Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 12. července 2011 v 15:26® kerob
-
Scanix> doufam, ze k tomuhle NIKDY za meho zivota nedojde. Tohle je cesta do prdele a ne do lepsich zitrku… skoncime jak v Anglii… spousta soukromejch vod, kde je lov podminenej clenstvim v klubu, stoji to ranec a mas omezenej pocet dochazek, kolikrat si rezervujes mistenku nekolik tydnu dopredu.
Nicmene jsem v klidu, to co pise Sander v CR projit proste nemuze a kdyz, tak za hooooodne dlouho…nastesti.
- Úterý 12. července 2011 v 15:25® Sander
-
kerob > třeba pilotní průkaz stojí přes 50 000. Proto ho také nemá každý. Není to proto, aby pilotů ubylo.
Už musím.
Měj se. - Úterý 12. července 2011 v 15:24profil byl smazán
-
kerob> Souhlasim s tebou,akorát by se zvýšil počet pytláků a rybářů,který by cenu povoleny chtěl zpět zpeněžit.Mělo by to ještě horší důledky než teď.U vody by si v současnosti potkal jenom pytláky,masaře jak sviňa a pár extrémů.Protože to by si radši každej druhej zajel jednou za víkend na soukromák,kterej má mnohem víc zarybněnej s přijatelnějšíma podmínkama k lovu atd.. Když je tolik dotací na podporu rybářství,nechápu proč z toho nevyužijou část na profesionální stráž..Tolik stráže by zas být nemuselo..Nebo kombinace profesionální ryb.stráže se současnou.Ať se taky pánové co dostávájí povolenky zdarma trochu činí.Já sem porybnýho u vody neviděl ani nepamatuju,jen si vezmou povolenku a nazdar.
- Úterý 12. července 2011 v 15:24® Sander
-
kerob > nebudu se s tebou přít. Byl by to zásah do tvé peněženky, věřím že se ti to nelíbí. Peníze jsou přece víc než dobrý pocit z lovu.
Nikde nepíšu že by se tím vše vyřešilo. Každopádně ten tvůj teoretický model má spoustu nedostatků.Další polemiky se nezúčastním.
Nemá smysl si dělat vrásky s něčím, do čeho nemůžu ani v nejmenším zasáhnout. Jak jsi psal, nemůžu tuto lidovou zábavu nijak regulovat. Naprosto s tím souhlasím.Co je hlavní, že je to momentálně prostě v prdeli.
- Úterý 12. července 2011 v 15:22® skwor
-
kerob> Je to asi teprve po druhé, ale dneska s Tebou souhlasím skoro ve všem
- Úterý 12. července 2011 v 15:21® kerob
-
Sander> to je skutecne velice sobecky pohled na vec. Stejne by se dalo rict, ze je moc ridicu a ze dame ridicak za 100 000, aby jich bylo min.
A nikomu dvere neotviram… nevim, kde cekaj desetitisice adeptu, podle me nikde. Nerek bych, ze rybari pribyvaji takovym tempem. Plundrovani je vec pravidel a kontrol, na poctu rybaru to tak moc nezavisi.
A znovu a naposled… nerikam, ze jsou soucasny ceny OK, ale to cos navrhnul ty, je uplnej extrem…opacnej.
- Úterý 12. července 2011 v 15:18® Scanix
-
kerob> dvojnasobe za povoleneky nic neresi, ta cena, co psal Sander, to je navic jen jakysi odhad a treba by celozvazovka pak stala jeste o poznani vice, takze bude na tobe, na kazdem rybari, jaky revir si zvoli a ver, ze si vybere max jeden ci dva a na vic mit nebude.
- Úterý 12. července 2011 v 15:16® Scanix
-
osprey> jj, jsou to jen kapky, i kdyz je faktem, ze takto se da odzkouset, jak veci funguji, bohuzel rozdrobenim reviru nastane problem s volbou, resp. vlastnim omezenim, kam tedy budu lovit chodit, tam si koupim povolenku a tim padem se nekterym revirum nebude dostavat financni podpory a to nemusi byt idealni…presto si myslim, ze cesta povede nejspis timto smerem a vznikem pseudosoukromych mistnich reviru…
- Úterý 12. července 2011 v 15:16® kerob
-
osprey> cena povolenek na nekterych soukromych revirech mi prijde opravdu hodne nerealna a nekolikanasobna, nez odpovida realite. To je zas druhej extrem.
Rybaru je cca 300 000 s tim, ze za povolenku platej to, co platej. Kdyby meli platit 10 000 za povolenku, bude jich mnohem min, netroufnu si rict kolik, ale odhadnu, ze tretina se na to vykasle, protoze se jim za to dat tolik nechce a tretina na to proste nebude mit i kdyby chteli. Ze zbyvajici tretiny se vybere celkove priblizne stejne penez jako z celku pred „reformou“. Akorat s tim, ze z tech 2 tretin pribyde spousta novejch pytlaku (never tomu, ze nekdo prestane uplne chodit na ryby, kdyz to delal celej zivot) a v ty jedny tretine urcite bude dost lid, kteri budou delat vse pro to, „aby se jim to vyplatilo“. Takze ve finale se nic zasadniho nestane. Akorat budou 2 tretiny byvalych rybaru nasranejch.
Jooooo…kdyby Sander napsal, ze by zvednul ceny povolenek treba na dvojnasobek, nebo ze by upravil rad a zkrouhnul mnozstvi odnesitelnych ryb, upravil moznosti nekterych technik, aktivoval RS… nereknu ani popel a budu tise souhlasit, ale predstava, ze zvednu cenu povolenky na 10 000 a ono se tim vse vyresi je proste blbost. By me zajimalo, co by na podobnou blbost sam rekl, kdyby byl jeste student nebo naopak uz duchodce s duchodem 8000 Kc. Tezko si predstavit, ze by nad tim mavnul rukou a rekl, ze to je fakt dobrej napad.
PS: dokazal bych bez zasadnich problemu dat za povolenku 10 000 a asi i vic, ale prijde mi to hodne diskriminacni a nerealny vzhledem k ostatnim rybarum a potencialnim budoucim rybarum.
- Úterý 12. července 2011 v 15:06® osprey
-
Scanix> A proč by jim to mělo vadit? Děje se jim něco?
Ale musím říct, že třeba tady na jihu se už část věcí pohnula a snad i jinde. Viz třeba Lipno anebo tvůj oblíbený duhákový part.
- Úterý 12. července 2011 v 15:02® Scanix
-
Sander> nejak se to vyresit bude muset, tohle je dle meho neunosna situace, ale panackum na svazu to zrejme nevadi…
- Úterý 12. července 2011 v 15:00® Sander
-
kerob > viz Sander dnes 14:50.
To je hezký, že máš pár známých pro které je rybařina všechno a neměli by na ni. Vím, nebude se ti líbit co ti napíšu, ale vážně by jsi kvůli pár lidem otevřel dveře desetitisícům adeptů na zplundrování svazových vod, kteří by se jen hloupě svezli na směšných cenách?
Já když byl malej, na povolenku jsem si šetřil celý rok, na MP už nezbylo, tak jsem na ni prostě nechodil. - Úterý 12. července 2011 v 15:00® osprey
-
kerob> Udělat to skokově z tisícovky na deset by nešlo. Ale právě na té bezmezné lidovosti, kdy jsou peníze s bídou na zarybnění, dnes rybařina upadá.
Tvrdím, že cenové relace se v naší zemi dodnes nesrovnaly.
Ostatně reálná cena rybařiny je patrná z ceníků soukromých revírů.
- Úterý 12. července 2011 ve 14:56® mvincik
-
kerob> Svišti na golfovým hřišti
- Úterý 12. července 2011 ve 14:53® kerob
-
Sander> znam par lidi, pro ktere rybarina znamena hodne moc, ryby berou minimalne, ale 10 000 dohromady proste nedaj, protoze jim z toho duchodu po zaplaceni najmu zbyde sotva par tisic na veskery dalsi zivotni naklady a rybarina je jejich v podstate jedina zivotni radost.
A taky ne kazdej kouri a chlasta… proste chapu tvoje rozhorceni, ale to cos vymyslel je uplna kosoctvercovina. Rybareni je proste „lidova zabava“ at se ti to libi nebo nelibi a nemuzes ji regulovat tak, ze napalis ceny do zavratnych vysin… to muzes udelat mozna tak u golfovyho hriste.
- Úterý 12. července 2011 ve 14:52® Sander
-
Scanix > jak jsem níže psal, ceny za povolenky by nebylo špatné nechat v poměru jaký je, kde by územní povolenka byla výchozí. Pak by za místní dali více než dva litry.
- Úterý 12. července 2011 ve 14:50® Sander
-
Scanix > tak by prostě nechytal. Je to tvrdý, ale život není prdel.
Znám několik soukromáků, kde stojí povolenka 30Kč a zachytat se nechá krásně. Třeba je to jedna z variant, jak si levně nahodit.
Měl jsem na to dříve podobný názor, když byl můj příjem z dvouměsíčních brigád s bídou 15 000 a to byly všechny mé peníze na rok.
I dnes by to pro mě bylo hodně peněz, v podstatě téměř celý plat, ale je třeba zhodnotit, která z priorit je pro mě nejdůležitější. - Úterý 12. července 2011 ve 14:50® Scanix
-
Sander> dalsi dusledek tohoto by byl, ze nektere misti vody budou enorme zatizeny, protoze si vetsina koupi radeji rocni mistni za 2tis apod. a na krajskou za 10tis se vybodne. Tim padem po prerozdeleni penez by se melo i patricne zarybnovat, coz se tedy i dnes deje, protoze nektere reviry nevidely rybu od jejich zrizeni
- Úterý 12. července 2011 ve 14:47® Scanix
-
skwor> uvedom si, ze ryby muze clovek chytat tarka do smrti (kez by
, takze tech 10% „deti“, to nic neznamena, naopak to defacto znaci 10% narust tarka rocne, protoze tech zbylych 90% to hned tak nezabali…
- Úterý 12. července 2011 ve 14:45® Scanix
-
Sander> souhlasim s tebou, i kdyz je to pro nektere velice hranicni castka, urcitym zpusobem to selektivni je, protoze treba na cigarech se clovek neuskromni, na jidle pro rodinu take moc ne, ono vypalit pak pro nekoho vice jak pulku mesicniho platu za povolenku, to dost lidi neni schopnych diky dalsim splatkam apod. za ten rok dat. Pak takovej tatka od rodiny musi volit, zda bude chodit sobecky lovit a nebo posle decka aspon na letni tabor. Je to osemetne, ale pravda, ze jedine tudy vede nejaka cesta, i kdyz nemusi byt idealni…razem by tak mohly byt prostredky i na profi ryb.straz apod.
Tento příspěvek byl editován 12.7.2011 14:48:24 uživatelem Scanix. - Úterý 12. července 2011 ve 14:45® Sander
-
mvincik > na co změna pravidel? Neříkám že jich není třeba, ale není to to nejdůležitější. Jednak je nikdo neuhlídá, a zadruhé, tím, že se vyselektují ti, ktří mají rybařinu rádi a jsou ochotni do ní vložit níže uvedené investice, hlídat možná nebude ani tolik třeba. Proč taky. Když bude někdo hlídat třeba mě, bude to zbytečná práce. Vážně.
Je to jedno s druhým. - Úterý 12. července 2011 ve 14:41® Sander
-
kerob > nesouhlasím, deset tisíc ten dědek co si koupí za pár šupů povolenku prokouří a prochlastá možná dřív než za sezonu.
A to nepočítám ty desetitisíce v rybím mase.
Naopak mi to přijde jako naprosté minimum. Neříkal bych tomu zábava pro vyvolené, ale selekce těch, pro které rybařina něco znamená. A samozřejmě pár zmrdů, kterým se to pořád ještě vyplatí. - Úterý 12. července 2011 ve 14:40® skwor
-
Včera nebo převčírem byla na ČT 1 reportáž o rybářství. Ze všech registrovaných rybářů je asi jenom 10% lidí do 18 let, čili je snad na čase doufat, že v následujících letech bude u vody lidí míň. Jenomže to zase bude míň peněz, co do rybaření půjde… všechno má své pro a proti. Ale jak psal mvincik, ty klady (pro mě) pořád převažují.
mvincik> Máš osobku.
- Úterý 12. července 2011 ve 14:37® mvincik
-
Jinak dneska jsem se dozvěděl, že od zahájení, tedy cca zaměsíc lovu, sebrali na Lipně již na 60 povolenek.
Se pak divíme, jak to tu vypadá…To číslo hovoří za vše!
- Úterý 12. července 2011 ve 14:36® mvincik
-
kerob> Deset je moc, myslím že by to chtělo kompromis obojího, jak ceny, tak změny pravidel…
- Úterý 12. července 2011 ve 14:33® kerob
-
Sander> nemuzes z rybareni udelat zabavu pro par vyvolenych, coz by za tu cenu urcite byla. Cesta vede spis pres zmenu pravidel samotnyho lovu nez pres financni selekci… ale souhlas, ze dneska je to moc levny, nicmene 10 000 za uzemni je opacnej extrem.
- Úterý 12. července 2011 ve 14:28® mvincik
-
Sander> DOUFÁM V ZÁZRAK.
A heled nenavážej se do nás, kdyby dostávali papíry lidi s IQ nad 55, sám bych chodil pItlačit…
- Úterý 12. července 2011 ve 14:16® Sander
-
mvincik, skwor > a v co prosimvás doufáte? To máte u vody zavřený oči?
Testy na svaze udělá každý s IQ nad 51 a ti s IQ menším si je zaplatí. O pakateli za noty ani nemluvím.
Cenu za územní povolenku bych rád viděl od 10 000Kč nahoru, a od toho samozřejmě poměrná cena místní, svazové a republikové povolenky.
Tímhle tempem to není možné ustát. - Úterý 12. července 2011 ve 12:54® Scanix
-
skwor> tak to byl jiste kapr
- Úterý 12. července 2011 ve 12:50® džigit
-
skwor> a určitě to byla ryba? Po těch dvou nohách…