Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 21. března 2011 v 15:58® osprey
osprey

Cudla> Dával jsem do toho kdysi hodně navíc. Minimálně to, co ty. Navíc můžu přidat účast na výlovech, soutěže v RT, přední místa v krajském kole Zlaté udice…

Sander> Do levice mám daleko a ty to víš.

Pondělí 21. března 2011 v 15:49® Sander
Sander

Cudla > konečně optimista.
Zdálo se mi že tady má dnes sraz levice.
:-)

Pondělí 21. března 2011 v 15:47® Cudla
Cudla

Záleží na vedoucím co do toho dá.Já jsem například začel dělat vedoucího hluboce v minulém století,byl jsem po úraze a doma sem se nudil tak sem vypomáhal.Děcka jsou dost vděčnej „materiál“kterej se dá tvarovat,záleží ale kterym směrem.Mam jich 25 i když se musí za kroužek v DDM platit,tak si myslím že jich mam dost a nenudí se,(pouze když se připravují na zkoušky tak jim učení a testy nejdou pod nos)děláme hauzrovky ,krmítka ,splávky atd.....jak se oteplí tak i na rybky vyrazíme.Stačí trochu chtít a dát do toho trochu navíc.

Pondělí 21. března 2011 v 15:39® osprey
osprey

Malá reklama. Trochu jsme upravili vkládání fotek v recenzích a tak vkládám nové recenze, abych to trochu vyzkoušel.

Zase krůček dopředu, ale mohl by se někdo přidat:-))

Pondělí 21. března 2011 v 15:36® osprey
osprey

kerob> A to je právě ono. Současná rybařina je divná a tvoří ji oddělené zájmové skupiny, které spolu nejen nekomunikují, ale často na sebe otevřeně nevraží.

Někdo si plní mrazák (tyhle lidi poznáš podle toho, že když to nebere, přestanou chodit k vodě), další si tím cosi dokazujou a člověk, co se prostě jen tak vypraví k vodě, protože má rád přírodu a ryby a chce jen tak normálně zachytat (a klidně sem tam něco odnese), se pomalu stává menšinou.

Právě výchova nových rybářů by měla naučit začátečníky základním normám hodnot a chování, ale on o to není v podstatě zájem. Zaplatit a chytat.

Pondělí 21. března 2011 v 15:27® kerob
kerob

osprey> i u nas z tohoto duvodu krouzek zanikl – stalo se z toho „odkladiste“ deti, kterym bylo celkem burt, jestli jsou na krouzku rybareni nebo vysivani. Ja mel kliku, ze jsem do krouzku chodil v jeho zlaty ere, jinak bych treba dnes za vrchol rybareni povazoval lov ryby domaci na vareny kolinka a dva teleskopy…

Pondělí 21. března 2011 v 15:24® Dejwík2504
Dejwík2504

timbab> Stulíky jsem kupoval normálně v zahrádkářských potřebách. Nebyla to drahá záležitost, a když jsem měl jezírko, pěstoval jsem se v takových děrovaných plastových květináčích. Když jsem chtěl mít dva, prostě jsem ten jeden rozřízl na půl, dal na pár dnů do čisté vody a fungovalo to…myslím, že by se v pohodě chytly aj v rybníku…Vytvořit kořínky jsem nikdy nezkoušel, vždycky jsem ho koupil už s nima…

Tento příspěvek byl editován 21.3.2011 14:26:11 uživatelem Dejwík2504.
Pondělí 21. března 2011 v 15:11® osprey
osprey

timbab> Právě jsi popsal důvody, proč jsem přestal rybářský kroužek vést.

Na rybařině by se mělo změnit plno věcí, ale nikdo neví odkud začít. Ale celkem to dobře odráží situaci v tomto státě.

Pondělí 21. března 2011 ve 14:50® timbab
timbab

mvincik> Jo dole je to s chatkama děsný.Tady to celkem jde a nahoře nad Pardubicema,kde už nejsou jezy to dokonce i připomíná řeku :-)) Ještě je dobré se vyhnout různým stanovým městečkům-přijde mi že se v nich lidé jen střídají,jinak že je to na stálo :-D

Pondělí 21. března 2011 ve 14:46® mvincik
mvincik

timbab> Věřím. Jel jsem letos okolo Labe poprvé v životě a musím říct, že je ta voda velice zvláštní a lákavá. Zkrátka naprosto jiná řeka, než na co jsme zvyklý… Pravda ale je, že to vypadá jak na přehradách, na každém kroku chatky či domky vedoucí se zahradou až do vody… Přes léto to musí být masakr.

Pondělí 21. března 2011 ve 14:39® timbab
timbab

mvincik> Takové vody jsou nejlepší:-) Na Labi je kolikrát tolik prutů že ryby jsou chudáci:-93;

Pondělí 21. března 2011 ve 14:38® mvincik
mvincik

timbab> Ještě že by tu tak velké řeky nemáme. Na našich „tůních“ leckde nejní ani kam 4 pruty najednou hodit, aby se nemotali do sebe… :-)

Pondělí 21. března 2011 ve 14:34® timbab
timbab

osprey> .Někteří už do své základní výbavy zahrnuly lano a kotvu z roxoru.To že se sype málo kaprů je slyšet pořád.Na rybníček přijde násada50–100kg a v sumářích se vytahá 300kg a pak se diví kde že ti kapři jsou.
S tou výchovou máš pravdu.Ale mám zkušenosti s tím, že když otec dítěte rybaří tak si ho stejně přetvoří k obrazu svému.
Další věc je nezájem.Byli jsme na kroužku předvádět různé metody lovu(feeder,sum­ci,…).A jestli to zajímalo 5 z 25 tak je to moc.Jo takhle kdyby jsme mluvili o pc hrách nebo mobilech tak by to bylo jiné.Vím že dnes to tak chodí ale pak nevím co v tom kroužku hledají.
Samostatná kapitola jsou rybáři(většinou kapraři)kteří své děti posílají na kroužek s tím,že je pak potkám u Labe jak loví na čtyři pruty a dítě znuděně leží na lehátku a zabývá se jinou činností.

Tento příspěvek byl editován 21.3.2011 13:35:43 uživatelem timbab.
Pondělí 21. března 2011 ve 14:26® mvincik
mvincik

osprey> Pomalu se doba asi mění, ale mám ten pocit, že než nastane opravdový obrat chápání těchto věcí, bude již pozdě…

Pondělí 21. března 2011 ve 14:22® osprey
osprey

timbab> Je to o výchově, která se v téhle zemi desítky let podceňuje.

Od docy, co jsem to přestal dělat, nemá např. moje MO ani kroužek mládeže. Dítě se naučí míry a doby hájení, dostane povolenku a jde k vodě.

Nezbyde vám než informovat na schůzích, dát na web své MO (pokud ho má) a vysvětlovat, vysvětlovat, vysvětlovat… Ve finále se pak od někoho dozvíte, že jste blbci a radši byste měli sypat víc kapra. Ale v průběhu let se věci přece jen pomalu mění.

Jo – pletivo se používá i u nás v jedné rezervaci. Do jisté míry to funguje. Ale je drahé a jestli bude někomu vadit, může být za chvilku po něm.

Tento příspěvek byl editován 21.3.2011 13:24:31 uživatelem osprey.
Pondělí 21. března 2011 ve 14:14® timbab
timbab

osprey> Právě by možná stalo za to zkusit to s tím pletivem.Amurům hlavně chutná orobinec,ten štípou dost často.No někteří rybáři dokážou nevídané kusy.Vytahují smrčky pro okouna apod.Nejlepší je že ty stulíky či větve vytahají a pak se diví že tam už nejsou ryby.Nedojde jim že se tam drží pravě kvůli stulíkům nebo větvím.

Pondělí 21. března 2011 ve 14:09® osprey
osprey

timbab> Silná obsádka kapra se vždy projevuje poškozováním vodního rostlinstva. Ještě horší je amur, i když nevím, jestli mu zrovna stulíky šmakujou. A jak se do toho vloží lidi, protože kvůli těm kytkám sem tam něco utrhnou, tak je vymalováno.

Pondělí 21. března 2011 ve 13:37® timbab
timbab

osprey> Vím že je chráněný.Pravě že jsme s hospodářem měli v plánu stulíky vysadit na čtyři zdejší rybníky.Ale problém je že nám to někteří jedinci vytahují kotvami s lanem.Napadlo nás to nechat zakořenit jinde a pak to přesazovat nebo udělat pole ohraničená pletivem.Další problém je že jak se začne rozvíjet tak to ryby uštípou a je z toho kulový.

Pondělí 21. března 2011 ve 13:30® osprey
osprey

timbab> Doporučuju literaturu o zakládání zahradních jezírek. Při frekvenci komunikace, která tady panuje, bych na takhle specializovanou otázku moc odpovědí nečekal.

Stulík má výrazný oddenek a občas tyhle oddenky vidím někde plavat. Možná by se to dalo vzít, položit na dno, zatížit a nechat zakořenit. Ale snažil bych se nezapomínat na to, že je to chráněná kytka.

Pondělí 21. března 2011 ve 13:25® timbab
timbab

Nemá někdo zkušenosti s pěstováním a výsadbou stulíků?

Neděle 20. března 2011 ve 23:09profil byl smazán

mvincik>

Magdalenka> Děkuju :-)

Neděle 20. března 2011 ve 22:46® mvincik
mvincik

mannice> Dobře ty! Přeju a tiše závidím zážitek z boje!

Neděle 20. března 2011 ve 22:39® Magdalenka
Magdalenka

mannice> Gratulace :-1 krásnej kapřík :-)

Neděle 20. března 2011 ve 22:35profil byl smazán

BlueShark> Jj máš pravdu,natáhnul sem ho larysou :-) ..Né opravdu 75 měl a nevešel se pomalu ani do podběráku.

Neděle 20. března 2011 ve 22:33® BlueShark
BlueShark

mannice: Takže jsme byl nejblíže, vždy si 10cm přidáváš :-D

Neděle 20. března 2011 ve 22:24profil byl smazán

75ka to byla,tipnul bych ho na něco kolem 8kil.Ale neměl sem váhu sebou,nemoh sem najít ani metr :-)) .

osprey> Díky,já byl od pondělka v Praze na školení.A vždy po školení jen do postele,protože sem byl marodnej.Takhle až do pátku,ale v neděli už mi to nedalo a musel sem..

Neděle 20. března 2011 ve 21:56® osprey
osprey

Sander> Čtyřikrát.

(to je k tomu manniceho kaprovi)

mannice> Gratulace. Já za víkend došel nejdál na dvůr.

Neděle 20. března 2011 ve 21:45® BlueShark
BlueShark

Mannice: 65cm

Neděle 20. března 2011 ve 21:44® Dejwík2504
Dejwík2504

mannice> Nádherná ryba…79cm

Tento příspěvek byl editován 20.3.2011 20:44:54 uživatelem Dejwík2504.
Neděle 20. března 2011 ve 21:40® Piranha
Piranha

mannice>69cm

Tento příspěvek byl editován 20.3.2011 20:41:15 uživatelem Piranha.