:01 uživatelem Robur.
Pondělí 26. září 2011 ve 21:48® Alov
Alov

Scanix> No jak to tu tak pročítám, tak jsem měl radši držet hubu. Řešit tu původ krokodýla atd. No co už…

Pondělí 26. září 2011 ve 21:46® hering
hering

Scanix> Souhlasím s Tebou.Ono chytit takto trénovanou rybu není jednoduché ani v půlhektarové louži.Jen viš,že tam je a nemusíš jí hledat,ale ukecat ji není nic snadného.Jedna pozdní gratulace k zubatici :-)

Tento příspěvek byl editován 26.9.2011 21:47:44 uživatelem hering.
Pondělí 26. září 2011 ve 21:46® Alov
Alov

nnnap> Hele, myslím, že řešíš hovadinu. Taky jsem kamarádovi podaroval do malého rybníku pár ryb. No a co? Jestli je sežeru, nebo někomu daruju nebo pustím. Dopouštím se nějakého hrdelního činu? Leda prd…

Pondělí 26. září 2011 ve 21:45® Scanix
Scanix

Alov> jasny, nechme to byt, jen delat si nazory z niceho, to nebyva dobre, je treba mit osobni zkusenost, pak to ma vahu.

Pondělí 26. září 2011 ve 21:43® Alov
Alov

Scanix> V klidu. Je to jen názor. Já to tam asi nikdy nezkusím, ale nikomu to nezazlívám ani nezávidím. Prostě jak se cítí a co ho baví. Nic ve zlém..

Pondělí 26. září 2011 ve 21:42® nnnap
nnnap

Scanix> veterinární předpisy?

Pondělí 26. září 2011 ve 21:41® nnnap
nnnap

Robur> ano. Ale byla to kudlička. Hadrová panenka. Barbie.
Zajímavé, že zajíce by si na hraní nikdo nevzal. Ale třeba mládě medvěda, tygra…

Pondělí 26. září 2011 ve 21:40® Alov
Alov

Robur> Ano, ale nebylo to nic proti ničemu. Má se tam fajn a má i svou stránku. Dějí se i horší věci u vody…

Pondělí 26. září 2011 ve 21:40® Scanix
Scanix

Robur> co ti brani v tom si ulovenou a ponechanou rybu nezabit a hodit doma do bazenku :-)

Pondělí 26. září 2011 ve 21:39® Scanix
Scanix

Alov> tvuj nazor ti neberu, mozna jednam prehnane, ani ja rybarine nerozumim, aale uz me toci vecne dohady, jak je kazdej chytry jak radio, nejlip kazdy udela, ze si tam zachytat zkusi a pak at haze kamenem. Byla chycena 16×, ale povetsinou na rybu. Je treba to cist pozorne.

Pondělí 26. září 2011 ve 21:36® Robur
Robur

čtu dobře mezi řádky, že tuto štiku někdo odvezl ze svazovky do soukromáku? Byť tehdy měla 65cm či kolik…?

Pondělí 26. září 2011 ve 21:34® Alov
Alov

Scanix> Chytám cca 25 let, ale máš pravdu. Rybařině nerozumím a stále se učím. Nestydím se to přiznat. Jak jsem napsal, tu rybu ti přeju. Máš něco nataháno, takže k ulovení krom štěstí ti dopomohl i tvůj um.
Nicméně za svým názorem si stojím. Osobně soukromky nevyhledávám, ale přiznávám, že občas nějakou s někým navštívím. Pochytal jsem na nich opravdu pěkné ryby, ale nemají pro mě žádnou hodnotu z rybářského hlediska. Někdo se tím chlubí, ale já prostě ne. Připadne mi to divné.
Neber to jako osbní intervenci vůči Tobě. Je to jen můj obecný názor.
Mimochodem ta štika tam je 11 let a byla chycena 16× viz odkaz o jejím životě v té louži…
http://www.aloko.cz/Stika.html

Pondělí 26. září 2011 ve 21:27® Scanix
Scanix

David Havlíček> jj, on ma kazdy naramnou predstavu stikodromu, kde jdou kudly na hod, ale vi prd, nemas za 10 celodennich lovu potah ani na zivou rybu, nema cenu to resit, tohle me vysvetlovat nebavi, budu si o tom myslet sve a v tichosti…

Pondělí 26. září 2011 ve 21:25® Scanix
Scanix

Alov> je videt, ze rybarine asi moc nerozumis, ale jak jsem uz psal, ta voda je hodne tezka, protoze je prochytana jako zadna jina a kdo tam nezkusil lovit, tak si muze tak maximalne nechat zdat neco o akvarku a snadnem lovu. Jedina jistota na te vode je, ze tam ty ryby jsou a to je vse. Konkretne tahle ryba byla chycena na privlac za cca 14let sveho zivota tusim priblizne 6× vc. me osoby a to pokazde na uplne jinem miste v v kazde rocni i denni dobe. Prave proto, ze ta stika zna nastrahy lip jak lecktery profesionalni prodejce, tarka denodenne si je prohlizi a stale se uci, prave pro to je pro me cenna a mam z ni radost, kterou nezmirni ani sebevetsi rypal. Pokud se tedy nekdo chce predvezt, at tam zajede a chytne ji behem 2h, jako se to povedlo me…je to skutecne velke stesti, podobne jako natrefit na podobnou rybu na velke vode.

Pondělí 26. září 2011 ve 20:37® nnnap
nnnap

Alov> s tou těžkou vodou tak docela nepřeháněli- je to dochlazovací bazének školního reaktoru v Horních Dubenkách!
Přemýšlím proč- Šiklová si hodí do skříně malého kluka a je z toho skandál. Kluci si hodí do vody štiku a je z toho sportovní výkon.

Pondělí 26. září 2011 ve 20:18® Kubah

Alov>

Je jako hračka – ani jí nemusej pouštět, jen ji mít někde v kádi a fotit…

Tento příspěvek byl editován 26.9.2011 20:23:41 uživatelem Kubah.
Pondělí 26. září 2011 ve 20:12® Alov
Alov

David Havlíček> Scanixovi toho žraloka přeju, ale myslím, že u 16× chycené štiky na 1,3ha louži, to je trošku přehnaný humbuk. Každý máme položeneé hodnoty hold někde jinde. A ještě takovou louži nazvat těžkou vodou.. No posudte sami..
http://www.aloko.cz/Home.html

Pondělí 26. září 2011 v 18:03® HaD
HaD

Scanix> taky jsem se tam o ni jednou v zimě pokoušel. Nezabrala potvora :-) No a plán jet tam na ně někdy jindy sice byl, ale nějak se mi to za ty dva roky nepovedlo :-D

Tento příspěvek byl editován 26.9.2011 18:06:31 uživatelem HaD.
Pondělí 26. září 2011 ve 14:15® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Scanix> To já taky… Když to s někým sedne tak je to supr… To je pak fakt sranda i když to nebere :-)