Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 23. června 2011 v 19:05® HaD
-
jiris> myslím si že ne. Přívlač je často mnohem efektivnější způsob. Jen by ubylo těch mrtvolek, to souhlasím. Otázkou je, zda by bylo výrazně více dravců. O trochu možná ano, ale výrazně více jich bude až tehdy, kdy se začnou více nasazovat a pouštět. Dneska štiku 60–70 cm nepustí téměř nikdo. To samé candáta, sumce apod. V tom tkví problém.
A jak si řekl – přívlač je dražší – o to větší motiv budou ti, kteří přemýšlí ve smyslu „aby se to vyplatilo“
Tento příspěvek byl editován 23.6.2011 19:06:46 uživatelem HaD. - Čtvrtek 23. června 2011 v 18:57® jiris
-
David Havlíček> nemyslím, vím. To, že masař sejme rybu ulovenou na to či to je jasné. Jde o to, že přívlač je dražší, nástrahy taktéž a je to trošku složitější než navlíknout olůvko, navázat jednohák na to píchnout rybku a hodit to do vody. Ono se tam něco zažere. Když se tohle omezí, klidně ať kdo chce začne vláčet. Ti líní tam místo rybky nahodí nějakej žvanec na kapra. Za tím si stojím.
Co se všude zprasí na mini rybky candátků to je hnus.
Tento příspěvek byl editován 23.6.2011 18:58:18 uživatelem jiris. - Čtvrtek 23. června 2011 v 18:55® BlueShark
-
Kazan: Já ne, já na housle hrál, to Piranha, já tam moc nelezu, letos jednou a viděl Píru a jsem zase vyléčen
- Čtvrtek 23. června 2011 v 18:44® Kazan
-
BlueShark> na jestli tam nastoupí na školu a vy si ho tam vezmete do parády, tak mám obavu o jeho mravní budoucnost
- Čtvrtek 23. června 2011 v 18:40® BlueShark
-
Kazan: Si piš, Piranhák ordinoval :_D
- Čtvrtek 23. června 2011 v 18:36® Kazan
-
Piranha> že by skwor dnes navštívil Ústí
- Čtvrtek 23. června 2011 v 18:33® Piranha
-
skwor> to až tam budeš chodit do školy, tak tě tam budu mít denně nakvartýrovanýho
jako cormaxxe
- Čtvrtek 23. června 2011 v 18:32® Piranha
-
skwor> já tě čekal
- Čtvrtek 23. června 2011 v 15:05® HaD
-
jiris> to si fakt myslíš? Myslíš, že masař na štiku ulovenou na rybičku sejme a na woblera ne? Pochybuju. Pár ryb navíc by možná lokálně bylo (zažírání na rybku se eliminovalo), ale je to otázka…
Tím ale nechci říct, že jsem pro lov na živou. Obejdu se bez něj kromě sumců.
Tento příspěvek byl editován 23.6.2011 15:06:02 uživatelem HaD. - Čtvrtek 23. června 2011 ve 14:27® skwor
-
Piranha: Dobrá náhoda dneska
Svět je malej
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 14:18® kerob
-
CeP> presne tak bych si to predstavoval ja – spoluprace vyskoleny RS a PCR. Idealne skupina 2+2. 4 takovy skupiny by podle me udelaly na revirech cely republiky vic prace, nez vsichni dobrovolnici dohromady…
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 14:07® mvincik
-
XAXAP> Jako HaDa, i mě zajímá, kdo a co je myšleno pod tím „my“. Jestli ten muškařský spolek, co zde zmínil Osprey, či nějaká jiná organizace nebo skupina lidí, ketrá lobuje výše, než samotný ČRS. DÍky za odpověď.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 13:40® CeP
-
osprey> Miro ja si myslim a uz peknych par let sem obcas pisu, ze i mezi policisty je mnoho a mnoho rybaru a kdyby byla vule, jiste by se nasel nejaky zivotaschopny model spoluprace PCR + CRS = profi RS (velmi zjednodusene a obrazne vyjadreno)
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 13:11® osprey
-
kety.vydra> Uvidíme, co bude. Pokud něco bude, pak asi palce budou málo.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 13:10® osprey
-
zlomiljsemprut> Pořád se dívej, rozšiřuj si obzory a uvažuj.
To není blbá učitelská rada, to mě naučil život. Neustále zjišťuju, jak jsem byl a v některých ohledech stále ještě jsem naivní a nevzdělaný.
Snažím se to dohnat, ale palice je stará a už to do ní neleze.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 13:09® kety.vydra
-
osprey> Pokud máš plán,tak držím palce.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 13:03® osprey
-
kety.vydra> Práce s lidma. To v týhle zemi podceňujou úplně všichni (snad kromě obchodníků – reklama).
Co myslíš, že dělám celý ty roky? Snažím se přesvědčit co nejvíc lidí, aby viděli věci jako já. A teď tady vysvětluju klukovi z Moravy, že dobrovolnost a nadšení svět nespasí, místo abych dělal (zas to potáhnu do noci).
Mohl bych začít tmelit v boji proti kormoránům třeba hned, ale bylo by to jen to dobrovolnické nadšení. Musí se to udělat pořádně.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 13:00® zlomiljsemprut
-
osprey>
Leč naprostou oklikou, ale přece! Nyní (snad) chápu co jsi chtěl říci.
V příspěvku pro keroba jsem reagoval, že pokud by se upravily pravomoce, není možné aby to dělal kde kdo. Už jen z důvodu, co zmínil.
Další důvod jsi nastínil Ty.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:54® kety.vydra
-
osprey> Ono,mi docela vadí,že se najde dost lidí,kterým je to jedno-„Vždyť se přeci vždycky nasadí“…To je potom těžké takového člověka získat pro věc.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:53® osprey
-
kety.vydra> Bude.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:52® osprey
-
zlomiljsemprut> Nepochopils. Nechci ji zrušit. Ale stát to na ní nemůže.
A pokud dojde k navýšení pravomoci, tak snad nechceš, aby se ti v autě, chatě, hausbótu přehraboval kdejakej dobrovolník s plackou.
Pokud chceš navýšit pravomoci, musíš mít zodpovědného dobře proškoleného profíka. Dobrovolný nadšenec jednou šlápne vedle a inteligentní osoba znalá zákonů mu napaří porušení pravomoci veřejného činitele a sedře ho z kůže. Tohle tu všechno v těch diskuzích padlo.
Systém založený HLAVNĚ na dobrovolných porybných dlouhodbě neobstojí. Podívej se, jak je efektivní.
Tento příspěvek byl editován 23.6.2011 12:52:42 uživatelem osprey. - Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:51® kety.vydra
-
osprey> Impuls by byl,ale chybí tmel
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:45® osprey
-
kety.vydra> Tohle je právě to, kde by ti oslovený vyčetl fabulující a manipulující podtext. On si může lobovat za co chce. Samozřejmě, když dá své názory na veřejný web, musí počítat s jejich kritikou. Ale on s ní počítá a při své komunikační dovednosti dovede oponentům docela zatopit.
I když divil by ses, jak ten jejich muškařský spolek do kormoránů šije nebo šil (já je zas tolik nesleduju).
Ono to vypadá, že se toho člověka, co tady provádí ten občasný průvan, zastávám. Ale je to o tom, že každý má osobní zodpovědnost. Opravdu je čas, abychom se proti těm černým potvorám začali paktovat všichni.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:45® zlomiljsemprut
-
osprey> Nevím, ale mně osobně přijde nereálné, kdyby měla existovat pouze profi RS. Pokud se nemýlím, před nějakým časem byl v časopisu Rybářství uveřejněn rozhovor dvou funkcionářů ÚS, kde profi RS funguje. Potvrdili, že roční náklady na jednoho člena jsou cca 250 000 Kč. Nedovedu si představit, kdybychom chtěli pouze profi RS s opravdu efektivním účinkem, kolik by jich muselo být. Takže jsme opět u toho zdražení povolenek, ale tady by nešlo o dvojnásobné zdražení, ale o mnohem větší číslo.
Je naprosto nemožné, aby v současné době profi RS fungovala bez dobrovolných. Počet by byl extrémně nízký na množství vod a hlavně rybářů. Vezmi si odhájení kaprů. Všechny vody v kraji jsou přeplněné rádobyrybáři, kteří mají týdenní povolneku jen proto, aby si chytili maso. A právě tihleti dělají obrovské škody. Dotyční přijedou ráno, odnesou dva kusy, které samozřejmě nezapíší, pokud se neobjeví RS. Pokud nemají ranní zápis o kontrole přijedou odpoledne a jestli se to opakuje tak i večer. Samozřejmě mění lovná místa. Ti otrlí nemění nic a rovnou nosí ryby do auta či maringotky. Takže já nesouhlasím s tím, že dobrovolníci jsou zbyteční.
Právě proto je jedno jestli je RS profi či dobrovolná. Bez změny pravomocí bez PČR jsou bezmocní.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:40® jiris
-
To by všude bylo candátů a štik, kdyby byl zákaz rybiček. Jupí, jupí jou…
A sumci to jsou vedlejší bonus
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:37® kety.vydra
-
XAXAP 10:37 > Překvapuje mě,že velice silně lobujete za zákaz chytání na živou rybku.Vaši snahu bych raději viděl ve směru odstřelu kormoránů,ale vás asi méně trápí voda bez ryb než rybka s háčkem,že.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:37® osprey
-
Jenom na ukázku, jak vypadá profesionální výkon při práci v grafickém editoru, doporučuju shlédnout poslední vložené video. Je to mazec.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:25® osprey
-
zlomiljsemprut> Regulace, navýšení kvality, větší dohled, klidně i nějaká forma odměn (povolenka zadarmo není nic extra. Ale to už se zase přibližuje profesionalizaci.
Jasně – dobrý amatér může zastávat svou funkci relativně dobře (podívej se na mě – na tomhle serveru redaktoruje učitel biologie, který nemá žádné publicistické, fotografické ani IT vzdělání). Ano, jde to, ale kurňa, kdyby ho měl…
Spoléhat na nadšené a talentované amatéry do té míry, že bys na nich postavil něco jako RS je podle mě optimistický experiment.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:21® osprey
-
ladamaj> Ale jo, ono to pomalu začíná. A tam je taky vidět potřeba získání prostředků. To jsou ty dražší povolenky, o kterých tu psal XAXAP.
Kvalitní hospodaření, kvalitní zarybnění, kvalitní ostraha a zdopovědný přístup k rybám. A to nemůže být zadarmo.
A začít je třeba jako u všeho – oshora. V tomto případě již v legislativní rovině. Současné rybářské zákony se mi nelíbí a nedovolují podle mě zajistit efektivně nic z toho, o čem jsem tu psal.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:20® zlomiljsemprut
-
kerob> Máš pravdu, někdy se neznalost RŘ objevuje i v řadách RS. Osobně se musím přiznat, že jsem takovou situaci nepoznal na vlastní kůži. Ale věřím, že se to děje. Nemyslím si, že zrušení dobrovolné RS by se udělalo dobře, ale jsem pro regulaci počtu členů.
Pokud by se zvýšily pravomoce, je jasné, že to nemůže dělat každý. Už jen z toho důvodu, co tady popisuješ.
Tento příspěvek byl editován 23.6.2011 12:21:33 uživatelem zlomiljsemprut.