Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 29. července 2011 v 0:16® 1Mara
1Mara

osprey> No něco jsem se doslechl že parma se špatně vytírá , třeba jí to trvá i 15 let než se vytře a má k tomu uspůsobený nějaký podmínky , ale nejsem si jist jestli to je pravda :-)

Pátek 29. července 2011 v 0:13® osprey
osprey

RM> Tady to tak dopadlo. Malou parmu u nás nevidíš a velké mizely a mizely až skoro vymizely. Ještě tu něco je, ale nemám čas sedět týden u vody s nadějí na jeden záběr.

Pátek 29. července 2011 v 0:13® RM

CeP> Ne ne, já jsem vlk samotář … :-)

Pátek 29. července 2011 v 0:10® CeP
CeP

RM> No je tam na jednu osobu prihlaseno 5 lidi, vsichni rybari tak jsem si rikal jestli taky nejsi v tom baliku.

Pátek 29. července 2011 v 0:09® RM

CeP> Sraz? Já? O tom nic nevím … :-)

Pátek 29. července 2011 v 0:05® CeP
CeP

RM> nejedes nahodou na sraz? koukal jsem ze z Kadane tam jede asi 5 lidi.

Tento příspěvek byl editován 29.7.2011 00:06:23 uživatelem CeP.
Pátek 29. července 2011 v 0:04® RM

mannice> Myslím, že to znamená to, že nový, nastupující generace parem tady u nás zkrátka nejsou. Na masňáky(masňáka) jsem pochytal plno ouklejí, plotic atp., ale malou parmu žádnou. Malých ryb téhož druhu bývá obvykle víc než těch velkých …

Čtvrtek 28. července 2011 ve 23:51profil byl smazán

Alivio> pěknej ten dvacítkovej hrouzek,to je už to trofejí skoro :-) .

RM> znamená to,že umíš jen na velký a s malejma se nechceš zahazovat? :-)

Čtvrtek 28. července 2011 ve 23:10® RM

Alivio> Buď za ty malý rád, u nás jsou docela pěkný parmy 70+, ale nechytil jsem tady nikdy malou. Myslím, že je jasný co to znamená … :-((

Čtvrtek 28. července 2011 v 15:28® osprey
osprey

David Havlíček> Smajlík je jen animovaný gif. To bych dokázal. Blil by, až by to teklo z monitoru.:-D

Ta kudla by nejspíš vzala cokoli, ale vůbec tam neměla být. Proto tam asi byla – nikdo by ji tam nehledal, je tam vody po kolena.

A jako zážitek snad dobrý, ale z řiti klika. Málem mě to stálo jednu z posledních Vaškovek. Na to jak byla hubená, tak se prala jako čert. Naštěstí to neměla seklé nejhůř. Ale jeden kontakt se zuby tam asi byl.

Čtvrtek 28. července 2011 ve 14:48® Scanix
Scanix

David Havlíček> vsak i ti neokridleni v lidske podobe tem rybam davaji peknej ceres :/

Čtvrtek 28. července 2011 ve 14:41® sus1

skwor> Jenomže kolik lidí se zase může pochlubit rybyčkou???:-D
Tak se neboj a jdi na to.

Čtvrtek 28. července 2011 ve 14:39® sus1

David Havlíček> Možná by to bylo fajn,než tento pocit vypisovat slovně.:-)

Čtvrtek 28. července 2011 ve 14:30® HaD
HaD

skwor> můžu se „zoflajnit“ :-D

Čtvrtek 28. července 2011 ve 14:24® skwor
skwor

sus1> To ne, ale nechci bejt sprostej, když tu jsou Míra i David online :-D

Čtvrtek 28. července 2011 ve 14:21® HaD
HaD

sus1> mám ho někde hledat? :-)

Čtvrtek 28. července 2011 ve 14:20® HaD
HaD

Scanix> jsem rozený optimista, ale s přibývajícími informacemi o kormoránech mám o budoucnost stále větší obavy.

Čtvrtek 28. července 2011 ve 14:17® sus1

skwor> Zvracející smajlík by tu našel nejdno užití,vid??:-)

Čtvrtek 28. července 2011 ve 14:15® skwor
skwor

osprey> Tady se teď taky dělá cyklostezka kolem celé řeky. Svůj názor na to tu radši veřejně prezentovat nebudu.

Čtvrtek 28. července 2011 ve 14:09® HaD
HaD

osprey> gratuluju k zážitku! O pěkných rybách na mikronástrahy bych mohl dlouze vyprávět. A často je to jedna z mála cest k úspěchu.

Čtvrtek 28. července 2011 ve 13:54® Scanix
Scanix

osprey> to je bolistka tekoucich vod skoro vsude, kde to nezamrza a nebo zamrze jen castecne a pozde…

Čtvrtek 28. července 2011 ve 13:52® osprey
osprey

Scanix> Hlavně v zimě kormoráni…

Čtvrtek 28. července 2011 ve 13:49® Scanix
Scanix

osprey> jasan, jen makej. Jsem na tom bodobne, ty proudy jsou fajn, jen kazdemu na ocich a kazdy si to tam „zkusi“ ;-)

Čtvrtek 28. července 2011 ve 13:46® osprey
osprey

Já už brečet nebudu, máme co máme a mohlo by být hůř. Já mám problém, že mám citové vazby na proudné úseky řeky, které se vyrybnily jako první.

Na svoje oblíbené úseky v nadjezích nedojedu, nemám čas a navíc se teď všude dělají cyklostezky, takže se tam stejně dostane kdekdo.

Mizím. Dělám na dalších dvou oknech a jak pořád kecám, tak mi to neubývá. Měj se.

Čtvrtek 28. července 2011 ve 13:34® Scanix
Scanix

osprey> jedine co v pocetech roste je kapr a pry i toho je malo :-)

Čtvrtek 28. července 2011 ve 13:33® Scanix
Scanix

osprey> to je snad to jedine, na co je skoro jistota, i kdyz byly i slabsi dny…neco boleni, obcas se tam 70tnik mihne, ale stika, kterou bych rad videl v cifre 70+ ci vice, to je ryba raritni, nechapu, protoze do povodni 2002 a jeste par let potom jsem je lapal vcelku pezne a kusy do 75 byly hojne, zrejme se to vymasilo, aspon o tom svedci ulovkove vykazy dostupne u nas MO.

Čtvrtek 28. července 2011 ve 13:31® Scanix
Scanix

osprey> to je pravda, ono staci se podivat jen kolik je tu bile ryby, cejnku, cejnu, plotic, perlinu podoustvi a ostroretek. Samo i tloustu, proudniku a oukleji, jen letosni vyter rybek nebyl dobry, maly stav vody zabranil rybam se dostat na vhodna trdliste, tak i dravci nejsou uplne tam, kde byvali bezne, ale to nemusi byt nas kodu, mozna jsou i populacne slabsi, vysadba se totiz moc nekona, ne na reku, skoda. Candati tu jsou, obcas nekdo neco dostane, vlacka je dost licha, ale to i jine vody, ktere hosti kusy k metru nedavaji sva tajemstvi zadarmo :-)

Čtvrtek 28. července 2011 ve 13:29® osprey
osprey

Scanix> Na ty tvoje duháky se chytám od zahájení. Ještě tak rok dva a dorazím…

Čtvrtek 28. července 2011 ve 13:28® Scanix
Scanix

osprey> to dokazuji i ulovky dedku na rohlik ryb k 60 a z nedavne nocni vlacky kolega duhone 57cm, dva jezy, z toho jeden bubnovy, jako fik…

Čtvrtek 28. července 2011 ve 13:27® osprey
osprey

Scanix> A to, že lovíš na vodě, která je neporovnatelně zarybněnější, to je holý fakt. A to, že sis udělal stereotyp, díky němuž lovíš stále stejnou kategorii ryb, to je druhý fakt.

Na druhou stranu taháš toho dost, takže není důvod nic měnit. Velké candáty tam máte. My možná taky – jednoho nebo dva. Ale já už chodím k vodě jen abych tam došel a neshnil doma. Chytat ryby je už jen bonus.