Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 21. června 2011 v 19:26® Kazan
-
Piranha> no kluky jsem odvezl do Koštova a sám mazal do Tábora
- Úterý 21. června 2011 v 19:25® osprey
-
Kazan> Jo, francouzská kniha, mám ji asi taky.
Ale teď jsem nedávno viděl video, kde jakýsi věhlasný aglický rybář loví lipany na plavačku, tuším, že na kostňáky.
- Úterý 21. června 2011 v 19:25® Kazan
-
Ono je jedno jestli Franci, Anglie či Rusko kdo trochu jezdí po netu, tak narazí na prásárny prakticky ze všech zemí, mě šlo jen o to aby jsme si svět moc neidalizovali na úkor ČR.
- Úterý 21. června 2011 v 19:22® Piranha
-
Kazan> jak jste dopadli U Kastnerů
já razim teď.
- Úterý 21. června 2011 v 19:21® Kazan
-
Mates(původní)> realné to je, koneckonců tady dole už i něco funguje, ale jak píše osprey muselo by se to dobře ošefovat aby se to nezvrhlo v chytání ryb přivandrovalců.
Jinak je to Francie - Úterý 21. června 2011 v 19:19® HaD
-
Kazan> tu knížku mám taky, docela síla. Tuším Anglie?
- Úterý 21. června 2011 v 19:17® Mates(původní)
-
Kazan> Itálie?
- Úterý 21. června 2011 v 19:16® Mates(původní)
-
Kazan> A myslíš, že to není reálný v soukromém sektoru? Jasně bude třeba si to zaplatit, ale proč ne, když si to tam užiju a odjedu spokojený.
- Úterý 21. června 2011 v 19:16® Kazan
-
kubas> já bych s tím světem byl opatrný, mám knížku překlad za zahraničí, kde třeba chytají potoky na žížaly a ještě se tam rozebírá které jsou nejlepší. Jo ještě poznámka a není to na východ ale na západ od ČR.
Tento příspěvek byl editován 21.6.2011 19:17:22 uživatelem Kazan. - Úterý 21. června 2011 v 19:12® kubas
-
Mates(původní)> Nezní, jen si to zkrátka nedovedu dobře představit ve skutečnosti. Chápu, že jinde ve světě to tak funguje, ale nesmíme zapomínat, že jsme v ČR
- Úterý 21. června 2011 v 19:11® Kazan
-
Mates(původní)> něco v toto smyslu jsem měl na mysli, přesně tak, musíš chodit hledat, přemýšlet.
- Úterý 21. června 2011 v 19:06® Mates(původní)
-
Kazan> Ano a tam je rozdíl mezi stojákorybníkem a úsekem řeky, kde víš že ryby jsou, ale musíš je umět najít, musíš se k nim správně dostat a musíš jim to umět naservírovat. Co si o tom myslíš? To nezní špatně, ne?
- Úterý 21. června 2011 v 19:04® Mates(původní)
-
kubas> A já si zase myslím, že tohle čte spousta lidí, který s tím můžou něco dělat a určitě někdo do toho začne rejpat, uvidíš.
- Úterý 21. června 2011 v 19:03® Kazan
-
Mates(původní)> asi jsme se špatně pochopili, jsou dražší než 400, měl jsem tu čest, ale o revír narvanej trofejními kusy a že se mi tam na druhé nahození něco oběsí taky nestojím. Samozřejmě nestojím ani o vyžranou vodu. Jde mi jen o to překvapení, tu radost z nového nepoznaného, proto rád courám kolem vody.
- Úterý 21. června 2011 v 19:01® kubas
-
Mates(původní)> Těžko tady s tímto argumentem uspěješ, protože asi nikdo z nás není kompetentní s tím konkrétním případem něco dělat.
Tento příspěvek byl editován 21.6.2011 19:05:04 uživatelem kubas. - Úterý 21. června 2011 v 18:58® Mates(původní)
-
osprey> Přesně.
- Úterý 21. června 2011 v 18:56® Mates(původní)
-
kubas> Tím se nemění můj postoj vůči Jurkopytlákovi a jeho nekompetentnosti v působení jako RS. Jsou RS kterých si dokážů vážit, ale stále tu máme RS který nejsou nic jiného než vandráci. Těch kterých si vážím ví kde je sever, znají svoje i moje práva, ale je jich strašně málo. Lidi typu Jurkopytlák and brother je třeba izolovat z řad rybářů, za tím si stojím.
- Úterý 21. června 2011 v 18:52® osprey
-
Kazan> Koupil bys víc jednodenních.
Ale máš pravdu, že systém povolenek s územní platností má svůj půvab. Stovky kilometrů řek a tisíce hektarů vodních ploch, kde na pouhou krajsou povolenku stojící něco přes tisícovku může člověk chytat, je fajn.
A pak přijdeš den po zahájení pod jez a už tam nejsou ani tloušti a okouni. A to si nemyslím, že by je někdo vychytal. Oni prostě nejsou.
Ale prý se na ten revír dalo na jaře dvě a půl tuny kapra…
- Úterý 21. června 2011 v 18:50® Mates(původní)
-
Kazan> Tak záleží jak si náročný, za kvalitu se platí na celém světě, já osobně si chci zachytat, co ty? Už v dnešní době existují revíry strofejními rybami a povolenka na den stojí 400 ká a to ti jí přivezou až k vodě, no není to luxuska? Buď chci chytat ryby, nebo jsem línej a nemám na to.
- Úterý 21. června 2011 v 18:46® Kazan
-
Mates(původní)> upřímně řečeno vyvalit 6–8 litrů za povolenku bych snášel těžko, kor v případě že by byla na jeden revír, rád se podívám na nové a jsem rád že nemusím courat třeba jen na nějakých 7mi kilometrech revíru.
- Úterý 21. června 2011 v 18:45® kubas
-
Kazan> Asi tak
- Úterý 21. června 2011 v 18:45® kubas
-
Mates(původní)> To není jen o myšlení
. S tím cos napsal, souhlasí asi drtivá většina rybářů, kterým nejde jen o kus žvance. Konečně jsme se dostali k jádru pudla
- Úterý 21. června 2011 v 18:43® Kazan
-
XAXAP> konečně srozumitelná debata místo větných rozborů
- Úterý 21. června 2011 v 18:42® ladamaj
-
džigit> tak ji zkoukni pořádně a pošli mi balýk a ať je narvanej
- Úterý 21. června 2011 v 18:42® Mates(původní)
-
kubas> Díky, začal si myslet. A pokud nad tím budeš koumat víc, tak nakonec uznáš, že Xaxap mám pravdu, ať už je jakoliv nepříjemná.
- Úterý 21. června 2011 v 18:37® kubas
-
Mates(původní)> Chápu s tím zarybňováním a „hospodařením“ svazu se nedá než souhlasit
- Úterý 21. června 2011 v 18:32® kubas
-
XAXAP> Né spolužák se tomu věnuje hodně, jezdí i na různý mistrovství. Jan Žák, říká ti to jméno něco?
- Úterý 21. června 2011 v 18:28® Mates(původní)
-
kubas> Bohužel situace je taková, že tu žije člověk, který do vodních biotopů dost markantně zasahuje a tak někdo škodí a na základě toho musí být někdo kdo to škodění musí napravovat, ber to tak, já letos za povolenky vykukal něco kolem 6 tis, když bude jeden revír, kde bude roční povolenka 6–8 tis, koupím si jí a jinam nebudu muset jezdit, znám spoustu lidí co mají jeden oblíbený kus řeky a jinam nemusí jezdit, mají to tam prostě rádi. Opravdu nemusím jezdit po celé republice.Když bude třeba, koupím si hostovačku na den, nebude to poprvé ani naposledy. A když uvidím, že to je k něčemu rád se zapojím s vlatní pomocí aby ten který revír byl prostě fajn. Rozumíš co ti chci říct? Na spoustě řek se hospodaří nehorázně špatně a to i přes to, že je nařízen nějaký zarybňovací plán, dokonce se děje, že ryby na vysazení se ani do revíru nedostanou a jsou rozdány rozprodány do hospod, jsou mezi námi rybáři kteří ví, že se bude nasazovat a nestydí si přijí k autu, které auto do revíru ryby přivezlo si rybu brát hned z auta…a to bych mohl pokračovat do nekonečna.
- Úterý 21. června 2011 v 18:28® XAXAP
-
kubas> ano, kiteboarding málo, spíše snowkiting a landkiting … krom toho jsem ve vedení České asociace a zatím jediný nekomerční mecenáš tohohle sportu. Pročpak? Chceš začít?
- Úterý 21. června 2011 v 18:28® kubas
-
XAXAP> To už je věc jiná. Svaz radši nekomentuju