Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 7. července 2011 ve 12:42® 1Mara
-
David Havlíček> To nám děláš naschvál cóóó , my tady budeme makat a ty si užívat
Tak ať se vám tam líbí
- Čtvrtek 7. července 2011 ve 12:21® jarda29
-
David Havlíček> Užij si to a nespal si záda
- Čtvrtek 7. července 2011 ve 12:03® HaD
-
Tak drazí přátelé, do 20.7. si budu nahřívat hřbet s rodinou v jižních krajích. Ať vám jdou ryby a Petrův zdar!
- Středa 6. července 2011 v 19:58® džigit
-
Možná trochu nerybářský postřeh.Právě byl na čt 2 první díl Dobrodružství šesti trampů.Někdy tam jsou hezké záběry středního Povltaví z roku 1969
- Středa 6. července 2011 v 19:05® kety.vydra
-
Ficak : Teda…takového pěkného černofialového kapra,co máš ve Z lovu,jsem ještě neviděl.Vypadá hezky
- Středa 6. července 2011 v 19:02® HaD
-
Trochu nechápu, jak jste se přenesli do Španělska. Jedná se o Itálii a řeku Pád, kde je sumec původní, nepřemnožený, rozšířený jen tak, jak mu to jeho životní prostor a úživnost toku dovoluje. A jak tu někdo zmínil – je samozřejmě úplně jedno jaká je to ryba a jaká je to řeka. Žijeme v Evropě v roce 2011, nikoliv v Austrálii nebo někde v pralese.
- Středa 6. července 2011 ve 14:43profil byl smazán
-
1Mara> Ty seš těma bodlama už nějak přebodlovanej
- Středa 6. července 2011 ve 14:40® 1Mara
-
mannice> Dostaneš bodlo , až tě potkám u vody
- Středa 6. července 2011 ve 14:27profil byl smazán
-
1Mara> Já to ani nějak závratně rozdílně nevidim .Znáš mě,tak víš že žádnej extrém nejsem
..Ať žije Márova strana
- Středa 6. července 2011 ve 14:18® 1Mara
-
mannice> Prakticky jsi napsal to samé jako já , jen jinak formuloval
- Středa 6. července 2011 v 11:32profil byl smazán
-
Alov>
Piranha>
1Mara> Já sem spíš ten problém chtěl vzít taky z jiný strany.Aby tu každej nelitoval jen v tu chvíly sumce.Ryba si zaslouží lepší zacházení ať je to jakákoliv.Ve všech případech jde o nepůvodní druh,který poškozuje původní ekosystém.U sumců je to jen trochu jiná písnička,protože tam se z toho stal byznys a velmi zajímavý druh ryby pro rybářskou populaci na správném „místě“. Pro sumcaře to tam je ráj.Pro místní rybáře,kteří by rádi chtěli původní rybí druhy v jiném množství asi peklo,jak říkal piranha u nás sumeček am. (ve zmenšenym měřítku).
Prostě sou to jedny a ty samé problémy,které mají dost společného.Ale takové zacházení si nezaslouží – je to chyba člověka,né té ryby.
- Středa 6. července 2011 v 11:25® Shrek
-
Prichy> Jardo, jednak znáš BoBa, ten dokud nevypáčí z vody šupinu, tak domů nejede a za druhé – zřejmě kvalitní nástraha
))
- Středa 6. července 2011 v 10:58® olda
-
filip111> Sumec ani candát není ve Španělsku doma, je to vysazený druh od němců.
- Středa 6. července 2011 v 10:12® Prichy
-
BoBo-Falknow: to si delas srandu ne, at vola kdo vola nema ani supinu (i rybickari) (viz „Z lovu“)
- Středa 6. července 2011 v 9:59® inspo
-
1Mara> Stačí tam vzít 10 rybářů od nás a do roku mají po problému.
- Středa 6. července 2011 v 9:38® 1Mara
-
mannice> Ještě dodám pro tvou představu , pokoušeli se i otrávit řeky , dařilo se , ale za rok tam tolstoj byl znovu
Takže jako nezmar , nejde jim to zlikvidovat a nevědí co stím
- Středa 6. července 2011 v 9:30® 1Mara
-
mannice> No jen co já vím a četl a koukal na různé videa a dokumenty , tak třeba Austrálie a jejich kapr , obrovsky se tam přemnožil a vytlačil spousty původních druhů , a daří se mu tam tak dobře že zkrátka nemůžou se ho jentak zbavit , dále to samé je s tolstolobikem v americe ,též přemnožen a nemůžou se zbavit , ani elektrikou a ani jinými prostředky , jsou z toho tam nešťastný . Ale jak bylo zde už psáno , na pádu sic jsou asi přemnožený , ale tohle si ty sumcí nezasloužej . vše je to ale v lidské blbosti a umožnění toho aby se to přemnožilo .
- Středa 6. července 2011 v 8:35® džigit
-
http://www.dailymotion.com/…agna_animals
Tohle jen pro ilustraci příspěvku níže.
Čímž ovšem nechci říct,že souhlasím s tím,co se děje na Pádu a nějak ty „lidi“ ospravedlňovat! - Středa 6. července 2011 v 8:27® džigit
-
Piranha> s tím posledním odstavcem nelze,než souhlasit.Prostě je to jiná mentalita.Stačí zkouknout něco z tradičního lovu tuňáků v Itálii a Španělech/Mattanza/.Loví se tak od nepaměti,ale nikdo se tam nevystavuje se „špatně“ ubitou rybou.
Tento příspěvek byl editován 6.7.2011 08:31:39 uživatelem džigit.
Jenže jedno je tradice a způsob obživy a druhé je tohle machrování.A tohle je obyčejné machrování a projev slabocha!!! /myšleny příspěvky od Davida/
Já měl tchána na jatkách a vím přesně, co to jsou „JATKA“ a normálně myslícímu by se to určitě nelíbilo… - Středa 6. července 2011 v 8:12® filip111
-
Alov> slyšel jsem to v nějakém videu o ebru, nasadil to tam prý nějaký němec. Doufám, že se nepletu.
- Středa 6. července 2011 v 8:02® Alov
-
filip111> Tak to jsem nevěděl…
- Středa 6. července 2011 v 8:00® filip111
-
Alov> sumec byl do Ebra také vysazen.
- Středa 6. července 2011 v 5:43® Piranha
-
mannice> podívej se, nevím zda ty to pamatuješ, ale já moc dobře vím co sedělo když jsi šel k Labi s žížalo, nebo rousnicí, rybičkou nebo s cárem z ní.Chytal jsi jenom ty zas.. sumečky.Také nepůvodní druh.A mohu ti říct že chytačka to byla pěkně na hovno.Byla místa, kde se ten prevít držel v hojném počtu na jednom místě a pěkně kynul, to pak bylo zajímavé, ale když ti to mydlili sumečci velcí jako dlaň tak tě to nebavilo.A pořád ještě jsou místa kde on žije a dobře se mu daří i v rybnících.Kapr má rád teplo a když ho má 365 dní v roce tak se množí víc a víc.Sumečkovi zase nevadí naše podmínky tak se tu také množil.Co s tím, to by jsi to tu nechal?Prostě někde je to jinak.My žereme prasata a slepice a v číně zase kočky a psy, které tu chováme jako miláčky.
- Úterý 5. července 2011 ve 23:42® Alov
-
mannice> Rozdíl je v tom, že kapr a tolstolobec je nepuvodní a tudíž to likvidují jak umí. U sumce ve Španělsku se jedná o přemnožení, které taky není samo sebou.
Ale samo ty fotky níže jsou tifus. O tom žádná… - Úterý 5. července 2011 ve 23:00® kety.vydra
-
David Havlíček> Rybu si vemu,ale.......jako,snesu hodně,ale.........:-/
- Úterý 5. července 2011 ve 22:45profil byl smazán
-
Alov> Tak potom mi ale vysvětli jaký je rozdíl v těch třech příkladech? Rybáři ve Španělsku chtěj vody bez přemnožených sumců,v Austrálii bez kaprů,v USA bez tolstolobce..
- Úterý 5. července 2011 ve 22:40® Alov
-
mannice> Zaslouží nezaslouží. Australané to dělají dobře a já jim to schvaluju. Kdyby byl u nás stejný přístup ke kormoránům a jiným škůdcům, jak by nám bylo. A ten kormorán si to taky přece nezaslouží.
Stejný přístup je v Austrálii i k imigrantům. A mají tam jednu z nejnižších kriminalit na světě. Žádné teroristické útoky, mešity a plné letiště cigošů, indů a podobně. Prostě se tam nedostane každý. - Úterý 5. července 2011 ve 22:30® ladamaj
-
Piranha>na mé MO se při vysazení ryb automaticky voda uzavírá na14 dní bezdiskuse.Vše záleží jen na organizaci a plnění si povinností nic víc vždyť zato mají povolenky zdarma-(krajské)ostatní rozdíl musí doplatit každý,takže zadarmo to žádnej fukcionář nedělá.Vše je v lidech a jejich přístupu nic víc.
- Úterý 5. července 2011 ve 20:04® skwor
-
Piranha> Možný je všechno
Dneska jsem se spíš byl podívat, jestli tam ten včerejší nemá stejně velký kolegy
Příště to budou zase normálně velký nástrahy a řeka
- Úterý 5. července 2011 v 19:34® Piranha
-
sonic> to souhlasím, ale pokud na to místní Rangers se..u tak se to tam bude maďarama jen hemžit.Oni si myslí, že když nemají téměř žádný rybářský řád, tak to můžou takto preferovat jinde.