Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 12. července 2011 ve 23:25® hering
-
mannice> Chceš dělat porybného? Máme podstav a můžeš pak prudit dědky za nazapsanou docházku anebo UKáčka bez not,ale u nich už je to o 3 levely vejš.A když už nějakého toho pytláka naservíruješ krajskému úřadu na stříbrném tácu tak oni mu udělají TYTYTY!!! BUBUBU!!! loupnou mu litr pokutu a mazej.Tak a pak budu zvědavej na Tvůj pocit z dobře vykonané práce
- Úterý 12. července 2011 ve 23:09® RM
-
sonic> V tomto směru jsme určitě za jedno. Nerad bych aby to probíhalo jako privatizace kde se zákony promýšlely až po té …
Ale máš pravdu, že tady jen tak klábosíme, bez možnosti s tím cokoliv udělat.
- Úterý 12. července 2011 ve 22:57® CeP
-
Prichy> teda rad bych videl zednika, kterej dela za 500. pro zazitek bych se spokojil a uz bych ani nemusel videt toho, kdo mu tech 500 da.
jinak ale do pismenka podepisuju prvni odstavec „o nemci a parku“
- Úterý 12. července 2011 ve 22:55® sonic
-
RM> přesně, předně je třeba změnit to jak se spousta rybářů, pytláků chová. A to se nezmění tím, že zaplatíme více za papíry. Spíš bych to viděl začít z druhé strany, přitvrdit a opravdu dohlížet a případně nekompromisně postihovat. A že to bude něco stát, v pořádku – pokud budou vidět výsledky rád si připlatím. Stejně tak jako podřízeý nedostane přidáno za to, že BUDE lépe a víc pracovat, ale zato že lépe případně víc pracuje a je to znát.
Ale bohužel není v moci této diskuze něco změnit a zřejmě ani tomu dopomoci…
- Úterý 12. července 2011 ve 22:47® RM
-
sonic> Vidím to dost podobně jako ty a překvapuje mě, že lidi, které dle jejich příspěvků považuji za inteligentní vidí tuto problematiku tak jednoduše.
Výrazným zdražením povolenek enormně stoupne pytláctví a souběžně s tím i agresivita pytláků. To tady pak nebudeme kňourat, že musíme jezdit daleko od bytečku nebo domečku k vodě kde je klid ale, že bez bouchačky pod vestou se k vodě neodvážíme. Dělat rybářskou stráž by pak bylo na stejné úrovni, jako dělat např. vyhazovače na diskotéce kam chodí ta nejhorší sestava, nebo jako dělat exekutora atp. Mám teď na mysli hlavně řeky, říčky, potoky, potůčky. Komu bude stát za to, to hlídat?
Netvrdím, že není potřeba s tím něco dělat ale, aby to hypotetické zdražování neskončilo úplným fiaskem, je potřeba důkladně propracovat strategii (včetně zákonů) ve všech ohledech a ne jen že se budou zdražovat povolenky. To se mi zdá být velmi jednoduchá a naivní představa …
- Úterý 12. července 2011 ve 22:33® Libor
-
Dejwík2504> Nazdar, cílová oblast rybaření?
Tento příspěvek byl editován 12.7.2011 22:33:34 uživatelem Libor. - Úterý 12. července 2011 ve 22:08® Dejwík2504
-
Ahoj, můžete mi prosím poradit nějaké solidní rybářské potřeby v Praze?
- Úterý 12. července 2011 ve 22:06® sonic
-
Sander> Vidíš já s tebou v lecčems souhlasím. Klidně dám za papíry 10 nebo klidně i víc, nemám s tím sebemenší problém. Ale rozhodně si nemyslím, že to vyřeší současný stav – spíš si myslím, že by se to mohlo zhoršit. Osobně si myslím, že by se zvedl počet pytláků a „masařů“. Začal bych ale opravdu tím, že bych zavedl mnohem tvrdší postihy za přestupky a zavedl bych rybářskou stráž – od zahájení jsem na rybách každý den v průměru 10 hodin, žádný zapadlý fleky a RS jsem ani nezahlédl. Zato zvěrstev u vody spoustu …
- Úterý 12. července 2011 ve 21:53® kubas
-
Alov> To stejný je bohužel teď už ve všech sportech a bude hůř… Blbě se to říká, ale zpětně například i hokejisti jako Jágr, Klíma a další říkají, že jediný co bylo za komára dobrý, tak byla struktura sportu a toho, že měl každej kdo chtěl všechno týkající se sportu zadarmo, stačilo zajít na zimák(kurt, hřiště atd.) a hrát…
Tento příspěvek byl editován 12.7.2011 21:53:40 uživatelem kubas. - Úterý 12. července 2011 ve 21:28® kety.vydra
-
Prichy>
- Úterý 12. července 2011 ve 21:20® Libor
-
Sander> jj nebo Tvrdek
Tento příspěvek byl editován 12.7.2011 21:20:32 uživatelem Libor. - Úterý 12. července 2011 ve 21:02® Prichy
-
kety.vydra: ??? to jsem preci nevyloucil
- Úterý 12. července 2011 ve 20:55® Sander
-
skwor > Fencl by mu slušel.
- Úterý 12. července 2011 ve 20:37® skwor
-
Nevrátíme se pomalu k rybám? V tomhle asi my tady nic neuděláme a jenom je pak člověk naštvanej… Tahle tu snad ještě nebyla
- Úterý 12. července 2011 ve 20:21® kety.vydra
-
Prichy> Týjo,dobrý,prý v malém se krade pěkně
Tos mě teď dobře pobavil…A ve velkém se krade jak,prosím,blbě?
Ale politiku tady rozebírat nebudem,že ne
- Úterý 12. července 2011 ve 20:11® Prichy
-
Sander: kdyz ma nekdo dluhy nebo neumi hospodarit vetsinou to vetsi prijem nevyresi (naopak koupi si lepsi auto, drahsi barak a udela si jeste vetsi dluhy)
financni a ekonomicky audit by urcite mnohe napovedeli, ale to neni v nasich kompetencich…tim za sebe koncim debatu o necem co nemohu sam zmenit a vlastne ani nevim jak a co by ve skutecnosti vylepsilo situaci (jen vim, ze v malem se krade docela pekne)
Tento příspěvek byl editován 12.7.2011 20:15:17 uživatelem Prichy. - Úterý 12. července 2011 v 18:31® chosebaits
-
Cena povolenky by mohla jít kompletně dolu a ještě by se mohlo vysazovat více než doposud pokud by jsme odstranily některé MO a jejich bafuňáře.Ten barák kde nám někdo vydá povolenku stojí ročně hodně velkou sumu a ty bafuňáři nás stojí další velkou sumu.Není duvod aby byla v každé větší díře MO a nedej bože když ještě nemá velké rybochovy které danou MO uživí.Dnes to funguje tak,že kapra od svazu dostanem cca 40 korun a výrobní náklady jsou 100 +.Toto se financuje z náhrad za brigády.Pokud odpadne toto svazohospodaření,tak se dostanem k tomu že naše peníze pujdou do ryb a né do starých baráku a bafuňářu.Toto je přežitek z dob totáče a nikdo stím nechce pohnout.Dokud bude šlapat tento model takto,tak budou naše řeky plné vody bez ryb a cena povolenek poleze stále nahoru.
- Úterý 12. července 2011 v 18:17® Sander
-
kerob > není to výplod záchvatu deprese, tohle už tvrdím dost dlouhou dobu, jen cenu jsem tentokrát nadhodil.
A že je to snůška nesmyslů mi přijde stejně krátkozraký výplod, stejně jako si to myslíš o tom mém.V podstatě jsem dopředu věděl do čeho jdu, nečekal jsem jedinou pozitivní reakci. Každej bych chtěl žehlit, nejlépe zadarmo, všude a kolik chce. Ale jakmile se mu sáhne na peníze, hned je oheň na střeše. A v tom je přesně ta krátkozrakost, která nás rok od roku potápí hlouběji. Těch co zneužívají současného benevolentního systému je čím dál víc a s přímou úměrou je to vidět u vody.
Tento příspěvek byl editován 12.7.2011 18:20:22 uživatelem Sander.
Ty na to napíšeš že si holt musí člověk zvyknout že se věci mění…to snad ani ne… - Úterý 12. července 2011 v 17:51® kety.vydra
-
Mám si taky „zabečet“ nad cenou povolenky? Tak já vám to sesumíruju.Chci chytat na MP krajskou? Jasně!-jedny papíry.Chci chytat na P krajskou? Proč ne-druhé papíry! Chci chytat na MP revírech samostatně hospodařící organizace? Proč ne,mám je o 10 kilometrů blíže než krajské revíry na které jezdím,a tudíž „za domem“ – dup ho,třetí papíry a ještě dražší! A když se mě kamarád zeptal,jestli chci vzít i ty čvrté na P samostatně hospodařící MO,tak už jsem ho poslal do kosočtverce…Takže blbci co dovolí drobit svaz na kdejakou pičičandu mi taky můžou bolíbit…Proč to dělat jednoduše,když to jde dělat složitě,že.Takže-když chci chytat „všude“ v rámci kraje,tak zaplatím troje papíry a i s členským mě to vyjde na 4.700,– ,takže Sanderův návrh je jen jednou tolik dražší.Takže proč to nesjednotit úplně – MP i P do jedné povolenky pro celou ČR a rovnou za tu „desítku“ co navrhuje Sander.
- Úterý 12. července 2011 v 17:15® Prichy
-
a vite co pozoruji ja? ze u nas v marketech uz nepotkate nemce…vite proc, nechce platit 100kc za kilo neceho cemu se u nas rika parek, kdyz sam to ma doma z masa a za mensi nebo srovnatelnou cenu.
proc jsme schopni dat zednikovi 500kc na hodinu kdyz sami delame daleko kvalifikovanejsi praci za stovku? atd atd. (nechci se dotknout zedniku, kdo je machr klobou dolu)
z toho mi tak nejak vychazi, ze se musim priklonit k nazoru ospreye…asi by tam mnozi z nas byli za ty „blbce“
- Úterý 12. července 2011 v 16:49® kerob
-
osprey> Holt si clovek musi zvyknout, ze se veci meni…meli jsme chatu na Slapech pres 20 let a neumel jsem si predstavit, ze by byla jinde… a dneska bych ji nechtel uz ani zadarmo…tech lidi co tam je, je horsi nez v Praze. Chodil jsem na Berounku 1 a 2 temer denne a nachytal tuny ryb… dneska je tam mrtvo ve vode a neobycejne zivo na brehu. Chodil jsem na useky reky, kdes cloveka nepotkal…ted vede 3m od brehu frekventovana cyklostezka… a takhle bych moh pokracovat donekonecna. Jenze vim, ze to nema smysl, ze nic nevyresim a tak se snazim prizpusobit dokud to jde. Misto abych zehral nad prazdnou Berounkou, jezdim na prehrady, ktery se daj zkurvit mnohem obtiznejc a tak tam ty ryby jeste trochu jsou… nuti me to ucit se novy veci a posunovat kupredu. Jsem spis optimista a tak nepremyslim, co budu delat, az nebudou i tam. Mam i slabsi chvilky, kdy jsem schopen uvazovat jako Sander, ale vzdycky nakonec ten klacek vezmu do ruky a stejne jdu… protoze to mam rad i kdyz to zdaleka neni takovy, jako pred 20ti lety.
- Úterý 12. července 2011 v 16:28® Alov
-
Sander> Hel chlape. Mám tě zde za velice rozumného chlapa a dobrého rybáře. Ale nezlob se na mě, to co tu presentuješ, to je pouze snůška nesmyslů, která by vůbec nic neřešila a ze sociologického hlediska by měla negativní dopad. Jako příklad se běž podívat na treninkové tenisové kurty. Dneska se to tam hemží jen ratolestma zazobaných rodičů a to jenom proto, že oni na to prostě mají. To, že po ulicích běhá spousta větších talentů je fuk. Takhle to funguje ve sportu všeobecně. Bohužel.
A ten samý důsledek by mělo tebou proklamované zdražení povolenek. To si vážně tak naivní, že si myslíš, že by se to kolem vod zlepšilo? Ve svém okolí znám plno lidí, kteří by ten balík za tu povolenku dali. A to, co kolikrát od nich slyším, co dělají u vody se tu nedá ani napsat.
Pokud se to má zlepšit, tak se musí začít u odhalování porušování RŘ resp. BP a tvrdě trestat. Vysoké pokuty, odejmutí povolenky na x let atd atd. I na tu profi RS by se našlo dost peněz už ted, když si ČRS může dovolit ve svém rybochovu chovat kapra za 105 kč 1 kg a to i přes to, že si ho od soukromníka může koupit za polovic. A tak by se dalo pokračovat.
Takže já říkám ano postupnému zdražení na kompromisní mez, ale hlavně to chce zprůhlednit hospodaření svazu na všech úrovních, větší důslednost při kontrolách, mnohem vyšší tresty a podle mého zrušení územních svazů, které pouze přerozdělují finance, ale jinak je jejich existence k ničemu… - Úterý 12. července 2011 v 16:22® osprey
-
kerob> Tak momentální rozpoložení s tím má co dělat. Ale tady je to realita – zaplatit co nejmíň a odnést co nejvíc.
Bohužel jsem pozorováním svého okolí dospěl k závěru, že ten nenormální blbec jsem já. Proto jsem ukončil veškeré aktivity ve své MO.
- Úterý 12. července 2011 v 16:17® kerob
-
osprey> ja tohle naprosto chapu (to jeho rozpolozeni) a taky na nektery mista uz chodim jen ze setrvacnosti, ale to sanderovo „reseni“ podle me neni reseni, je to jen zpusob, jak nasrat hodne lidi najednou. Proste hodne kratkozraky a sobecky reseni, ktery by vyhovovalo jen zlomku zucastnenych a navic se spoustou vedlejsich efektu. To reseni musi byt mnohem komplexnejsi, nez jen ze se zvedna cena a pocka se, co to udela… skoro mam pocit, ze to Sander vyplodil jen v zacvhvatu deprese z toho, ze mu „na jeho misto“ sel chytat nekdo jinej…protoze mi jinak prijde jako naprosto rozumnej clovek.
- Úterý 12. července 2011 v 16:10® kerob
-
mannice> u pilotaku je to stejne jako u ridicaku, jen s tim rozdilem, ze musis po urcitejch intervalech na zdravotni prohlidky a abys o pilotak neprisel, musis nalitat na urcitym typu stroje (podle toho, na co ten pilotak je) urcity mnozstvi letovejch hodin rocne.
- Úterý 12. července 2011 v 15:43® osprey
-
kerob> Momentálně je to tak, že 50 % míst, kam jsem chodil před 15 lety, už nenavštěvuju. Není k tomu sebemenší důvod. Dalších 30 % navštěvuju jen z nostalgie.
Takže Sanderovo rozpoložení plně chápu.
Těch 10 000 je dnes nemyslitelných, podle mě by se měla cena povolenky kalkulovat podle skutečných nákladů – normální management s jasně dokladatelným účetnictvím (bohužel je to u rybařiny prakticky nemožné, jak jsem si v praxi ověřil).
- Úterý 12. července 2011 v 15:41profil byl smazán
-
kerob> jenže cena řidičáku je na celej život,nevim jak pilotní průkaz ten asi ne..Mě by ta cena ani tak nevadila,klidně bych byl ochoten zaplatit takovou cenu za krajskou povolenku,ale to by to u vody ceklově muselo vypadat jinak.Ale opravdu o hodně jinak.
- Úterý 12. července 2011 v 15:33® kerob
-
Sander> ano, nekdo spocital spotrebovany palivo, praci instruktora a amortizaci letadla po dobu pilotniho kurzu na tyhle penize a tak to ty penize stoji, coz je naprosto v poradku. Stejne tak to nekdo u ridicaku spocital na tech cca 9000… a uplne stejne to nekdo spocital na ty povolenky, ktery stojej to, co stojej
- Úterý 12. července 2011 v 15:29® Robur
-
Sander> jenže na létání potřebuješ letadlo a letiště, kdežto na ryby? Každpádně jsem pro omezení a snesu i rozumné zdražení.
- Úterý 12. července 2011 v 15:28® kerob
-
Sander> to, ze to je v prdeli je tvoje momentalni dusevni rozpolozeni ovlivneny nejakym negativnim zazitkem. A to vyprcha, zase vezmes klacek do ruky a pujdes se projit kolem vody…a bude ti lip