Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 21. června 2011 v 17:28® XAXAP
XAXAP

Sander> upozorním tě na dvě docela velké komunikační chyby:

1. používat druhou osobu je konstruktivní jen tehdy, odkazuji-li svou emoci na něčí činnost. Tedy „čteš špatně. Asi je toho na Tebe už moc a stal jsi se dočasně komunikačně méně zdatný.“ je typicky agresivní způsob komunikace. Prostě vstupuje na území druhého člověka. Korektně by bylo: „Domnívám se, že jsi špatně přečetl tuto a tuto věc.“
  2. doporučení „O níže uvedených tématech debatuj, ale nějakými novými argumenty, takovými, které jsi zde uvedl nejvýše jednou.“ je úplně mimo, protože je nereálné očekávat vyslyšení. Názor projevený na vlastním prostoru by vypadal: „Potěšilo by mě, kdybys … atd“

Tvá tužba už byla pochopena dříve a zamítnuta. Opět argumentace, která zní obecně a je slabá.

Úterý 21. června 2011 v 17:27® Libor
Libor

Sander> zdar, zlomil jsem v cizině 2 pruty, mušák a vláčák, takže výsledek dle očekávání :-) znáš mě ne? Foták kupodivu přežil – ale jen o fous.

Úterý 21. června 2011 v 17:22® XAXAP
XAXAP

kubas> výrazným zdražením myslím zhruba zdesetinásobení ceny povolenky. Dále bych pak rád zrušení veškeré plošné platnosti (pro kontrolu zájmu a pro možnost uživatelů revírů reagovat cíleně a přesně). Žádný koníček není věcí slušného přežití garantovaného ústavou. Je na snadě, že by měly vzniknout revíry spravované „samospádem“ nebo levnými prostředky, které mohou být levnější a běžnému rybáři dostupnější. Pak revíry „elitní“, které by poskytovaly za výrazně vyšší úhradu soukromí, menší využívání, nulové zatížení rybáři bez výrazně zvýšených etických norem. Skupina lidí, která ovšem nezvládá běžnou funkcionalitu života, odmítá individuální odpovědnost za svá rizika, budoucnost či výchovu dětí, nemá u vody co hledat a měla by nejdříve zalepit fatální díry v core-systému než se výrazněji uchylovat k extra zábavě. Rovnostaření nikdy v historii nevedlo k ničemu pozitivnímu.

Úterý 21. června 2011 v 17:20® Sander
Sander

XAXAP > čteš špatně. Asi je toho na Tebe už moc a stal jsi se dočasně komunikačně méně zdatný. Já už smysl našel, dokonce hned napoprvé.
O níže uvedených tématech debatuj, ale nějakými novými argumenty, takovými, které jsi zde uvedl nejvýše jednou. Jinak ano, toužím po tom, abys tuhle debatu ukončil. Už je to dost ohraná píseň.

Úterý 21. června 2011 v 17:19® osprey
osprey

Tak jsem dopsal, co jsem dopsat chtěl a koukám, jak to tu frčí.

Vypadá to, že jsme tu měli trochu skleníkové podmínky a odvykli tvrdým debatám.

Volalo se tu po zásahu admina, ale z toho, co tu je bych já nemazal nic.

Úterý 21. června 2011 v 17:13® XAXAP
XAXAP

Sander> Že hledáš těžko smysl můžu akorát politovat. Otázkou zůstává, zda-li ho hledat chceš. Z tvé poslední věty usuzuji, že toužíš po ukončení debaty nad níže uvedenými tématy (oprav mě, pokdu se mýlím, prosím), v tom ti zatím nehodlám vyhovět.

Úterý 21. června 2011 v 17:11® XAXAP
XAXAP

David Havlíček> Nemám problém s kumunikačně méně zdatnými jedinci, pokud se snaží o čistou argumentaci. Když nerozumím, zeptám se. Pokud jsou jejich nástroji ovšem frustrované výlevy a komenty vystavěné na domýšlení nevlastní hlavou, je pro ně samotné lepší hodit zpátečku.

Úterý 21. června 2011 v 17:09® Sander
Sander

XAXAP > opakuješ stále dokola věci, které jsi zde už uvedl, akorát je pokaždé jinak formuluješ. Už nějak těžko hledám smysl Tvého počínání.
Věř že ten, kdo si z toho chtěl něco odnést, si na své přišel a stejná situace je v opačném případě.
Asi by byl čas toho nechat, co Ty na to?

Úterý 21. června 2011 v 17:08® kubas
kubas

XAXAP> Viz bod 2… Myslíš si, že výrazným zdražením dosáhneš kýženého výsledku? Co je to to „výrazné zdražení“? A jakou sortu rybářů tím odradíš od nákupu rybářského lístku? Jsem pro zdražení rybářského lístku, ale musí to mít nějaký meze.....

Úterý 21. června 2011 v 17:02® HaD
HaD

XAXAP> takovou diskuzi beru, ale nemyslím si, že by se komunikačně méně zdárný jedinec nemohl vyjádřit.

Úterý 21. června 2011 v 16:53® XAXAP
XAXAP

a ať se vrátíme k faktické a srozumitelné debatě, se kterou můžete projevovat faktický, argumentační, jasný a srozumitelný nesouhlas místo neustálého, plačtivého přetáčení neexistujícího poddtextu, sumarizuji zde již uvedené myšlenky:

1. Myslím si, že Jurkovič a spol. nemá morální kredit, aby si zasloužil funkci RS, výhody z ní plynoucí a všeobecnou podporu kohokoliv, protože vědomě likviduje špatně zařazený revír, pohybuje se na hraně i za hranou etiky (to sežrání podseknutého pstruha rozšířili chlubením sami). Krom toho se domnívám, že ani nemá dostatečné právní povědomí, aby v této funkci nenesl výrazné riziko selhání.
  2. Myslím si, že rybolov by neměl být takto všeobecně dostupný, protože si ho pak valná většina rybářů neváží. Mělo by dojít k destrukci svazohospodaření a výraznému zdražení tak, aby se odregulovala decimace revírů.
  3. Myslím si a z profesionálně podložené podstaty tvrdím, že oponentní názor vyjádřený plačtivostí, ublížeností, hloupým komentářem, či atakem na základech domyšlení si něčeho, co nebylo vyřčeno či tomu zcela nerozumím, není hoden diskuse na vysoké úrovni. Z toho pak usuzuji, že lidé nedosahující této vysoké úrovně by se měli spíše pídit po informacích, ptát se, než se pouštět do nevyrovnaného souboje, sic jim z toho pramení jen viditelná frustrace.
Úterý 21. června 2011 v 16:45® kerob
kerob

Mates(původní)> nemam potrebu te jakkoliv natrit, chapu CO jsi chtel rict, ale moc nechapu ten zpusob JAK jsi to rek. Nic vic.

Úterý 21. června 2011 v 16:43® XAXAP
XAXAP

1Mara> najdi jedinej příspěvek, kde jsem tě PŘÍMO nazval lůzou a já se ti omluvím. Za tvou hlavou vykonstruované sebemrskačství ovšem nést odpovědnost nemohu, v to je rozdíl.

Úterý 21. června 2011 v 16:43® HaD
HaD

regulus> mě už ten věčný kritický pohled a stálé hledání, jak do něčeho rejpat fakt nebaví. Myslím si, že vydržím hodně, ale občas je potřeba udělit lekci.

Úterý 21. června 2011 v 16:36® regulus
regulus

David Havlíček> už mi to došlo … :-/

1Mara> sus byl hubatej a basta, zásadní problém byl v jeho nevymáchaný hubě (musí se vocaď pocaď) a taky v tom, že nezná XAXAPa (z ničeho nic se tu zjeví, vyblije se a pak se tu rok neukáže). Z druhé strany si myslím, že ten pstruh byl od Lojzy kapinku provokace, není tu první den a ví co to s některejma lidima udělá.

Úterý 21. června 2011 v 16:12® kubas
kubas

David Havlíček> No to je jasný, já jen narážel na tu sledovanost..... Že to propojení chytej a Jak na ryby nemusí mnoho „nezaintereso­vaných“ lidí chápat a vnímat ;-)

Úterý 21. června 2011 v 16:00® HaD
HaD

kubas> samozřejmě, když jsme ČT prodali licenční práva.

Úterý 21. června 2011 v 15:51® kubas
kubas

David Havlíček> Nic ve zlým, ale to video najdu i na webu České televize teda, když jsme u toho :-D

Úterý 21. června 2011 v 15:39® 1Mara
1Mara

David Havlíček> Davide , nebylo to od tebe trochu tvrdý proti Susovi ? myslel to tak že nechtěl aby tady někdo o nás na Chytej říkal že jsme lůzy,méněcenný a podobně, to že požádal adminy a nebo vedení aby zakročili přeci není nic špatného ? Zastával se Lojzy stejně jako já a jiní , i když stím že si odnesl trofejní rybu nesouhlasím a jen můj názor . Ať je jakýkoliv , je přispěvatel a ban. si nezasloužil a když tak tak by nebyl sám kdo tady prudil a vyhrožoval .

Úterý 21. června 2011 v 15:31® džigit

inspo> ale no tak tohle už nechám mladým… :-)

Úterý 21. června 2011 v 15:02® HaD
HaD

inspo> proklikej si horní menu. Těch rubrik, zajímavého čtení a možností jsou tu tuny. Nové video, a snad zajímavé, je tu každý týden ;-)

A samozřejmě že dost záleží na práci redakce, ale od toho je taky zřízena. To je přeci běžné, že např. projekční kancelář stojí na projektantovi a jeho práci, nebo se snad pletu?

Tento příspěvek byl editován 21.6.2011 15:08:30 uživatelem HaD.
Úterý 21. června 2011 ve 14:58® inspo

džigit> Na zapíjení panáků taky. :-)

Úterý 21. června 2011 ve 14:54® džigit

inspo> to jsem pil o dovolené a na žízeň dobrýpivo

Úterý 21. června 2011 ve 14:49® inspo

David Havlíček> Vím jaký je sus1 šťoural, takže ho neřeším. :-)

A jinak tou diskuzí jsem nemyslel jen diskuze v sekci Diskuze, ale i fóra, debaty k článkům, fotkám atd. Nemyslím si, že by tento web dlouho fungoval, kdyby nic z toho nebylo a člověk by tu nemohl napsat svůj názor a debatovat s ostatními. Nových originálních videí tu je jako šafránu, takže to asi vše stojí a padá s ospreyem a jeho prací na článcích a duelech. Nedokážu si představit, co jiného by tu lidi mohlo zajímat. A taky nechápu, proč nelze prozradit to, co lidi nejvíce táhne. Ale to je asi kvůli konkurenci. Nemusí vědět vše. :-)

Úterý 21. června 2011 ve 14:41® inspo

džigit> To já si v poslední době oblíbil Svijanskou jedenáctku. :-)

Úterý 21. června 2011 ve 14:32® Mates(původní)
Mates(původní)

kerob> Ano napsal jsem, že mu řeknu svoje klidně znovu do očí.........a když dojde na fyzický kontakt tak se nebude nic dát dělat, ale já nejsem ten kdo dává první ránu, já si vystačím se svou argumentací, ovšem u osobnosti toho člověka musím z jeho strany počítat i s touto možností. Hele je to fakt o ničem, buď to chceš pochopit a nebo to budeš pitvat a hledat si to co se ti hodí jen proto aby si mě natřel a to není stavovské.

Úterý 21. června 2011 ve 14:18® kerob
kerob

Mates(původní)> nevyhrozoval? Tak si to znova precti, je tam neco ve smyslu, ze ted kazdej jeho xycht z fotky pozna a az ho potkas, ze si to s nim vyrikas z oci do oci a mozna dojde i na pesti (kraceno a preformulovano, hledat to nebudu).

Jinak za nazorama si stuj, to je naprosto v poradku, jen pro priste prehodnot, jakym zpusobem ty svoje nazory predlozis, takhle ses aspon u me mirne receno za vola, kterej nadava lidem okolo, protoze maj na vec jinej pohled. Nebo mozna stejnej, ale nevoni jim tvuj zpusob prezentace.

A jeste k ty pstruhovce…brecis na spatnym hrobe, on za to, ze to pstruhovka neni nemuze, je to MP se vsim co z toho plyne. Pokud mas pocit, ze by ses mel k ty vode chovat jako k pstruhovce, nikdo ti nebrani, ale nemas sebemensi pravo to chtit po nekom dalsim.

Úterý 21. června 2011 ve 14:14® HaD
HaD

Mates(původní)> Děkovat netřeba. Já myslím, že to chápe většina, jen jsou zbytečné negativní vedlejší efekty.

regulus> to neva :-)

Úterý 21. června 2011 ve 14:08® regulus
regulus

David Havlíček> jakou nabídku na pomoc??? :-O nerozumím …

Úterý 21. června 2011 ve 14:07® Mates(původní)
Mates(původní)

David Havlíček> Jak jsem psal, budu respektovat tvé přání jako majitele serveru. Dal si mi prostor a já za to děkuji, snad se někdo najde a pochopí o co tady vlastně doopravdy šlo. Toto byl apel na rybáře, kterým ještě něco zbylo pod čepicí, protože rybáři jsou ti co můžou něco změnit, není to MO a není to Krajská zpráva, jsou to vždy obyčejní rybáři.