Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 20. června 2011 v 10:45® 1Mara
1Mara

LojzaRybka> No docela jsi mě překvapil tou větou , vemu každého nad 30cm. ať se každej pokákne ......

Četl jsem si to raději dvakrát , co se stalo že jsi najednou pro tadyto to vše zmasím ? :-O

Pondělí 20. června 2011 v 10:36® inspo

XAXAP> Tak to ti držím palce ať vám to výjde. Staré struktury se jen velmi těžko a pozvolna mění.

Mimochodem, kolik procent rybářů odhaduješ, že by si takového pstruha vzalo a kolik pustilo? Já bych to viděl, tak na 95% ku 5% a to jsem myslím velký optimista.

Pondělí 20. června 2011 v 10:22® XAXAP
XAXAP

inspo> ta tvá poslední otázka je manipulativní a hloupá … nicméně jsi trefil člověka, který něco udělal, takže rád odpovím: pokusil jsem se pár řek urvat od svazu s cílem se o ně starat lépe (tak, jak to umí mí přátelé a známí jinde) a zpřístupnit je jen těm, kteří se budou chovat správně a dokáží tuto aktivitu podpořit. Komunisticky založený svaz si však proloboval jistý paragraf, díky kterému to nejde. Ale už se pracuje na změně a pak konečně svaz padne, rybaření bude jen pro ty, co si to zaslouží, a ne pro chátru, která by se měla primárně starat o základní parametry svého osobního života.

Pondělí 20. června 2011 v 10:08® BlueShark
BlueShark

Čau všici, tak jsem se vrátil z vody, z ploučnice, docela zajímavé sledovat dění rybářů z lodě. Musím říci, že jsem opravdu ohromen krásou řeky, ale…

… například úsek od Žízníkova přes Českou Lípu až do Žandova, po cesté jsem potkal asi 12 rybářů, kteří u prutu prostě nebyli, židle, nahozený prut do půlky řeky a nikdo nikde. Pro mě prostě pytlačina. Měl jsem sto chutí si nádobíčko z vody za ty šňůry posbírat, jediné co je zachránilo bylo, že to byly hrozný klumpy. Ale princip. Kdo je z okolí, vemte kánoe a udělejte si výlet, budete nemile překvapeni, to bude pokut. Mě se tohle prostě nelíbí, to není rybařina.

První úsek, který jsme absolvovali den před do Žízníkova, byl obdobný.

Má někdo stejnou zkušenost?

Pondělí 20. června 2011 v 10:08® inspo

XAXAP> Už si to neopravím. Se z toho asi picnu. :-)

Jinak přišlo mi celkem úsměvné, jakou diskuzi dokáže vyvolat jedna fotka pstruha. Neznám bližší podmínky výkonu rybářského práva na revíru, kde byl uloven, ale pokud nebyl porušen žádný předpis, tak nevidím nikde problém.

Já můžu akorát napsat, že já bych takovou rybu pustil, ale to je vše. Navíc na síti má plno lidí keců, ale skutek utek. Co jsi udělal proto, aby se takové ryby od vody neodnášely?

Pondělí 20. června 2011 v 9:54® XAXAP
XAXAP

inspo> a v čem?

PS: doplň si do toho „mě“ ještě n, ať neprasíme jazyk

Pondělí 20. června 2011 v 9:51® inspo

XAXAP> Mě celkem ano. :-)

Pondělí 20. června 2011 v 9:48® XAXAP
XAXAP

inspo> jen nevím, zda-li to někomu připadá veselé

Pondělí 20. června 2011 v 9:46® inspo

Vidím, že jsem včera nebyl daleko od pravdy. :-)

Pondělí 20. června 2011 v 9:33® XAXAP
XAXAP

Kazan> to není dotaz na mě, „stará“ se o to MO Žatec proslavená zákazem lovu na mušku přičemž zachovali lov na rybku a živé nástrahy :-) Popravdě budu radši, když se o to starat nebude.

Pondělí 20. června 2011 v 9:22® Kazan

XAXAP a ostatní znalí> proč tedy není tato voda přeřazena do P když je tak dobrá pro potoky, dobře se tam vytírají a dorůstají pěkných velikostí (Brát jako dotaz, není to rejpání, jen se ptám, je mi to dost divné)

Pondělí 20. června 2011 v 9:12® XAXAP
XAXAP

A pro ostatní, ať víte, kdo jsou Jurkovičové (LojzaRybka jeden z nich):

• masaří reprodukce schopné ryby hlava nehlava (tato ryba není jediná)
  • bez problému sejmou rybu, i když ji podseknou za ploutev!!!
  • zneužívají vadného statutu onoho revíru a chytají cíleně potočáky na žížalu

Tak co, ještě se najde někdo, kdo tyhle individua obdivuje?

Pondělí 20. června 2011 v 9:08® XAXAP
XAXAP

LojzaRybka> Hele, Jurkoviči, ta řeka nepotřebuje Žatecké ani jiné okolní idioty k tomu, aby žila. Od nepaměti tam probíhá přirozený výtěr a ryby tam jsou, protože tam bývalo dost velkých kusů s vysokou možností reprodukce. Vysazování či výtěžnost je irelevantní, ta řeka to dávala sama bez zásahu, dokonce i s kormorány. Takže to, co tam s bratrem provozujete, jde výrazně proti té řece. A protože má tu řeku dost lidí rádo, a lidi, co to maj rádi nemaj rádi, když jim to pár hlupáků ničí, stává se pro vás dost nebezpečným místem. Dělejte si, co chcete, ale odpovědnost za to posenete zase vy. Placka RS či existence zákona nepomůže. Dokud budou v ČR orgány řešící blaho občanů ovlivnitelné kontakty či penězi, jste Jurkovičové v jakémkoliv srovnání s osobami, které už teď pěkně serete, úplně v řiti. Stačí se podívat na příjem a osobní účet. A pak až se budete zakrádat okolo někoho z nás, porovnej též somatiku. Velmi otevřeně jste zralí na tu řeku ve vlastním zájmu zapomenout.

Pondělí 20. června 2011 v 7:30® cormoran
cormoran

mannice> V tejdnu se asi nikam moc nedostanu a vlastně ani tenhle víkend nemůžu..

Pondělí 20. června 2011 ve 3:36® LojzaRybka
LojzaRybka

kluci řeknu vám to takhle,na schůzi RS jsem se pohádal kvůli tomu že na ohře 7 nevysazujou žádný ryby,bylo mě řečeno že nevysazujou že nemaj a že pstruha tam dávat nebudou že to neni pstruhovka a nedávno mě bylo slavnostně oznámeno že vysadili rychlenou štiku a když jsem se zeptal co chudinky budou žrát mě bylo zděleno že knim vysadili lipana,paráda co??,ryby se vysazovat jinak nebudou že neni prý ani výtěžnost,tak ať jsem jakej jsem od tohoto roku tady na ohři 7 vezmu každého pstruha nad 30cm a ať se třeba každej komu to vadí třeba pokákne :-)

Pondělí 20. června 2011 v 1:24® jepice-zruseno
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/vseobecna/2011/th-img43342.jpg
Pondělí 20. června 2011 v 0:23® osprey
osprey

hering> Jo, faktorů je spousta. Ale to by bylo na dlouhý povídání…

Pondělí 20. června 2011 v 0:15® hering
hering

osprey> Míro to,že někdo občas něco slušnýho sejme,z toho by se až tak nestřílelo,kdyby to bylo opravdu jen občas.Potíž je v tom,že je to jen jeden faktor – dle mě to není ten zásadní faktor – jenže těch faktorů je mnoho a sčítají se.Pak je dnešní neutěšený stav takový jaký je.

Pondělí 20. června 2011 v 0:08® hering
hering

1Mara> Hm? tak i dobrou noc…

Pondělí 20. června 2011 v 0:06® hering
hering

1Mara> Zdar chlape :-)

Pondělí 20. června 2011 v 0:02® 1Mara
1Mara

Mates(původní)> Ani nemůžeš , pááááč jdu spát :-D Né jak jsem psal , trofejní ryba si zaslouží úctu a vrácení zpět do vody tot vše. Dobrou :-)

Pondělí 20. června 2011 v 0:02® Mates(původní)
Mates(původní)

hering> Mě jde akorát o ty pěkný ryby, hádat se tu s váma nechci, lovím jen lojzíky.

Pondělí 20. června 2011 v 0:00® Mates(původní)
Mates(původní)

1Mara> S tebou se primárně hádat nechci......já jsem tu chtěl jen upozornit na „legální“ vybíjení generačních ryb.

Pondělí 20. června 2011 v 0:00® hering
hering

Mates(původní)> OK taky se nechci přít,můžem pokračovat o výtěru lososovitých klíďopíďo po osobkách :-)

Neděle 19. června 2011 ve 23:55® Mates(původní)
Mates(původní)

hering> Hele já nelíhňařím, jen tam chodím a ptám se a ten člověk co tam je, je myslím dooost zkušenej, já se nechci hádat.Zajímám se o to, to je celé.

Neděle 19. června 2011 ve 23:55® 1Mara
1Mara

Mates(původní)> To jsou :-)

Neděle 19. června 2011 ve 23:53® 1Mara
1Mara

Mates(původní)> Hale pro tvůj klid v duši , už jsem o něco moudřejší , velka ryba – potocak rovna se velka jikra a vetsi sance na rozmnozeni a preziti pludku .Je to tak ? To není z mé hlavi ale mám to od kamaráda co je muškař . :-)

Neděle 19. června 2011 ve 23:53® hering
hering

Mates(původní)> Podívej nezkouším nic,jen už líhňařím nějakej ten pátek a vím,že oploditelnost jiker a následný dozrání jiker do stádia váčkového plůdku z takovejch ryb nic moc.Moje zkušenost!!!

Neděle 19. června 2011 ve 23:52® Mates(původní)
Mates(původní)

1Mara> Candátí hnízda jsem letos taky instaloval a dle prvních zkušebních odlovů se to povedlo......­.....no uvidíme na podzim, pár měl 60+, kurwa krásný ryby.......

Tento příspěvek byl editován 19.6.2011 23:54:10 uživatelem Mates(původní).
Neděle 19. června 2011 ve 23:49® 1Mara
1Mara

hering> Jinak tě zdravím pane :-) to vím že jsi už starej smeták , a máš taky ještě dobrou jikru ? :-D Né , na jednu stranu se jim nedivím , ale tady se řve na jednoho , ale dělat stím něco to né . neříkej mě , že když mohli uznat k-70 tak u jinejch druhů ryb by to nešlo ? jen by to chtělo více lidí kteří by to podpořili .