Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 24. června 2011 v 19:32® 1Mara
-
Scanix> No , k Ohři : Můj názor je že když se PO. vytře , tak ta jikra stejně nemá z 95% šanci dorůst , vždyť Ohře je plné vranek , jsou snad pod každým šutrem a pochybuji že by se těma jikrami neživily
- Pátek 24. června 2011 v 19:28® 1Mara
-
jiris> Ono to není zase taková legrace ty sumce odchytat do určité míry , osobně pozoruji že třeba u nás v labi je jich hafo , žádní obři , ale do 1M. je jich tam fakt hafo , a vysazujou se stále , jako by to nebyla dosti veliká škodná . Těch karasů jsi za dopoledne dříve u nás nachytal plné pytle , až tě to štvalo že opět stříbrňák , poslední dobou chytneš jen jednoho , nebo dva a to jsou už ryby okolo 40cm. + .
- Pátek 24. června 2011 v 16:18® džigit
-
teď jsem gůglil pomocí „z druhé strany“ a zadal „motýl Rýmařov“ a co byste řekl pane Dr.-měl ho tam
- Pátek 24. června 2011 v 16:10® džigit
-
osprey> já to nenašel.Bylo to v lese u Rešovských vodopádů.Sedl mi na ruku,občas vzlétl,ale byl se mnou tak 100 m chůze. Neustále měnil barvy-hnědá,modrá.
Tento příspěvek byl editován 24.6.2011 16:11:38 uživatelem džigit.
Asi to bude ON,dík - Pátek 24. června 2011 v 16:05® osprey
-
džigit> Myslím, že tohle je batolec červený – je menší a víc do zrzava. Jsou u nás jen tyhle dva druhy – červený a duhový. Pálím to od oka, pro sichr doporučuju zagooglovat.
- Pátek 24. června 2011 v 15:53® Alov
-
RM> Je mi to samo jasné. Mi šlo hlavně o cílený lov takových ryb na jemný cajk. To je nezodpovědnost..
- Pátek 24. června 2011 v 15:52® džigit
-
Je to tenhle?
- Pátek 24. června 2011 v 15:48® Alov
-
XAXAP> Tak to je další příspěvek hodný zaskočení žvýkaného sousta. „MY“ je kdo? Jako nějaká skupinka anonymních aktivistů, kteří bojují za zákaz lovu na živou rybku jo? Profesionálních lobistů a vyjednavačů? Tak na to si počkám teda. Jenom aby to hoši „MY“ stihli do konce smlouvy o pronájmu a hospodaření na státních vodách. Jen pevně doufám, že pak skupinka „MY“ si posvítí i na jiné nekalé sadomaso praktiky rybářů, jako je například lov na udici opatřenou háčkem…
- Pátek 24. června 2011 v 15:28® Kazan
-
skwor> řekl bych že tenthle motýlek je k nepřehlédnutí, je nechěl potvora pořádně postát
- Pátek 24. června 2011 v 15:07® skwor
-
Kazan> Já dneska na procházce se psem. Kdyby se tu o něm nemluvilo, tak si ho ani nevšimnu.
- Pátek 24. června 2011 v 15:01® Kazan
-
kety.vydra> taky jsem ho před dvěma dny na rybkách potkal
- Pátek 24. června 2011 ve 14:34® osprey
-
RM> Jasnačka, nemá cenu to dál řešit.
- Pátek 24. června 2011 ve 14:14® RM
-
osprey> Včera jsem se bavil s jedním rybářem a v zásadě jsem mu o duhákách a pstruhovce obecně říkal totéž. Jen s tím rozdílem, že mě nepadají štiky zpět do vody. Ale chápu, že někde jsou pstruhovky plné všeho možného jen ne potočáka, tam bych měl asi taky problém, aby mi ta štika nespadla. V podstatě jsme za jedno, dál už bych se asi jen opakoval …
Tento příspěvek byl editován 24.6.2011 14:15:45 uživatelem RM. - Pátek 24. června 2011 ve 14:11® kety.vydra
-
osprey>
- Pátek 24. června 2011 ve 14:10® osprey
-
kety.vydra> Díky, nějak jsem ho tam přehlédl. Je to druh, který žije v méně dotčené krajině kolem vody plus minus nějaký ten kilometr kolem (housenka žere listy vrby). Má rád páchnoucí věci. Taková noha čerstvě vytažená z pohorky s ním někdy udělá divy
- Pátek 24. června 2011 ve 14:09® kety.vydra
-
osprey> Tak „focení motýlů baví“…Byl vedle mě u vody,líbil se mi a kupodivu jsem měl s sebou nevybitý foťák.Takže se to sešlo a vyšla i fotka
Zas nejsem bůhvíjaký fotolovec…
- Pátek 24. června 2011 ve 14:06® kety.vydra
-
osprey> Je u mě ve včerejším Z Lovu…
- Pátek 24. června 2011 ve 14:04® osprey
-
kety.vydra> A kde máš toho batolce, taky bych se kouk.
A pokud tě focení motýlů baví, dej si jako další metu bělopáska topolového. To je tak od dva levly výš. Pokud neznáš, nagoogluj.
- Pátek 24. června 2011 ve 13:58® kety.vydra
-
osprey> Ono už je adrenalin jenom být na těch rybách.Začíná doba rekreantů a spol…No,„užil“ jsem si včera
- Pátek 24. června 2011 ve 13:55® osprey
-
RM> Jenže z pohledu předpisů je ta štika prostě škodná. Takže její puštění je taková malá revolta proti systému. Na vodě plné Po, Li bych ji sejmul s potěšením. Ale jsou jiné vody, kde bych pak ani nevěděl proč tam chodit. Ani tam štiky nepouštím – padají mi při focení, kurvy.
A duhák plošně sypaný kam se podíváš, často i v množstvích nad úživnými možnostmi toku, to prostě je oběť. Jestliže je v tůni po vysazení několik desítek duháků, tak jejich výrazná decimace je v podstatě přírodně ochranářský akt.
Rád pustím duháky, co se v řece aklimatizovali, mají dorostlé ploutve a jsou v kondici.
U těch vysazených si s tím hlavu nelámu. Když mám chuť, beru je a nestydím se za to.
Tento příspěvek byl editován 24.6.2011 13:56:31 uživatelem osprey. - Pátek 24. června 2011 ve 13:49® osprey
-
kety.vydra> Batolec je krásný motýl. V tom krátkém čase, kdy jsem motýly sbíral, to byl pro mě vysněný cíl. Nakonec jsem ho chytil.
Pak jsem ale přesedlal na ryby. Přišlo mi to smysluplnější a taky větší adrenalin.
- Pátek 24. června 2011 ve 13:49® RM
-
Scanix> Měl jsem na mysli ty vody, o kterých píšeš jako o pstruhovkách – „pseudopstru¬hovkovych stojacich, ktere jsou plne kapru a dalsi beloby“ viz níže. O přirozeném prostředí pro štiku i pro potočáka zároveň, aby tam oba druhy rovnocenně prosperovaly jsem zatím neslyšel ale netvrdím, že to není možné. V takovém případě je asi na místě individuální přístup ale nemyslím, že by to bylo běžné, pokud vůbec …
Co je ale určitě špatně – když někdo napíše, že na pstruhovce pustil štiku a sejmul duháka. Obvzlášť jedná li se o tzv internetovou osobnost, protože to řekl jenom „A“. Pak je potřeba říct taky „B“, vysvětlit proč to udělal, jinak bude spousta ostatních, většinou začínajících „rybářů“ naprosto scestně napodobovat onu osobnost, aniž by věděli proč.
- Pátek 24. června 2011 ve 13:48® osprey
-
Scanix> Jo, takhle nějak to je. Celkem oprávněně jsi sejmul tu 108, ale udělat to na Flipovišči, vyslechl by sis toho dost. Myslím, že bys Lojzovi s tím jeho pstruhem ještě záviděl
Rozum, rozum, rozum. Potřebujeme ryby ve vodě. Žrát je možno, pokud tam něco zbyde, aby bylo proč tam chodit dál a upravovat obsádku je třeba tak, aby byla vzhledem k charakteru vody optimální.
- Pátek 24. června 2011 ve 13:45® kety.vydra
-
ladamaj> Už jsem zjišťoval,co je zač.Jmenuje se Batolec Duhový,fakt pěkný motýl.
- Pátek 24. června 2011 ve 13:22® ladamaj
-
kety.vydra>tak ten motýl je opravdu povedenej.
- Pátek 24. června 2011 ve 13:20® Scanix
-
RM> nemyslim si, ze by na pstruhovkach nemelo byt dostatek bile ryby, mam za to, ze je to problem, pokud tam rybky nejsou, viz jine P reky u nas, chudaci vetsi pstruzi tam nemaji defacto co slupnout. Ono by spise chtelo, aby mel kazdy revir specificka pravidla uzpusobena pro vhodne hospodareni na nem. Tohle plosne vymlacovani stik, okounu a tloustu, je to nesmysl, ty rybky na takovych vodach byly vzdy a vse koexistovalo v pohode, mozna prave to naruseni jiste harmonie, kdy okouni zerou potokum poter a za odmenu pak potocak zere okounky a ty vetsi pak zblajzne stika, co pstruha jen tak neulovi, krome vysazencu. Zatim veskere mnou odnesene stiky jak z MP tak P v sobe vzdy meli bilou rybu ci okyse, okyse dost casto, ale nikdy lososovitou rybu.
- Pátek 24. června 2011 ve 13:14® RM
-
Scanix> Ty vody plné bílé ryby, o kterých píšeš jako o pstruhovkách ´jsou špatné pstruhovky a myslím, že by to ani pstruhovky neměli být. Ale takových přehmatů by asi našla spousta, pak je samozřejmě na místě pouvažovat o tom zda není prospěšnější používat raději zdravý rozum.
- Pátek 24. června 2011 ve 13:05® Scanix
-
RM> ono jde o to kde, na jake pstruhovce, ona Ohre plna potocaku schopnych se trit a treba Vltava po CK, kde potocak je nedostatkove zbozi a sance je tam spis na tlouste a nebo jen vysazene duhaky, nemluve o pseudopstruhovkovych stojacich, ktere jsou plne kapru a dalsi beloby, tam si myslim, ze stika patri, horske bystriny a vody tesne pod prehradami, ktere jsou plne lipanu a potoku, tam je skutecne tezke tolerovat stiku, zvlaste v tehle velikosti…
- Pátek 24. června 2011 ve 12:59® RM
-
osprey> Neomlouvám se, letos už jsem tam zase jednu sejmul (o dost menší) a udělám to znovu, protože jsem si jist, že je to tam přínosné.
Ale fakt mi leze na nervy demagogie typu – zabít duháka na pstruhovce je přijatelné a zabít štiku na pstruhovce přijatelné není a to teď pomíjím RŘ. Už jsem se tady s takovým postojem setkal několikrát a krom toho je to dle mého pozorování obecně považováno za přijatelný standard. Rozhodně s tím nemohu souhlasit a ani se podle toho nehodlám řídit i kdyby mi to cpal nevím kdo …
Tento příspěvek byl editován 24.6.2011 12:59:45 uživatelem RM. - Pátek 24. června 2011 ve 12:50® skwor
-
osprey> Jak říká Tarn „Internet je sice fajn, ale pořád to je jenom virtuální realita.“