Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:12® ladamaj
-
osprey>zdravím naprosto s tebou souhlasím,jinak profi stráž už u nás existuje zaleží na kraji jestli ji zřídí a bude moct platit.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:06® osprey
-
zlomiljsemprut> Dobrá RS je jako dobrej hajnej. Nemusí být vidět, ale v revíru se nepytlačí.
Já znal jen pár dobrých porybných. Zbytek obcházel lidi a dělal rutinní kontroly.
A pak jsou tu takové ty „války“, kdy kapraři chytají nonstop a RS jim za to bere papíry.
Dobrovolná RS by byla dobrá na to, aby dělala doprovod profíkovi. A ten by měl mít podstatně vyšší pravomoci.
Ale je to jen diskuze o ničem. Sice se tu rodí nějaké myšlenky, ale důležité je to prosazování.
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:02® kerob
-
zlomiljsemprut> problem ty dobrovolny je, ze kazdej strejda ma dojem, ze si veci muze vykladat po svem… loni jsem na Slapech chytal z kanoe a kontroloval me jakejsi pitomec na motorovym clunu. Chtel mi vzit papiry, za chytani z kanoe a kdyz jsem se ho zeptal, kde ma dano, ze se z kanoe nesmi chytat, rekl mi, z v radu to bylo, uz to tam neni, ale ze se mu vubec nelibi, ze se z kanoe smi… padlo par ostrych slov a vyhruzka zavolani policie CR z me strany… teprve pak mi vratil povolenku a velice otravene odjel. A v malych obmenach narazim na vlastni vyklad pravidel ze strany dobrovolne rybarske straze bohuzel celkem casto. A nekdy to neni ani vlastni vyklad, jen neznalost… a nekdy se az divim, jak takovej arogantni blb muze mit vubec placku. Dobrovolnou bych zrusil, zvedl bych cenu povolenky (tak cca 2×) a zavedl bych opravdu vykonnou profi RS, s adekvatnim vzdelanim, „vycvikem“, chovanim a vybavenim. Za prestupky by se normalne platily pokuty…
Tento příspěvek byl editován 23.6.2011 12:04:18 uživatelem kerob. - Čtvrtek 23. června 2011 v 11:59® 1Mara
-
zlomiljsemprut> No taky se nemůžu vytahovat že znám vše , ale něco jen přeci , a zbytek mě hlavně dalo chytej a MRK. Ale je pravda že takové věci jako je zažrání rybičky , jsme se učili už na kroužku když mě bylo 8 let , a vztach k přírodě jako takový to samé , tohle mě přijde jako že lidi v dnešní době musejí za každou cenu si urvat co nejvíce , jinak pojdou hlady
A důsledek jim nic neříká
- Čtvrtek 23. června 2011 v 11:48® zlomiljsemprut
-
1Mara> Určitě. Je chyba, jaký přístup někteří lidé k vodě mají. S tím pak souvisí jakási nevzdělanost.
Mě osobně více trápí, že stále mnoho lidí neví, že tomu kaprovi nedělá dobře, když ho daný jedinec vleče po betonovém panelu. Že malý candát npřežije, když ho necháš zažrat. Tuším, že tihle lidé ani neví, že seta ryba tře…
Osobně se přiznám, že ne všechny ryby mám takhle zmáknuté, co týče doby růstu a času tření. Třeba netuším jak dlouho může růst taková střevle potoční, i když jich mám pod barákem habaděj…
- Čtvrtek 23. června 2011 v 11:43® zlomiljsemprut
-
osprey> Já se dívám na profesionalizaci ze dvou úhlů. Ten první je, že se jedná o docela efektivní nápad, profi RS určitě má něco do sebe, časté kontroly v noci atd. Druhý pohled je ovšem ten kritický. Počet profiRS je nízký, ovšem vyšší počty by znamenaly vyšší náklady a na jednoho takové porybného jsou již tak dost vysoké. Dále mi vadí, že jsou odměňováni i dle odebraných povolenek. Tudíž se to může zvrhnout nesprávným směrem.
Myslím si, že klasická, ta dobrovolná RS se velmi podceňuje, pravda, nedivím se. Ovšem v řadách RS se nachází velký podíl schopných porybných, kteří to nedělají k vůli penězům, ale té vodě. Pravda, časová náročnost kontrol je vysoká, nemůžou být vždy u vody, jsou zaměstnáni. Ale například byl jsem s dobrovolníky na noční kontrole několik hodin před zahájením a to byla tuším středa. Poté se rovnou členové RS rozjeli domů a za tři hodiny hurá do práce.
Myslím, že klíč k lepšímu jménu dorovolné RS je v upravení počtu členů. Na některé MO jsou přemrštěná čísla. Trošku větší zafinancování dobrovolníků, např. pro nákup pepřáků na noční kontroly. A následně spolupráce s PČR, což není vždy možné.
Jenže pak jsou RS, kteří dělají tu činnost k vůli odměnám a to není dobře.
- Čtvrtek 23. června 2011 v 11:33® 1Mara
-
zlomiljsemprut> To máš pravdu
Stejně si ale myslím že chyba už tady začíná u lidí co si po převratu dělali povolenky tím že si je jen kzaplatili , jeden papír počmárali a toť vše , u vody od masařek nic jiného neslyší jak tam to jde , tam berou , tam se chytá , jaký dobrý saláty a bůchví ještě čeho z toho a z toho dělaj , ale jak se ryby třou , kdý, kde, jak dlouho rostou, co potřebujou k silný populace druhu a atd. vědí howno
Když jsem v čéra byl na Labi , tak je jasně vidět a rozeznat , kdo je rybář a kdo to chytá jen pro maso
- Čtvrtek 23. června 2011 v 11:31® osprey
-
kerob> A vyhodili bez ní
- Čtvrtek 23. června 2011 v 11:31® osprey
-
zlomiljsemprut> Pravděpodobně profesionalizace. A taky to, že to budou naprosto korektní lidé, kteří tě na jednu stranu nebudou dusit za to, že jsi močil 20 m od prutů a na druhou stranu nebudou přivírat oči nad spoustou věcí, což se taky děje.
Prostě když budeš vědět, že jsi OK, tak se budeš těšit, že z toho chlápka, co tě přišel kontrolovat vypadne nějaké info nebo prohodíte pár vět a když budeš vědět, že nejsi OK, tak tě ani nenapadne vyskakovat a dělat si ten průser ještě větší. Ale to je u nás skoro sci-fi.
- Čtvrtek 23. června 2011 v 11:28® kerob
-
osprey> no, s plackou rumu by te tam mozna pustili
- Čtvrtek 23. června 2011 v 11:28® zlomiljsemprut
-
1Mara> A po pravdě, v mnoha případech RS nespolupracuje s PČR. Což je škoda, protože tohle by mohla být jakási prozatimní záplata na díru zvanou – pravomoce RS.
Tam kde spolu RS a PČR spolupracují, si myslím, že jde rozpoznat rozdíl mezi kontrolami. Například už v chování rybářů. A co se týče nočních kontrol na Mušově, kde jsem mnohokrát byl svědkem zátahu komanda RS + PČR, z toho jde už opravdu respekt.
- Čtvrtek 23. června 2011 v 11:27® 1Mara
-
osprey> No já právě myslel jen za účasti PČR.
- Čtvrtek 23. června 2011 v 11:24® zlomiljsemprut
-
osprey> Co myslíš tím jinou úroveň a kredit? Profesionalizace?
- Čtvrtek 23. června 2011 v 11:23® osprey
-
1Mara> To ale dělá ta Policie ČR. RS u toho jen může být nebo o to požádat.
Zkus se jen tak s plackou dobývat někomu do přívěsu.
- Čtvrtek 23. června 2011 v 11:15® 1Mara
-
osprey> No měl jsem i zato , že RS v doprovodu PČR. může kontrolovat i obytné přívěsy,boudy ,chaty a podobně , když má podezření na spáchanej přestupek , to samé jako můžou kontrolovat kufr u auta u vody .
- Čtvrtek 23. června 2011 v 11:10® osprey
-
zlomiljsemprut> To je právě to, že stát funguje na základě zákonů. A ty se nemění pro nic a za nic a každou chvíli.
Na to, aby měla RS dostatečné pravomoci, by se muselo stát opravdu hodně a taky by ta RS musela mít jinou úroveň a kredit.
Ale važ si toho, že tu jsi (
), skrz dým tady vidíš možné náhledy budoucnosti. Ostatně každý je může vidět. A je na každém, zda se k nějakým myšlenkám přidá anebo bude dřepět na zadku a čekat až mu někdo do vody vyžrané kormoránem nasype čtyřicítky kapry. Ony jsou to jen plky na síti, ale všechno, co se za posledních deset let v rybařině změnilo, se dalo na té síti přinejmenším sledovat, pokud to tam přímo nevzniklo.
- Čtvrtek 23. června 2011 v 11:10® kerob
-
1Mara> to neni ani tak nazor, jako spis fakt
- Čtvrtek 23. června 2011 v 11:08® 1Mara
-
spike> Můj názor na okouna i kdyby měl potravy hafo je že , 40cm. okoun je 5 až 9 letý okoun
- Čtvrtek 23. června 2011 v 11:00® HaD
-
XAXAP> k tomu zákazu – uvědomuješ si případné lokální důsledky? Ne všude lze sumce lovit přívlačí nebo na vábničku s červy a jestliže se ryby vysazují a příp. i přirozeně vytírají, zbavíte se regulačního mechanizmu. Někde to do budoucna skutečně může být problém. Nemyslíš?
- Čtvrtek 23. června 2011 v 10:56® HaD
-
XAXAP> kdo to je „my“?
- Čtvrtek 23. června 2011 v 10:44® kerob
-
XAXAP> … jen aby pak dalsi krok nebyl totalni zakaz rybolovu… ono se v tech ekohlavach dokaze urodit lecjaka kosoctvercovina.
- Čtvrtek 23. června 2011 v 10:42® zlomiljsemprut
-
XAXAP> Myslíš celoplošně?
osprey> K tomu přisvojování ryb. Dalo by se to lépe hlídat, kdyby RS měla pravomoc nahlédnout např. do maringotek. Campy jsou největší zlo…
- Čtvrtek 23. června 2011 v 10:42® spike
-
osprey> Souhlasím, že pokud má trvalý a hojný přísun potravy tak roste rychleji ale 40cm za 2 roky? Přijde mě, že někteří to přepočítávají na kapra a myslí si, že když kapr vyroste do jedlé formy(40cm) za dva roky tak je to tak u všech ryb.
- Čtvrtek 23. června 2011 v 10:41® XAXAP
-
osprey> mám k tomu důvod, který si ponechám v tajnosti
A ochranu a kontrolu řešit nebudem, to je věc uživatelů revírů, tedy Svazu. Pokud bychom měli revír v užívání, samozřejmě bychom to řešili.
Jinak naše lobování je výš než Svaz dosáhne. A je to lobování v oné čistě nečisté podobě, využíváme i různá radikální ekohnutí, máme vyjednávací koncept, směřujeme defakto ke kompromisu, který lov na rybičku zatrhne. Toto mi stačí. A pokud to svaz nezvládne kontrolovat, jen dobře, každá trhlina se hodí.
- Čtvrtek 23. června 2011 v 10:39® osprey
-
spike> Co si o tom má člověk myslet? Cokoli.
Ale divil by ses třeba, jakým fofrem roste kapr, tolstolobik nebo amur v tropech, pokud má co žrát (ta čísla jsou v Atlase ryb, asi už bych to z hlavy nedal). Na mé vodě má dvouletý okoun (2 nebo 2+) do 15 cm.
- Čtvrtek 23. června 2011 v 10:37® XAXAP
-
kety.vydra> že jsou lide propichující živou rybku prasata je můj názor, můžeš ho brát s rezervou i vážně, to je zase tvůj postoj. Srovnání s žížalou je irelevantní, ti tvorové jsou dost odlišní. A že se něco dělalo je též irelevantní argument, protože popírá jasný fakt, a to je vývoj. Dá se použít nešťastné přirovnání, že se od nepaměti hlava nehlava plošně vraždilo a už nějakých pár stovek let ne.
- Čtvrtek 23. června 2011 v 10:36® spike
-
1Mara> Včera mě bylo u vody řečeno, že okoun vyroste do délky 40cm za 2 roky co si o tom má člověk myslet.
Edit:Před tou odpovědí ještě předcházelo pochlubení se obsahem vezírku a má odpověď, že je to škoda takového okouna.
Tento příspěvek byl editován 23.6.2011 10:39:14 uživatelem spike. - Čtvrtek 23. června 2011 v 10:33® 1Mara
-
spike> No to jsou debilové , pááááč pod vodu nevidí co tu rybku drží v hubě , ale některým lidem to holt nevysvětlíš
Rozdávají se povolenky jak lístky do kina , nikdo je rok jako nás neškolí , posledních pár let je to i vidět u vody , přijde si v lednu pro povolenku , napíše test a tím to hasne , jde k vodě a o rybách ví howno
Tohle je bych řekl první problém a začátek problému
- Čtvrtek 23. června 2011 v 10:31® osprey
-
XAXAP> Po pravdě řečeno, překvapuje mě, že jako člověk tak znalý lidské psychiky a komunikačně na úrovni používáš tak agresivní formy prosazování svých požadavků.
Zbavuješ se podpory mnoha lidí. A i když vím, že dneska ta podpora zas tolik neznamená, přece jen mi připadá lepší nějakou mít.
Další věc je to, čemu se, myslím, říká vymahatelnost práva. Když se zákaz na rybičku legislativně prosadí, bude nutné i ohlídat jeho dodržování přímo v terénu a tam se zatím nedaří ohlídat ani ustanovéní o dobách hájení a povoleném počtu přisvojených ryb.
Mám tomu rozumět tak, že využíváte příležitosti, která se naskytla (ten nový občanský zákoník), k tomu abyste prosadili nějakou ze svých myšlenek nebo pro vás není otázka kontroly dodržování pravidel rybolovu priorita anebo je tohle pole (řekněme třeba svazem) tak okaučované, že není šance přijít s něčím novým?
- Čtvrtek 23. června 2011 v 10:30® 1Mara
-
Frenki , ty nemáš zuby bo có ?
Jinak hezká
viz z lovu