Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 20. června 2011 ve 12:52® Robur
Robur

jaké sugesce a fabulace? Fabuluješ- li, snad, že já něco fabuluji, tak to ve mně vyvolává značnou repudiaci. Prozatím budu, jak ty píšeš, s chátrou. Za současného stavu, kdy každý táhne břemeno minulosti, lze 90% věcí měnit zevnitř, ale s nějakými jistotami, které někomu budou nebo nebudou po chuti. POkud se podívám do minulosti jak dopadla jina privatizace, tak by dnes 50% revírů byla rozkradena a 20 % fungovala dobře a zbytek by přežíval podobným způsobem jako doposud. Tak se přestaň tvářit jako elitář a postava se nohama na zem.

Tento příspěvek byl editován 20.6.2011 12:55:03 uživatelem Robur.
Pondělí 20. června 2011 ve 12:29® 1Mara
1Mara

XAXAP> no píši typ , páááč se mě to rýmuje :-)) Ale nic se neměmí na tom , že velká ryba si zaslouží svobodu a já osobně bych ho pustil .

Pondělí 20. června 2011 ve 12:25® HaD
HaD

osprey: do tohoto stavu jsme nedospěli, ten stav nám bohužel zůstal po době komoušů

Pondělí 20. června 2011 ve 12:24profil byl smazán

osprey> Souhlasim s tebou,ale to je problém svazu přece.Né rybáře,ten většinou dodržuje pravidla a ty sou nastavený,tak že mu to RŘ umožňuje.

XAXAP> Já s tim nesouhlasim, v dnešní době sou mnohem nebezpečnější „joudové“ co na to maj a dokážou si z rybařiny udělat byznys.Nakoupěj si nejmodernější vybavení,sosaj informace z internetu,který sou v dnešní době tak dostupný,že i člověk bez vztahu k vodě dokáže obstojně chytat.Ty chudý sou rádi,že si chytnou za rok jednoho candáta,pár násaďáků a maj konečnou.Víc toho totiž nestihnou.

Pondělí 20. června 2011 ve 12:20® XAXAP
XAXAP

1Mara> myslíš asi tip, že? :-) Pokud se sem přihlásí a dostaví Řízek, dá ti přesnou informaci. Na několika říčkách na Balkáně kluci zdokumentovali potočáky přes 60 za 5 let. Nicméně ta mnou zmiňovaná ryba za rok neporostla vůbec. Čert ví proč, možná je to zraněním po kormošovi.

Pondělí 20. června 2011 ve 12:19® HaD
HaD

skwor> na to Ti asi nikdo přesně neodpoví. Snad jedině kdybys od Lojzy sehnal šupinu nebo páteř. Podle mého selského rozumu je zrovna u pstruha velmi zásadní, na jaké lokalitě to je. Pstruhové potoky a řeky jsou natolik odlišné co do teplot, množství potravy a třeba i na tom, kolik energie ryba spotřebuje, že nějaká tabulka s roky a rozměry nebude. Můj osobní tip je okolo 10 let. Ale je to jen tip :-)

Pondělí 20. června 2011 ve 12:16® 1Mara
1Mara

XAXAP> To byl typ , jestli je to ještě dřív , tak jen dobře né :-)

Pondělí 20. června 2011 ve 12:14® osprey
osprey

mannice> Jenže podívej se – dnešní stav dospěl k tomu, že lidi koukají jestli se jim povolenka rentuje a vůbec nezbývá na skutečně kvalitní hospodaření na revírech – analýza obsádky, efektivní ostraha, právní spory s firmami, které ti kurví revír, lobování za změny zákonů…

Podívej, co tě stojí blbé hoblování kopce někde na horách – a nic si odtud neodneseš. A dneska pořád ještě máš mraky lidí, co by chtěli mít za tisíc korun na konci roku v papírech 60 kaprů, 40 candátů a něco navrch.

Pondělí 20. června 2011 ve 12:13® skwor
skwor

1Mara> Já právě vůbec nevím… Ale docela by mě to zajímalo.

Tento příspěvek byl editován 20.6.2011 12:13:49 uživatelem skwor.
Pondělí 20. června 2011 ve 12:13® XAXAP
XAXAP

1Mara> zrovna tam možná ani ne :-)

Pondělí 20. června 2011 ve 12:11® XAXAP
XAXAP

mannice> nepochopil … nicméně poměr hloupých joudů je výrazně větší u sociálně slabších skupin než u těch silnějších … to nicméně nevylučuje existenci výjimečných případů

Pondělí 20. června 2011 ve 12:10® 1Mara
1Mara

skwor> Můj typ tak 7–8 let .

Pondělí 20. června 2011 ve 12:09® XAXAP
XAXAP

David Havlíček> jemně si ho mni :-)

Pondělí 20. června 2011 ve 12:08profil byl smazán

XAXAP> Nevim jestli sem to pochopil dobře, ale nejde jenom o peníze. I ty co nejezděj do zahraničí užívat si rybolov a neutrácej desetitisíce na rybolov můžou být dobrými rybaři.

Pondělí 20. června 2011 ve 12:05® skwor
skwor

Jak stará taková ryba může být? Konkrétně na řece jako je Ohře…

Pondělí 20. června 2011 ve 12:04® HaD
HaD

XAXAP> TFUJ!!! samozřejmě, samozřejmě, samozřejmě :-D Chtěl jsem být rozuMNý, rozuMNý, rozuMNý :-D

O mých plánech soukromně :-)

Pondělí 20. června 2011 ve 12:02® XAXAP
XAXAP

David Havlíček> rozumět, rozumět, rozumět, Dave! :-)

Apropos, ona už vlastně ekonomická situace a běžná lidská životní úspěšnost na rybolov dopad má, jenomže zatím v globálnějším měřítku. Moc lůzrojoudů lovíce lososy či tarpony nepotkáš. Je jen škoda, že doma pod nosem to decimují. I sami sobě. Ty letos jedeš někam ven?

Pondělí 20. června 2011 ve 12:02® HaD
HaD

Anketa na aktuální téma: http://www.chytej.cz/ankety/127/

Pondělí 20. června 2011 v 11:52® HaD
HaD

XAXAP> Je to možné, taky bych se u potočáka nehádal. Sice o něm vím ledacos, ale jejich výtěr jsem ještě nedokumentoval, takže optimální věk a velikost pro výtěr neznám. Záměrně píšu i o věku, protože je jasné, že ryba okolo 60 cm na tomto revíru může být stejně stará jako 35 cm na nějakém potoce a tudíž pro výtěr skutečně optimální. Ale opakuji – neznám dobře tu řeku a její růstové možnosti ani rozmnožovací fakta PO.

PS: to jsem chtěl napsat, že adresát jistě rozumnět bude :-)

Pondělí 20. června 2011 v 11:47® XAXAP
XAXAP

David Havlíček> myslím, že mi Osprey rozumí :-) Krom toho má každý k dispozici gůgl a možnost se zeptat, že?

Pondělí 20. června 2011 v 11:46® XAXAP
XAXAP

David Havlíček> Davide, neznáš stav té řeky, ty velké ryby jsou v báječné rozmnožovací kondici a rozmnožují se. Pustit je má velký smysl. Loni jsem pustil třeba jednu 63cm jikernačku, vytřela se už dvakrát a přežila (chytil ji a pustil kamarád). To, že nám všem dávaj tyhle ryby (dnes už v ČR unikátní) zážitky, to je bez debat.

A že chytá kdejakej vandrák, kterej by měl spíš řešit priority svého života, to je megaprůser.

Pondělí 20. června 2011 v 11:43® HaD
HaD

XAXAP> už se vykašli na ty cizí termíny, jinak Ti málokdo bude rozumět :-D

Pondělí 20. června 2011 v 11:42® XAXAP
XAXAP

osprey> cena má dva aspekty, ekonomický (reflektující běžné účetnictví, strategii, rizika atd.) a regulační (dostupnost). Dostupnost by též byla určována dodržováním podmínek. Defakto dánský model (1. porušení = ban na nějakou dobu, 2. porušení = ban na furt). Ona „zásluhovost“ je pak respekt k oběma faktorům. Pro respektující by byly možnosti rybolovu otevřené. S uzavřenými kluby nepočítám.

PS: já beru všechny reakce a dotazy nejprve jako čisté. Pokud ale reagující osoba používá otevřenou manipulaci, skrytou (multitransakční) manipulaci, sugestivní manipulaci, myslí cizí hlavou (fabulace), upozorním otevřeně na tento fakt.

Pondělí 20. června 2011 v 11:41® HaD
HaD

XAXAP> po delší době s Tebou v jedné věci souhlasím. Rybolov by neměl být umožněn každému. Když to občas u vody vidím, mám občas slabé chvilky a chuť s tím vším, co dělám, seknout.

Pondělí 20. června 2011 v 11:38® HaD
HaD

Mates(původní)> nemyslím si, že by potočák 60+ byl ideální rybou pro výtěr, nicméně souhlasím s tím, že by v té řece zůstat měl. I kdyby jen jako onen zmiňovaný „zlatý fond“ či „rodinné stříbro“

Pondělí 20. června 2011 v 11:20® HaD
HaD

Lojza: ta věta o odnášení všech ryb nad 30 cm je myšlena vážně vč. těch důvodů, nebo je to vtip? Jak by to asi proboha dopadlo, kdyby se tak chovali všichni u ryb, které MO nenasazuje?

Pondělí 20. června 2011 v 11:13® osprey
osprey

XAXAP> Část toho, co děláte je mi sympatická, některé věci nikoli – můžeme to zdůvodnit například mým vesnickým buranismem (navzdory němu je mi ale ta vaše grupa přitažlivější než má vlastní MO).

Ale jak chceš v praxi dostát myšlence že „rybaření bude jen pro ty, co si to zaslouží“? Rybaření na klubové bázi? Nebo bude míra zásluh vyjádřena cenou povolenky?

Ber to jako čistý dotaz.

Pondělí 20. června 2011 v 11:05® CeP
CeP

Robur> pokory? prez drzku by to chtelo!

Pondělí 20. června 2011 v 11:00® XAXAP
XAXAP

Robur> kdybys to napsal bez té sugesce a fabulace, byl by to názor, ze kterého by mohlo vzejít validní doporučení. Takhle ho nelze brát jakkoliv vážně, pokud nemám chuť řešit nízkou úroveň komunikačních dovedností či frustraci.

Pondělí 20. června 2011 v 10:45® Robur
Robur

XAXAP> to co jsi napsal v 1O:22 je dobré. takže ty, a tvoji přátelé, známí mají právo a patent určovat co je a není správné… To už jsem někde slyšel a četl. Ještě chybí, že kázeň je to hlavni… Chtělo by to více pokory.