Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 22. dubna 2011 v 10:41® Scanix
-
skwor> sedmikrasky jsou pekne
- Pátek 22. dubna 2011 v 10:32® skwor
-
Scanix> Mě asi víc ta ve Z lovu
- Pátek 22. dubna 2011 v 10:29® Scanix
-
skwor> i kdyz tahle se mi libi o fous vic
- Pátek 22. dubna 2011 v 10:28® Scanix
-
skwor> dik, povedla se proti vychazejicimu slunci
- Pátek 22. dubna 2011 v 10:27® skwor
-
Scanix> Ta první fotka je špica!
- Pátek 22. dubna 2011 v 7:08® cormoran
-
BlueShark> Hezky válíš, jen tak dál
- Čtvrtek 21. dubna 2011 ve 23:07® Salmo1
-
Kouzelná formulka nehovoří o lovu, ale o možnosti manipulace
Možnost manipulace dětí do 10 let s jednou udicí osoby starší 18 let…
- Čtvrtek 21. dubna 2011 ve 22:44® Scanix
-
mvincik> asi zalezi, kdo by to byl
- Čtvrtek 21. dubna 2011 ve 22:43® CeP
-
b.gun> koukam ze zase tak uplny ticho neni: Dotaz č.119
- Čtvrtek 21. dubna 2011 ve 22:29® CeP
-
hraji> njn.. himbajs… to jsem si zase nabehl. ale jak jsem koupil, tak jsem i prodal. krom toho mne to prislo jako logicke vysvetleni a ono tedy spis mazani medu kolem huby.
- Čtvrtek 21. dubna 2011 v 19:30® mvincik
-
Scanix> Že se nestydíš tahat ty rybky z vody za vocas. Představ si jaké by to bylo tobě…
- Čtvrtek 21. dubna 2011 v 16:08® Dejwík2504
-
džigit> nápodobně…
- Čtvrtek 21. dubna 2011 v 16:08® spike
-
džigit> Taky mě včera nebylo dobře ale paralen zabral a vyležel jsem to, naštěstí.
- Čtvrtek 21. dubna 2011 v 16:04® džigit
-
spike> no vidíš a já mám skoro o deset víc
- Čtvrtek 21. dubna 2011 v 15:54® spike
-
To jsou teda teploty, na slunku 29°C.
- Čtvrtek 21. dubna 2011 ve 12:45® džigit
-
b.gun> tady je to docela hezky podáno
http://www.myslivost.cz/…-zakona.aspx - Čtvrtek 21. dubna 2011 ve 12:03® b.gun
-
CeP> A jen tak mimochodem, když už mluvíš o pytláctví – ač ve svých příspěvcích o něm v této souvislosti nikde nepíšu – tak to je samozřejmě trestným činem do dnešních dnů.
- Čtvrtek 21. dubna 2011 v 11:50® b.gun
-
CeP> Pochybuji, že MZe přislíbilo ČRS udělení jakési výjimky, protože to dost dobře nejde. Ze strany ČRS totiž bylo v minulosti prezentováno, že mají v ruce písemné stanovisko z Mze, ve kterém se říká, že zákon o rybářství takovýto lov bez příslušného oprávnění umožňuje (nikoliv příslib výjimky). Tato pitomost non plus ultra byla stanoviskem Rady ČRS ještě i na konci roku 2010, kdy jsem se v souvislosti s distribucí nových „Rybářských řádů“ na ČRS dotazoval, jak je možné, že obsahují toto ustanovení, které je v rozporu se zákonem. A až do dneška je ze strany těchto osob z Rady ČRS v dané záležitosti ticho po pěšině, i jejich hlásná trouba časopis Rybářství neobsahovala po novém roce ani zmínku o tom, že funkcionáři tolik oslavovaná novinka je mimo zákon. Až nový předseda JUDr. Šíma měl bezprostředně po nástupu do funkce jako jediný ty koule přiznat, že v dané věci není vše tak úplně košer.
Tento příspěvek byl editován 21.4.2011 11:54:38 uživatelem b.gun.
Pokud nyní někdo z ČRS začíná mluvit o jakési přislíbené výjimce, jde z mého pohledu o účelovou lež ze strany ČRS, která je reakcí na množící se připomínky nezákonnosti daného ustanovení a kterou se snaží ČRS jako obvykle přenést odpovědnost na jiný subjekt.
Taková praxe je u představitelů Rady ČRS zřejmě zcela obvyklá, protože podobně účelově jednají a nepokrytě lžou i v záležitosti lovu ohrožených druhů ryb. - Čtvrtek 21. dubna 2011 v 10:07® hraji
-
CeP> nechci být hnidopich, ale z dikce zákona a prováděcí vyhlášky jasně vyplývá, že ministerstvo nemá oprávnění vydat výjimku z platnosti ustanovení o nutnosti vlastnit RL a povolenku. Per huba mohu slíbit co chci, ale právník v křesle předsedy ČRS měl vědět, a on ví, že je to protiprávní a přesto neudělal nic, aby se to změnilo. Vím dokonce o silném odporu přímo v řadách pracovníků sekretariátu ČRS proti schválení tohoto flagrantního porušení zákona. Ono je těžko chtít po rybářích dodržování předpisů, když samotné vedení svazu koná takto protiprávně.
- Čtvrtek 21. dubna 2011 v 9:48® CeP
-
b.gun> neni propasovani jako propasovani. cela tato kauza ma sve pozadi a souvislosti.
CRS v lonskem roce udajne v casopise Rybarstvi proklamoval (nevim, nectu), ze bude o zadat MZe o vydani vyjimky. O vyjimce se jednalo a okamzikem podani pisemne zadosti o vyjimku bylo MZe predbezne na hubu sdeleno, ze bude vyjimka udelena. Toto predbezne sdeleni vyplynulo z potreby tisku BP, ktere se tisknou s velkym predstihem aby se stacily vytisknout a rozdistribuovat na uzemni svazy, potazmo jednotlive organizace. BP byly tedy vytisteny vcetne vyjimky, nicmene urednici MZe svuj slib v prubehu schvalovaciho rizeni prehodnotili, vyjimku nechvalili a problem byl na svete.
RS se takto dostava do obtizne situace a nemyslim si ze by ji CRS cilene nabadal k respektovani protizakonne cinnosti. Nevim jak si to vylozili v severnich cechach, ale nase RS byla skolena v duchu jiste miry tolerance k tomuto prestupku s ustni domluvou. A mimochodem pytlactvi uz nejakou dobu neni trestnym cinem, ale jen prestupkem.
- Čtvrtek 21. dubna 2011 v 8:55® Noodling
-
b.gun> Jak od Franze Kafky
- Středa 20. dubna 2011 ve 22:12® b.gun
-
Sander> A i kdybych byl ochoten respektovat toto protizákonné ustanovení, nikde v BP již není návazně definováno, jak má být naloženo s případným úlovkem, kterého osoba nevlastnící oprávnění k lovu ryb dosáhne. Stejně tak není nijak upraveno chování této osoby při lovu (nešetrné zacházení s rybou apod.).
- Středa 20. dubna 2011 ve 22:07® b.gun
-
Sander> Bohužel, a není to jen případ tohoto ustanovení.
Jen si tak říkám, jak by to dopadlo, kdyby třeba nějaký nerudně naladěný „pomáhač a chránič“ postupoval naprosto v souladu se zákonem – zabavil dítěti náčiní, kterým byl přestupek spáchán a společně s hlášením o přestupku vše předal příslušnému správnímu orgánu. Ten by sice vzhledem k věku dítěte věc odložil, nicméně bylo by to dále předáno k opatření Oddělení sociálně právní ochrany dětí, které by zahájilo šetření v rodině, pozvalo si dítě i s rodiči na úřad a výsledkem této „nevinnosti“ z dílny ČRS by byl založený spis na dítě se záznamem o porušení zákona - Středa 20. dubna 2011 ve 21:58® Sander
-
b.gun > no jo, no, jak se na to pak má běžný uživatel revíru koukat, když to nejsou ti nahoře schopni jasně definovat…
- Středa 20. dubna 2011 ve 21:53® b.gun
-
Sander> Není povoleno, jako povoleno. Povinnost osoby provádějící lov vlastnit příslušné oprávnění vyplývá ze zákona o rybářství, na tom nějaký vnitřní předpis občanského sdružení nemůže nic změnit. Tudíž už jen to, že si ČRS toto ustanovení propašoval do Bližších podmínek je v rozporu se zákonem. Navíc je protizákonné to, že vydal pokyn, aby jednotlivé MO při školení instruovaly rybářskou stráž k tomu, aby toto ustanovení respektovala, protože tím rybářskou stráž de facto navádí ke spáchání trestného činu překročení pravomoci úřední osoby (RS má dohlížet na dodržování zákona a zákon toto neumožňuje). I nový předseda ČRS JUDr. Šíma připouští, že tato novinka není v souladu s platným zákonem.
Tento příspěvek byl editován 20.4.2011 21:54:28 uživatelem b.gun.
Nehledě na to, že oprávnění kontrolovat osoby provádějící lov nemá pouze RS či funkcionáři ČRS, ale i PČR, která o nějakém doporučení nemá ponětí a nemusí ji vůbec zajímat… - Středa 20. dubna 2011 ve 21:51® Scanix
-
Sander> problem je s vlackou, kdyz chce vlacet i tatka, proto ma mala i letos svou povolenku
- Středa 20. dubna 2011 ve 21:44® Scanix
-
ladamaj> zas tak dlouhy nebyl, spis hubenej, neco kolem 50, ale i tak diky, mnohem vetsi radost bych mel z toho lipana, byl jsem tak vytrepanej, ze jsem si chvili sed na breh, me se totiz lipan libi, ale na vlacku jsem jich moc nepochytal a jen same pindata…
- Středa 20. dubna 2011 ve 21:41® ladamaj
-
Scanix>gratuluji moc pěkný kousek.
- Středa 20. dubna 2011 ve 21:39® Sander
-
b.gun > já teda nevím, ale čistě technicky vzato je od roku 2011 to co jsem dole napsal opět povoleno.
- Středa 20. dubna 2011 ve 21:17® b.gun
-
Sander> Čistě technicky vzato nesmí, protože každá osoba provádějící lov musí být vlastníkem příslušného oprávnění – bez ohledu na to, jaký je skutečný stav věci.