Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:52® Robur
-
jaké sugesce a fabulace? Fabuluješ- li, snad, že já něco fabuluji, tak to ve mně vyvolává značnou repudiaci. Prozatím budu, jak ty píšeš, s chátrou. Za současného stavu, kdy každý táhne břemeno minulosti, lze 90% věcí měnit zevnitř, ale s nějakými jistotami, které někomu budou nebo nebudou po chuti. POkud se podívám do minulosti jak dopadla jina privatizace, tak by dnes 50% revírů byla rozkradena a 20 % fungovala dobře a zbytek by přežíval podobným způsobem jako doposud. Tak se přestaň tvářit jako elitář a postava se nohama na zem.
Tento příspěvek byl editován 20.6.2011 12:55:03 uživatelem Robur. - Pondělí 20. června 2011 ve 12:29® 1Mara
-
XAXAP> no píši typ , páááč se mě to rýmuje
Ale nic se neměmí na tom , že velká ryba si zaslouží svobodu a já osobně bych ho pustil .
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:25® HaD
-
osprey: do tohoto stavu jsme nedospěli, ten stav nám bohužel zůstal po době komoušů
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:24profil byl smazán
-
osprey> Souhlasim s tebou,ale to je problém svazu přece.Né rybáře,ten většinou dodržuje pravidla a ty sou nastavený,tak že mu to RŘ umožňuje.
XAXAP> Já s tim nesouhlasim, v dnešní době sou mnohem nebezpečnější „joudové“ co na to maj a dokážou si z rybařiny udělat byznys.Nakoupěj si nejmodernější vybavení,sosaj informace z internetu,který sou v dnešní době tak dostupný,že i člověk bez vztahu k vodě dokáže obstojně chytat.Ty chudý sou rádi,že si chytnou za rok jednoho candáta,pár násaďáků a maj konečnou.Víc toho totiž nestihnou.
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:20® XAXAP
-
1Mara> myslíš asi tip, že?
Pokud se sem přihlásí a dostaví Řízek, dá ti přesnou informaci. Na několika říčkách na Balkáně kluci zdokumentovali potočáky přes 60 za 5 let. Nicméně ta mnou zmiňovaná ryba za rok neporostla vůbec. Čert ví proč, možná je to zraněním po kormošovi.
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:19® HaD
-
skwor> na to Ti asi nikdo přesně neodpoví. Snad jedině kdybys od Lojzy sehnal šupinu nebo páteř. Podle mého selského rozumu je zrovna u pstruha velmi zásadní, na jaké lokalitě to je. Pstruhové potoky a řeky jsou natolik odlišné co do teplot, množství potravy a třeba i na tom, kolik energie ryba spotřebuje, že nějaká tabulka s roky a rozměry nebude. Můj osobní tip je okolo 10 let. Ale je to jen tip
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:16® 1Mara
-
XAXAP> To byl typ , jestli je to ještě dřív , tak jen dobře né
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:14® osprey
-
mannice> Jenže podívej se – dnešní stav dospěl k tomu, že lidi koukají jestli se jim povolenka rentuje a vůbec nezbývá na skutečně kvalitní hospodaření na revírech – analýza obsádky, efektivní ostraha, právní spory s firmami, které ti kurví revír, lobování za změny zákonů…
Podívej, co tě stojí blbé hoblování kopce někde na horách – a nic si odtud neodneseš. A dneska pořád ještě máš mraky lidí, co by chtěli mít za tisíc korun na konci roku v papírech 60 kaprů, 40 candátů a něco navrch.
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:13® skwor
-
1Mara> Já právě vůbec nevím… Ale docela by mě to zajímalo.
Tento příspěvek byl editován 20.6.2011 12:13:49 uživatelem skwor. - Pondělí 20. června 2011 ve 12:13® XAXAP
-
1Mara> zrovna tam možná ani ne
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:11® XAXAP
-
mannice> nepochopil … nicméně poměr hloupých joudů je výrazně větší u sociálně slabších skupin než u těch silnějších … to nicméně nevylučuje existenci výjimečných případů
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:10® 1Mara
-
skwor> Můj typ tak 7–8 let .
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:09® XAXAP
-
David Havlíček> jemně si ho mni
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:08profil byl smazán
-
XAXAP> Nevim jestli sem to pochopil dobře, ale nejde jenom o peníze. I ty co nejezděj do zahraničí užívat si rybolov a neutrácej desetitisíce na rybolov můžou být dobrými rybaři.
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:05® skwor
-
Jak stará taková ryba může být? Konkrétně na řece jako je Ohře…
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:04® HaD
-
XAXAP> TFUJ!!! samozřejmě, samozřejmě, samozřejmě
Chtěl jsem být rozuMNý, rozuMNý, rozuMNý
O mých plánech soukromně
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:02® XAXAP
-
David Havlíček> rozumět, rozumět, rozumět, Dave!
Apropos, ona už vlastně ekonomická situace a běžná lidská životní úspěšnost na rybolov dopad má, jenomže zatím v globálnějším měřítku. Moc lůzrojoudů lovíce lososy či tarpony nepotkáš. Je jen škoda, že doma pod nosem to decimují. I sami sobě. Ty letos jedeš někam ven?
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:02® HaD
-
Anketa na aktuální téma: http://www.chytej.cz/ankety/127/
- Pondělí 20. června 2011 v 11:52® HaD
-
XAXAP> Je to možné, taky bych se u potočáka nehádal. Sice o něm vím ledacos, ale jejich výtěr jsem ještě nedokumentoval, takže optimální věk a velikost pro výtěr neznám. Záměrně píšu i o věku, protože je jasné, že ryba okolo 60 cm na tomto revíru může být stejně stará jako 35 cm na nějakém potoce a tudíž pro výtěr skutečně optimální. Ale opakuji – neznám dobře tu řeku a její růstové možnosti ani rozmnožovací fakta PO.
PS: to jsem chtěl napsat, že adresát jistě rozumnět bude
- Pondělí 20. června 2011 v 11:47® XAXAP
-
David Havlíček> myslím, že mi Osprey rozumí
Krom toho má každý k dispozici gůgl a možnost se zeptat, že?
- Pondělí 20. června 2011 v 11:46® XAXAP
-
David Havlíček> Davide, neznáš stav té řeky, ty velké ryby jsou v báječné rozmnožovací kondici a rozmnožují se. Pustit je má velký smysl. Loni jsem pustil třeba jednu 63cm jikernačku, vytřela se už dvakrát a přežila (chytil ji a pustil kamarád). To, že nám všem dávaj tyhle ryby (dnes už v ČR unikátní) zážitky, to je bez debat.
A že chytá kdejakej vandrák, kterej by měl spíš řešit priority svého života, to je megaprůser.
- Pondělí 20. června 2011 v 11:43® HaD
-
XAXAP> už se vykašli na ty cizí termíny, jinak Ti málokdo bude rozumět
- Pondělí 20. června 2011 v 11:42® XAXAP
-
osprey> cena má dva aspekty, ekonomický (reflektující běžné účetnictví, strategii, rizika atd.) a regulační (dostupnost). Dostupnost by též byla určována dodržováním podmínek. Defakto dánský model (1. porušení = ban na nějakou dobu, 2. porušení = ban na furt). Ona „zásluhovost“ je pak respekt k oběma faktorům. Pro respektující by byly možnosti rybolovu otevřené. S uzavřenými kluby nepočítám.
PS: já beru všechny reakce a dotazy nejprve jako čisté. Pokud ale reagující osoba používá otevřenou manipulaci, skrytou (multitransakční) manipulaci, sugestivní manipulaci, myslí cizí hlavou (fabulace), upozorním otevřeně na tento fakt.
- Pondělí 20. června 2011 v 11:41® HaD
-
XAXAP> po delší době s Tebou v jedné věci souhlasím. Rybolov by neměl být umožněn každému. Když to občas u vody vidím, mám občas slabé chvilky a chuť s tím vším, co dělám, seknout.
- Pondělí 20. června 2011 v 11:38® HaD
-
Mates(původní)> nemyslím si, že by potočák 60+ byl ideální rybou pro výtěr, nicméně souhlasím s tím, že by v té řece zůstat měl. I kdyby jen jako onen zmiňovaný „zlatý fond“ či „rodinné stříbro“
- Pondělí 20. června 2011 v 11:20® HaD
-
Lojza: ta věta o odnášení všech ryb nad 30 cm je myšlena vážně vč. těch důvodů, nebo je to vtip? Jak by to asi proboha dopadlo, kdyby se tak chovali všichni u ryb, které MO nenasazuje?
- Pondělí 20. června 2011 v 11:13® osprey
-
XAXAP> Část toho, co děláte je mi sympatická, některé věci nikoli – můžeme to zdůvodnit například mým vesnickým buranismem (navzdory němu je mi ale ta vaše grupa přitažlivější než má vlastní MO).
Ale jak chceš v praxi dostát myšlence že „rybaření bude jen pro ty, co si to zaslouží“? Rybaření na klubové bázi? Nebo bude míra zásluh vyjádřena cenou povolenky?
Ber to jako čistý dotaz.
- Pondělí 20. června 2011 v 11:05® CeP
-
Robur> pokory? prez drzku by to chtelo!
- Pondělí 20. června 2011 v 11:00® XAXAP
-
Robur> kdybys to napsal bez té sugesce a fabulace, byl by to názor, ze kterého by mohlo vzejít validní doporučení. Takhle ho nelze brát jakkoliv vážně, pokud nemám chuť řešit nízkou úroveň komunikačních dovedností či frustraci.
- Pondělí 20. června 2011 v 10:45® Robur
-
XAXAP> to co jsi napsal v 1O:22 je dobré. takže ty, a tvoji přátelé, známí mají právo a patent určovat co je a není správné… To už jsem někde slyšel a četl. Ještě chybí, že kázeň je to hlavni… Chtělo by to více pokory.