Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 24. června 2011 ve 12:45® džigit
-
osprey> jj,nejhorší smrt je z vyděšení
- Pátek 24. června 2011 ve 12:34® osprey
-
RM> Taky se za to neomlouvej. A konec konců, tak sis nechal štiku. Mě třeba vadí lidi, co si jich odnesou pět za týden.
A pro všechny – neberte kritiku smrtelně vážně a nevztahujte ji bezmezně na sebe. Občas člověk udělá i věci, za které sám kritizuje druhé a jen on sám ví, že to třeba v danou chvíli ani nešlo jinak. Když tady někdo napíše, že se mu něco nelíbí, tak to prostě napsal. Dnes když někomu řeknou, že udělal něco špatně, bere to pomalu jako útok na svou osobu.
Já dělám spoustu věcí špatně a pokud můžu, snažím se je příště dělat líp. Kritiku si přeberu, snažím se zjistit, kdy je oprávněná, ale rozhodně se z toho nevěším.
Píšu to proto, že občas mají někteří i sklony opouštět tento server, když se tu dostanou do nějakého konfliktu. Držte se, lidi, nad věcí, jsou to jen plky na síti.
- Pátek 24. června 2011 ve 12:10® kubas
-
mvincik> A určitě vím, že se toho asi ani nedožiju, stejně tak jako u jiných dravců…
Tento příspěvek byl editován 24.6.2011 12:10:40 uživatelem kubas. - Pátek 24. června 2011 ve 12:08® mvincik
-
kubas> Tak nějak…
- Pátek 24. června 2011 v 11:52® RM
-
Alov> Já jsem sem dal před časem taky pár fotek a komentář o zdolání bezmála metrovky (cca 95cm) na 0.12 vlasec bez lanka ale spíš jako kuriozitu a souhru náhod než jako mistrovský počin. Šel jsem na pstruhy a pověsila se mi nato tahle štika, byla zdolána a zabita. Spadla tam z přehrady a na pstruhovce nemá taková potvora co pohledávat a už vůbec ne aby si tam trénovala zabíjení pstruhů.
- Pátek 24. června 2011 v 11:45® kubas
-
„Mimoto, u nás je jisté, že je sumec výrazně přemnožen.“ ...... Tohodle bych se fakt chtěl jednou dočkat i tam, kde chytám já
- Pátek 24. června 2011 v 9:09® XAXAP
-
David Havlíček> vím že máš rád sumce, tedy je potřeba se je naučit chytat jinak, pokud je chceš chytat v ČR. Členy „MY“ ti neprozradím, sic větší část jsou profesionálové vyjednávání a lobbingu, o popularitu nestojí. Krom toho nejsme sami. Živá rybka dříve či pozdějí prostě skončí. Nejen u nás. Mimoto, u nás je jisté, že je sumec výrazně přemnožen. Plošné odchyty proudem a žádné vysazování by prospělo.
- Pátek 24. června 2011 v 1:12® HaD
-
jiris> teď ano
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 23:37® jiris
-
David Havlíček> a mezitim se dorůstající stejně vymasí
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 23:18® HaD
-
jiris> já taky ne, ale z doslechu se o některých lokalitách takhle mluví. Zatím v malých velikostech, ale oni dorostou. A nasazují se další a další.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 23:13® jiris
-
David Havlíček> úplně mimo téma. Stejně neznám vodu, kde by bylo přesumcováno. U nás bylo sumců mraky (i ryby k 230) a potravy jako jsou střibřitáci a cejni několik tun.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 23:06® HaD
-
osprey> někde nejefektivnější, někde téměř jediný způsob. Nejen co se záběru týká, ale i třeba zdolání. Historek o utržených velkých sumcích jsou mraky. Známe jejich osud, kolik jich to nepřežilo? Sice se nezmařil život nástražní rybky, ale ten „zlatý fond“ vody může být tímto způsobem významně narušován, aniž je to vidět.
Zkrátka: na kole taky navozíš materiál na stavbu bytového domu a navíc ekologicky
Otázka je, zda je to smysluplné.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 23:00® HaD
-
jiris> někde by se nestalo vůbec nic, někde by to mohl být problém. Paušálně to určitě nejde říct. Třeba na nádržích, kde se nesmí chytat z loďky a sumci se vysazují by to problém být mohl. Každopádně člověk do přírody zasahuje a tímto by se mohla lokálně značně zkomplikovat vyváženost toho zásahu.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 23:00® osprey
-
David Havlíček> Vždyť si oponuj. O tom tyhle diskuze jsou.
Je jasný, že vzít kámoše, zavézt čtyři bóje a strávit tam noc bude asi nejefektivnější způsob, jak velkého sumce dostat.
S velkou štikou je to na většině lokalit taky tak. Ale chytit ji na rybu by mě netěšilo. U sumce ambice nemám. Myslím, že už mám splněno.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 23:00profil byl smazán
-
jiris> Já si myslim,že by vyžral co je ve vodě a pak by pošel,nebo by se jeho počty tak snížili,že by se to po nějakém čase vrátilo zase do původního stavu.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:56® jiris
-
David Havlíček> co by se stalo s vodou, kdyby se na ní sumec mohl jen vláčet. Přemnožil by se a vyžral všechny ostatní ryby? Já si myslím, že by se o to příroda nějak postarala i bez člověka, chytil by nějakej moribundus a vychcípal by a začalo by se od znova.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:46® HaD
-
osprey> Já tu odpověď znal už dopředu (o těch výlovech). Nicméně není každý osprey a kdyby byl povolen lov jen na mrtvou tak se stane co? Těch malých rybek ještě ubyde. Každej si je nachytá, pozabíjí a co neschytá zahodí. Takhle alespoň nevyužité rybky třeba do revíru vrátí. Je potřeba vidět souvislosti. Myslím si, že tohle si kdekdo vůbec neuvědomuje.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:44® HaD
-
osprey> Ve vší úctě, trefil jsi hřebíček na hlavičku. Pokud někdo chce hodnotit něco, měl by té problematice slušně rozumět. Jelikož mám hojné zkušenosti jak se sumci, tak i s přívlačí a jinými dravci (i na rybičku jsem toho v minulosti odchytal mraky), oponuji.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:42® osprey
-
David Havlíček> Neusmrcuju, sbírám si je na výlovech už mrtvé. Ještě mám v mrazáku od loňska, protože jsem s nimi skoro nechytal.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:40® osprey
-
David Havlíček> Nevím, já jsem sumcař na baterky. Letos to vidím tak na tři čtyři vycházky. Nedokážu srovnat úspěšnost jednotlivých technik.
Tento příspěvek byl editován 23.6.2011 22:41:20 uživatelem osprey. - Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:39® HaD
-
osprey> Add. lov na mrtvou rybu – abys mohl lovit jednu rybu, usmrtíš napřed několik jiných jinou? To je v pořádku?
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:35® HaD
-
osprey> rybáři co chytají na foukačku taky poměrně často chytí metrové candáty a štiky
Tento příspěvek byl editován 23.6.2011 22:37:12 uživatelem HaD.Nemluvím o náhodném lovu. Mluvím o cíleném. Na jednu stranu rozumím, na druhou nesouhlasím, protože prostě cílený lov sumců to vyžaduje. Mluvím o něčem, čemu se věnuju hodně let. Jasně že lze oponovat konkrétními úspěchy, třeba i Tvými (velký sumec na přívlač), ale oba dobře víme, že je to možné jen někdy a někde a za určitých podmínek a ještě musí být Sv. Petr nakloněn. Když ty faktory sečteme, pokryjeme řekněme 5–10 % lokalit. Co zbytek?
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:35® Alov
-
1Mara> Ale jasně. Ale my jde hlavně o to, že je jedno na co chytáš. Jde jen o to najít v rámci možností šetrný způsob lovu. Při lovu na rybku sekat okamžitě, na wobech nechat třeba jen zadní háček atd. O nic jiného. Ale taky mít odpovídající cajk, že když už mi ta ryba zabere, tak at ji z té vody dostanu, vyháčkuju a pustím. Né že mi to při prvním výpadu upálí a odpluje s ozdobou…
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:34® jiris
-
1Mara> tak tak. Vím, že se dá chytat i na rybku normálně. Taky jsem tak kdysi chytal. Jenže u nás chytávali blázni na 4 cm rybky a prasili z 99% podmírové ryby.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:32® 1Mara
-
jiris> No já se nepřu , atěma malími candátky máš pravdu , ale to není důsledek že chytáš na živou rybku , to je vásledek magora co to nechává zažrat
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:31® 1Mara
-
Alov> Klííííd , jen tady otom kecáme
No proto já chytám candoše na 10cm. ploťky a sekám hned jak to veme , málokdy to má v jícnu , na rozdíl od pana mistra s woblerem 10 cm. kterému candátek 50cm . čumí jeden trojhák na kraji držky a druhej seklej ve vvoku a to je to co mě na té vláčce docela štve . To že chytáš na živou rybku , to samý chytaj lidi na sumce , takže je to to samý
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:28® jiris
-
1Mara> nejen velké vláčecí nástrahy kurví ryby. Všechno co má trojhák dělá škody, nedávno jsem sprasil pěkného candáta jednohákem… Ale furt je tohle daleko menší procento ohledně poničení ryb než při lovu na rybku… Nezažil jsem, abych po vláčkařích na MP nacházel mrtvé ryby, po rybyčkářích mockrát.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:25® Alov
-
No nic. Radši zas jdu než mi praskne žilka :-/
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:24® Alov
-
1Mara> Pravda nepravda..Jen můj názor. Ale víš co je ještě srandy kopec? Že kolikrát oni novátoři se na netu kasají, jak na 0,12 vlasec bez lanka zdolali metrovou štiku atd. Ale kolik jejich souputnic plave s gumou či wobem neřku li rybkou v držce jenom proto, že si onen šlechetný lovec odpustí lanko, to už nenapíše nikdo. A kolik ryb ono zdlouhávé zdolávání na špičkově jemný cajk nerozchodí, to se taky člověk nedozví.
Takže ono to vždy bylo, je a bude jen o člověku. O zodpovědnosti, pokoře a úctě k rybě. O ničem jiném… - Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:18® 1Mara
-
Alov> Ahoj , trocha pravdy na tom je