Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.460 příspěvků, z toho 128460 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 6. července 2011 ve 13:40® 1Mara
1Mara

mannice> Dostaneš bodlo , až tě potkám u vody :-)

Středa 6. července 2011 ve 13:27profil byl smazán

1Mara> Já to ani nějak závratně rozdílně nevidim .Znáš mě,tak víš že žádnej extrém nejsem :-) ..Ať žije Márova strana :-))

Středa 6. července 2011 ve 13:18® 1Mara
1Mara

mannice> Prakticky jsi napsal to samé jako já , jen jinak formuloval :-)

Středa 6. července 2011 v 10:32profil byl smazán

Alov>

Piranha>

1Mara> Já sem spíš ten problém chtěl vzít taky z jiný strany.Aby tu každej nelitoval jen v tu chvíly sumce.Ryba si zaslouží lepší zacházení ať je to jakákoliv.Ve všech případech jde o nepůvodní druh,který poškozuje původní ekosystém.U sumců je to jen trochu jiná písnička,protože tam se z toho stal byznys a velmi zajímavý druh ryby pro rybářskou populaci na správném „místě“. Pro sumcaře to tam je ráj.Pro místní rybáře,kteří by rádi chtěli původní rybí druhy v jiném množství asi peklo,jak říkal piranha u nás sumeček am. (ve zmenšenym měřítku).

Prostě sou to jedny a ty samé problémy,které mají dost společného.Ale takové zacházení si nezaslouží – je to chyba člověka,né té ryby.

Středa 6. července 2011 v 10:25® Shrek
Shrek

Prichy> Jardo, jednak znáš BoBa, ten dokud nevypáčí z vody šupinu, tak domů nejede a za druhé – zřejmě kvalitní nástraha :-)) ))

Středa 6. července 2011 v 9:58® olda
olda

filip111> Sumec ani candát není ve Španělsku doma, je to vysazený druh od němců.

Středa 6. července 2011 v 9:12® Prichy
Prichy

BoBo-Falknow: to si delas srandu ne, at vola kdo vola nema ani supinu (i rybickari) (viz „Z lovu“)

Středa 6. července 2011 v 8:59® inspo

1Mara> Stačí tam vzít 10 rybářů od nás a do roku mají po problému. :-)

Středa 6. července 2011 v 8:38® 1Mara
1Mara

mannice> Ještě dodám pro tvou představu , pokoušeli se i otrávit řeky , dařilo se , ale za rok tam tolstoj byl znovu :-) Takže jako nezmar , nejde jim to zlikvidovat a nevědí co stím :-)

Středa 6. července 2011 v 8:30® 1Mara
1Mara

mannice> No jen co já vím a četl a koukal na různé videa a dokumenty , tak třeba Austrálie a jejich kapr , obrovsky se tam přemnožil a vytlačil spousty původních druhů , a daří se mu tam tak dobře že zkrátka nemůžou se ho jentak zbavit , dále to samé je s tolstolobikem v americe ,též přemnožen a nemůžou se zbavit , ani elektrikou a ani jinými prostředky , jsou z toho tam nešťastný . Ale jak bylo zde už psáno , na pádu sic jsou asi přemnožený , ale tohle si ty sumcí nezasloužej . vše je to ale v lidské blbosti a umožnění toho aby se to přemnožilo .

Středa 6. července 2011 v 7:35® džigit

http://www.dailymotion.com/…agna_animals
Tohle jen pro ilustraci příspěvku níže.
Čímž ovšem nechci říct,že souhlasím s tím,co se děje na Pádu a nějak ty „lidi“ ospravedlňovat!

Středa 6. července 2011 v 7:27® džigit

Piranha> s tím posledním odstavcem nelze,než souhlasit.Prostě je to jiná mentalita.Stačí zkouknout něco z tradičního lovu tuňáků v Itálii a Španělech/Mat­tanza/.Loví se tak od nepaměti,ale nikdo se tam nevystavuje se „špatně“ ubitou rybou.
Jenže jedno je tradice a způsob obživy a druhé je tohle machrování.A tohle je obyčejné machrování a projev slabocha!!! /myšleny příspěvky od Davida/
Já měl tchána na jatkách a vím přesně, co to jsou „JATKA“ a normálně myslícímu by se to určitě nelíbilo…

Tento příspěvek byl editován 6.7.2011 08:31:39 uživatelem džigit.
Středa 6. července 2011 v 7:12® filip111
filip111

Alov> slyšel jsem to v nějakém videu o ebru, nasadil to tam prý nějaký němec. Doufám, že se nepletu.

Středa 6. července 2011 v 7:02® Alov
Alov

filip111> Tak to jsem nevěděl…

Středa 6. července 2011 v 7:00® filip111
filip111

Alov> sumec byl do Ebra také vysazen.

Středa 6. července 2011 ve 4:43® Piranha
Piranha

mannice> podívej se, nevím zda ty to pamatuješ, ale já moc dobře vím co sedělo když jsi šel k Labi s žížalo, nebo rousnicí, rybičkou nebo s cárem z ní.Chytal jsi jenom ty zas.. sumečky.Také nepůvodní druh.A mohu ti říct že chytačka to byla pěkně na hovno.Byla místa, kde se ten prevít držel v hojném počtu na jednom místě a pěkně kynul, to pak bylo zajímavé, ale když ti to mydlili sumečci velcí jako dlaň tak tě to nebavilo.A pořád ještě jsou místa kde on žije a dobře se mu daří i v rybnících.Kapr má rád teplo a když ho má 365 dní v roce tak se množí víc a víc.Sumečkovi zase nevadí naše podmínky tak se tu také množil.Co s tím, to by jsi to tu nechal?Prostě někde je to jinak.My žereme prasata a slepice a v číně zase kočky a psy, které tu chováme jako miláčky.

Úterý 5. července 2011 ve 22:42® Alov
Alov

mannice> Rozdíl je v tom, že kapr a tolstolobec je nepuvodní a tudíž to likvidují jak umí. U sumce ve Španělsku se jedná o přemnožení, které taky není samo sebou.
Ale samo ty fotky níže jsou tifus. O tom žádná…

Úterý 5. července 2011 ve 22:00® kety.vydra
kety.vydra

David Havlíček> Rybu si vemu,ale.....­..jako,snesu hodně,ale.........:-/=-|

Úterý 5. července 2011 ve 21:45profil byl smazán

Alov> Tak potom mi ale vysvětli jaký je rozdíl v těch třech příkladech? Rybáři ve Španělsku chtěj vody bez přemnožených sumců,v Austrálii bez kaprů,v USA bez tolstolobce..

Úterý 5. července 2011 ve 21:40® Alov
Alov

mannice> Zaslouží nezaslouží. Australané to dělají dobře a já jim to schvaluju. Kdyby byl u nás stejný přístup ke kormoránům a jiným škůdcům, jak by nám bylo. A ten kormorán si to taky přece nezaslouží.
Stejný přístup je v Austrálii i k imigrantům. A mají tam jednu z nejnižších kriminalit na světě. Žádné teroristické útoky, mešity a plné letiště cigošů, indů a podobně. Prostě se tam nedostane každý.

Úterý 5. července 2011 ve 21:30® ladamaj
ladamaj

Piranha>na mé MO se při vysazení ryb automaticky voda uzavírá na14 dní bezdiskuse.Vše záleží jen na organizaci a plnění si povinností nic víc vždyť zato mají povolenky zdarma-(krajské)ostatní rozdíl musí doplatit každý,takže zadarmo to žádnej fukcionář nedělá.Vše je v lidech a jejich přístupu nic víc.

Úterý 5. července 2011 v 19:04® skwor
skwor

Piranha> Možný je všechno :-) Dneska jsem se spíš byl podívat, jestli tam ten včerejší nemá stejně velký kolegy :-) Příště to budou zase normálně velký nástrahy a řeka :-)

Úterý 5. července 2011 v 18:34® Piranha
Piranha

sonic> to souhlasím, ale pokud na to místní Rangers se..u tak se to tam bude maďarama jen hemžit.Oni si myslí, že když nemají téměř žádný rybářský řád, tak to můžou takto preferovat jinde.

Úterý 5. července 2011 v 18:31® Piranha
Piranha

ladamaj> ale nesmíš se zlobit na ty masňáky, ta chyba je na druhé straně.Člověk jako samostatní jedinec bude vždycky masožravej, ale to se dál léčit :-)) Čím?Omezením ze strany ČRS.Trochu jim to sic trvá, ale věřím, že se brzy dočkáme hájení po nasazení a omezení kusů ryb odnesených od vody.Další věc jsou BP.

Úterý 5. července 2011 v 18:30® sonic
sonic

Piranha> mě osobně je úplně jedno jaký jsou tam pravidla. To co je tam vidět je prostě prasárna. Takové zacházení je prostě hnus ať je to povoleno či nikoli

Úterý 5. července 2011 v 18:27® Piranha
Piranha

mannice> jiný kraj jiný mrav.My vylejváme mléko do pole a zaoráváme čerstvou úrodu a v Austrálii hnojí kapry pole.Je to pro ně plevel a dost se rozmnožil.Tak co s tím.Nechtěj aby nám zarybňovali Australané rybníky :-))

Úterý 5. července 2011 v 18:27® ladamaj
ladamaj

mvincik>to máš pravdu.Nejhorší natom je že většina vše přepočítává kolik ho stojí povolenka atd. což je velice špatné.Nejhorší je když vysazují ryby tak se o tom dozví masňáci a už to denně masí dokud berou naonec to mám přímo před očima jak hospodaří MO JIRKOV u CHOMUTOVA a to mě stačí.Zde se ryby prodávaj o sto šest a člen výboru se na vše kouká dost smutné.Jinak si jezdí pro ryby klíďo až k vodě dodávkou ve které mají kádě na převoz no co dodat.Vody vydrancované ale hlavně že se vše líbí fukcionářům.=-|

Úterý 5. července 2011 v 18:22profil byl smazán

Nedávno sem viděl i video s hroznym zacházením s kapry (myslim že v Austrálii).Za­bíjení tostlobiků v Americe. Je to hnus,a ikdyž jde ve všech případech o „škůdce“,podle toho co sem slyšel. Rozhodně si to nezaslouží

Tento příspěvek byl editován 5.7.2011 19:23:39 uživatelem .
Úterý 5. července 2011 v 18:17® Piranha
Piranha

David Havlíček> záleží také, zda to je Tam nějak omezené.Jsou na světě místa kde se může pořád ještě lovit bez omezení.Neznám pravidla.Možná by jsi mohl malinko osvětit ty, co o Pádu a lovu sumců tam nic nevědí. Pokud znáš nějaká pravidla, tak by jsi nám je mohl v kostce představit.

Úterý 5. července 2011 v 18:09® Piranha
Piranha

skwor> koukám Luky, že jsi se dal na tečkatý, neboj von se z tebe brzy stanem mouchofil :-))