Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 9. dubna 2011 ve 22:35® ladamaj
-
Libor>ahoj cos dělal přes zimu když máš vercajk samou pavučinu a prach 100letej no a o udržbě nemluvě-(
- Sobota 9. dubna 2011 ve 22:26® Noodling
-
Libor> To je právě velký omyl. Lidi nikdy nezmění žádná zákony, nařízení či sankce, to je utopie. Lidi zkrátka musí začít používat mozek a zamyslet se nad svým počínáním. Musí pochopit, že to nedělají kvůli nějakým zákonům, ale sami pro sebe. A jestliže to nepochopí, dostanou co si zaslouží. A bude to horší než pokuta.
Tento příspěvek byl editován 9.4.2011 22:29:13 uživatelem Noodling. - Sobota 9. dubna 2011 ve 22:13® Libor
-
Jinak dnes jsme s myslivcema uklízeli zase odpadky v přírodě. Nic se nelepší, chvilkama jsem na lidi dost nadával, je to děs. Jednou se v tom bordelu utopíme. Jsme dobytek.
Dokud nebudou správné zákony a pořádné sankce, tak se nic nezmění.
- Sobota 9. dubna 2011 ve 20:12® skwor
-
Libor> No jo, až teď jsem si vzpomněl, žes mi o tom Labi psal už v sms
- Sobota 9. dubna 2011 ve 20:07® Libor
-
skwor> kamsi na Labe, ale nevím kam, já jen nasednu ke kamarádovi do auta, usnu, a vzbudím se na místě
Ted teprve dávám dohromady vercajk, ometám z něj pavučiny a stírám prach
- Sobota 9. dubna 2011 ve 20:02® skwor
-
Libor> Na řeku nebo na Záplavy? Dneska jsem se byl projet po okolí a měl jsem velké nutkání stočit auto směrem na řeku. Zítra si možná čas udělám.
- Sobota 9. dubna 2011 v 19:47® Sander
-
Libor > nemám auto na klíče
Foukalo, vyprd jsem se na ně.
- Sobota 9. dubna 2011 v 19:16® Char
-
Libor> možná ještě zdolává :-o
- Sobota 9. dubna 2011 v 19:11® Libor
-
Hmm, 19 hod. pryč a Sander ještě nevložil nic do zlovu. Snad neztratil klíčky od auta nebo ho někde nepřepadla nějaká slečna .. .
- Sobota 9. dubna 2011 v 18:28® Libor
-
skwor> jasan, v poho. Já nemám čas skoro na nic, ale zítra se na chvíli utrhnu a k vodě se podívám.
- Sobota 9. dubna 2011 v 18:20® Noodling
-
osprey> Na té fotce ne. Ale na rovinu říkám, že ryby z této výpravy byly usmrceny. Na ní jsem byl totiž ještě se svým kamarádem Šimem, pro kterého je rybaření hlavně zdroj obživy a podle toho také s úlovky nakládal.
Tento příspěvek byl editován 9.4.2011 18:23:05 uživatelem Noodling. - Sobota 9. dubna 2011 v 18:13® osprey
-
Noodling> Ten úhoř je nějakej hodnej… Bylo mu domluveno domlouvátkem?
(to není nějaké rybomilství a vyčítání, ale reálná poznámka, neb jsou to zvířata vitální a když můžou, tak koušou)
- Sobota 9. dubna 2011 v 18:11® Noodling
-
osprey> S tím souhlasím. Internet má výhodu v tom, že člověk zde starší články snadno dohledá. Když ale nemá potřebné číslo tištěného média – už se to shání o poznání hůře.
- Sobota 9. dubna 2011 v 18:04® Noodling
-
Jeden z menších úhořů.
Tento příspěvek byl editován 9.4.2011 18:08:18 uživatelem Noodling. - Sobota 9. dubna 2011 v 18:04® Noodling
-
Na volném moři, v pozadí Kornati.
Tento příspěvek byl editován 9.4.2011 18:09:04 uživatelem Noodling. - Sobota 9. dubna 2011 v 17:59® osprey
-
Noodling> Snažím se neprodávat článek dvakrát. Výjimečně na to dojde u nějakých témat, kde mi to přijde důležité.
Nebo udělám to, že webová verze je širší a má jiný fotografický doprovod. Jinak ale nejsem přítelem toho, aby člověk pravidelně prodával stejnou věc několika subjektům.
- Sobota 9. dubna 2011 v 17:48® Noodling
-
Výjezd z Murteru.
- Sobota 9. dubna 2011 v 17:34® Noodling
-
osprey> Aha. Myslel jsem, že je to ten tvůj, který se objevil v Kajmanu. Ten se mně velmi líbil.
Já jsem si Kornati opravdu zamiloval, to místo dokáže i ve mně probudit romantika
- Sobota 9. dubna 2011 v 17:07® osprey
-
Noodling> Ten článek tady na serveru není můj, snad jen některé fotky. Taky mám jeden chorvatský, ale jinde.
Jo a Kornati je nádhera. Jen jsem ho projel na lodi a hodinu jsem se tam potápěl. Ale i tak. Moc se mi tam líbilo.
Tento příspěvek byl editován 9.4.2011 17:08:16 uživatelem osprey. - Sobota 9. dubna 2011 v 17:01® spike
-
Brzo ráno jsem dostal na mělčině záběr, zvedla se vlna prudký výpad, který se mi nepodařilo přibrzdit, následně se zamotal naviják a pak už se jen během sekundy přetrhl návazec. Fajn den
Tento příspěvek byl editován 9.4.2011 17:03:03 uživatelem spike. - Sobota 9. dubna 2011 v 16:45® BlueShark
-
osprey: Jojo chystal jsem se na článek, četl jsem ho a už je to dlouho, během práce nějak zkusí, pak se kdyžtak pozeptám.
Noodling: Bezva, díky moc, zalistuju doma v časákách
Tento příspěvek byl editován 9.4.2011 16:55:53 uživatelem BlueShark. - Sobota 9. dubna 2011 v 16:42® Noodling
-
BlueShark> Osprey to napsal vcelku výstižně.
I chytání ze břehu (jemná přívlač a plavaná) může mít své kouzlo, pokud člověku nevadí rozměry úlovků kolem 20 cm. Co se týče lovu z pobřeží, rozhodně doporučuji přečíst zmíněný Mírovo článek, kde popisuje nejčastěji lovené druhy ryb z pobřeží.
Murter znám velmi dobře, je to skvělé místo pro rybaření. Osobně dávám přednost lovu velkých ryb na volném moři. Jednu takovou výpravu z Murteru jsem popsal v Kajmanu (rok 2008, číslo 8, název Big game fishing po Chorvatsku). Nejčastěji se zde loví tuňáci, plachetníci a jiné druhy menších ryb. S velkou dávkou štěstí se nechá ulovit i mečoun či žralok. Co se týče povolení pro lov z lodi, stojí na jeden den cca 100 kun. Při první výpravě bych ale na jejich místě (zvlášť, jestli budou na moři rybařit poprvé) radši jel s průvodcem, najít ryby není tak snadné a chce to určité zkušenosti.
Mým nejčastějším cílem při těchto výpravách se stává souostroví Kornati, které bylo prohlášeno Národním parkem. Je to neskutečná nádhera, opravdu doporučuji toto čarokrásné bludiště ostrůvků navštívit. Je to také doslova ráj mořských úhořů. Podařilo se mi zde ulovit rekord této lokality. Lov těchto ryb jsem pak detailně popsal v Rybáři (rok 2009, číslo 11).
Tento příspěvek byl editován 9.4.2011 16:45:55 uživatelem Noodling. - Sobota 9. dubna 2011 v 15:09® osprey
-
BlueShark> Je tady o tom článek.
Celý ten problém je v tom, že v Chorvatsku jsou velké ryby daleko a hluboko. Na všechno je povolenka a zatímco lov z břehu bez ní se ještě jakž takž toleruje, lov z lodě už podstatně méně.
Ze břehu se dají nachytat spousty menších barevných rybek na plavačku, na feeder, na cit. Sežerou skoro všechno, ale jsou to takoví sebevrazi do 20 cm. Místně se dá i vláčet a v noci by se dal ně těžko chytit nějaký ten mořský úhoř.
Murter je myslím docela dobrá lokalita. Má blíž k otevřenému moři, což znamená větší ryby než takové ty zátoky zaříznuté hluboko do pobřeží.
- Sobota 9. dubna 2011 v 15:01® BlueShark
-
Kluci mám na Vás prosbu. Nemá někdo zkušenosti s rybařinou v Chorvatsku? Konkrétně moje nadřízená mě prosím jestli bych neporadil, jedou na ostrov Murter blízko Zadaru. Co by se tam vyplatilo, jaký druh rybařiny bych jim poradil a co by stálo za pokus, jestli to má smysl. Jsou to úplní lajci a já v Chorvatsku nikdy nechytal.
Nemyslím vláčku
- Sobota 9. dubna 2011 ve 14:09® HaD
-
Tak přesně za týden za sebou budeme mít první díl pořadu Jak na ryby – http://www.ceskatelevize.cz/…-hrusinskym/
- Sobota 9. dubna 2011 ve 13:51® skwor
-
Libor: Tak nakonec ti duháci stejně padli, tak pokud vyrazíme někdy jindy, ozvu se.
- Sobota 9. dubna 2011 v 9:50® sethy
-
sus1> ale jo vyhovuje
Tento příspěvek byl editován 9.4.2011 09:55:45 uživatelem sethy.ale na mě moc velké (ne jako do ruky ale kapacitně – zbytečné), nechávám si menšího brášku. Pořád ale stojím za tím že jsem nic lepšího v ruce neměl
- Pátek 8. dubna 2011 v 6:52® sus1
-
sethy – Co že jde na prodej? Nevyhovuje?
multikplikátor Shimano Calcutta 401 TE. - Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 22:55® Kalužmistr
-
kety.vydra> Nemusíš se omlouvat, jen jsem byl překvapen s jakou jistotou jsi napsal že nejde o strnada. Já se dost o ptactvo zajímám už od školních let. Ta lyska byla taková sranda.
- Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 22:11® vondras
-
malix> preci jezdik obecny
Tento příspěvek byl editován 7.4.2011 22:46:05 administrátorem osprey.
Důvod editace: Příspěvek tématicky patří do jiné diskuze.